יש לי הרגשה שאתם קופצים,לי יש הרגשה שאדרי התכוון שעל כול מסוק חילוץ אמור להיות פארמדיק ו/או רופא.
המחדל שהוא התכוון נראה לי שלא היה כזה על המסוק.
אני מסייג את דברי כי לא דיברתי עם אדרי
אני מסייג את דבריך כי כן דיברתי עם אדרי. הם בהחלט מתכוונים שרק פרמדיק/רופא שהגיעו פיזית לפצוע יכולים להזמין מסוק.
שזה לדעתי שטויות במיץ, פצוע שצריך פינוי מוסק לא יכול לחכות שהפרמדיק/רופא ינסה להגיע אליו הרי אם הוא יכול להגיע אל הפצוע רוב הסיכויים שלא צריך פינוי מוסק כי רוב האמבולנסים הם לא רכבי שטח והכושר של רוב אנשי מד"א הוא כזה שאם הם יכולים להגיע אל הפצוע שניים מאיתנו יכולים לסחוב אותו לאמבולנס. הבעייה היא בדיוק במקרים שהם לא יכולים להגיע לפצוע, בשטח לא נגיש למד"א צריך פינוי מוסק גם עם הפצוע לא במצב קשה. חומרת הפציעה היא לא הקריטריון היחיד להזמנת מסוק (ויש לי קצת נסיון בחילוץ).
אני מסכים עם אדרי שבמקרה הזה פינוי מוסק היה מיותר וכנראה נבע מיצירת תמונת מצב חמורה מהמציאות ע"י המדווחים אבל מכאן להחלטה גורפת חסרת הגיון המרחק גדול.
נמרוד רגל שבורה זה לא סכנת חיים גם לא שבר פתוח שעצרו את הדימום ממנו. לכן צריכים להיות אחראיים בדיווח של מה מדווחים למד"א כשמזמינים מסוק. לטעון לסכנת חיים על רגל שבורה זה בדיוק מה שמביא אותנו למצב הזה שמעדיפים לא להאמין לדיווח מהשטח ולחכות שיגיע לשם מישהו עם נסיון רפואי.
קדמי אתה חצי צודק, מהשטח צריך פינוי מוסק אם יש הצדקה אבל 600 מטר מכביש החוף זה לא "שטח" בעיניי ופצוע מיוצב (עצר לעצמו כבר את הדימום) יכול לעמוד במסע אלונקות קצר והפרמדיק יכול להגיע אליו בזריזות סבירה גם אם האמבולנס נשאר על הכביש. אפילו לבד עמרי וליאור יכלו להגיע עם אלונקה לכביש החוף ב10 דקות ועוד 20-10 דקות נסיעה הוא בבית חולים אפשר אפילו להוסיף לזה 15 דקות שהיה לוקח להם להביא את האלונקה מהאמבולנס, למסוק לוקח להגיע כ40 דקות לא כולל הטיסה משם עד לבית חולים והחילוץ עצמו.
עידו דוגמא למה שאתה אומר - בתאונה של אלטשולר כ100 מטר מתחת לעמדה בגלבוע הפרמדיק רצה כבר להזמין מסוק, אני אמרתי לו "הפצוע יציב ויש לך פה 20 אלונקאים, ב10 דקות אני מעלה לך אותו למעלה". תוך חצי שעה הגענו לבי"ח העמק במקום לחכות 40 דקות למסוק+10 דקות החילוץ עצמו+2 דקות טיסה לבי"ח העמק. החשבון מאוד פשוט.
המצחיק הוא שבמקרה הזה הפרמדיק עצמו היה זה שמזמין מסוק שלא לצורך אבל מכיוון שבתאור הארוע היה כתוב "מורדות הגלבוע" זה היה נשמע הגיוני למי שלא מיומן בחילוצים בגלבוע (אני דווקא כן).
לסיכום למרות שקיימים מקרים בהם העדר אדם מיומן שיקבל החלטה על סוג הפינוי עלול להביא להזמנת מסוק מיותרת זה עדיף על אי הזמנת מסוק מתי שכן צריך. ולהזכירכם זה יכול להיות כל אחד מאיתנו.