כתב נושא: הספורט הוא לא מסוכן-אבל חלק מהאנשים מאד מאד מסוכנים  (נקרא 737 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
אוסף האירועים, התאונות, ההגיגים והאמירות בפורום מחייבים אותי לתגובה. כל זאת למען התרומה הצנועה שלי לקהילה שבה אני חבר. אז כך:
ספורט אתגרי נראה מסוכן למתבונן מהצד. לאדם העוסק בו הוא מאד בטוח, כל עוד שומרים על כל הכללים והנהלים הקשורים לספורט.
על פי סטטיסטיקה ממדינות מערביות הפציעות שנגרמות בתחומי הספורט הכללים (כדוגמת משחקי כדור לא הישגיים, קרי "כדורסל בשכונה") מספרים רב באופן מובהק לעומת מספר הפציעות מתחומי הספורט האתגריים. כאן נשאלת השאלה האם אנחנו חלק מהעולם המערבי המפותח או שאנחנו רק פיקציה שמנסה מאד לחקות את העולם הנאור? ואולי אנחנו בכל זאת בלבנט והסטטיסטיקה של הלבנט שונה לגמרי מהסטטיסטיקה של העולם המערבי.

כעט לצעקות שנשמעו כאן בפורום "מצנחי רחיפה הוא ספורט מסוכן". לדעתי האנשים שעוסקים במצנחי רחיפה בישראל הם הם המסוכנים. היות ואנחנו כולנו ישראלים (כן, גם הרוסים וכל יוצאי עדות המזרח, האשכנזים ו"לא משנה מאיזה עדה". כן כן גם חברי החרב וכל השאר). והיות שכך אנחנו הרי המצאנו את משפטי המפתח האלה:
1. יהיה בסדר
2. קטן עלי
3. שלי יותר גדול
4. למה מה!
5. מי אתה שתגיד לי?
6. אם הוא יכול בטח גם אני
7. לא בדיוק אבל בערך
8. מי אתה שתלמד אותי?
וכן הלאה וכן הלאה.
מכאן הדרך להתנהגות ספורטיבית מסוכנת מאד קצרה.

והנה דוגמה קלאסית לטענה שלי: שכל אחד ישאל את עצמו מדוע הוא בחר את החופה שלו. הנהירה לחופת מתקדמות ממש מדהימה אותי. חוץ משני טייסים וחצי שמתחרים בחו"ל, מי צריך חופה מתקדמת? מתי בפעם אחרונה הייתה תחרות שבה השתתפת? בשביל מה לך חופה מתקדמת? הרי הסיכון בחופה שכזו גדול הרבה יותר מהסיכוי לטוס בבטחה, לא כך?

אז לסכום - ספורט המצנחים הוא ספורט מאד בטוח - האנשים שעוסקים בספורט עלולים להיות מאד מסוכנים.
ותחשבו על זה.

אריה

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אריה יקירי!
כל מילה בסלע.......
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק ערן ברבי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
רציתי לשאול בנוגע לסטטיסטיקות: מה המשמעות של הקביעה שבכדור סל יש יותר פציעות? שמעתי שגם סוסים זה יותר מסוכן, ובנוסף, אני מכיר מספיק אנשים שנפצעו מאופניים (הספורט הזה שכל אחד לוקח את הילד שלו בשבת ליער).
הניתוח הסטטיסטי הנכון, צריך להביא בחשבון גם את סוג הפציעות וחומרתן. האם קיימות סטטיסטיקות מהיימנות בנושא?

אני חדש בתחום, ואם יש משהו שלמדתי מכל הפוסטים הרציניים בנושא התאונות, זה להצניע לכת.
עדיף לצאת בתנאים שמתאימים ל- 80% מהיכולת שלך, ולהשאיר את ה- 20% הנוספים ביכולת לצרות שעלולות לבוא.

אני לא מכיר שום ענף ספורט, בו הספורטאי, מקצוען ככל שיהיה, מצליח להציג 100% יכולת בכל אימון\תחרות. אני בטוח שהדבר נכון גם לגבי רחיפה. מה שמדגיש שוב את הצורך האמיתי של כל אחד לדעת באיזו כושר הוא באמת נמצא באותו היום.
« עריכה אחרונה: March 23, 2011, 10:33:24 pm על ידי ערן ברבי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ערן לא הייתי מצליח לנסח את זה יותר טוב גם תחת איומים.

