עופר כתבת : הגילגול לאחור הוא לא תוצאה של הזדקרות, אלא שאתה והמצנח והמנוע המשכתם להחליק צפונה עם רוח דרומית בגלל האנרציה, גם אחרי הפניה שמאלה (סוף ציטט).
לא כל מחשבה שעווברת לך בראש היא עובדה או מציאות !!
לשי, עופר וצחי,
באופן נדיר הגעתי אתמול לארסוף והייתי עד ראיה למקרה.
הדיעה הנוספת בסוף דבריו של עמרי היא הדעה שלי שנאמרה לו בשטח מיד בנחיתה.
קצת עובדות,
1. רוח דרום מערבית חלשה של 10 קמ"ש בפיק, ללא כל רוטור (הנפתי שם מצנח והחזקתי אותו מעל הראש ללא כל בעיה של רוטור).
2. עמרי ביצע ספין שמאלה בגובה חצי מטר (עופר זאת הסיבה לגילגול ולא שום בבל"ת על סחיפה ואנרציה).
3. המנוע כבה בגובה שאיפשר לעשות גם סיבוב של 360 מעלות מעל הרכס לא רק 180.
4. עמדת ההמראה והנחיתה גבוהה משמעותית מהנקודה בה נחת עומרי.
מה לדעתי עמרי היה צריך לעשות?
לאחר שהמנוע כבה והוא טס מספר שניות צפונה (ללא מנוע), היה עליו להשלים פניה ימנית של 180 מעלות ולנחות בעמדה עם הפנים דרומה ללא כל בעיה .
לחילופין ניתן היה לבצע פניה שמאלית ולאחר מכן להכנס לעמדה באלכסון מצפון מערב לדרום מזרח (עומרי במקרה הזה אני חושב שיש לך טעות בהערכת קצב השקיעה של המצנח שלך בפניה מתונה (ככה זה שעושים רק פניות חדות).
עמרי נכנס בגובה רב עם הפנים דרומה, עם הרבה שליטה ורגש (וטוב שיש לו כאלו משום שזה לא תחליף לניסיון) הוא חנק את האמא של המצנח והרס לו את היחס גלישה (מצנח חנוק מרגיש כמו חיתחות לפעמים, בעיקר שכבר יש לו 250 שעות או יותר), בגובה חצי מטר הוא דפק ספין שמאלה.
עמרי,
גם בעמדה ענית לי כאילו אני טועה ואתה יודע טוב מהאחרים, עניתי לך שכשאתה מבקש עצה או שואל מה ראו אחרים, אפשר להקשיב לתשובה ולנסות ללמוד מניסיונם של אחרים.
אתה יכול להסביר: אני (עומרי) הרגשתי בריתמה כך וכך, עכב חוסר ניסיוני על מנוע אני חושב שפעלתי נכון - אין לי (איתי) אם תשובה כזאת כל בעיה.
הצורה בה אתה עונה מוציאה את החשק לענות לך ולעזור לך ללמוד מהטעויות שלך.
בהצלחה בעתיד.