כתב נושא: אני והעץ  (נקרא 1210 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: אני והעץ
« Reply #40 ב- : March 16, 2011, 10:34:34 pm »
עמרי,

שאתה הופך את שי ואותי לאיש אחד הדיון מפסיק ליהיות רלבנטי מבחינתי !

אני לא מחפש להוכיח אותך משום שאינך מספיק מעניין אותי.

כתבת: השורה התחתונה היא שיש נטייה לקרוא לי טייס לא מקצעי חסר ידע ויכולת, ואני רוצה להוציא את הנטיה הזאת מהשם שלי.

על זה אני מוכן להוכיח אותך! תראה לי בבקשה איפה כתבתי כזה דבר.

גם כתבת: לגבי ההכפשות אל תתמם, יש מספר אנשים שמאוד נהנים להגיד ימינה כשאני אומר שמאלה ...

לא יודע מי האנשים ולא ממש מעניין אותי אבל אולי (ממש אולי) בלי שהם התכוונו לפגוע לך באגו ולפני שהם בלי כוונה הוציאו לך שם של מסוכן, הם בסך הכל ניסו לעזור לך ללמוד ו/או ניסו לתקן לך טעות.

מחר יום יפה, לך טוס בחוף ברוח מזרחית יחף, ללא קסדה באמצע הים בגובה אפס עם מנוע מגמגם יה תותח מקצוען שכמותך, הרי מה שלא יקרה זה לא טעות כי יצאת שלם ואתה צודק.

יאללה מיציתי את גרגר הכוח והסבלנות האחרון שהיה לי לתרום לך
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #41 ב- : March 16, 2011, 10:38:15 pm »
עמרי אתה רוצה להשתחרר מהנטייה הזו - תתעלם ממנה.

בויכוחים נוסח גנון האלה אתה סתם נראה פרנואיד, מה שאני יודע שאתה לא וחבל לי.
בדיון אפשר להציג שתי גישות שונות בלי לרדת לפסים אישיים ואין צורך לחשוב שכל מי שחושב אחרת ממך מנסה להרואת שאתה לא יודע/לא יכול, זה באמת קצת פטטי הגישה הזו.
אולי במקום להתגונן ולנסות להוכיח את עצמך תבקש משי שפשוט יסביר את דבריו ביותר פרוט, לך תדע אולי הוא ישכנע אותך. או לחילופין תסביר את דעתך ביותר פרוט ואולי תשכנע אותו (דוגמאות מעולם האופנועים/טיסנים/שיט/גולף לא ישכנעו לא משנה כמה אתה טוב בזה). או שכל אחד ישאר בדעתו והקורא מהצד ילמד את שתי הגישות ויחליט לעצמו (מה רע בזה?).

בהכרות של כמה שנים בודדות (משהו כמו 18) עם האחים הם לא כלכך אוהבים להראות שאתה טועה כמו שהם אוהבים להראות שהם צודקים אז אל תיקח את זה אישית זו פעולה שמתבצעת שווה על כולם, ותאמין לי שברגע שלא תקח את זה אישית יהיה אפשר לנהל דיון מעניין שאפשר ללמוד ממנו ולא רק ויכוח פינגפונג (כבר 3 דפים אף אחד ממכם לא אמר שום דבר חדש בנושא).

וסליחה מראש  hug
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #42 ב- : March 16, 2011, 11:23:16 pm »
עומרי
פרנואיה ופטטי כבר לקחו ממני וזה די ממצא.
תראה לי מקום אחד שכתבתי שאתה טייס לא מקצועי?   במידה ותמצא אני אוכל תכובע במידה ולא תתחיל לחתוך.

מצד שני הסרטים שאתה פרסמת לאחרונה ......... ספין בנחיתה לאחר כניסה ברוח גב, המראה ברכס ברוח מקבילה לרכס ונחיתה על החוף........ווינג עובר בתיזמון מסוכן.... שוב אלו סרטים שאתה העלאת  לא אני, האם הם עדות לטייס מקצועי ברמת בטיחות גבוהה ?

ושאלה נוספת ,מה זה טייס מקצועי?

וחזרה לשירשור
שוב רק עובדות למקרה ומה היה נכון לעשות  בלי כול הבבל"ת!  (שזה דרך אגב מה שכתבתי בתגובתי הראשונה)

פנייה ימינה אל הרוח הייתה מאיטה את המהירות הקרקעית ומגבירה את מהירות זרימת האוויר על הכנף כלומר מגדילה את העילוי.