אגב ב5 שנים האחרונות אני מכיר יותר חברה שנהרגו עם אופניים מאשר מצנחים, אבל בשביל סטטיסטיקה צריך גם להתחשב בגודל הקבוצה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
צחי הסטטיסטיקה עומדת בקריטריונים של מחקר מודרני, קרי רוב המחקרים תוקפו, ונבדקה האובייקטיביות והמהימנות. התוצאות הן לוקחות בחשבון את גודל הקבוצה.
ערן, אני אמצא את הקישור ואעלה כאן.
אריה

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אפרופו סטטיסטיקות.
מסכים עם כל מילה שנכתבה על ידי אריה יעקובי וגם עם מילות העידוד של אריה לשובר.

הבעייה היא שאצלנו אין "סטטיסטיקות" או יותר נכון:  אדרי, מפרסם מס' תאונות לתקופה אבל לא ניתן לנתח את המידע הזה.

1. ותק הטייס
2. מס שעות הרחיפה (אני מקווה שהחברה ממלאים Logbook)
3. סוג המצנח/ תקינה   - סוג הריתמה  - סוג הקסדה - נעלי בטיחות לרחיפה ?
4. האתר בו הייתה התאונה.
5. תנאים מטאורולוגים ביום בו הייתה התאונה:  עוצמת הרוח, כיוון הרוח, הפרש בין משבים.

על פי חתכים אלו ניתן  ללמוד משהו על התאונות ולהצביע על מגמה ....
על פי ניתוח סטטיסטי נכון ניתן גם לדעת   היכן ניתן לפעול על מנת לצמצם את מס' התאונות.

שום ערב בטיחות לא יעזור אם הוא בא להסביר נקודתית תאונה שהתרחשה בכמון ביום ובשעה מסויימת,   כי מיד לאחר מכן ישנם תאונות אחרות שגם מהן ניתן ללמוד לא פחות.

מסכים לחלוטין עם אריה בעניין הריצה לחופות מתקדמות,  בעניין הזה המשמעת האישית רופפת לחלוטין.    כל אחד מחליט בעצמו באיזה רמה הוא נמצא וקונה את המצנח הבא שלו לפי: צבע , צורה , איכות וכמובן תחרות עם חבריו.
אני חוזר למוטו של אריה ומדגיש:
ראיתי הרבה טייסי רחיפה במהלך שנות הרחיפה שלי,   אלו שעוד נמצאים ביננו, בחרו להתקדם לאט לאט לפי הרמה שלהם בתחום.  במקביל, אני זוכר הרבה טייסים ואפילו הרבה מאד שדאגו כל הזמן לרוץ קדימה ולקנות ציוד ברמה שאינה מתאימה לרמת הטיסה שלהם ורובם אינם נמצאים כיום בספורט הנפלא הזה וחבל.
חברה, רובכם לא מתחרים בשום תחרות כיום! 
המטרה שלכם היא להגיע לאתרהרחיפה  ולהנות מרחיפה מקומית או מקרוס קטן (גדולים לא ניתן לבצע באיזור בו אתם טסים)
עם מצנחי DHV1  ניתן היום להניף בצורה קלילה כמו שלא היתה בעבר, לרחף בביטחה ולעשות קרוסים לכל מקום שתרצו ( גם בלי וריו, תשאלו את יובל דרורי איך עושים את זה) !
אם המטרה שלכם להנות מהספורט לאורך זמן (עד גיל 80 לפחות :P ) לא לשבור עצמות או חלילה לא לההרג , תחשבו על מה שאמרתי.
אם המטרה שלכם למצות ולהמשיך הלאה, אתם בהחלט בדרך הנכונה עם חשש מסויים שלא יהיה "הלאה" לאן להמשיך ???

ספורט הרחיפה הוא ספורט מסוכן לטייסים שבוחרים להסתכן!

לדעתי הוא פחות מסוכן מהרבה סוגי ספורט אחרים שעסקתי בהם גם בתחום האוירי!

