כתב נושא: אני והעץ  (נקרא 1217 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: אני והעץ
« Reply #60 ב- : March 18, 2011, 06:45:16 pm »
דודי,

תרשה לי להתעלם מכל השטויות שכתבת על שי וצחי ותרשה לי להתייחס לתמונה שלך (לא של השיכור בצד ימין lugh).

יונתן קפץ לרתמה בשיח אשר בקצה העליון של החץ הלבן שציירת.

המצנח גם כך כבר הסתכל קצת דרומה, לדעתי האישית פניה שמאלה היתה מסתיימת בפגיעה בקרקע במהירות גבוהה.

פניה ימינה היתה מסתיימת בפגיעה בקרקע או בשיח במהירות פחות גבוהה.

דודי, אני מצהיר מראש שלא עשיתי קמצוץ מהדברים ,השטויות והנסיונות שעשית בחייך בכלל ובעולם הרחיפה בפרט.
ובכל אני עדין חושב שאתה טועה.

שבת שלום (מינוס שני מרחפים לתקופה הקרובה).
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #61 ב- : March 18, 2011, 07:25:41 pm »
דבר ראשון סליחה אם נעלבת שאמרתי שגם אתה טועה. הכוונה הייתה להוציא את עומרי מהמגננה שלו ולא להכניס גם אותך לאחת.

ציטוט
עומרי - אני לא היחיד שאמר שמאלה

צחי - אוקי אז אתה לא היחיד שטעה.

אני מדבר על זה צחי, אם לא ברור לך מה ההבדל בין ויכוח שכל אחד אומר את דעתו וזה שאתה או כל אחד אחר ש"מחשיב" עצמו כסמכות קובע שהצד השני טועה אז אתה מיתמם או חי בסרט.
ובכלל הצד השני פתאום נראה כמו הברנז'ה או העליתה אבל אולי גם אני נהייתי פרנואיד לעת זיקנה ונכותה...

ואיפה בדיוק ראית כאן שאני "מנופף" בהיותי מנהל הפורום ?  ???  או טוען שהיותי מנהל הפורום הסמיך או תי למשהו"?  ???

אם זה לא פרנואידיות זה סתם השמצה.

לעניננו מה שאמרתי זה שבמדרון מתון עם רוח שבאה מימין גם כיוון העילוי בא מימין (גם אם הרוח מאוד חלשה יש קצת עילוי), מכאן אני מסיק שבפניה ימינה תהיה מהירות קרקעית נמוכה יותר ומהירות שקיעה נמוכה יותר לעומת פניה שמאלה שתביא למהירות קרקעית גדולה יותר ומהירות שקיעה גדולה יותר בנוסף לכך שמצנח שצולל קדימה יצלול עוד יותר כדי לנסות "להסיג" את הרוח. מכאן אני מסיק שפניה שמאלה מסוכנת יותר במצב הזה מפניה ימינה.

עכשיו אם יש לך הסבר יותר נכון מזה למה פניה שמאלה בטוחה יותר אשמח לקרוא אותו. והעיקר שהדיון הזה יהיה כבר לעניין!!!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #62 ב- : March 18, 2011, 09:59:06 pm »
פרנקי
כול נושא הברזלים היה בהומור שחור במידה ונעלבת אני מתנצל ועמך הסליחה.
(לא ציפיתי שתעלב)

בלי קשר אני עדיין חושב שאתה מאוד טועה בנושא של יונתן  וכבר הסבירו פה למה 30 פעם.
צפה שוב בסרט ותבין שפנייה שמאלה היית נגמרת בכניסה בקרקע  במהירות גבוהה .
פנייה ימינה  היא האופציה היחידה להמריא  כול עוד היא נעשתה לפניי הקפיצה (בין הקפיצה לעץ 1.5 שניות)
לאחר  הקפיצה הסיכוי היה  לנחיתה במהירות איטית יותר או  אוליהמראה עם גירוד השיחים או עם צעד נוסף על הקרקע.

כול השאר של מה שכתבת לא לעיניין לא מדוייק ובטח לא בטוח.  זה שיצאת מכול התאונות שלך בחיים לא הופך אותך למומחה ברחיפה או צודק יותר או מבין יותר.
אני גם לא חושב שזה שנשארת בחיים קשור ליכולת והידע שלך ברחיפה. (זה מה שכתבת )

אולי אתה לא שמח לשמוע את זה אבל מכוון שאני עדיין מלמד למחייתי (20 שנה)   ועדיין עושה את זה כול יום אני כן חושב שיש לי יותר ניסיון ממך בטח  בכול מה שקשור להמראות בהרים ואני מסוגל לנתח את הסרט  ברמת דיוק גבוהה.
אין לי כול כוונה לנסות להתחרות בך באקרו או בלמי יש אגו יותר גדול אישתי וילדיי חשובים לי מעולם הרחיפה.

