אדרי חברי היקר אני חושב שונה ממך.... ממש לא חוקי הג'ונגל שולטים וגם לא האסטרטביות מנצחת.. מכיוון שכשהאסרטביות שלך תתנגש עם האסרטביות של האחר הדבר יכול להוביל לחיכוחים בלטי רצוויים במיוחד לא בשלב הכה קריטי של המראה והצורך בראש נקי. בהחלט יש הבדל כאשר אדם רושף עצבים עומד להמריא. רף הבטיחות פה יורד משמעותית.
כשאני שומע שחברים כמו מיכל שעמדה שקטה לא יצאה לאוויר בסוף או רולי שהדחיפות הם לא חלק מהדנא הישראלי שלו הדבר מדליק נורה אדומה..
לעניות דעתי קודם כל צריך לבוא מתוך מחשבה לכבד את האחר כמו שאני רוצה ומצפה שיכבדו אותי.. כלומר אם הוא צריך עוד מטר למעלה, לעזור לו לעלות ולפנות את המכשולים/אנשים.
להכין ציוד בצד. לנקודת ההמראה מגעים רתומים ומוכנים במצב פטרייה ! [זהו זמן יקר של חלון קצר]
מי שהגיע עם פטרייה ומוכן עומד שם כמו טטאטלה ונותן כבוד למי שהיה שם לפניו. לא להדחף כי הראשון שעושה זאת מפר את כל האיזון העדין ממילא.
אם אתה לא בטוח שאתה רוצה או יכול להמריא בתנאים בעוצמה או בכיוון הרוח לזוז הצידה עד שתקבל החלטה כי זמן ההתלבטות מייבש את שאר המרחפים "ומשבים טובים" נעלמים.. לא להתלבט האם התנאים האלו בשבילי בנקודת ההמראה. הגעת וזיהת שאולי לא קח נשימה עדיין לא? זוז הצידה.
וכל החביבים שפורשים מהצד [וביום שישי היה שם אחד בדיוק כזה שחופתו לא רק שנפרשה ללא שום התחשבות בתור אלא שהוא שם אותה על החופה שהגיע תורה ובכך מנע ממנה להמריא ועשה זאת כמה וכמה פעמים] אם בחרתם לטוס מהצד ואתם מודעים שאולי אתם ממראים מנקודה נמוכה יותר והכל כדיי לא לעמוד בתור , אין בעיה אתם ילדים גדולים... אבל לא לפרוש על חופות במרכז ולא לגנוב את המשב למי שעמד שם בתור וחיכה ופרש ובא להניף ומגלה שייש מנייק קטן שגונב לו את המשב ומסכן את שניהם... לדבר מי ממריא!!! לרוב אין בעייה להניף כמה חופות על משב אחד בהפרש סביר.
חברים זהו חורף, סף החרמנות עולה ... והמשבים והחלונות לעיתים קצרים... ועדיין אין שום בעיה להוציא את כולם לאוויר במידה ונהיה נחושים בכבוד שאנו רוכשים אחד לשני ונמריא בבטיחות אסרטבית.
ולמי שלא.. תמיד יש "תג מחיר"

בואו נהנה מהספורט שלנו.
נ.ב- כמובן שאם יש עוד "ההארות" להתנהלות נכונה בעמדה זה המקום להזכיר אותם.