גאי שלום
אני משרשר כאן בפעם האחרונה כי כבר אני לא רואה טעם להמשיך אבל לפני זה מספר מילים...
אפרופו אנטנות לא דיברתי על הבדל בין אנטנת רבע אורך גל לחצי, דיברתי שיש הבדל בין אנטנות רבע גל לבן אנטנות גל מלא.
אני יכול להכניס כאן מספר של משוואות ונוסחאות למכביר ( אני עוד הכנתי מפות סמית עם סרגל חישוב ולוח לוגריתמים), אבל מטרת הדיון בפורם הוא שימוש בשפה שרוב הקוראים מסוגלים להבין.
אני מאילו הטוענים שנוסחאות הם דבר מציון אבל יש הרבה מעבר לנוסחה שיש להתחשב בו ולמעשה כל תחום תדרים מיועד לאפליקציה שמתאימה לו.
היכן נמצאת הנוסחה שלך שאנחנו משתמשים בתדרי שמע 5KHZ מה יקרה אז לנוסחת הפסד הנתיב... כמו הסיפור שלך עם הנורה... גם כאן אפילו עם רמקול לא תוכל להגיע יותר ממאות מטרים תלוי ברוח ... מה קרה ,, כן יש השפעה על התדר מדוע התדר לא ממשיך יותר רחוק כל הגלים מתרסנים בסופו של דבר וחלק גדול אל האדמה אבל גם ככול שהגל ארוך יותר עם אמפליטודה ארוכה יותר כך יש צורך באנרגיה גדולה יותר להניע אותו קדימה .... כדי לקבל את הטווח הרצוי..
כמו שאנחנו לא רואים שימוש בתדרי VHF בתוכנית החלל (פרט בשלב הנחיתה של מעבורת החלל עם מגדל הפיקוח) וגם לא רואים שימוש נרחב בתדרים קצרים בתקשורת מתחת למים.
אני חושב שאתה מודע לכמות האנרגיה הדרושה להניע גל (אמפליטודה של עשרות מטרים) בתחום גל ארוך לאותו ההספק הנדרש להניע גל בתחום הגלים הקצרים (ויש שינוי בחלל ועל פני כדור הארץ) ואני חושב שהמתכננים בתוכנית החלל היו מודעים נוסחאות הפסד נתיב והם בכול זאת השתמשו בתחום תדרים גבוה..
ישנם המון סיבות חלק מהם הם אפשרות ריכוז האנרגיה בכיוון אחד דבר שקשה יותר לביצוע בתחום תדרים נמוך.
לגבי קיטוב אנטנות צר לי להודיע לך שהאנטנה על המכשיר שאנחנו משתמשים היא כלל כיוונית ולא מקוטבת, את הקיטוב מקבלים ע"י שימוש באנטנה כיוונית (כגון יאגי) בקיטוב המתאים אנכי או אופקי.
לגבי ספרד ספקטרום: נצילות תדר זו מילה יפה אבל הספרד ספקטרום מביא בשורה חדשה לגבי היכולת להגדיל את כמות המידע המשודר ויכולת גילוי של שידור של אות בעוצמה חלשה וברמת הרעש וזה ע"י שימוש במפתח תואם בצד המשדר ובצד הקולט וזה ללא הפרעה ע"י משתמשים אחרים בעלי מפתחות שונים ( הטכנולוגיה הגיעה מהתחום הצבאי) השימוש במפתחות תואמים והספק נמוך ברמת הרעש נותן פרטיות ואפילו חשאיות של המשתמשים.
ולגבי הליזר.. צר לי מאוד שאתה לא לוקח בחשבון כמו בתדרי השמע את השפעות האטמוספריות שיש כאן, ליזר מושפע מאבק, מים לחות ועוד ועצם התנועה שלו באוויר קשה אך מה קורה שמעבירים אותו לחלל...
בדומה לסרקזם שלך לגבי נורת האור אז תגיד לי את הכוכבים מאיזה מרחק רואים

או מדוע לא הבחנתה בלילה באורת של התבור כשהייתה במבוא חמה .... אל תלך שולל אחר האלומה של הפנס... בעיני המתבונן בצד השני הוא רואה את האור (גל) ממרחקים.