מהמעט שפגשתי אותך בארץ אתה אחלה בן אדם אבל כמוני וכמו כול אחד אחר גם לך מותר לטעות והפעם אתה טועה!
כן כן אני קובע זאת כעובדה מהסיבה הפשוטה שלפיזיקה ואיך חופה עובדת אין כול קשר למי כותב אני אתה או אלוף העולם בקפיצה על הצד.

ושוב סליחה עם נפגעת  מההומור השחור שלי
שי לנואל

« עריכה אחרונה: March 18, 2011, 10:19:50 pm על ידי shaison »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #63 ב- : March 18, 2011, 10:22:36 pm »
"ואני כבר עייפתי מאוד...."

אדם נוסף שאנשים מכבדים את דעתו אמר לי היום בלי לקרוא את השרשור אלא רק ראה את הסרט - שמאלה.
אם הוא ירצה הוא ייחשף בעצמו ויתן דעתו, אבל אני מניח שיש לו דברים יותר מעניינים לעשות מאשר להכנס איתנו לבוץ ולזרום על מלחמת הביקיני.

אני האחרון שמנסה להכנס לפוליטיקה.
שאל אנשים שהכירו אותי ממש ממש בהתחלה - התרחקתי מהפוליטיקה הזאת כמו מאש.
כדי לחזק את העובדה הזאת אזכיר שפניתי לכל הדילרים שאני מכיר וקיבלתי הצעות למצנח רזרווי, בסופו של דבר בחרתי לקנות ממך איתי, כי הציוד, המחיר והזמינות היו נוחים לי.
זה לא אומר שאני אוהב אותך יותר או פחות מרומן או לשובר, למשל.

איתי - שמעתי עלייך רבות.
שמעתי (ציטוט, אינני מביע דעה) שאתה אדם לא נעים אבל מדריך בחסד, שמעתי את זה לא מאדם אחד ולא משניים.
(עכשיו אני מביע דעתי) יש לך יכולת מדהימה לתת ביקורת בונה בצורה מזלזלת הגורמת לאדם לשנוא אותך ולכבד אותך מקצועית בו זמנית - סחטיין, אתה זלזלן צמרת שמצליח לא להתרסק עקב כך, ד"ש לביבי בגולף, גבר.

שי - אתה המדריך הראשי של ניו זילנד ובטח לא הגעת לשם באוטובוס אלא בזכות - אני לא ציני, בטוח שיש לך המון ידע ונסיון.

צחי - אתה איש מז"א מוערך על ידי. אתה אדם כיפי ואני אוהב אותך בתור בנאדם.

דודי - אתה חבר טוב וטייס בחסד, אני מאוד מעריך אותך כטייס ואוהב אותך כחבר.

יובל דרורי - אתה גוש גבר ואתה יודע שאני תמיד מקשיב לך ושואב ידע, אני מעריך אותך ומחבב אותך כבנאדם.

כולכם רבותי, מבחינתי שווים כשאנחנו מדברים מצנחים - אם תסבירו לי קונספט הגיון ואסכים או לא אסכים איתו.
זאת ועוד, חניך טרי של בית ספר כלשהו, מרחף מאוד לא מוכשר בעל רקע בהתרסקויות או אפילו סבתא שלי - גם שווים מבחינתי ברגע שמדברים על משהו ומסבירים אותו.
אני מסתכל על דיעה, בוחן אותה ע"פ הידע שלי, ההגיון שלי ואם צריך חוקר קצת ברשת, ומחליט אם היא נכונה לדעתי. במקרה הזה גם אלוהים לא ישכנע אותי בצדקתכם כי ככה זה נראה לי דרך העיניים שלי.
מצדי תהיו מלכת אנגליה ותסבירו לי שהתה שאני שותה הוא המובחר במובחרים, אם הוא לא טעים לי ארק אותו ואביע דעתי, אם אתבקש.
אם העולם היה מושתת על קונצזיוסים ואף אחד לא היה פותח את הפה, עדיין היינו על העולם השטוח שלנו.

יונתן העלה סרטון, נשאלה שאלה, הבעתי את דעתי.
שי ואיתי זה אך ורק אליכם (תחשבו מה עשיתם שונה מהשאר שהתנגדו לדיעה שלי):
פתחתם דיון, לא הסכמתי איתכם,  בחרתם לזלזל בי ובדיעה שלי באופן אישי, זלזלתם אחרים שהביעו דיעה שונה משלכם באופן אישי (ברזלים מישהו?) והראיתם שאתם תותחים (כל הכבוד המדריך הראשי בניו זילנד, תרשה לי להתכבד בהשתחוות אלייך?).

לכן אל תבואו ותגידו לי שאני פרנואיד, כי "זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרייך".
חזרו לדיון ענייני אם אתם רוצים ושיהיו לכולנו טיסות בטוחות.