תשמרו על עצמכם ועל ההנאה שלכם מהספורט הנפלא הזה

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: March 24, 2011, 09:59:29 am על ידי אורי שמיר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
כעט לצעקות שנשמעו כאן בפורום "מצנחי רחיפה הוא ספורט מסוכן". לדעתי האנשים שעוסקים במצנחי רחיפה בישראל הם הם המסוכנים. היות ואנחנו כולנו ישראלים (כן, גם הרוסים וכל יוצאי עדות המזרח, האשכנזים ו"לא משנה מאיזה עדה". כן כן גם חברי החרב וכל השאר). והיות שכך אנחנו הרי המצאנו את משפטי המפתח האלה:
1. יהיה בסדר
2. קטן עלי
3. שלי יותר גדול
4. למה מה!
5. מי אתה שתגיד לי?
6. אם הוא יכול בטח גם אני
7. לא בדיוק אבל בערך
8. מי אתה שתלמד אותי?
וכן הלאה וכן הלאה.
מכאן הדרך להתנהגות ספורטיבית מסוכנת מאד קצרה.

השאלה האם יש ספורט אתגרי שהאמירה הזו לא נכונה לגביו?

לדעתי יש בספורט הזה סכנה מובנת שקיימת בכל סוגי הספורט האתגרי. כי בסופו של דבר אי אפשר להוריד את התאונות ל0, נכון שצריך כל הזמן להלחם בסטטיסטיקה ולנסות להוריד אותה אבל בני אדם לא נועדו להיות באוויר וכשהם מנסים לפעמים יש תאונות.
אריה בתכלס אנחנו מדברים על אותו הדבר אבל מסתכלים עליו אחרת. אני חושב שהאנשים המסוכנים בספורט הם אלו שלא מפנימים את הסכנה הכרוכה בספורט ולכן הם פזיזים כאלה. וזה לא קשור להיותם ישראליים כי בכל העולם יש תאונות של מצנחי רחיפה וגלשנים.
אתה אומר שמי שפזיז הוא מי שגורם לספורט להיות מסוכן ואני אומר שמי שלא מבין שהספורט מסוכן פזיז כתוצאה מחוסר הבנה זו. סה"כ שני הצדדים של אותו המטבע.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
אריה יעקובי
ראשית מסכים עקרונית .
חוץ מנושא "החרב המעופפת "שפה אני קורה אותך לסדר פעם ראשונה  lugh
אני חושב אחרת לגבי מסוכנות בספורט :
אני די משוכנע שהספורט הוא מסוכן וכמו שחבר יקר בחרב המעופפת הגדיר זהוא ספורט של "רולטה רוסית "
אנחנו יודעים מה קורה עד הגעה לעמדה .
מרגע התחברות לרתמה -גורלך לא תמיד בידך .
אני מסכים שכל אחד יבצע ניהול סיכונים לעצמו -תנאים שמתאימים לך לטוס ממש לא מתאימים לי לטוס אני לא ברמת הטיסה שלך ולא קרוב לפרומיל משעות הטיסה שלך.
האחריות על הבטיחות הנה אישית בלבד כל אחד לעצמו .
אני חושב שמחובתנו המוסרית -להעיר ולהאיר בעמדות

:'("אני מת לטוס על R-10 באוויר מאוד טרמלי בזכרון זה לרמתי המקצועית ובטח מתאים לניסיוני הרב
אבל החלטתי להחמיר ואני טס על קרמה " lugh hug
אדרי
נשיא החרב המעופפת
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : March 24, 2011, 06:24:04 pm »
רולטה רוסית? 
לא נראה לי שזה הספורט המתאים לי!
אדרי, לי נראה שמישהו פה השתגע וזה לא אני?
בסך הכל מטיסים פה מצנח רחיפה, כלי קל  פשוט להטסה שאינו דורש הכנות מסובכות לפני הטיסה. מי שישמע על ה ״אקסטרים״ שאתה מעביר עם עצמך יכול לחשוב שאתה עושה סקי עם ספידווינג מפיסגת האוורסט למטה???
כמי שמכיר אותך כבר 30 שנה ויותר. אני תמיד שואל - מתי כבר תתבגר. 30 שנה וזה הולך לכיוון ההפוך...