הדבר היה נותן את האופציה להמראה חלקה פיספוס העץ או החלטה על ביטול המראה במהירות נמוכה.

בלי מבחן תגיד לי איפה הטעות פה  ושזה לא עובדה.

את המבחן במידה ואיתי  עדיין מסכים אני מוכן לשלוח תזכור זה מבחן שעובר פה בן אדם עם 90 דקות ריחוף!

לא 250 שעות.

בהצלחה

נ-ב
יונתן פרסם את זה בשביל ללמוד ונראה שהוא למד.

שי
« עריכה אחרונה: March 16, 2011, 11:30:13 pm על ידי shaison »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #43 ב- : March 17, 2011, 12:06:54 am »
עומרי
פרנואיה ופטטי כבר לקחו ממני וזה די ממצא.
תראה לי מקום אחד שכתבתי שאתה טייס לא מקצועי?   במידה ותמצא אני אוכל תכובע במידה ולא תתחיל לחתוך.

מצד שני הסרטים שאתה פרסמת לאחרונה ......... ספין בנחיתה לאחר כניסה ברוח גב, המראה ברכס ברוח מקבילה לרכס ונחיתה על החוף........ווינג עובר בתיזמון מסוכן.... שוב אלו סרטים שאתה העלאת  לא אני, האם הם עדות לטייס מקצועי ברמת בטיחות גבוהה ?

ושאלה נוספת ,מה זה טייס מקצועי?

וחזרה לשירשור
שוב רק עובדות למקרה ומה היה נכון לעשות  בלי כול הבבל"ת!  (שזה דרך אגב מה שכתבתי בתגובתי הראשונה)

פנייה ימינה אל הרוח הייתה מאיטה את המהירות הקרקעית ומגבירה את מהירות זרימת האוויר על הכנף כלומר מגדילה את העילוי.

הדבר היה נותן את האופציה להמראה חלקה פיספוס העץ או החלטה על ביטול המראה במהירות נמוכה.

בלי מבחן תגיד לי איפה הטעות פה  ושזה לא עובדה.

את המבחן במידה ואיתי  עדיין מסכים אני מוכן לשלוח תזכור זה מבחן שעובר פה בן אדם עם 90 דקות ריחוף!

לא 250 שעות.

בהצלחה

נ-ב
יונתן פרסם את זה בשביל ללמוד ונראה שהוא למד.

שי

|פיהוק|
אמירות כמו שכתבת על התיאוריה שלדעתך חסרה לי מספיקות כדי ליצור תדמית שלילית.
אולי אני באמת פרנואיד.

[email protected] זאת הכתובת שאליה תשלח את המבחן.

נ.ב
אם אני ממריא ברכס ברוח מקבילה ונוחת למטה זה אחד משניים - או שלא מעניין אותי אם אחזיק או לא (כי רציתי טיפה זמן אויר, שחיה קצרה או לא יודע מה) או שהתכוונתי לנחות למטה מלכתחילה.
ואני כותב את זה בלי לדעת על מה אתה מדבר כי אני לא זוכר כזה דבר מלבד מספר פעמים מכוונות שירדתי לשחיה עם אבטיח ושמיכה ברתמה.

לגבי הנושא עצמו - 5 מעלות לתוך הרוח היו מאטות אותך בכמה קמ"ש?
התוצאה שם היתה בסבירות גבוהה נחיתה באיזור העץ מימין לו.

Wing-over
באנגלית אין ע' גרונית ולכן לרוב נשתמש באות א' כדי לייצג מילה שקיימת בה התנועה הזאת ועל כן - ווינג אובר בעברית ולא ווינג-עובר.
מכיוון שזאת מילה לועזית אתה יכול לכתוב אותה איך שתרצה וזה יהיה בערך נכון כל עוד התנועות נשמעות אותו הדבר.