המייל שלי עדיין יתום, אני לא מבין כמה זמן לוקח לפולס חשמלי להגיע מניוזילנד הרחוקה אל ארץ הקודש.
« עריכה אחרונה: March 18, 2011, 10:31:46 pm על ידי האח בלוז »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #64 ב- : March 18, 2011, 11:22:02 pm »
וואלה
קראתי שוב את כול ה 6 תגובות שלי אליך מהתחלת השירשור.
לא מצאתי שום דבר שונה מהרגיל  גם לא מצאתי זילזול הפעם היחידה שאולי הייתה מרגיזה היא שכתבתי לך תתבגר ומאז הורדת את זה לפסים שלא קשורים לשירשור. כול השאר שלא נראה לי נורמלי זה התגובות שלך........

התשובה שלי גובתה בהסברים פשוטים וברורים ביחד עם איתי וצחי כולללנננוו מנסים לעזור לך ללמוד להיות יותר בטוח.

עוד לא השבת לאף אחת מהשאלות שלי ב3-4 תשובות האחרונות לדבריך  תשיב אליהם לפניי שאתה רץ להתלונן על מבחן!
איך כתבת "כמה זמן לוקח לביט להגיע"  דבריי כתובים פה השבת לדברים אחרים אבל לא למה שאני כתבתי בנושא המקצועי וגם האישי.
תשיב לכול זה ואולי אחרי זה אני אשלח את המבחן לאיתי ואז בהסכמתו אתה מוזמן לעשות את המבחן.
(שוב מבחן מתחילים לא מומחים :-)  90 דקות באוויר )

יאללה בשמחות.

שי
« עריכה אחרונה: March 18, 2011, 11:25:00 pm על ידי shaison »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #65 ב- : March 18, 2011, 11:27:37 pm »
דרך אגב אינה תגובתי הראשונה שהיא נכונה עד רגעים אלו תסביר לי מה לא בסדר בכתוב, איפה הזילזול ומה לא נכון בתגובה:

עומרי אנחנו לא אופנוע.........

פניה שמאלה זה פנייה למורד הרוח כמעט לרוח גב,(תסתכל על  החופה בהנפה ועל הסרט רוח) ,בזמן שהוא עדיין על הקרקע בריצה בשטח בעייתי= מזמין תאונה במהירות קרקעית גבוהה יותר.

פנייה ימינה (כמו שמלמדים בכול שיעור שליטה קרקעי ראשון בחיים) הייתה מאיטה את המהירות הקרקעית וגורמת לפיספוס העץ וכנראה גם לתחושה טובה יותר של החופה והחלטה על המשך המראה או ביטול.

בכול מקרה זה תזכורת טובה  לכולם שצריך גם להתאמן על המראה ב-ס רוח או ליתר דיוק שליטה קרקעית ב-0 רוח.

בהצלחה

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #66 ב- : March 18, 2011, 11:30:45 pm »
וואלה
לא מצאתי שום דבר שונה מהרגיל  גם לא מצאתי זילזול הפעם היחידה שאולי הייתה מרגיזה היא שכתבתי לך תתבגר ומאז הורדת את זה לפסים שלא קשורים לשירשור. כול השאר שלא נראה לי נורמלי זה התגובות שלך........

התשובה שלי גובתה בהסברים פשוטים וברורים ביחד עם איתי וצחי כולללנננוו מנסים לעזור לך ללמוד להיות יותר בטוח.

עוד לא השבת לאף אחת מהשאלות שלי ב3-4 תשובות האחרונות לדבריך  תשיב אליהם לפניי שאתה רץ להתלונן על מבחן!
איך כתבת "כמה זמן לוקח לביט להגיע"  דבריי כתובים פה השבת לדברים אחרים אבל לא למה שאני כתבתי בנושא המקצועי וגם האישי.
תשיב לכול זה ואולי אחרי זה אני אשלח את המבחן לאיתי ואז בהסכמתו אתה מוזמן לעשות את המבחן.

יאללה בשמחות.

שי

לא הבנתי מה שאלת שלא הגבתי אליו.
בוא - רכז לי את השאלות שלך בתגובה הבאה ואענה בפירוט.

פסים אישיים זה המשפט של "שיעור תיאוריה" או הנפות, או מה שזה לא היה.. שכתבת שלא עברתי.
עריכה - לא כתבת שלא עברתי, רמזת.
מאיפה אתה יודע מה עברתי ומה לא?
יש לך מושג כמה תיאוריה למדתי לפני שהנפתי פעם ראשונה מצנח?
יש לך מושג כמה סרטוני קריסות עברו על המסך שלי ביוטיוב, לפני שהנפתי בפעם הראשונה?
אתה מכיר אותי? את הדרך שבה למדתי לעוף?
אלו לא שאלות אל תטרח לענות, אענה בשבילך למען הסר ספק, התשובה היא "לא" לכל השאלות הללו.

עכשיו רכז בבקשה את השאלות שלך אליי ובוא נתקדם, אני מבין שאתה משתפן מעניין התיאוריה, זכותך.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #67 ב- : March 18, 2011, 11:44:50 pm »
פרנואיה!
בשום מקום לא רמזתי שלא עברת שיעור תאוריה או שליטה קרקעית!

שוב אתה ממציא דברים ולא מגבה בעובדות!