אורי

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
חברים ואורי
כנף רכה בהגדרה אינה כנף בטיחותית לטיסה
כל גזירת רוח מקפלת כנף במקרה הטוב שאנחנו לא בגובה נמוך (ראה מקרים בכמון שבוע שעבר)
מחזיק בדעתי -הספורט שלנו ספורט אקסטרים מסוכן
אנחנו מאוד אוהבים אותו וחייבים להתיחס אליו במקצועיות רבה .
במידה וצריך עוד הסבר ידידי "איגוף אחורי "  lugh אשמח להסביר
אני יודע שזה קשה לעיקול מה שאני אומר כי זה יכול להכניס אחדים מאיתנו לחרדות אבל זאת המציאות .
לכן תזהרו שם בחוץ
אדרי

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
ריכזתי עבורכת את הנתונים ב 3 חודשים האחרונים לשנת 2011
16 ארועים של ארועי בטיחות בתי חולים / ופציעות קלות .
ואנחנו אפילו לא בעונה שבחודש הבא רק מתחילה
שלא תגידו לי שהספורט לא מסוכן אלה הטייסים מסוכנים
התוצאה בסופית פציעות וחבלות וממש לא מעניין אותי מי אשם
ניהול סיכונים אישי הוא המפתח לטיפול שורשי בתהליך לשיפור והורדת כמות התאונות
רגולציה כזו או אחרת לא תעזור בסוף האחריות היא אישית
אדרי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

לדעתי מצנחים יכול להיות ספורט אקסטרים וגם לא, זה תלוי בטייס.

בבחירה שלו בסוג הכנף
התנאים שבהם הוא טס
האתרים
אופי הטיסה (רגוע, אקרו, יודע או לא יודע מתי לוותר על המראה או על גירוד וכולי)
בגרות הטייס והתאמת כל המשתנים למה שהוא מסוגל באותו רגע

זה (סליחה שאני מערבב שוב) בדיוק כמו אופנועים.
יש הארלי דייוידסון - רכיבה עם הרוח בשלווה וניחותה (רכס ברגוע נגיד, כי קרוס קאנטרי זה יותר דומה לכבישטח עם הסיכונים שלו).
ויש מוטוקרוס - אקרו, למשל.
אחד אקסטרים והשני ממש לא.
זה לא משנה את העובדה שגם הארליסט יכול לקבל משאית במתנה ליום המוות שלו מהגורל, בדיוק כמו שמוטוקרוסר יכול לטעות בשיפוט של קפיצה ולנחות מתחת לאופנוע.

שני הסנט שלי.
« עריכה אחרונה: March 24, 2011, 07:47:32 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אריה, הייתי מאד מעוניין לראות את הסטטיסטיקות שמראות שיותר נפצעים במשחקי כדור מאשר במצנחי רחיפה.
מענין איך מנטרלים את המשתנים השונים כמו זמן העיסוק בספורט מספר העוסקים וסוג הפציעות.
לכל מי שמעונין לעשות טיסות מרחק יש משמעות לרמת החופה ואין לזה קשר לתחרות. המשפט המוכר שטיסת מרחק תלויה אך ורק בטייס ולא בחופה הוא פשוט עלבון לאנטיליגנציה.
הרצון והענין בטיסות מרחק במסלולים שונים, הסקרנות להשתפר ולטוס בחופה מתקדמת הינם אישיים, אין פה מקום להעביר ביקורת, אין פה טוב ורע יש פה כאלו שנהנים לטוס כל החיים על אותו סוג חופה ויש באלו שמסקרן אותם ומאתגר אותם לטוס על חופה מתקדמת. אני רק לא מבין למה הצורך הזה להעביר ביקורת על הבחירה של השני, טוב לך עם הבחירה שלך, תטוס ותהנה ותהנה גם מכך שהשני נהנה בבחירתו.
לגבי הקביעה שזהו ספורט לא מסוכן - להזכירך שני טייסים מעולים, מקצועיים וזהירים יחסית ליכולת שלהם - ויקטור ו נועם נפצעו בשנה שעברה. זהו ספורט לא מסוכן למי שמטיל על עצמו מגבלות מאד חמורות. למי שמעונין לבצע טיסות מרחק מעניינות זהו ספורט מסוכן מעצם העובדה שאתה יודע באיזה תנאים אתה יוצא אבל לא איפה תנחת ובאילו תנאים, מה עוד שבדרך אתה מחפש את האויר הפעיל ביותר.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אדרי,
לא יעזור לך, אתה יכול להאשים את סוג הספורט הזה כמה שתרצה.  זו לא הסיבה לתאונות הרבות.
אתה יכול להמשיך לספור פצועים ולהפחיד את כולם כאן.   
האם אתה חושב שזה הפתרון שיאפשר הורדה במס׳ התאונות?
אתה מבלבל כאן את כולם עם המספרים האלה שלא מצביעים על שום דבר אבל בהחלט מפחידים את כולם.
ההפחדה הזו גורמת לדבר אחד!  נטיעת חוסר ביטחון, והטמעת פחד - זאת לא הדרך.
כאיש חיל האויר (אגב , איגוף אנכי ולא אחורי) הייתי מצפה ממך להבין את העניין קצת יותר!
תאר לך טייס חיל האויר שחווה תאונה אוירית וניצל . וממש לפני שהוא חוזר לטיסה מגיע עליו הסטטיסטיקאי המדופלם אדרי ומציין בפניו כמה שהמקצוע מסוכן ועוד שולף לו דף המציין את מספר הפצועים וההרוגים המשויכים לסוג המטוס עליו הוא טס???

