שלום לכולם,
מפרט לעיונכם ושימושכם המושכל את האירוע שעברתי היום בנתניה.
תקציר : ביום שבת 5.3.11 במהלך ההמראה, איבדתי לחץ בחופה והתיישבתי ברתמה על המדרגה כ 2 מטר מתחת לשפת המצוק בעמדה. אין פגיעות, בגוף ובציוד.
להלן הפירוט:
תנאים:
1. ציוד חדש - מצנח ליברה ורתמה חדשה (זו הטיסה השנייה עם ציוד זה).
2. רצף טיסות נמוך בחודשים האחרונים (משום כך בחרתי ללכת להתאמן ברכס).
3. רוח עם רכיב דרומי משמעותי, מעט משבית וחלשה יחסית (כ 15-18 קמ"ש בתחושה, ללא מדידה).
4. באויר מספר מצנחים, סולו וטנדם מחזיקים סביר ונוחתים בעמדה.
5. העמדה מגודרת כידוע, בגובה של כ 80 ס"מ מעל הדשא. חלק אחד של הגדר, שוכב ומשאיר פתח יציאה הדורש צעידה על גדר הברזל.
מהלך האירוע:
1. הנפה, חופה מעל הראש, בהתחלה מעט קיפולי צד של רוח חלשה (רוטורים קטנים ?) הקיפולים נעלמים עם ההתקרבות לקצה המצוק. המשך התקדמות לקראת הפתח בגדר.
2. תנועה בהליכה איטית, לחץ חופה נמוך יחסית אבל החופה יציבה מעל הראש.
3. לקראת הפתח בגדר, מתלבט האם לצאת. הלחץ בחופה עדיין מעט חלש. רואה שהמצנחים שבאויר מחזיקים מעל העמדה בצורה סבירה.
4. מחליט לצאת ומניח שאקבל את העילוי הדינמי עם היציאה מעבר לשפת המצוק.
5. יוצא בצעידה איטית תוך דריכה על הגדר השוכבת מול הפתח שבגדר.
6. ביציאה החופה פשוט "לא מחזיקה" ואני מתיישב על המדרגה כ 2 מטר מתחת לעמדה. החופה נופלת בחלקה על המורד וחלקה מעל שפת המצוק.
7. חילוץ עצמי ואיסוף הציוד בעזרת רצועה וחבל ועזרה של דני ויובל (תודה גדולה לשניהם). המתנה לרוח מתאימה והמשך טיסות.
הערה: הרוח נחלשה מאד בעת ההמראה ובגללה נוחתים שני טנדמים על החוף ואודי בין המצוק לחוף....
מסקנות:
1. ב
תנאים אלו, לא היה נכון לצאת!!! למרות שבאויר היו מצנחים שהחזיקו, הלחץ בחופה שלי היה קטן מדי.
2. טעות לקוות לעילוי דינאמי ביציאה. אם הוא קיים הוא יצור לחץ בחופה עוד לפני היציאה מהמצוק.
2.
היסוס ביציאה - ריצה מהירה לכיוון המצוק היתה עשוייה לעזור - עדיין עדיף להמתין להתחזקות הרוח.
3. הגדר בעמדה גרמה לי להסס ולהתקדם לאט לעבר המכשול - יכול להיות שעדיף לוותר על הדשא ולתרגל בארסוף (לא בתנאים שתוארו היום - קמיקזות...).
4. אירוע
מיותר שהיה יכול להגמר רע הרבה יותר.
לקחים:
1. כשזה לא מרגיש טוב או לא נראה טוב זה כנראה לא טוב !! (הרוח, הגדר, הלחץ הנמוך בחופה).
הערות, הארות וגם עקיצות למי שמוכרח, יתקבלו בברכה (אחרי הכל "הרווחתי" אותן ביושר...

)