אני הולך עכשיו לפסטיבל היין השנתי במידה ואני הפסיד בהגרלה ותורי לנהוג אז אני אחזור על השאלות!

רגע האם אתה משתפן מלקרוא את השאלות לבד ולענות עליהם?  למה אני צריך לכתוב אותם שוב ? תקרא ותשיב זה יותר פשוט !

שאלה ראשונה למה שמאלה יותר בטוח

שי

« עריכה אחרונה: March 18, 2011, 11:51:45 pm על ידי shaison »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #68 ב- : March 18, 2011, 11:46:02 pm »
"ואני כבר עייפתי מאוד...."

אדם נוסף שאנשים מכבדים את דעתו אמר לי היום בלי לקרוא את השרשור אלא רק ראה את הסרט - שמאלה.
אם הוא ירצה הוא ייחשף בעצמו ויתן דעתו, אבל אני מניח שיש לו דברים יותר מעניינים לעשות מאשר להכנס איתנו לבוץ ולזרום על מלחמת הביקיני.

אני האחרון שמנסה להכנס לפוליטיקה.
שאל אנשים שהכירו אותי ממש ממש בהתחלה - התרחקתי מהפוליטיקה הזאת כמו מאש.
כדי לחזק את העובדה הזאת אזכיר שפניתי לכל הדילרים שאני מכיר וקיבלתי הצעות למצנח רזרווי, בסופו של דבר בחרתי לקנות ממך איתי, כי הציוד, המחיר והזמינות היו נוחים לי.
זה לא אומר שאני אוהב אותך יותר או פחות מרומן או לשובר, למשל.

איתי - שמעתי עלייך רבות.
שמעתי (ציטוט, אינני מביע דעה) שאתה אדם לא נעים אבל מדריך בחסד, שמעתי את זה לא מאדם אחד ולא משניים.
(עכשיו אני מביע דעתי) יש לך יכולת מדהימה לתת ביקורת בונה בצורה מזלזלת הגורמת לאדם לשנוא אותך ולכבד אותך מקצועית בו זמנית - סחטיין, אתה זלזלן צמרת שמצליח לא להתרסק עקב כך, ד"ש לביבי בגולף, גבר.

שי - אתה המדריך הראשי של ניו זילנד ובטח לא הגעת לשם באוטובוס אלא בזכות - אני לא ציני, בטוח שיש לך המון ידע ונסיון.

צחי - אתה איש מז"א מוערך על ידי. אתה אדם כיפי ואני אוהב אותך בתור בנאדם.

דודי - אתה חבר טוב וטייס בחסד, אני מאוד מעריך אותך כטייס ואוהב אותך כחבר.

יובל דרורי - אתה גוש גבר ואתה יודע שאני תמיד מקשיב לך ושואב ידע, אני מעריך אותך ומחבב אותך כבנאדם.

כולכם רבותי, מבחינתי שווים כשאנחנו מדברים מצנחים - אם תסבירו לי קונספט הגיון ואסכים או לא אסכים איתו.
זאת ועוד, חניך טרי של בית ספר כלשהו, מרחף מאוד לא מוכשר בעל רקע בהתרסקויות או אפילו סבתא שלי - גם שווים מבחינתי ברגע שמדברים על משהו ומסבירים אותו.
אני מסתכל על דיעה, בוחן אותה ע"פ הידע שלי, ההגיון שלי ואם צריך חוקר קצת ברשת, ומחליט אם היא נכונה לדעתי. במקרה הזה גם אלוהים לא ישכנע אותי בצדקתכם כי ככה זה נראה לי דרך העיניים שלי.
מצדי תהיו מלכת אנגליה ותסבירו לי שהתה שאני שותה הוא המובחר במובחרים, אם הוא לא טעים לי ארק אותו ואביע דעתי, אם אתבקש.
אם העולם היה מושתת על קונצזיוסים ואף אחד לא היה פותח את הפה, עדיין היינו על העולם השטוח שלנו.

יונתן העלה סרטון, נשאלה שאלה, הבעתי את דעתי.
שי ואיתי זה אך ורק אליכם (תחשבו מה עשיתם שונה מהשאר שהתנגדו לדיעה שלי):
פתחתם דיון, לא הסכמתי איתכם,  בחרתם לזלזל בי ובדיעה שלי באופן אישי, זלזלתם אחרים שהביעו דיעה שונה משלכם באופן אישי (ברזלים מישהו?) והראיתם שאתם תותחים (כל הכבוד המדריך הראשי בניו זילנד, תרשה לי להתכבד בהשתחוות אלייך?).

לכן אל תבואו ותגידו לי שאני פרנואיד, כי "זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחרייך".
חזרו לדיון ענייני אם אתם רוצים ושיהיו לכולנו טיסות בטוחות.

המייל שלי עדיין יתום, אני לא מבין כמה זמן לוקח לפולס חשמלי להגיע מניוזילנד הרחוקה אל ארץ הקודש.

את מי זה מעניין. תכתוב כבר הסבר למה יותר טוב שמאלה !!!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #69 ב- : March 18, 2011, 11:47:29 pm »
וואלה

יאללה בשמחות.