אצלך כל התאונות, מביאות לפציעות דומות?   נראה שטוח למדי לא ?!

יורם,
כיום ישנם מצנחים בטוחים שיכולים להביא אותך לאותו מקום אליו מגיעים המתקדמים. נכון שהם בעלי ביצועים נחותים ממצנח תחרותי אבל הם מביאים אותנו חזרה הבייתה בשלום.
לאן יש לנו למהר, 200 שעות על מצנח ברמת בטיחות גבוהה הם קריטים מבחינת הכרת כלי הטייס והתנהגותו באויר .
 ״על ראש. הגנב בוער הכובע?״ מה קפצת עם נושא המצנחים המתקדמים, מי אמר שזו הסיבה לתאונות הרבות - בטוח שלא הסטטיסטיקה של אדרי?!
גם לא שהסיכון גדל ככל שנכנסים לתחום ״האקסטרימי״ כהגדרתך של טיסות מרחק!!!

אורי שמיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
יורם,
כיום ישנם מצנחים בטוחים שיכולים להביא אותך לאותו מקום אליו מגיעים המתקדמים. נכון שהם בעלי ביצועים נחותים ממצנח תחרותי אבל הם מביאים אותנו חזרה הבייתה בשלום.
לאן יש לנו למהר, 200 שעות על מצנח ברמת בטיחות גבוהה הם קריטים מבחינת הכרת כלי הטייס והתנהגותו באויר .
 ״על ראש. הגנב בוער הכובע?״ מה קפצת עם נושא המצנחים המתקדמים, מי אמר שזו הסיבה לתאונות הרבות - בטוח שלא הסטטיסטיקה של אדרי?!
גם לא שהסיכון גדל ככל שנכנסים לתחום ״האקסטרימי״ כהגדרתך של טיסות מרחק!!!

א. אריה אמר.
ב. באותו המטבע - מי אמר שצריך למהר להחליף מצנחים?  אבל מי שיש לו את שעות הטיסה שציינת על מצנח ברמה נמוכה ומרגיש בטוח בעצמו לעבור למצנח מתקדם יותר מה רע בזה?
ג. הלוואי והמצנחים ה"בטוחים" היו מביאים אותנו לאותו מקום כמו המתקדמים, אבל אם סתם תבור מבוא חמה כבר לא מעניין אותך ואתה רוצה להוסיף עוד לג בכיוון אחר מאשר עם הרוח כבר תצטרך מצנח מתקדם יותר (למען האמת אפילו עם EN C זה עוד די קשה).
ד. מצנחי הEN A הם יותר בטוחים רק לטייסים מתחילים, טייס עם נסיון שמטיס אקטיבי יטוס יותר בטוח על מצנח מתקדם יותר. כי אומנם מצנח הA מתאושש מהר יותר ללא התערבות טייס אבל מתי בפעם האחרונה קיבלת קריסה ולא עשית כלום?
« עריכה אחרונה: March 24, 2011, 11:49:52 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
מאמר אחד:
Article
Subject Terms:
*SPORTS injuries
*EXTREME sports
*CHILDREN -- Wounds & injuries
*ROLLER skating
*MOTORCYCLES
*SKATEBOARDING
*MOTOCROSS
NAICS/Industry Codes:
336991 Motorcycle, Bicycle, and Parts Manufacturing
Abstract:
This article focuses on the injuries that kids may get from skateboarding and other extreme sports, which sometimes result in their death. Stephanie Page went one way; her $200 skateboard went another. The face-first spill at an indoor skate park left Stephanie, 13, with a nearly 2-in. gash on her stomach, which she bandaged herself with tape and toilet paper. For millions of teens and preteens infatuated with extreme sports--that is, inseparable from their skateboards, snowboards, BMX bicycles and motocross motorcycles--risking and enduring bone-crunching injuries is shrugged off as part of the experience. In 2002 there were 428,150 medically treated injuries among children 18 or younger competing in skateboarding, in-line skating, mountain biking and snowboarding--all sports that went from the fringe to the mainstream in the last decade or so. American Sports Data Inc., which tracks injuries based on the number of times kids play a sport, ranks snowboarding 3rd out of 25 sports in risk potential, behind boxing and football. Like Stephanie, 13-year-old motocross prodigy Austin Ekberg always wore safety equipment and" didn't ride stupid," says his father, Leonard, 43, who often talked to his son about the dangers of the sport (riders on dirt bikes jump over steep mounds while racing around a track).

