כתב נושא: פדיחת בד"ח היום בתבור.  (נקרא 157 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
פדיחת בד"ח היום בתבור.
« ב- : March 26, 2011, 07:09:58 pm »
בעצם שתיים.

היום בתבור רוח חלשה על האף עם עננים נחמדים, קצת מחכים ויוצאים.

היום משום מה חיברתי את הקוקפיט לכיסוי הרגליים כשאני עומד מול הרתמה ולא כמו שאני תמיד מחבר כשהרתמה עלי (הקוקפיט אצלי מחובר קבוע לצד אחד של הרתמה ולפני ההמראה צריך להעביר את הרצועות של כיסוי הרגליים דרך שתי לולאות על הקוקפיט וכמובן לחבר בצד שני), התקלה הראשונה היא שחיברתי את הרצועות של כיסוי הרגליים לא נכון דרך הקוקפיט, בעמדה לא הרגשתי בכך כי עד היום לא בדקתי את כיסוי הרגליים בבד"ח. ברגע שהמראתי הקוקפיט התהפך קלפי מטה ככה שאני לא רואה את המכשירים והוא קצת מכווץ לי את רצועת החזה וסה"כ הכל שם היה די מתוח.
חשבתי לעצמי אוקי נתפוס קצת גובה וננסה לסדר את זה, ואז שמעתי את הואריו נכבה. כי מישהו שכח להחליף לו את הסוללות לפני ההמראה ועכשיו לא ממש עוזר לי שיש ברתמה סוללות חדשות. ז"א שגם לא הסתכלתי על הואריו בבד"ח (פדיחה שניה אבל פחות משמעותית).
קצת תירמלתי ללא ואריו, ממש לא נורא. הגעתי לאזור ה 700-650 (בערך) והחלטתי לצאת החוצה לנסות לסדר את הקוקפיט, האוויר קצת פעיל אז כל פעם היה לי חלון קטן לשחק עם הקוקפיט ולא ממש מצאתי את הקליפסים שהייתי צריך לשחרר (גם אחרי הנחיתה עוד לקח לי כמה שניות למצוא אותם כי הם בכלל לא היו איפה שחשבתי שהם). כשכבר הגעתי למסכנה שלא אצליח לסדר את זה באוויר וצריך להמשיך לטוס ככה כבר הייתי די נמוך ויצאתי לכיוון צל של ענן שלא נתן כלום ונחתתי בשדה הנחיתה בסדר למרות שהיה קצת מסורבל לעבור לעמידה.

סתם הפסדתי יום מעולה על חוסר ריכוז בהכנות וכמובן שעד שעליתי חזרה והחלפתי סוללות כבר נכנסה הצפונית כשאני רתום בעמדה ולא יצאתי בסוף לטיסה שניה.

פדיחה רצינית שלי שכשעברתי לרתמה סגורה לא שיניתי את הבד"ח שלי שיכלול גם בדיקה של כיסוי הרגליים והקוקפיט.

מסכנות:
1) בד"ח בד"ח בד"ח !    פשוט אין לו תחליף.
2) שמחליפים רתמה או חלק אחר בציוד צריך גם לשנות את הבד"ח שיתאים לציוד החדש.
3) אם יש לך פעולות שאתה מבצע בסדר קבוע או כיוון קבוע תקפיד עליהם או שאם אתה עושה את זה לא כמו שאתה רגיל אז צריך לבדוק שוב שזה תקין.

אני יודע שיש עוד חברה שמתכננים לעבור לרתמה סגורה הקיץ אז לא צריך לחזור  על אותה הטעות, תשנו את הבד"ח שלכם מהטיסה הראשונה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
בעניין: פדיחת בד"ח היום בתבור.
« Reply #1 ב- : March 26, 2011, 08:35:15 pm »
צחיל'ה
למה שלא תבטל את לוח המכשירים בכלל, ותשתמש ב 6015 נטו על רצועת החזה?
אני ביטלתי את לוח המכשירים, אני עכשיו יותר קל, פחות מסורבל, ויש לי את כל המידע.

טדי...
רק טיסות טובות

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 26, 2011, 08:56:25 pm »
6015 בקושי צורך בטריות !!

איזה בטריות שמת לו ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 26, 2011, 09:01:14 pm »
טדי גם אני טסתי ככה ברתמה פתוחה אבל ברתמה סגורה לוח המכשירים הוא חלק מהרתמה ולכן כשמחברים אותו נכון הרבה יותר נוח ובכלל לא מציק כמו לוח מכשירים על רתמה פתוחה.
וכאן הבעייה עברתי מרתמה פתוחה בלי לוח מכשירים לרתמה סגורה עם אבל הבד"ח שלי לא השתנה כלל.

איתי ה6015 שלי טס עם אותן בטריות מאוגוסט (בערך 40 שעות טיסה), בטיסה האחרונה שלי שבוע שעבר ראיתי שהמד כבר על 30% ואפילו שמתי ברתמה בטריות להחלפה רק שלא החלפתי.
בטריות של אנרג'יזר רגילות.
don't fly faster then your guardian angel