כתב נושא: "נחיתה" מתחת לעמדה בנתניה - תחקיר אירוע  (נקרא 757 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק בני בן ישראל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • קריסימה
    • טיולי בוטיק לאיטליה
    • דוא
שלום לכולם,
מפרט לעיונכם ושימושכם המושכל את האירוע שעברתי היום בנתניה.

תקציר : ביום שבת 5.3.11  במהלך ההמראה, איבדתי לחץ בחופה והתיישבתי ברתמה על המדרגה כ 2 מטר מתחת לשפת המצוק בעמדה. אין פגיעות, בגוף ובציוד.

להלן הפירוט:
תנאים:
1. ציוד חדש - מצנח ליברה ורתמה חדשה (זו הטיסה השנייה עם ציוד זה).
2. רצף טיסות נמוך בחודשים האחרונים (משום כך בחרתי ללכת להתאמן ברכס).
3. רוח עם רכיב דרומי משמעותי, מעט משבית וחלשה יחסית (כ 15-18 קמ"ש בתחושה, ללא מדידה).
4. באויר מספר מצנחים, סולו וטנדם מחזיקים סביר ונוחתים בעמדה.
5. העמדה מגודרת כידוע, בגובה של כ 80 ס"מ מעל הדשא. חלק אחד של הגדר, שוכב ומשאיר פתח יציאה הדורש צעידה על גדר הברזל.

מהלך האירוע:
1. הנפה, חופה מעל הראש, בהתחלה מעט קיפולי צד של רוח חלשה (רוטורים קטנים ?) הקיפולים נעלמים עם ההתקרבות לקצה המצוק. המשך התקדמות לקראת הפתח בגדר.
2. תנועה בהליכה איטית, לחץ חופה נמוך יחסית אבל החופה יציבה מעל הראש.
3. לקראת הפתח בגדר, מתלבט האם לצאת. הלחץ בחופה עדיין מעט חלש. רואה שהמצנחים שבאויר מחזיקים מעל העמדה בצורה סבירה.
4. מחליט לצאת ומניח שאקבל את העילוי הדינמי עם היציאה מעבר לשפת המצוק.
5. יוצא בצעידה איטית תוך דריכה על הגדר השוכבת מול הפתח שבגדר.
6. ביציאה החופה פשוט "לא מחזיקה" ואני מתיישב על המדרגה כ 2 מטר מתחת לעמדה. החופה נופלת בחלקה על המורד וחלקה מעל שפת המצוק.
7. חילוץ עצמי ואיסוף הציוד בעזרת רצועה וחבל ועזרה של דני ויובל (תודה גדולה לשניהם). המתנה לרוח מתאימה והמשך טיסות.

הערה: הרוח נחלשה מאד בעת ההמראה ובגללה נוחתים שני טנדמים על החוף ואודי בין המצוק לחוף....
מסקנות:
1. בתנאים אלו, לא היה נכון לצאת!!! למרות שבאויר היו מצנחים שהחזיקו, הלחץ בחופה שלי היה קטן מדי.
2. טעות לקוות לעילוי דינאמי ביציאה. אם הוא קיים הוא יצור לחץ בחופה עוד לפני היציאה מהמצוק.
2. היסוס ביציאה - ריצה מהירה לכיוון המצוק היתה עשוייה לעזור - עדיין עדיף להמתין להתחזקות הרוח.
3. הגדר בעמדה גרמה לי  להסס ולהתקדם לאט לעבר המכשול - יכול להיות שעדיף לוותר על הדשא ולתרגל בארסוף (לא בתנאים שתוארו היום - קמיקזות...).
4. אירוע מיותר שהיה יכול להגמר רע הרבה יותר.

לקחים:
1. כשזה לא מרגיש טוב או לא נראה טוב זה כנראה לא טוב !! (הרוח, הגדר, הלחץ הנמוך בחופה).

הערות, הארות וגם עקיצות למי שמוכרח, יתקבלו בברכה (אחרי הכל "הרווחתי" אותן ביושר... ;))
the answer is blowing in the wind

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני באופן עקרוני יוצא בריצה הכי מהירה שאני מצליח - אם הרוח חזקה מספיק, יהיה לי קשה ואתקדם לאט. אם הרוח חלשה, יהיה לי קל ואתקדם מהר.. ואם אתה רץ מהר סימן שאתה צריך את המהירות.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

צריך ליצור תאוצה באופן הדרגתי.