נקודה אחרונה - לא מעניינים אותי אתה איתי, שי או כל אדם אחר שאינו חבר שלי (מעניינים בדיוק מספיק כדי לעזור בחירום, לא מעבר). הדבר היחיד שעליו אני מתעקש הוא השם שלי, שכאמור שווה יותר משמן 2T סינטטי מלא (מי זוכר את המשל?) ועל כן אוכיח (או אנסה להוכיח כי אולי אני טועה באמת) כל אדם שיטען שאני "לא מבין בתיאוריה" \ "טייס מסוכן" או כל אמירה אחרת שאני לא מסכים עם הנכונות שלה, במיוחד במקום שהוא יחסית ציבורי.
« עריכה אחרונה: March 17, 2011, 12:16:30 am על ידי האח בלוז »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #44 ב- : March 17, 2011, 12:31:14 am »
יש התקדמנו
הסכמנו שהיה יותר בטוח לפנות ימינה. וואלה למה היה צריך 3 דפים עבור זה?

המבחן יכול להשלח רק  למדריך מוסמך בניוזילנד  (וכן איתי הוא כזה היה פה 10 חודשיים ב2003)

אני אשלח לו בכיף.

בתור המדריך הראשי של האגודה הניוזילנדית אתה לא מצפה שאני העבור על החוק ואשלח את זה אליך.

5 מעלות ולפעמיים  קמ"ש אחד הם ההבדל בין בטיחות לעץ!

(כמה קמ"ש זה 5 מעלות זה תלוי בעוצמת הרוח ובכיוון הכנף ביחס לרוח)

שי
שהולך עכשיו לעוף כי הענן זז.
« עריכה אחרונה: March 17, 2011, 07:41:33 am על ידי shaison »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #45 ב- : March 17, 2011, 02:33:21 pm »
יש התקדמנו
הסכמנו שהיה יותר בטוח לפנות ימינה. וואלה למה היה צריך 3 דפים עבור זה?

המבחן יכול להשלח רק  למדריך מוסמך בניוזילנד  (וכן איתי הוא כזה היה פה 10 חודשיים ב2003)

אני אשלח לו בכיף.

בתור המדריך הראשי של האגודה הניוזילנדית אתה לא מצפה שאני העבור על החוק ואשלח את זה אליך.

5 מעלות ולפעמיים  קמ"ש אחד הם ההבדל בין בטיחות לעץ!

(כמה קמ"ש זה 5 מעלות זה תלוי בעוצמת הרוח ובכיוון הכנף ביחס לרוח)

שי
שהולך עכשיו לעוף כי הענן זז.

ממש לא סיכמנו.
אני טוען שוב, שהפחתת המהירות אינה משמעותית כמו המנעות מהעץ והמשך גלישה מכבר למכשולים בעזרת הסחיפה של הרוח.

שלח לאיתי, שלח למשה רבנו מצדי - העיקר שזה יגיע אליי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #46 ב- : March 17, 2011, 03:04:04 pm »
הפחתת המהירות היא משמעותית מאוד גם אם היא 2 קמ"ש, תנחת פעם ברוח גב של 2 קמ"ש ותראה כמה זה יותר בעייתי מלנחות מול רוח של 2 קמ"ש. בנוסף נחיתה ברוח צד על מדרון עוד יותר בעייתי משניהם והייתי מעדיף להכנס לעץ מאשר לפנות לרוח צד ולהתגלגל על המדרון ללא שליטה.
כמו שכבר נכתב כאן הפניה אל הרוח לא תקתין רק את המהירות הקרקעית שלך גם את מהירות השקיעה (תבדוק מה וקטור העילוי של הרכס).

ואני אחזור שוב ויותר ברור על מה שכתבתי בדף הראשון של הדיון: כשהמצנח רץ קדימה מחוסר לחץ לא תצליח לפנות לשום כיוון משמעותי ולכן לדעתי הדיון לאן לפנות הוא בגדר תאורטי בלבד (אם כי מעניין בפני עצמו כשהוא ענייני). הפתרון היחיד לדעתי למצב שיונתן היה בו זה לבטל המראה בזמן או לחילופין להתחיל אותה בנקודת פתיחה טובה יותר.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #47 ב- : March 17, 2011, 03:29:50 pm »
הפחתת המהירות היא משמעותית מאוד גם אם היא 2 קמ"ש, תנחת פעם ברוח גב של 2 קמ"ש ותראה כמה זה יותר בעייתי מלנחות מול רוח של 2 קמ"ש. בנוסף נחיתה ברוח צד על מדרון עוד יותר בעייתי משניהם והייתי מעדיף להכנס לעץ מאשר לפנות לרוח צד ולהתגלגל על המדרון ללא שליטה.
כמו שכבר נכתב כאן הפניה אל הרוח לא תקתין רק את המהירות הקרקעית שלך גם את מהירות השקיעה (תבדוק מה וקטור העילוי של הרכס).

