שלום לכולם
באמצע פברואר דיווחתי על טיסה שביצעתי על הprototype של הוויסטה החדשה עם התרשמות כללית חיובית ביותר.
המצנח מוגדר קטגוריה B, שלוש שורות מיתרים.
נכון לעכשיו ניתנה לי עוד היזדמנות לטוס עם המצנח החדש הזה( המוצר הסופי) מבית אפקו במבוא חמה.
טסתי על גודל M שמיועד למשקל מלא של 90-110 אני שוקל עם כל הציוד 93 קג" כך שנמצאתי בקו התחתון.
טסתי כ 30דקות באוויר מחותחת וטרמיקות שבורות.
התרשמות שלי:
בגדול יופי של מוצר, נראה טוב, טס טוב.
הפרטים הקטנים:
הרגשה ביד, נוחה חזקה ואסטתית, הויליין דקים,סימון נוח לאוזניים גדולות וצבעי הפרדה לכל שורה.
אני אוהב את ה פלסטיק הגמיש שמחזיק את שפת ההתקפה פתוחה תמיד וגם מאפשר לדחוף את כל המצנח לשק עצלן ללא חשש לפגיעה במיילרים כמו באפסילון ( אני שונא לקפל מילרים לפי הוראות יצרן, פשוט עונש).
הנפה קלה עם קצת overshoot (כנראה צריך ללמוד ולהכיר)
המצנח רוצה לטוס ונותן עילוי כמעט מידי, יציאה חלקה והרגשת ביטחון מידית שנמשכה לאורך כל הטיסה.
היגוי שמגיב היטב גם להטיות גןף וגם לברקסים, אורך ברקסים נורמלי ונוח לתפעול.
המצנח מרגיש מהיר, ופונה יותר אגרסיבי מהאפסילון, ההרגשה הכללית יותר ספורטיבית.
הטיסה היתה נוחה ויציבה, הטירמול מעולה, ואפשר להרגיש היטב איפה נמצאות הטרמיקות, כשטסתי על האבטיפוס היה יום יותר רגוע ואז הופתעתי מכך שהמצנח כמעט מירכז את עצמו וטיפס ללא תיקונים שלי כמה מאות מטרים, לצערי בטיסה זו לא הצלחתי לשחזר את המירכוז אולי בגלל מזג האוויר שהיה יותר מחותחת.
קיבלתי שני קיפולים מאוד קטנים בטיפים שנפתחו עוד לפני שהצלחתי לראות אותם, וכמו כן באחת התנודות היותר גדולות שמעתי את מרכז שפת ההתקפה מרשרש מעט.( יתכן שכדאי לי לבדוק מצנח יותר קטן)
נחיתה קלה וסטנדרטית.
ביצועים:
בפרנציפ אני לא מאמין לדיווחי היצרנים, אבל אדם ואני בדקנו את המצנח שלו אל מול שלי בתנאי אפס רוח במבוא חמה, המראה בו זמנית של שנינו וידיים לא נוגעות בברקסים לאחר ההמראה. אני יכול לדווח באופן מוחלט שהוויסטה החדשה בעלת כושר גלישה יותר טוב
מהאפסילון שלי, הטיסה היתה גירזון והוא היה מעלי כל הזמן, ובערך 50 מטר מעליי לקראת נחיתה.( דרך אגב באותה בדיקה השתתפה גם הוויסטה הישנה וגם היא הפגינה ביצועי גלישה טובים יותר מהאפסילון)
קשה לי למדוד מהירות אבל ההרגשה של וויסטה 2 היא שהיא יותר מהירה מהאפסילון.
טעון שיפור:
שם לא טוב למוצר חדש לחלוטין,
מבחר צבעים לא מדהים( האפור בעיני היפה מכולם),
אי אפשר לעשות B STALL
הגיע הזמן שכל היצרנים יתנו אופציה לידיות מתכת לברקסים, לי זה הוסיף הרבה לטיסה.
סיכום:
מוצלח מאוד ונותן תחרות קשה מאוד לאפסילון המדהים שלי, בנוסף הרעיון של כחול לבן, יצרן נגיש מעבר לפינה , ועמידות חומרים גבוהה, עושים לי טוב.
המחיר( לפי השמועות) כנראה קצת פחות מ 13,000 שח כולל מע"מ( עדיין לא פורסם רשמית).
קיבלתי חיזוק לטיסת המבחן המוצלחת שלי מאדרי, רומן, ושי לנואל שטסו עליו ברכס והיו להם רק דברים טובים להגיד, (חברי אילן בקר טס בזמנו על האב טיפוס וכשנחת ציין שזהו ה B הטוב ביותר שטס עליו).
אני אשמח מאוד אם הם ימשיכו את השירשור הזה ויכתבו את דעתם על המצנח החדש, הם גם בחנו דברים שאני לא, כמו ווינגים, אוזניים גדולות, SPEED SYSSTEM ויוסיפו אינפורמציה שבטח פיספסתי.
מאחר והמצנח שלי בן שלוש( אפסילון 5 של אדוונס) החלטתי לקנות מצנח חדש, ללא קפיצה קדימה בקטגוריה, נכון להיום יש לי כ 200 שעות טיסה, כ 500 טיסות, 95% בהרים. אני מאמין שהמצנח הזה הוא החדש שלי.
לאדם, אם אתה קורא את הכתוב אז קבל כל הכבוד על שרשרת המוצרים המוצלחים שפיתחת לאחרונה בעבור אפקו.
משה גרד