להתחיל בצעדים נחושים ולהגביר את הקצב עד ליציאה בטוחה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בני ערב טוב
ראשית אני שמח על התחקיר כנראה שיהיה לך בית ספר טוב בעבר  lugh
1. מסכים עם יוגב לגבי היציאה ברכס.
2. העמדה בנתניה אסורה לטיסה מכל הבחינות לא קיבלנו אישור לטוס שם עדין
    העמדה עם הגדר הסובבת מסוכנת נקודה .
3. כיוון ועוצמת רוח ברכס כללים :
    א. כיוון מערב 30 מעלות דרום צפון בלבד.
    ב. לא יוצאים מתחת ל 20 קמ"ש בפיק תחתון .
4. שוב תודה על התחקיר המעולה שלך
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אדרי מה שיוגי כתב נכון לכל המראה בכל עמדה בעולם. לא רק לרכס.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
"לא יוצאים מתחת ל 20 קמ"ש בפיק תחתון"
קצת מוגזם לא? מה הבעיה לצאת ברוח חלשה? כמובן בידיעה שיש סיכוי לנחיתה למטה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
צוק, נחיתה למטה ברכס מסכנת אותך ואת מי שלמטה. מה גם שזה לוקח פחות מדקה. אז בשביל מה?

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
צוק, נחיתה למטה ברכס מסכנת אותך ואת מי שלמטה. מה גם שזה לוקח פחות מדקה. אז בשביל מה?

אתה אמיתי?
מי שלא יודע לנחות למטה ברכס, כאילו שזאת נחיתה רגילה לכל דבר - מוטב שלא יטוס בכלל.
אלמנטרי לחלוטין, בדיוק כמו הנפה קדמית ומוצלבת, בדיוק כמו לדעת לבלום במכונית.

אני חושב שהדבר הראשון שעשיתי ברכס לפני שיצאתי לטיסת רכס ראשונה לבד, היה להמריא בתנאים אפס בהנפה קדמית ונחיתה על החוף עם אוהד, לתרגול ובשביל לשחות על הדרך...

ולגבי האנשים שלמטה.. יצא לי לנחות יזום וגם לא יזום עשרות פעמים בקיץ על החוף. כשאתה בפיינל אתה יכול לשרוק בקטנה ולהסב את תשומת לב האנשים בנתיב המתוכנן, אבל אם אתה טיפה יודע לטוס, אתה אמור לדעת לכוון את עצמך לחור בין האנשים.
גם נחיתת דיוק בטווח של מספר מטרים בודדים מאוד - היא דבר אלמנטרי.

אפילו מומלץ לתרגל את זה מדי פעם, אתם שוכחים שיש חוף מתחת לאיפה שאנחנו עפים בקיץ...
אין כמו טיול מעופף לאורך הרכס עם נחיתה לרחצה ואבטיח בוינגייט והמראה משם חזרה מהחוף או מהרכס (טיפוס קל מאוד ביחס לעמדה בארסוף).
יאללה כבר, שיגיע הקיץ.
« עריכה אחרונה: March 07, 2011, 02:31:44 am על ידי האח בלוז »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
מסכים,

אני חושב שזו מחשבה לא נכונה שנחיתה למטה מסכנת אותך כי אז אולי תעדיף לגרד בזמנים שעדיף לנחות למטה והגירוד במצבים מסויימים הוא באמת מסוכן.
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נראה לי שלא כלכך הבנתם את אדרי ואתם נתפסים לטפל ולא לעיקר, כולל עידו שמסביר את דבריו של אדרי ממש לא נכון.
אין סכנה להמריא ברכס ברוח חלשה (למרות שזו המראה קשה יותר), ואין סכנה בנחיתה למטה למי שיודע לתכנן נחיתה נכון. אבל הייתי ממליץ ללמוד את שניהם במקום סלחן יותר לפני שמתחילים לתרגל את זה ברכס.

