כתב נושא: הספורט הוא לא מסוכן-אבל חלק מהאנשים מאד מאד מסוכנים  (נקרא 731 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #20 ב- : March 25, 2011, 03:05:37 pm »
שרון,
למה באמת אכפת לנו מכולם?
למה לנו להסביר איפה הנק׳ המסוכנות בספורט?
מה אכפת לי אם אתה תשתולל ברכס או תסגור את כל החופה מעל צמח?
אולי באמת עדיף לשתוק ושכל אחד ילמד על בשרו?
הדוגמא שנתת לגבי מצנח ממונע אינה רלונטית לדיון הנוכחי. למרות שגם היא עוסקת בהסתכנות.
הנקודה היא, איך לגרום לספורט הרחיפה להיות בטוח יותר.
התעלמות, היא לא הדרך!
והסיבה שבגינה אני מציף כאן דברים היא שהספורט הזה חשוב לי, והתאונות הרבות גורמות לכך שיראה מסוכן מכפי שהוא באמת.

אורי שמיר

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בעניין: בולבול של בדואי
« Reply #21 ב- : March 25, 2011, 10:38:21 pm »
מה שרבים לא מבינים, אורי, הוא שכמו שאתה יודע מה הסיכונים בטיסת מנוע בבוקר עם אויר מת ואתה מסכים לקחת אותם על עצמך כי אתה נהנה מזה (והם פחותים כמובן, אבל תמיד קיימים), רוב האנשים יודעים שמסוכן לטוס בלי קסדה, ברתמה לא ממוגנת או בלי נעליים (החביב עליי).

כל אדם לעצמו יעשה את חישוב הסיכונים ויבחר איפה הוא מוכן להסתכן ואיפה לא.

לא כל פעולה בלתי בטיחותית באה מחוסר ידע (תלוי בבנאדם), לפעמים אנחנו בוחרים להסתכן במודע כי זה נותן לנו תמורה.
רק אנחנו יכולים להגיד אם התמורה שווה את הסיכון, כך למשל אני אומר בפה מלא שאני מוכן להסתכן בנקע כי מאוד נעים לי לעוף יחף. זה אני ולא אף אחד אחר שאמור להתמודד עם התוצאות אח"כ.

המקום היחיד שבו לדעתי אין פשרות הוא ברגע שאתה מסכן מישהו אחר שאין לו שליטה על מעשייך - במובן הכי ברור זה טאנדם, במובן קצת פחות מובן מאליו זה לתפוס פחות מרחק מאחרים ברכס ולעשות להם רוטורים, למשל.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מקובל עליי עומרי זאת גם הגישה שלי . ;D

וגם אילן וסבא צודקים ב-100%

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
לצערי כל פעם שאתה נוקע רגל ומזמינים חילוץ אני זוכה ל שלושה עד ארבעה ימים של שיחות נפש, סחיטה רגשית ואיומים על חייה של קארמליטה (המצנח שלי) מכל בני משפחתי המורחבת בהם אני צריכה להסביר למה אין לזה קשר לספורט פשוט האדיוט החליט לא לנעול נעליים...

אז אם אתם רק יכולים בבקשה להתרסק ללא דיווח בYNET פעם הבאה, אודה לכם מאוד.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עמרי,
לטוס בלי רוח בבוקר זאת החוויה הכי בטוחה בטיסה ממונעת!
חוסר ידע מביא לפחדים מיותרים וחבל, כל מילה שאתה רושם פה נחשבת לאמת ואנשים שקוראים את דבריך עלולים לחשוב שאתה ידען בנושא ממ״ר ( לא התכוונתי לפגוע...)
מה שכן, שרון התפרץ בדיוק בזמן לדיון מבחינתי!
ניקח לדוגמא את חברנו שרון תמם.
שרון בוחר להסתכן ולטוס ללא קסדה,  ולבצע תמרונים מסוכנים ועד כאן זה בסדר.
אלא ש.... שרון ושכמוהו שמחפשים את הגבולות בספורט לא מתחשבים בכל אלו שאינם מבינים עדיין מה מסוכן ונוטים לחקות טייסים ותיקים מצד אחד.      ומצד שני אם וכאשר טיסים כגון אלו נפגעים או חלילה נהרגים הספורט כולו נ ח נ ק!  במקרה הטוב אנשים מתאוששים אחרי תקופה וחוזרים לטוס ובמקרים רבים אחרים מעדיפים להתרחק מהספורט בטענה שהוא מסוכן עבורם.
התוצאות מכל הבחינות הן הרסניות,  הביטוחים עולים, הרגולטור שוב מתעורר משנתו, ואנשים מקטלגים את הספורט כמסוכן.
חופש, חופש, חופש, גם אני רוצה חופש אבל לא ברמה כזו שאפגע בספורט.
אם זה היה תלוי בי, כל אותם חברה שבחרו לפגוע בעצמם ובספורט הנהדר הזה לא היו טסים על מצנחי רחיפה.
אורי שמיר