ואני אחזור שוב ויותר ברור על מה שכתבתי בדף הראשון של הדיון: כשהמצנח רץ קדימה מחוסר לחץ לא תצליח לפנות לשום כיוון משמעותי ולכן לדעתי הדיון לאן לפנות הוא בגדר תאורטי בלבד (אם כי מעניין בפני עצמו כשהוא ענייני). הפתרון היחיד לדעתי למצב שיונתן היה בו זה לבטל המראה בזמן או לחילופין להתחיל אותה בנקודת פתיחה טובה יותר.

בטוח שלהתחיל כמה שיותר למעלה \ רחוק בתנאים חלשים זה רעיון טוב...
אני זוכר בארי שהיו תנאים חלשים מאוד חניכים יצאו בקדמית, אני הנפתי מוצלבת תוך ריצה אחורה ולקחתי אובר קיל כזה שהיה לי מספיק זמן להסתובב ולתפוס תאוצה ולצאת כמעט כמו בקדמית.
היה לי מאוד נעים להסתובב ולראות שיש לי עוד 10 מטר של ריצה עם המצנח מעל הראש - יש יכולת לבטל או לחילופין לתפוס תאוצה ולבנות לחץ בריצה.

ברוח חזקה יותר יהיה חכם להניף יחסית מקדימה ולהשאיר מספיק מקום מאחורה למקרה של גרירה וביטול או השתלטות על המצנח שלפעמים לוקחת כמה צעדים אחורה אם הרוח חזקה. בנוסף אתה חוסך לעצמך את ההליכה הקשה קדימה לכיוון החוצה ומצמצם אותה למינימום.

אני עדיין חושב שהייתי לוקח שמאלה אם לא הייתי מבטל אבל זה משהו שיכול להיות מעניין לשחזר ולבחון את התוצאה (נניח ברכס בתנאים יחסית מבוקרים).

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #48 ב- : March 17, 2011, 07:00:26 pm »
אל הרוח ובמקרה זה ימינה.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #49 ב- : March 17, 2011, 08:53:01 pm »
וואו
כול מדריך ובעל ניסיון אומר ימינה אבל אתה אומר שוב שכולנו טועים.

מה תעשה עם המבחן תגיד לנו שהתשובות שלך נכונות גם כשהם לא? ושאנחנו טועים?

ביי
שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #50 ב- : March 17, 2011, 09:24:41 pm »
וואו
כול מדריך ובעל ניסיון אומר ימינה אבל אתה אומר שוב שכולנו טועים.

מה תעשה עם המבחן תגיד לנו שהתשובות שלך נכונות גם כשהם לא? ושאנחנו טועים?

ביי
שי

כן.
אז בעצם בנוסף לרמאות זאת עוד סיבה מבחינתך להחליט שמיותר לשלוח את המבחן לא?
המייל שלי עדיין יתום

אני לא היחיד שאמר שמאלה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #51 ב- : March 17, 2011, 09:32:16 pm »
ציטוט
אני לא היחיד שאמר שמאלה

אוקי אז אתה לא היחיד שטעה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #52 ב- : March 17, 2011, 11:51:25 pm »
צחי,שי ויובל,

כולנו טועים וטעינו בכך שהמשכנו להתייחס לתגובות של עמרי על פני כל כך הרבה עמודים.

עומרי בדרכו שלו בוחר בשמאלה (אולי יחד עם דודי), זכותו.

הסרטון הועלה על ידי יונתן מתוך מטרה ללמוד וללמד !

הסרטון השיג את מטרתו (כל איש יקח מהדיון את המסקנות שלו) !!

ועכשיו לנושא הבא....
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #53 ב- : March 17, 2011, 11:55:22 pm »
גם פרנקי אמר  ושימן את הברזלים בגופו.   lugh

חוץ משנייכם מי עוד?  איזה מדריך או בעל ניסיון והגיון?

עזוב אותך מכול הפוליטיקה שאתה מנסה להכניס פה תסביר לי בפשטות למה או איך  שמאלה היית ממריא ואיך זה יותר בטוח.

בלי קשקשת רק הסבר לפשוטי העם  שכמוני.