שי

לא הבנתי מה שאלת שלא הגבתי אליו.
בוא - רכז לי את השאלות שלך בתגובה הבאה ואענה בפירוט.

פסים אישיים זה המשפט של "שיעור תיאוריה" או הנפות, או מה שזה לא היה.. שכתבת שלא עברתי.
עריכה - לא כתבת שלא עברתי, רמזת.
מאיפה אתה יודע מה עברתי ומה לא?
יש לך מושג כמה תיאוריה למדתי לפני שהנפתי פעם ראשונה מצנח?
יש לך מושג כמה סרטוני קריסות עברו על המסך שלי ביוטיוב, לפני שהנפתי בפעם הראשונה?
אתה מכיר אותי? את הדרך שבה למדתי לעוף?
אלו לא שאלות אל תטרח לענות, אענה בשבילך למען הסר ספק, התשובה היא "לא" לכל השאלות הללו.

עכשיו רכז בבקשה את השאלות שלך אליי ובוא נתקדם, אני מבין שאתה משתפן מעניין התיאוריה, זכותך.

כלכך הרבה התעסקות בתפל אבל לעיקר אתה לא עונה. למה יותר טוב שמאלה?

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #70 ב- : March 19, 2011, 12:16:27 am »
שמאלה, רבותי כי

הרוח באה מעט מימין ביחס לקו שבין יונתן אל העץ, ממש מעט מימין.
הוא כבר בתנועה שלו נסחף מעט שמאלה ביחס להיכן שהאף מצביע.
מצנח רחיפה מגיב יחסית לאט לפניות.

נסיון לפניה ימינה כדי לחמוק מהעץ היה מצריך הרבה שינוי של כיוון האף - הרבה ברקס - הרבה גרר - הרבה איבוד אנרגיה ולא בטוח שהיה מספיק לשנות כיוון, לחדור את הרוח ולהתרחק מהעץ, ולכן לדעתי היה נגמר במגע בעץ עם החלק השמאלי של המצנח - פוטנציאלית תוך כדי מהירות קרקעית גבוהה יחסית ומספיק גובה כדי שתפיסה של העץ בטיפ השמאלי תטיח אותו שמאלה ולאדמה כמו אבן על חוט.

מצד שני, פניה שמאלה היתה מצריכה פחות ברקס כדי לשנות כיוון ושמרנו אנרגיה כי ברגע שהמצנח כבר לא עם הפנים בדיוק לעץ, הרכיב הצידי של הרוח היה עוזר לו להסחף שמאלה, מה שמצריך פחות ברקס, פחות שינוי כיוון של האף.
במקרה הכי גרוע נותנים פלייר קטן ומבטלים, או ממשיכים לרפרף ולדחוף עם הרגליים - המדרון שם יותר משופע ולכן המכה ממנו פחותה כי המצנח בגלייד בזוית יחסית שטוחה אליו.
ממילא האנרציה שלו ושל המצנח היתה עם וקטור שמאלה קטן יחסית, לשבור את האנרציה דורש אנרגיה שהוא בחוסר בה בנקודה בו הוא נמצא.

במקום להלחם עם הרוח - להיעזר בה.

עכשיו אני ברור?
שי תפסיק להיות שפן, שאל כל שאלה שתרצה, שלח את המבחן ותפסיק לשחק בקקה.

זה הנוסח של ההודעה הראשונה שלי

2. להבין מה קורה לך פסיכולוגית ולהגיד לעצמך "חבוב, תעיף את המבט מהמכשול ותמקד אותו לנתיב המילוט שלך!".
אם היית מנתק את המבט מהעץ ומביט שמאלה, היית יכול תוך כדי ריצה לקלוט שאתה טיפלה נסחף שמאלה ולכן יהיה לך קל מאוד לפנות לכיוון הזה ולחלוף את העץ בבטחה. משם תוכל להמשיך לעוף או לנחות כמו באופציה הראשונה.

« עריכה אחרונה: March 19, 2011, 12:21:51 am על ידי האח בלוז »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #71 ב- : March 19, 2011, 08:35:05 am »
עמרי,
כפי שמת לב הפסקתי לענות לך לעניינים אישיים.

קבל הסבר מקצועי לטעות בסיסית שלך:

ההבדל בהפננית המצנח בסרטון ימינה או שמאלה מתייחס למהירות קרקעית לא אווירית.

כאשר אתה עושה פניה לרוח צד, קרקעית אתה מכסה יותר מרחק ושטח - זאת עובדה לא רק תאוריה.

תסתכל שוב על הסרטון ותראה שלשמאלו של יונתן יש שיח גדול ברגע הניתוק, מהרגע שהוא ניתק ועד שפגע בעץ עברו פחות משתי שניות, פניה שמאלה היתה מכסה שטח גדול יותר ומרחק רב יותר והכניסה בקרקע ובעץ (עם צד ימין של המצנח) היו קורים במהירות גבוהה יותר.