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אורי ברור לי שהסיכון של טיסה ממונעת באויר מת הוא יחסית בטוח.
ברור לך שזה יותר מסוכן מלא לטוס כלל.

אתה בוחר להסתכן במודע (ולשהות בשמים ולא מול האינטרנט) והשכר שלך הוא פאן של טיסה.
לא שווה לך להסתכן יותר ולטוס בתנאים לא אידאלים (נניח, אין לי מושג מה המגבלות האישיות שהצבת לעצמך) כי הסיכון גובר על הרווח - מבחינתך באופן אישי.
יש אנשים שהסיכון הזה לא שווה את הרווח (אפילו שהוא סיכון נמוך יחסית) ויש כאלו שאם הם לא נלחמים לרסן מצנח הם לא נהנים מהטיסה ולכן הסיכון שהם לוקחים על עצמם הוא גבוה יותר בתמורה לרווח שלהם.
ניסיתי לחדד את הנקודה שלי שאדם בוחר עד כמה הוא מסכים להסתכן תמורת הרווח שהוא מפיק מהסיכון.

אנשים כבר למדו שהאינטרנט הוא מקום שמטבעו דורש סינון מידע ולכן לא כל מילה היא אמת מוחלטת - אלא ניתנת לפרשנות.

כל אדם בוחר ע"פ רמת הטיסה שלו, רמת הפחד שלו ורמת הפאן שלו - עד היכן למתוח את הגבול.

כמו שכבר אמרו - מה שנכון לטייס ותיק אינו מתאים לטייס שאין לו את היכולת והידע שיש לטייס הותיק ולכן טוב יעשה אם ילמד את המגבלות שלו ויפתח לעצמו טבלת מגבלות אישית בהתאם להנאה שלו והסיכון שהוא מסכים לקחת תמורתה.
אם טייס ותיק יטוס בלי קסדה ויעשה ווינגים במרחק מטר וחצי מהצוק, אף אחד לא יחשוב שזאת פעולה ששווה לחקות אותה והיא בטוחה, אלא אם יהיה בטוח ביכולת שלו לווינגים מדוייקים, ואם הוא יחקה את הטייס הותיק בנקודה הזאת ללא ידע מספק - הוא טמבל והאבולוציה תעשה את שלה בשלב כזה או אחר, עם או בלי קשר למה שנאמר בפורום...

בקיצור אדם לאדם עורב, מי שאין לו את היכולת להבין שמסוכן לקפוץ מהגג אלא אם אתה עשוי מגומי יחטוף בשלב זה או אחר...

ולגבי הפגיעה בספורט - ספורט שבו אנחנו עושים פעולה שאינה טבעית הוא ספורט אתגרי, על אחת כמה וכמה אם מדובר בספורט שמושפע מאלמנטים לא יציבים כמו מזג האויר.
אם מישהו פה חושב שהוא יכול לקבוע תכניות ולדעת ב-100% שהוא עומד בהן אז הוא טועה.
כמו בכל החיים שלנו, הדבר הבטוח היחיד הוא המוות (והעובדה ששזיפים מיובשים עושים שלשול).

ויסלחו לי כל עולם המרחפים כשאומר שאני טס בשביל עצמי ולא מתכוון להתרסק, ואם כבר התרסקתי - מעניין לי את הישבן שמישהו מקבל נזיפה מהמשפחה על כך... יש לי דאגות חמורות יותר באותו רגע.