מה שכן זה די ברור שברוח של פחות מ20 קמ"ש אי אפשר להחזיק על רכס של 50 מטר גובה. ז"א אם התוכנית שלך היא טיסת רכס אז אין מה לצאת בפחות מ20 קמ"ש.  זוכרים שבני ניסה לצאת לטיסת רכס בתחילת השרשור?

אדרי כתב כללים איך אפשר לדעת שהרכס יחזיק לפני שאתה ממריא, וצדק באומרו בהנחה שבני לא רצה רק לגרזן. אם הרוח מעל 20 קמ"ש עם רכיב צד של פחות מ30 מעלות זה התנאים המתאימים למי שרוצה להחזיק על הרכס.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
בני, פתחת חשבון איתי. אבל העיקר שאתה בסדר.

ולשאלה השולית: האם לנחות או לנחות בחוף.

לא מקבל בשום פנים ואופן את הטענה שלנחות ברכס למטה הוא אירוע חיובי. הרכס מטבעו מתמוטט. לאחר ההתמוטטות חלקים גדולים ממנו נשארים על החוף ומסכנים את הטייס! למעשה היו כבר די הרבה מקרים שאנשים קפחו את חייהם כאשר טיילו על שביל ישראל מתחת לרכס על החוף. זאת הסיבה שחלק משביל ישראל שעבר למטה השביל הוסט למעלה על קו המצוק ומזרחית לו. ומה לכל אלה וטייס הכושל שנוחת למטה?
הוא מסתכן בנחיתה על חלקי סלעים ותלוליות ושעלולות לגרום לפציעות ולפגיעות. אני למדתי שלנחות ברכס למטה זה ממש לא מומלץ. לא יודע מי לימד אותכם אחרת, אבל מי שלימד זאת לדעתי טועה ובגדול.
כמובן שגם לי היו מספר נחיתות כושלות על קו החוף, והאמינו לי שעד היום אני מנסה ללמוד כיצד לא לטעות שוב ולחזור על טעות כאלה.
עכבר רכס לשעבר,
אריה

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
הי עכבר לשעבר....
הייתי בודק מה הבתי ספר מלמדים היום.    כי נירא לי שחלק מהלימוד זה נחיתה למתה. וגם מסכים עם אח בלוז...לפעמים בא לי להתרחץ או סתם מסקרן גוף חבל"ז.... (רצוי לבדוק טוב טוב מי למעלה ליפני )
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אריה, בלי לזלזל חס וחלילה - אתה מגזים.

הסכנה של לגרד קרוב לרכס גדולה פי עשרות מונים מהסכנה של לנחחות למטה "בגלל  המפולות".
סטטיסטית, הסיכוי להתפס על זיז סלע או לקבל רוטור או סינק בדיוק ברגע לא מתאים הוא גדול יותר משיפול עלייך סלע...
ולגבי נחיתה על שברי סלעים - בחייך, בשביל זה יש לנו יכולת לנהג את המצנח, וגם ברוח 0 אפשר לנחות בשדה סלעים בעמידה בלי להיאלץ לרוץ ולהפצע - אם יודעים לטוס..

החבר'ה שמדברים פה על הסכנה בלנחות למטה ממש מזכירים לי את אלו שאומרים שמסוכן לנהוג כשיורד גשם...

מי שלא יודע להתמודד עם מצבי חירום שלא יטוס!
מצב חירום זה לא משהו שאתה מכניס את עצמך אליו, בהכרח, אלא משהו שיכול להתפתח עקב תנאים או טעות קטנה שגוררת מצב חירום שבתפעול נכון יכול להיות כלום, ובתפעול לקוי יכול להיות הכל...

הייתי אומר משהו על להכיר את המגבלות של הכלי שאנחנו טסים עליו, אבל אז יצעקו פה שזה מסוכן...
אני זוכר מימי הקטנוע שפעמיים בשבוע בממוצע השתמשתי בידע, קור רוח ויכולות רכיבה שקניתי בעמל רב במגרשי חניה ריקים, מסלולי אספלט מאולתרים וסגורים והשטח עם האופנוע.
אם לא היו לי היכולות ההן הייתי נמרח בהרבה מהמצבים ההם ובזכות הנסיון במגבלות שצברתי - יכולתי לתפעל חירומים בקור רוח ובידיעה - לא ניחושים.