בסרטון החדש שלך יש הסבר שלחיצה על מערכת האצה תביא אותך גבוה יותר לשדה הנחיתה (ואתה לוחץ שם הרבה), ממש לא נכון!

טייס מקצועי כמוך אמור לנחות על השביל בסוף כל הבאלגן (ספיראלה בפימפום ברקס), ולא על שדב שזה עתה נבט/נשתל.

שבת שלום.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #72 ב- : March 19, 2011, 09:43:43 am »
המדרון המשופע שמאלה אינו מדרון חלק כמו רמפה של מוטוקרוס אלא מלא סלעים ושיחים ולכן הפגיעה בו לא תהיה קכה יותר אלא קשה ועם גלגול בלתי נשלט אחרי הפגיעה הראשונית בגלל עודף המהירות.

כמות הברקס בשני המקרים זהה כי גם ככה לא היה זמן ליותר ברקס מפניה של כמה מעלות. ואז בכל מקרה אתה כבר משאיר את הברקס הפנימי משוך ומתחיל את הפלייר עם החיצוני.

דוד פרנק

• אורח
« Reply #73 ב- : March 19, 2011, 10:36:39 am »
ציטוט
גם פרנקי אמר ושימן את הברזלים בגופו.   
מצטער לקטוע את הויכוח הענייני סוף כל סוף ולענות לך שי על "בקשת הסליחה" על ההומור השחור שלך.
אז טעית לגמרי! לא נעלבתי בכלל אלא התרגזתי מאוד על החוצפה שלך בין קשירת האמירה שלי לברזלים שלי.
אז אל תבלבל את המוח בין הומור שחור שמי כמוני אוהב ומשתמש בו הרבה לבין התנשאות נטו על ידי שימוש בנכות של אדם לצורך זילזול והכפשה.

מנותק יניב

• הגעתי לאוסטרליה
  • ליפעמים האור בקצה המנהרה זה סתם אידיוט עם מצית
    • דוא
« Reply #74 ב- : March 19, 2011, 10:47:17 am »
דודי
אל תיכעס ככול שיש לך יותר ברזלים ככה אתה "יקר"
יותר לליבינו
אוהב אותך

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #75 ב- : March 19, 2011, 11:59:27 am »

בסרטון החדש שלך יש הסבר שלחיצה על מערכת האצה תביא אותך גבוה יותר לשדה הנחיתה (ואתה לוחץ שם הרבה), ממש לא נכון!

טייס מקצועי כמוך אמור לנחות על השביל בסוף כל הבאלגן (ספיראלה בפימפום ברקס), ולא על שדב שזה עתה נבט/נשתל.

שבת שלום.

לגבי הסרטון של יונתן - לא שכנעת אותי, מצטער. זאת עדיין דעתי ותאמין לי שחפרתי על הסרטון ההוא שוב ושוב.

אין בסרטון שלי הסבר שהספיד סיסטם תביא אותי יותר גבוה, אלו שני משפטים נפרדים שעל אף ההקפדה שלי על העברית - טעיתי ולא שמתי נקודה (כי תוך כדי העריכה איחדתי בין השורה הראשונה לשתיים האחרונות במקום שיהיו בשוטים נפרדים).

לגבי הנחיתה על השביל - טייס מקצועי שעשה עשרות ספירלות בגובה כזה באמת היה נוחת על השביל.
אני העדפתי להשאיר מרווח טעות לפה ולשם, בין היתר כי שמעתי בטלפון שהרוח למטה משבית.
אם הייתי מתעקש על השביל לא היה לי שדה פתוח ונטול מכשולים ובמקרה של שפשוף הכנף באדמה - אאוץ'.
ואני כמו שאתה מבין מנסה להגיע לספירלת קרקע בצורה בטוחה והדרגתית - זקוק למרווחים.
בנוסף, בהתחלה עוד הייתי אופטימי וניסיתי לתפוס משהו ולכן לא נשאר לי גובה מעל שדה הנחיתה כדי להיות מדוייק.

לגבי פמפום הברקס - שוב, הייתי נמוך מכדי אפילו להכנס לספירלה חריפה (שים לב שהכנף לא מצביעה לאדמה ישירות אלא קצת בזוית) ולכן רציתי לשמור על זוית וקצב מדוייקים, עשיתי זאת ע"י הגבלת הזוית לאדמה ע"י הברקס והיגוי הגוף, אינטואטיבית בלי לשים לב.

אתה אומר שזו טעות לעבוד עם הברקס ככה?
אני עושה את זה על בסיס קבוע כמעט בכל הספירלות שעשיתי, אז או שאני אינטואטיבית עושה משהו נכון (אף פעם לא חשבתי על זה, עד שראיתי את המשחק בברקס בוידאו), או שאני עושה משהו מאוד לא נכון וכבר מתחיל להתרגל אליו (אז עכשיו אאלץ לחשוב על עוד משהו תוך כדי הספירלה...).