הפלצנות בפורום עולה על גדותיה - עופו ותהנו, למדו את המרחפים הצעירים (כולל אותי) מה מסוכן ומה מקובל אבל בבקשה מכם, צאו מהרקטום אחד של השני, יש גבול לטולרנס של פולניות וכל אחד שהיה עם אחת כזו יודע שאיפשהו ומתישהו זה נמאס...

שתן ואהבה לכולם (פיס אנד לוב)

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
וואללה..........."היתפרצתי  לדיון" פשששש אורי פעם הבאה אני אבקש אישור ממך סבבה  lugh

לגבי הקסדה יש לי עוד מעט יום הולדת אולי תקנה לי אחת ..... ;D

עד עכשיו לא עשיתי שום תאונה או כימעט אני טס ליד הבית שלי ולא מפריע לאף אחד אם אני לוקח סיכונים זה על הראש

שלי ולמי שזה לא בא טוב אז ש..........

סלמאת שרון תמם

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אילן תיקון קטן
כשהייתה אגודה ובתי ספר עבדו עם סיליבוס מסודר

רוב התאונות היו של מרחפים וותיקים (מעל 3 שנים באוויר)

ועומרי כרגיל מי שלא מסכים איתך נתון למתקפה מילולית והוא לא בסדר, והפלצנות הכי גדולה פה בטענה כי לך מותר היא כמובן שלך. אתה נהפך מרגע לרגע לאודי החדש של הפורם (זאת לא מחמאה).

בשמחות
שי

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : March 27, 2011, 12:24:09 am »
שרון, 
יום אחד תבין שזו לא חוכמה ללכת על הקצה וזה יהיה מאוחר מידי,  נכון אלו חייך שלך ואתה יכול לעשות איתם מה שאתה רוצה רק חבל שזה יכאב גם לכולנו.
עמרי,
לשמוע ולהקשיב זה לא אותו הדבר!
אף אחד לא נכנס לך ל.... ולא לשום מקום אחר!
לא יודע מה גילך אבל... ילד, תתבגר!
אמנם לא ניתן למנוע תאונות ב 100% אבל, שהתאונות פוגעות ב 10% מהאוכלוסיה זה כבר אומר משהו על טייסי מצנחי הרחיפה בארץ... ולא דוקא על הספורט.

תמשיכו לסכן את עצמכם, ככה כנראה תבינו את זה הכי טוב - או שלא ( כי לא תהיו איתנו)

אורי שמיר

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בעניין: תחת של עיזה
« Reply #29 ב- : March 27, 2011, 12:49:01 pm »
שי ואורי
 hug
תודה שהבנתם סוף סוף.

נוח לי מאוד כשאין לי את מקל הבטיחות של הפורום תקוע לי בישבן, כמו שאמר תמם - זה הראש שלי ומותר לי לשנות לו את הצורה בעזרת סלע, אם אני מתעקש לרצות כך.
תודה!
 :-*

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
לא כשמי שצריכה לבוא לשם ולנסות להחזיק את המוח שלך במקום עד שיקבעו את מותך זאת אני.

אני חורגת פה מעניין הרחיפה. זה בכלל לא קשור לרחיפה. זה קשור לכך שעמרי אתה חי בואקום?, רבאק, תעשה מה שאתה רוצה באויר אבל צא מהעניין של אם אני רוצה לשנות את הראש שלי עם סלע מותר לי .
ברור שמותר לך. מותר לך לגרום לאמא שלך לאבד כל טעם לחייה, לחברים שלך לתהות עד סוף ימי חייהם אם הם יכלו לשנות את רוע גורלך ובמקרה שלי מותר לך לגרום לי להתעלם מזה שאתה מת בזמן שאני מנסה להחיות את הגופה שלך. ברור שמותר לך.

רק אם אפשר תעשה את כל זה לא במשמרת שלי בבקשה, ואם אפשר לא ברחיפה, תודה.
כי יש אנשים שאכפת להם מהספורט הזה וכפועל יוצא כי אתה עוסק בזה אכפת להם גם ממך.
אני האחרונה שתאמר לך מה לעשות עמרי, עודדתי אותך לא מעט להמשיך להיות מי שאתה, אבל אגואיזם מהסוג שאתה מציג פה בתור הטענה אולטימטיבית שלך סתם מביא לי את הקריזה.