מאמר שני:
THE ISSUES.
Source:
CQ Researcher; 4/3/2009, Vol. 19 Issue 13, p299-306, 8p
Document Type:
Article
Subject Terms:
*SPORTS
*EXTREME sports
*MIXED martial arts
*BOXING
*SNOWBOARDING
SAFETY measures
Geographic Terms:
UNITED States
Abstract:
The article explores the most controversial issues on safety concerning extreme and traditional sports in the U.S. It cites that both amateur and professional mixed martial arts (MMA) are permitted in at least 32 states and in the District of Columbia. It presents a graph showing higher injury rates of traditional sports such as boxing which ranks first compared with extreme sports such as snowboarding which ranks third.

ואחרון בנתיים:
The Way We Live Now: 11-21-99: Salient Facts: Extreme Injuries; Ouch, Dude.
Authors:
Andy Newman
Source:
New York Times Magazine; 11/21/1999, p38, 0p
Document Type:
Article
Abstract:
WHAT'S BLACK AND BLUE (OR TEAL AND MANGO) AND GOES BUMP-BUMP-BUMP-SNAP? If it's hurtling down a snowy mountain, it's increasingly likely to be an ''extreme sports'' injury in the making. As snowboarding, snow biking and even skiing while tethered to a snowmobile have caught on, they each have produced their own idiosyncratic injuries. Snow bikers, for example, who can get up to 60 miles per hour, have been known to suffer dislocated hips. ''That's the kind of injury you usually see in high-speed motor-vehicle accidents,'' says Dr. David J. Chao, the chief medical officer for the annual adrenaline orgy known as ESPN's Winter X Games. Twice he has had to maneuver someone's hip back into place -- right there on the slopes, without anesthesia. ''If you're not sure your hip is dislocated,'' he points out helpfully, ''it's not.'' SO EXTREME SPORTS HAVE SPAWNED EXTREME MEDICINE? Yes, and every new specialty requires new training. ''What you really have to gear up to be able to handle in volume and with a certain degree of finesse and speed is fractures,'' says Dr. Rob Hunter of the Orthopedic Associates of Aspen and Glenwood. ''You've got to be ready in your own mind with the various combinations of bone fractures that you're likely to see.'' For snowboarding, that means broken wrists and foot bones (just below the ankle). For skiboarding, that means fractured tibias. DOES IT OFTEN GET WORSE THAN THAT? Actually, the fatality rate in traditional alpine skiing is higher than in the newer sports -- about 1 in 1.4 million compared with 1 in 2.1 million for snowboarders. ''Snowboarders don't collide with things,'' says Jasper Shealy, the Rochester Institute of Technology professor who recently presented these figures. A tumbling skier can sail off into a tree, but snowboards, which are mostly nonreleasable, tend to bite into the snow -- ''like a sea anchor,'' he says -- and bring their users to an abrupt halt. WHAT CAUSES THE MOST EXTREME INJURIES OF ALL?

יש עוד אבל די מאוחר...
אריה

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
אחרון חביב.
עם הוכחות סטטיסטיות מובהקות, באמת ללא כל כוונה לקשקש סתם:
ההוכחות באמצע התקציר, היו סובלניים:

