עמרי
כל מה שאני אומר הוא, שיש רמות של סיכון. לצאת מהבית זה מסוכן. לטוס זה מסוכן. השאלה מה יותר ומה פחות ואיפה אני שם את עצמי. איפה הגבולות שלי.
נכון, לגרד ברכס זה (לדעתי) יותר מסוכן מלנחות למטה. אבל מה שרציתי לומר הוא שטיסת רכס צריכה (שוב, לדעתי) להתחיל בידיעה שיש לך סיכוי מאוד סביר לנחות למעלה, אחרת אתה מכניס את עצמך לפינה של לגרד, ואז לפינה של לנחות למטה. נכון, אפשר לגרזן גם ברכס ולהינות מזה. אבל אצלי במערכת ניהול הסיכונים מול התועלת (הכיף שבטיסה) זה לא משתלם.
כתבתי לך שאתה תותח משתי סיבות.
א. כנראה שאתה תותח.
ב. אתה לא מוכן לשמוע שום דבר אחר.
אל תבין אותי לא נכון, גם אני לא אמריא אם אני חושב שאין לי סיכוי להחזיק, מבחינת פאן זה לא משתלם, צודק.
(למרות שבקיץ הקודם עשיתי את זה המון כי השתלם לי דקה באויר באותו רגע).
אבל נדלקה לי נורה אדומה כשאומרים שזה מסוכן לנחות למטה וזה מזכיר לי דברים אחרים מאוד לא מודרניים.
זה מזכיר לי שלפני ימי ה ABS היו מלמדים לפמפם בלמים במכונית
זה מזכיר לי שאומרים שברקס קדמי זה מסוכן באופנוע
קיימת בורות בכל תחום בעולם. במצנחים אין מקום לבורות ודעות קדומות כאלה, חייבים לדעת לנצל את המקסימום שהכלי שלנו מסוגל לתת, כי לפעמים צריך לצאת ממצב ע"י מתיחת הגבולות, ועדיף שהפעם הראשונה שאתה מותח גומיה עד המקסימום, לא תהיה כשחייך תלויים בזה ולא תכננת.
אמירה כזאת היא מסוג האמירות המטעות וצריך להוקיע אותה בתוקפנות כזאת, שאף קורא לא יתבלבל ויחשוב שהיא אמת.
בוא נרד מהעניין האישי, אין לו טעם פה - אנחנו מדברים על מצנחים.