בעצם שתיים.
היום בתבור רוח חלשה על האף עם עננים נחמדים, קצת מחכים ויוצאים.
היום משום מה חיברתי את הקוקפיט לכיסוי הרגליים כשאני עומד מול הרתמה ולא כמו שאני תמיד מחבר כשהרתמה עלי (הקוקפיט אצלי מחובר קבוע לצד אחד של הרתמה ולפני ההמראה צריך להעביר את הרצועות של כיסוי הרגליים דרך שתי לולאות על הקוקפיט וכמובן לחבר בצד שני), התקלה הראשונה היא שחיברתי את הרצועות של כיסוי הרגליים לא נכון דרך הקוקפיט, בעמדה לא הרגשתי בכך כי עד היום לא בדקתי את כיסוי הרגליים בבד"ח. ברגע שהמראתי הקוקפיט התהפך קלפי מטה ככה שאני לא רואה את המכשירים והוא קצת מכווץ לי את רצועת החזה וסה"כ הכל שם היה די מתוח.
חשבתי לעצמי אוקי נתפוס קצת גובה וננסה לסדר את זה, ואז שמעתי את הואריו נכבה. כי מישהו שכח להחליף לו את הסוללות לפני ההמראה ועכשיו לא ממש עוזר לי שיש ברתמה סוללות חדשות. ז"א שגם לא הסתכלתי על הואריו בבד"ח (פדיחה שניה אבל פחות משמעותית).
קצת תירמלתי ללא ואריו, ממש לא נורא. הגעתי לאזור ה 700-650 (בערך) והחלטתי לצאת החוצה לנסות לסדר את הקוקפיט, האוויר קצת פעיל אז כל פעם היה לי חלון קטן לשחק עם הקוקפיט ולא ממש מצאתי את הקליפסים שהייתי צריך לשחרר (גם אחרי הנחיתה עוד לקח לי כמה שניות למצוא אותם כי הם בכלל לא היו איפה שחשבתי שהם). כשכבר הגעתי למסכנה שלא אצליח לסדר את זה באוויר וצריך להמשיך לטוס ככה כבר הייתי די נמוך ויצאתי לכיוון צל של ענן שלא נתן כלום ונחתתי בשדה הנחיתה בסדר למרות שהיה קצת מסורבל לעבור לעמידה.
סתם הפסדתי יום מעולה על חוסר ריכוז בהכנות וכמובן שעד שעליתי חזרה והחלפתי סוללות כבר נכנסה הצפונית כשאני רתום בעמדה ולא יצאתי בסוף לטיסה שניה.
פדיחה רצינית שלי שכשעברתי לרתמה סגורה לא שיניתי את הבד"ח שלי שיכלול גם בדיקה של כיסוי הרגליים והקוקפיט.
מסכנות:
1) בד"ח בד"ח בד"ח ! פשוט אין לו תחליף.
2) שמחליפים רתמה או חלק אחר בציוד צריך גם לשנות את הבד"ח שיתאים לציוד החדש.
3) אם יש לך פעולות שאתה מבצע בסדר קבוע או כיוון קבוע תקפיד עליהם או שאם אתה עושה את זה לא כמו שאתה רגיל אז צריך לבדוק שוב שזה תקין.
אני יודע שיש עוד חברה שמתכננים לעבור לרתמה סגורה הקיץ אז לא צריך לחזור על אותה הטעות, תשנו את הבד"ח שלכם מהטיסה הראשונה.