אז מה הנכון מהבחינה הזאת, אני מווסת ושומר לחץ עם הברקסים או שזה חירטוט ואני סתם טועה?
בלי ציניות, אני שואל כדי ללמוד.

« עריכה אחרונה: March 19, 2011, 12:15:41 pm על ידי האח בלוז »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #76 ב- : March 19, 2011, 12:59:20 pm »
לילה טוב לכולם
למרות שליבי וכרסי טובים ביין אני אשיב.
דודי שום הכפשה ושום נעליים אני מתנצל שוב אם נעלבת!!!
שמתי לב שאכן כן שמתי סמיילי בסוף המשפט כמו שזכרתי רק אתה לא שמת אותו בציטוט וזה הבדל גדול בגישה למשפט.
כמו ששאלתי כבר מה יצא לי מלהכפיש??? ועוד יותר מה יצא לי מלהעליב או להרגיז אותך?

וחזרה לצד המקצועי
עומרי לא נראה שאתה רוצה ללמוד או לקבל את ההסברים (אז למה אתה שואל על הפמפום בספיראלה?) אבל יש לי שניי רעיונות שיכולים לעזור.
1- בפעם הבא שאתה בפארק הירקון שים כמה קונסים אל מול הרוח בקו ישר ותעשה בינהם סלאלום ברוח של 5 קמ"ש אחר כך תזיזיז אותם שיהיו כ-25 מעלות לרוח (כמו שרצית לפנות בסרט) ותנסה שוב את הסלאלום  כשהקונוסים באותו מרחק אחד מהשני כמו בסלאלום הראשון.....עכשיו תשווה מרחק שכיסית ומהירות ריצה (אם בכלל הצלחת את הסלאלום השני).

2- אוהד הוא שייט מזכרוני  תבקש ממנו שישווה לך מהירות כשהסירה אל מול הרוח וכשהיא לא (רמז קל אל מול הרוח המהירות היא 0 או הסחפות אחורה).

וכמעט אחרון חביב כול עיניין המבחן הוא רעיון שלך לא של אף אחד אחר (כן קראתי שוב את השירשור) אני עדיין מוכן לאחר שתשיב לכול השאלות שלי לשלוח אותו לאיתי ,אולי אפילו מחר בבוקר במידה ולא נעוף.

ואחרון חביב זה שהחלטת להתאמן על ספיראלת מוות זה לא אומר שאתה צריך לרמוס את פרנסתו של האיכר!  זהו חוסר כבוד מביש ומיותר.

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #77 ב- : March 19, 2011, 06:52:50 pm »
לילה טוב לכולם
למרות שליבי וכרסי טובים ביין אני אשיב.
דודי שום הכפשה ושום נעליים אני מתנצל שוב אם נעלבת!!!
שמתי לב שאכן כן שמתי סמיילי בסוף המשפט כמו שזכרתי רק אתה לא שמת אותו בציטוט וזה הבדל גדול בגישה למשפט.
כמו ששאלתי כבר מה יצא לי מלהכפיש??? ועוד יותר מה יצא לי מלהעליב או להרגיז אותך?

וחזרה לצד המקצועי
עומרי לא נראה שאתה רוצה ללמוד או לקבל את ההסברים (אז למה אתה שואל על הפמפום בספיראלה?) אבל יש לי שניי רעיונות שיכולים לעזור.
1- בפעם הבא שאתה בפארק הירקון שים כמה קונסים אל מול הרוח בקו ישר ותעשה בינהם סלאלום ברוח של 5 קמ"ש אחר כך תזיזיז אותם שיהיו כ-25 מעלות לרוח (כמו שרצית לפנות בסרט) ותנסה שוב את הסלאלום  כשהקונוסים באותו מרחק אחד מהשני כמו בסלאלום הראשון.....עכשיו תשווה מרחק שכיסית ומהירות ריצה (אם בכלל הצלחת את הסלאלום השני).

2- אוהד הוא שייט מזכרוני  תבקש ממנו שישווה לך מהירות כשהסירה אל מול הרוח וכשהיא לא (רמז קל אל מול הרוח המהירות היא 0 או הסחפות אחורה).

וכמעט אחרון חביב כול עיניין המבחן הוא רעיון שלך לא של אף אחד אחר (כן קראתי שוב את השירשור) אני עדיין מוכן לאחר שתשיב לכול השאלות שלי לשלוח אותו לאיתי ,אולי אפילו מחר בבוקר במידה ולא נעוף.

ואחרון חביב זה שהחלטת להתאמן על ספיראלת מוות זה לא אומר שאתה צריך לרמוס את פרנסתו של האיכר!  זהו חוסר כבוד מביש ומיותר.

שי

שוב - שאל את השאלות שלך במרוכז, לא הבנתי איפה שאלת ולא עניתי. רצית הסבר מדעי למה אני חושב שמאלה - עניתי. מה עוד?

אני זורם על פארק הירקון, אבל לא לבד כי זה משעמם ולא תאמין לי אח"כ.