טיסות בטוחות!

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
הי עכבר לשעבר....
הייתי בודק מה הבתי ספר מלמדים היום.    כי נירא לי שחלק מהלימוד זה נחיתה למתה. וגם מסכים עם אח בלוז...לפעמים בא לי להתרחץ או סתם מסקרן גוף חבל"ז.... (רצוי לבדוק טוב טוב מי למעלה ליפני )

רולי תסתכל טוב טוב לפני שאתה נוחת - אם יש בליטה בנוסף לציצים - NO GO!

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
הייתי אומר משהו על להכיר את המגבלות של הכלי שאנחנו טסים עליו, אבל אז יצעקו פה שזה מסוכן...
אני זוכר מימי הקטנוע שפעמיים בשבוע בממוצע השתמשתי בידע, קור רוח ויכולות רכיבה שקניתי בעמל רב במגרשי חניה ריקים, מסלולי אספלט מאולתרים וסגורים והשטח עם האופנוע.
אם לא היו לי היכולות ההן הייתי נמרח בהרבה מהמצבים ההם ובזכות הנסיון במגבלות שצברתי - יכולתי לתפעל חירומים בקור רוח ובידיעה - לא ניחושים.

אתה תותח!

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

רולי תסתכל טוב טוב לפני שאתה נוחת - אם יש בליטה בנוסף לציצים - NO GO!

חמוד.. זה לא יעזור.. הם/ן  יודים/ות להסתיר את הבליטה עד שזה מאוחר מידי... :o :o :o
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
אח יא רב יא רב,
עזוב, אתה כנראה באמת לא יורד לסוף דעתי.
דרך אגב ראיתי גם כאלה שניסו לנחות על פסל החרות נחיתות דיוק.
העיקר שלמדנו מבניבן איך לעשות תחקיר רפלקטיבי ברמה מקצועית.

רק בריאות,
אריה

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

אתה תותח!

אני לא בא להגיד שאני גבר, אני בא לחזק את האמירה שלי שלהכיר את המגבלות זה אלמנטרי - לא חשוב, למי שרוצה לשרוד (וגם ליהנות), על ידי מתן דוגמה מהניסיון חיים שלי.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
פסיכולוגיה של ספורט היא מדע/תורה מורכבת ורב בה הנסתר על הגלוי. הבנת הפסיכולוגיה של הספורט האתגרי מורכבת ומסובכת הרבה יותר.
הבנת מגבלות היא חשובה ביותר -  השאלה כיצד ולאן מותחים את הגבולות.
ההרצאה ודיון בנושא התקיימה בערב בטיחות האחרון בחוות רונית.

ועל זה אמר האסטרונאוט מצעצוע של סיפור-
אל האינסוף ומעבר לו

אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עומרי יש הבדל בין להכיר את הגבולות ולבקר בהם בדרך קבע, כולם צריכים לדעת את הגבולות לא לכולם תמאים לבקר בהם דרך קבע. אם אתה רוצה לדעת מה באמת הגבולות של המצנח תמצא אותם רק בקורס SIV.
אישית אני לא חושב שלטוס על המגבלות עושה אותך טייס יותר טוב.

למרות שגם עם אריה אני לא מסכים שיש בעייתיות בנחיתה למטה. אגב הסיכוי שעד היום ב4 אחה"צ יפגע בך ברק גבוה יותר מהסיכוי שיפול עליך גוש רכס בארסוף. רוב הנפילות שם הם בזמן שיורד גשם, למרות שיש גם בקיץ קצת אבל הרבה פחות.
הבעייתיות בנחיתה למטה ברכס מתחילה במחשבה המוטעית שבטיסה ברכס אפשר לחלום ולא צריך להיות מודע למה שיש מתחתיך, מי שבזמן הטיסה יודע איפה אפשר לנחות על הרכס ולמטה לא יגיע לפינה שאין לו איפה לנחות ולא יגיע לנחיתה מסוכנת. ז"א הסכנה בנחיתה למטה היא בתכנון מאוחר מדי לא בעצם הנחיתה למטה עצמה, אבל תכנון מאוחר מדי מסוכן בכל נחיתה.