וכן, כמובן שמותר לך להביא לי את הקריזה.

« עריכה אחרונה: March 27, 2011, 04:12:56 pm על ידי אדוה שגיא »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אני לא יודע איך לענות לך, נראה לי שהשיקולים לטובת לא להתרסק הם קצת אחרים מאשר האם יבעס מישהו לחלץ אותי או לא...

אני עכבר רכס לרוב, ארסוף ונתניה הם המקומות שכדאי לך להמנע מהם בקיץ אם את לא רוצה לטפל בגופה החבוטה שלי.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
עזוב אני אשטח את טיעוניי בפני קיר הגבס הקרוב הוא נראה כאילו הוא מבין עניין.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
גם את הבנת!  hug

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יש אמרה : "ככל שאני מכיר יותר ויותר אנשים , אני למד לאהוב יותר את כלבי" , מבלי לפגוע באף אחד , ככל שאני למד יותר את האופי האנושי אני יותר ויותר מפקפק האם המגבלות שאנחנו רוצים להטיל אחד על השני נובעות מדאגה אמיתית לשני או מהרצון להכתיב לו מה לעשות. שאף לא יקח אישית את ענין הכלב.

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
עומרי היקר
למקרא הגיגיך עולה תמונת מצב לפיה הפורום הפלצן מעיק עליך.
הנני להביא לידיעתך שאינך חייב לגלוש בפורום.
ממילא לא תלמד כלום, אתה הכי חכם, ויודע הכל.
בהצלחה בניסיונות ההתאבדות.

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
גורדון אתה כל כך צודק שזה מביך שלא חשבתי על זה קודם.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
עומרי... חייבים בדחיפות לילה במבוא.. גיטרה בירות מפוחית.. בשר...
אולי השישי שבת?

וחאלס ... אני מת אלך... וכולם רוצים שלא יקה לך כלום.....טוב , כימעט כולם....

נ.ד... אני יכול לשלוח לך מבחן בתאוריה בכדורגל.. אתה מוכן?? lugh
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני לא מבין מה כל כך מסובך אנשים כל כך חכמים בגיל שלכם לא מצליחים ליראות שעומרי (וגם אני) בדיוק כמוכם

רק עוד ילדים מה לעשות ילדים .........

תחשבו מה אתם הייתם עושים בגיל שלנו (אני 28) ועומרי עוד פחות מזה עם וורידים נפוחים מאנדרנלין אאההההה .....

ותאמינו לי זה עוד כלום פה אני עוד רגוע ויש עוד יותר גרועים בהרבה מימני ומעומרי או דוד פרנק ועוד .......

פה זה לא כביש אין רמזורים אני לא מסכן אף אחד מותר לכל אחד לעשות מה שהוא רוצה (אגב זה מה שקורה היום)

אני לא רוצה לפתוח את הפה שלי על כל עיניין הטנדמים שזה באמת סכנה אין לאף אחד ביטוחים ושלא יבלבלו לי את המוח

אין לאף אחד ביטוח אמיתי ,ומה שמעניין אותכם אם אני טס עם קסדה או בלי ,אנשים עם שעתיים ניסיון מטיסים טנדם

בושה וחרפה אתם רואים את הטפל ולא את העיקר .

אבל מצד שני אולי זה נובע מקנאות הרי לא באמת אכפת לכם אם יקרה לי או לעומרי או לפרנקי משהו נכון .....

כן ניראה לי זה מקנאות אז איך אומרים אצלנו בשכונה "ימותו הקנאים"  lugh lugh lugh

עומרי אל תידאג כבר מתו פה אנשים ואף אחד לא הפסיק לטוס ,יותר מזה באותו הרגע ממש המשיכו לטוס כאילו לא קרה

כלום .

סתם משעמם להם כי אין תנאים ושיש אז חצי נוחתים כי חזק להם

שרון תמם

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
אחלה שירשור  ;D up:
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת