מסכימה לגמרי עם רולי אלדד מיכל וצחי
כולם אומרים שדיברו על זה כבר אלפי פעמים וכלום לא קורה
אז מה נמשיך ככה ? ??נמשיך לנסות בסוף זה יצליח!!!
אני רואה את זה ככה ...
דבר שקורא לי לא פעם אבל יום שישי הוא דוגמא מצוינת ...
יש כמה דברים שאני לא אוהבת בחיים ,מצד אח להידחף ומצד שני לצאת פראיירית
עכשיו נוסיף למשוואה עובדה פשוטה שאנחנו חיים במדינת ישראל
כל ילד פה לומד בגיל מאוד צעיר וחבל ,שזה בעצם המטבע הכי חזק בשוק
או שתדחוף את עצמך או שתצא פראייר!
המזל שלנו שדווקא בחוש הצדק והמוסר עוד ניתן להבחין די בשפע
כולנו עומדים ב"תור" כביכול מרגע שאנחנו רתומים עם קסדה במצב פטריה ויש איזה הבנה ללא מילים בקשר עין פשוט
עם הסובבים מי אחרי מי ,הכל טוב ויפה עד שמישהו פתאום בא מהצד ומשתחל באלגנטיות
בתוך כל אחד מתעורר צד המטבע הפראייר ועקרונות המוסר מתחילים להתערער מי יותר ומי פחות

וזה הרגע שכל פעם מחדש ההסכם הברור הצודק והעדין הזה שמנוהל בשפת גוף אוניברסלית בלבד נשבר וייצר ההישרדות מתעורר...אם לא תידחף לא תגיע לשום מקום כל אחד לעצמו ועל סיבותיו אם מתאמי חרמנות,דלק,ק"מ ,רמת הנפה וכד'...
ומכיוון שכולנו מקורח הנסיבות כבר מצאנו את עצמנו בעמדת ה"נדחף" אחרי שנישבר לפספס את החלון בגלל ריעך הנידחפים
גם לי אין זכות לבוא ולהטיף לאחר .
אבל זה עדיין מביא את העצבים כל פעם מחדש והרבה פעמים פשוט הורס את הטיסה והריכוז .
זה הרי ברור שאם יהיה סדר הכל יזרום יותר מהר כל זמן ההידחפות /מצנח על מצנח/הנפות שמתחרבשות רק בגלל לחץ של הטייס מהלחץ המופעל עליו ,כל הזמן הזה הוא משמעותי
מסכימה שיש אנשים ברמת הנפה מעולה שתמיד לוקח להם בדיוק שתי שניות להניף ולצאת ויש כאלה שפחות ...וזה לא פייר כלפיהם העיכוב הזה .
ולגבי הגלשנים
אני חושבת שלפחות בשנה האחרונה(לא יודעת מה הלך פה לפני)הייתה המון התחשבות אחווה ותקשורת מצד שני הענפים
תהיו כנים עם עצמכם ותגידו בממוצע ,ביום שגם הם יכולים להמריא מוקדם או שאין רוח גם בשבילנו , כמה מצנחים ממריאים לפני שאיזה גלשן מצליח להשתחל למרכז העמדה?
גם לגלשנים מטבע הפראייר מתחיל לרעוד ולשקשק בראש באיזה שהוא שלב (וזה עוד אחרי שהם שעה מרכיבים

)
נראה לי טבעי לחלוטין ! .וזה שגלשן אחד שמסתובב לכיוון העמדה הרבה יותר בולט מכל אחד אחר שנדחף עם הפטריה הקטנה שלו לא הופך אותו לשונה
וזה לא משנה שסטטיסטית יש יותר מצנחים זה פשוט עניין של הוגנות ואחווה ספורטיבית לאותה אהבה ,לפרגן בתור או בפינוי מקום גם לטובתם
ביום שישי האחרון מי שתפס את עמדת ההמראה וקיצר אותה היו הרבה מאוד מצנחים שמטבע הפראייר משתקשק להם בראש ,כל אחד עושה צד קטן נוסף שפת גוף שדורשת את מקומה בחברה .
אין פה את מי להאשים חוץ מאותנו ככקבוצה שאפשר להגיד די פרימיטיבית בייחוד כשאומרים לי משפט כמו "מה את מגנה עליהם"???כאילו מה שהלך שם אשמת הגלשנים...באמת ?
אז אחרי כל המטאפורות שאין לי מושג איך נכנסתי אליהם יש לי הצעה
כולנו יודעים שאפשר להמריא גם ביותר מנקודה אחת בהתאם לרכיב הרוח כמובן
אולי נקפיד על שתי שורות יציאה מסודרות אחת אקספרס לכל מי שמניף לרוב בלי השתהויות ולרב "הולך לו על הפעם הראשונה" ואחת לכל השאר .
שכל אחד יהיה כנה וצודק כלפי השאר ויחליט בהתאם לתנאים איזה צד מתאים לו ואף אחד אחר לא נדחף בצדדים .
הגלשנים אחרי שבנו את שלהם מצטופפים בצד היותר מתאים בהתאם לרוח ,כשגם הם נכנסים בדיוק לאותו תור
גם עצם ההיערכות שלהם ,הסתובבות בלי מיליון איש והפרעות ילך הרבה יותר מהר ויפנה את העמדה במהירות .
וגם הם לא יצטרכו להידחף ולצמצם את העמדה .
ומקו מסוים שיוחלט בהתאם ליום ולצורך .יסתדר מי שבאמת מוכן להנפה וזה מין הסתם התור
אם זה מאוד מסובך ולא יעבוד לדעתכם אפשר פשוט לידע את העומד לפניך בהגיעך לעמדה שאתה אחריו
יכול למנוע ויכוחים מיותרים ,עד כמה שיצא לי לראות אנחנו בסך הכל קהילה יפיפה עם מגוון אנשים מאוד רחב שבכל זאת מאוד מעריכים ומכבדים אחד את השני .
אם כולנו פשוט נראה אחד את השני עם קצת יותר אחווה וצדק פשוט -מי שהיה כאן קודם =לפני
זה ממש לא מאוד מסובך
לדעתי ככה אף אחד לא נפגע
מי שבאמת צריך שניות בשביל לצאת לא מעוקב כל כך הרבה
הלחץ על מי שמניף פחות טוב יורד פלאים אתה לא צריך לחשוב על כל מי שנושף בעורפך
אפשר להתרכז ואפילו לעשות טעות לחזור לסוף התור הקצר משמעותית ולנסות שוב...
והגלשנים בהתאם לרמתם ישתלבו בתור
לגבי ההיערכות המוקדמת .להכין ציוד ולצופף כמה שיותר בצד
נרתמים מגיעים לתור .
זה עוד דבר שקורה הרבה דווקא מהוותיקים אם תרשו לי ככה לקינוח
אנשים מכינים את הציוד שלהם ככה בקטנה בשלב מאוחר של היום בין אנשים שכבר עומדים עם פטריה ,
מסיימים שמים קסדה ועומדים וכאילו היו בתור מאז שהתחיל
ומיד נדחפים כשזה מתאפשר
זה לא פייר
אני מתחייבת לפעול כך אם יהיה מי שישתף פעולה .ברצינות
עד אז לי די נמאס בכלל בחיים שכל הזמן המטבע שלי נופל על הצד הפראייר
התחלתי לעשות כושר
ואני משקיעה במיוחד בעבודת ידיים ומרפקים