Evaluation of Injury and Fatality Risk in Rock and Ice Climbing.
Images

Authors:
Schöffl, Volker1,2,3 [email protected]
Morrison, Audry3
Schwarz, Ulrich
Schöffl, Isabelle4
Küpper, Thomas3,5
Source:
Sports Medicine; 2010, Vol. 40 Issue 8, p657-679, 23p, 4 Black and White Photographs, 6 Charts
Document Type:
Article
Subject Terms:
*ANALYSIS of variance
*EXERCISE -- Physiological aspects
*ICE
*MEDLINE
Abstract:
Rock and ice climbing are widely considered to be 'high-risk' sporting activities that are associated with a high incidence of severe injury and even death, compared with more mainstream sports. However, objective scientific data to support this perception are questionable. Accordingly, >400 sport-specific injury studies were analysed and compared by quantifying the injury incidence and objectively grading the injury severity (using the National Advisory Committee for Aeronautics score) per 1000 hours of sporting participation. Fatalities were also analysed. The analysis revealed that fatalities occurred in all sports, but it was not always clear whether the sport itself or pre-existing health conditions contributed or caused the deaths. Bouldering (ropeless climbing to low heights), sport climbing (mostly bolt protected lead climbing with little objective danger) and indoor climbing (climbing indoors on artificial rock structures), showed a small injury rate, minor injury severity and few fatalities. As more objective/external dangers exist for alpine and ice climbing, the injury rate, injury severity and fatality were all higher. Overall, climbing sports had a lower injury incidence and severity score than many popular sports, including basketball, sailing or soccer; indoor climbing ranked the lowest in terms of injuries of all sports assessed. Nevertheless, a fatality risk remains, especially in alpine and ice climbing. In the absence of a standard definition for a 'high-risk' sport, categorizing climbing as a high-risk sport was found to be either subjective or dependent on the definition used. In conclusion, this analysis showed that retrospective data on sport-specific injuries and fatalities are not reported in a standardized manner. To improve preventative injury measures for climbing sports, it is recommended that a standardized, robust and comprehensive sport-specific scoring model should be developed to report and fully evaluate the injury risk, severity of injuries and fatality risk in climbing sports.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אריה בוא נעשה סטטיסטיקה - כמה קראו את ה"תקצירים" האלה מההתחלה ועד הסוף...

נהוג לטעון טענה ולחזק אותה ע"י קטע רלוונטי ממאמר, או לפחות להדגיש את הקטע הרלוונטי...
הרגת אותי בנאדם, בא לי לעשות קופי פייסט לכל הערכים בפאראוויקי ולהגיד לך "רואה? אני צודק!"  hug

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חברה להתעורר מיצנח 1 1-2 מה לעשות בהגדרה שלו רשום שחור על גבי לבן "מתחילים"
וחוץ מזה מה אכפת לכם על מה השני טס כל אחד לעצמו .
למה אתם מחליפים מחשבים בגדים מכוניות פלזמות וכו.
למה מייצרים אופנועים שנוסעים 350 קמ"ש הרי מותר 110 במקסימום .
טבע האדם זה להיתקדם מה לעשות אז אפשר להגיד מי שלא מיתקדם אז הוא לא בן אדם .
ללכת יותר בטוח מלרוץ אז למה אתה רץ ?

לאורי

לטוס מנוע עם טרימרים פתוחים עד הסוף + פול ספיד בר  בגובה 20 מטר מעל פרדס על dhv 2 זה בטוח ?

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
1.יורם , לא הייתי מצליח לנסח את מחשבתי בנוגע לדיון זה טוב ממך . אני מזדה עם דבריך ב-100% .
2. אם כבר בסטטיסטיקות עסקינן , רוב התאונות קורות לטייסים חסרי נסיון שלא יודעים להתמודד עם המצב אליו ניקלעו ז"א טייסים בתחילת דרכם - ללא קשר לחופה.
3.יחד עם זאת תאונות קורות גם לטייסים המנוסים והטובים ביותר שקיימים . למה ? ככה ! בגלל שזה ספורט מסוכן , לא יעזור לאף אחד ! זה ספורט מסוכן וכל אחד יכול להקלע למצב שעשוי להדרדר לתאונה .
4. מי שלא מודע לעובדות ולא מוכן לקבל את העובדות - שלא יטוס

נ.ב - הספורט הזה הוא ספורט אתגרי . אתה לא צריך להשתתף בתחרויות בכדי להיות מאותגר . האתגר הוא בינך לבין עצמך. מעט מאוד טייסים מגדירים לעצמם את היעוד שלהם לטוס , בואו נגיד לצורך הדיון, רק ברכס , ורק בתנאי מעבדה -בשלב כלשהוא זה פשוט משעמם עד בילתי נסבל - אבל , יחסית בטוח . רובנו ככולנו מציבים לעצמנו אתגרים חדשים ומפו התשוקה לחופות בעלות  נתונים טובים יותר ומשופרים יותר- וכל אחד יודע בינו לבין עצמו איפו הוא עומד .