אני לא היחיד שנוחת בשדות שם (גם מישהו שאתה מכיר כל החיים נחת שם על שדה וזה מתועד), אני היחיד שמעלה סרטונים ולא חותך קטעים שהם אולי לא פוליטיקלי קורקט.
שים לב שעשיתי אולי צעד אחד על השתילים (ואני אומר אולי כי השתדלתי מאוד שלא, ודרכתי גם ביציאה משם עם המצנח בפטריה, על הקוליסים של הטרקטור).

ותפסיק להתמם, כשאתה שולל דעה של טייס וזורק משהו על זה שהוא מלא ברזלים זה באופן חד משמעי מידע מגמתי שבא לחזק את השלילה שלו ע"י תזכורת שהוא התרסק, זה כמו שישאלו אותך אצל מי ללמוד לרחף ואתה "תצחק" ותזכיר שלמישהו נהרג חניך אבל זה לא קשור לעניין, זה רק בשביל הדאחקה ולא הבנת למה הוא נעלב.

לעניינינו - מישהו היום אמר לי שאולי אנחנו עסוקים באי-הבנה ועל זה כל העניין, לכן אחדד את כוונתי.

כשאתה מניף מצנח מן הסתם אתה רץ ישר מול הרוח - זה האידאל ואני באופן חד משמעי מסכים.
אני אמרתי שמאלה רק כדי למנוע התנגשות עם העץ כשהוא כבר באויר וכבר עשה את הטעות. מהנקודה הזאת - הייתי לוקח שמאלה. אם הייתי מניף משם מההתחלה הייתי מוודא שאני מתחיל מאיפה שיהיה לי קו מול הרוח נקי ממכשולים.

וכשאני אומר שמאלה אני מתכוון שמאלה, לחלוף את העץ ולהתיישר מול הרוח או להמשיך ימינה להיכן שאמור להיות עילוי, לא התכוונתי לפנות 90 מעלות שמאלה ולהמשיך לטוס עם רכיב צידי \ גבי.

שאל את השאלות, אני מחכה! אם אתה רוצה להשקיע אתה מוזמן לתת סעיפים שיהיה לנו יותר קל לריב נקודתית על כל שורה, אפילו מריבה ירודה שכזו יכולה להיות יעילה יותר אם נשמור על הסדר של הדברים.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #78 ב- : March 19, 2011, 08:15:41 pm »
שאל אותי חבר למה אני לא כותב קצת יותר בפרום,
הנה התשובה- ראו כמה הודעות יש וכמה תוכן בשרשור הזה?
אני עוד אתגעגע לפורום תפוז או לפורום של האגודה עליה השלום.
מה ילמדו הטייסים החדשים מהדיון הממצא? שאין דין ואין דיין, שאין אמת מוחלטת בפיזיקה ואווירונאוטיקה?
ומה אני למדתי? לא להגיב יותר מדי ולא ליצור עוד "רעש" מיותר במערכת.

דרך אגב, התחפשתם בחג הפורים?
חג שמח,
אריה

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #79 ב- : March 19, 2011, 08:36:09 pm »
שאל אותי חבר למה אני לא כותב קצת יותר בפרום,
הנה התשובה- ראו כמה הודעות יש וכמה תוכן בשרשור הזה?
אני עוד אתגעגע לפורום תפוז או לפורום של האגודה עליה השלום.
מה ילמדו הטייסים החדשים מהדיון הממצא? שאין דין ואין דיין, שאין אמת מוחלטת בפיזיקה ואווירונאוטיקה?
ומה אני למדתי? לא להגיב יותר מדי ולא ליצור עוד "רעש" מיותר במערכת.

דרך אגב, התחפשתם בחג הפורים?
חג שמח,
אריה

יש אמת מוחלטת בפיזיקה ואירונאוטיקה.
אין אמת מוחלטת בדיעה של אדם או מספר אנשים.
אין אמת מוחלטת בניתוח תאונה שלא משחזרים באמצעים מדעיים.
החניכים החדשים ילמדו לסתום את הפה ולהנהן עם הראש כל פעם שמישהו מהבראנג'ה מתמרכז בטרמיקה של דיעה.
או שילמדו שהשמיים, כמו כל דבר אחר בחיים הם דבר דינאמי שניתן וצריך לעבוד איתו, או שילמדו שזה שאתה חדש בתחום מסויים לא עושה אותך טיפש גמור ושכל אדם צריך ללכת עם האמת שלו, אחרי שהוא שמע וניתח את האמיתות של אחרים.
שזה שיש לך 8 חודשים במצנח רחיפה לא אומר שיש לך שעות של טיסנים, מטוסים, לימודי קרקע, סימולטורים (גם ההוא בהרצליה), שעות של חקירה של אוירונאוטיקה ברשת וקריאת מאמרים מפה להודעה חדשה.

החניך החדש ילמד גם, שבאויר יש ימינה ושמאלה כמו על הכביש ולא תמיד האמת היא אחת, מה שבטוח שקונצנזיוס הוא דבר שניתן לשבור אותו אם אתה חושב כך אחרי ניתוח.