שי

לא הבנתי את נושא הרמאות? איך זה קשור למשהו?

איתי עכשיו ראיתי  תגובתך , אתה צודק

« עריכה אחרונה: March 18, 2011, 12:54:04 am על ידי shaison »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #54 ב- : March 18, 2011, 12:10:01 am »
יונתן: איזה מזל שניכנסת בעץ... (4 עמודים כבר....)  מה הינו כותבים בפורום אם היית ניכנס ביער!!!!   הברית החדשה מחודשת למצנחי רחיפה!!  lugh
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #55 ב- : March 18, 2011, 10:19:59 am »
ואלללה רולי קראת אותי מצחוק !!!  lugh

דוד פרנק

• אורח
« Reply #56 ב- : March 18, 2011, 05:23:19 pm »
שי חמוצי שלי, אם אתה מזכיר את הברזלים שלי ומרמז בזה שאתה אולי מבין בטיסה או טס טוב ממני אז אתה חי במציאות מדומה. וכל מי שקצת מבין בטיסה ומכיר אותי יודע על מה מדובר פה.
אם היית עושה קמצוץ מהדברים שאני עושה ועשיתי היית כנראה לא רק משמן ברזלים אלא גם מאכיל תולעים ומכוסה בשיש.
אני גם חושב כמו עומרי ולנו זה נראה מובן מאליו, אבל זה שאתם חושבים אחרת ומנופפים בשנות ניסיון והדרכה וניהול פורום כאילו יש לכם פאקינג Phd בריבוע בתחום מצנחי רחיפה - זה לא עושה עליי יותר מדי רושם ובטח שלא הופך אתכם לצודקים אוטומטית בכל ויכוח או נושא.
עכשיו בקשר לדיון שמאלה או ימינה, בתמונה רואים את השיחים שנמצאים רק מטרים בודדים מאחורי קו העץ ומימינו ואני בספק אם המרחק הקצר שהיה לו מרגע הפנייה ימינה ולתוך הרוח בכדי לתת לו את העילוי המספיק לעבור בבטחה מעל המכשול או אפילו לבטל המראה בצורה בטוחה (הבן אדם כבר באויר ומהירות קרקעית גבוהה...)
לעומת זאת בפנייה שמאלה, השיחים שבדרכו נמצאים להערכתי כ 20 מטר מאחורי קו העץ וזה כבר טווח מילוט הרבה יותר ארוך ואמור להספיק בגלייד אפילו עם רוח צד קלה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #57 ב- : March 18, 2011, 05:35:24 pm »
א. מה הקשר לניהול פורום ואלי בכלל, שי כתב לכם נסיון של 3 מדריכים (איתי שי ויובל) !!!

ב. אני מאוד בספק עם יש תרגיל אקרו שאתה עשית ושי לא. אולי ההפך.

דוד פרנק

• אורח
« Reply #58 ב- : March 18, 2011, 05:45:46 pm »
ציטוט
עומרי - אני לא היחיד שאמר שמאלה

צחי - אוקי אז אתה לא היחיד שטעה.

אני מדבר על זה צחי, אם לא ברור לך מה ההבדל בין ויכוח שכל אחד אומר את דעתו וזה שאתה או כל אחד אחר ש"מחשיב" עצמו כסמכות קובע שהצד השני טועה אז אתה מיתמם או חי בסרט.
ובכלל הצד השני פתאום נראה כמו הברנז'ה או העליתה אבל אולי גם אני נהייתי פרנואיד לעת זיקנה ונכותה...

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #59 ב- : March 18, 2011, 06:26:39 pm »
כדי לשים סוף לויכוח האינפנטילי שלכם:
הנהלת "החרב המעופפת" צפתה בסרט מספר רב של פעמים.
הגענו למסקנה חד משמעית שהמרחף פעל כפי שהיה אמור לפעול, לא ביצע כל טעות ולא היה אמור לפנות - לא ימינה ולא שמאלה!!!
המראה המסתיימת בעץ היא המראה מוצלחת לכל הדעות ואין בה פסול!!!
ושי, איתי, דוד והאח בלוז - אתם לא מבינים כלום.
רק מי ששרד את ארנון יכול לחוות דעה ולקבוע הלכות.
אז הוחלט - המראה מצויינת, שיקול דעת מדהים של הטייס וקרוס, קצר אך איכותי.

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, אמחנו מומחים גם בעצים.