כתב נושא: פורסם בפורום של הגלשנים - כמעט התנגשות בתבור  (נקרא 439 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לפני כשבועיים קיבלתי טלפון על אירוע של כמעט התנגשות בין גלשן למצנח !!

לאחר שדיברתי עם המעורבים במקרה כולל עד שנכח באירוע להלן המסקנות שלי(כולל תיאור המקרה).

ראשית, אני לא מתכוון להרחיב בתיאור פרטים שלדעתי אינם רלוונטים לתיאור והבנת המקרה. במידה ויהיה צורך בהוספת פרטים, אעשה זאת בשמחה.

תיאור המקרה: שלושה כלי טייס, שני מצנחי רחיפה(אלדד יגן ובחור בשם גל) וגלשן אוויר אחד(מתן הקטן), שלושתם מתרמלים בתבור באיזור המנזר.

בשלב מסויים, מתן (בזמן הזה נמצא מתחת לגל ואלדד) מוצא מוקד אחר וחזק יותר מצפון, מצמצם פערים תוך כדי התמזגות למוקד התרמיקה שלהם. מתן אינו מודע להתקרבות המסוכנת(גם אלדד אינו מודע לכך..)ומגיח מאחורי אלדד כחצי מטר(לדברי אלדד-בין 30 סנטימטר לחצי מטר)מתחתיו !!!! אלדד שמזהה נותן צעקה למתן וזה מגיב בצלילה ובפניה.

עד כאן התיאור, עכשיו לשאלות: איך ייתכן ששני כלי הטייס לא היו מודעים האחד לשני עד הרגע האחרון??
והאם נעשה איזשהו תחקיר,אפילו עצמאי להסקת מסקנות??

מהשיחות שערכתי עם אלדד ומתן הבנתי שהשניים לא חושבים שמדובר באירוע משמעותי..!!??? וכמובן כשכך חושבים, אין שאיפה להסקת מסקנות והדרך להישנות מקרה מהסוג הזה קצרה... אני לא אכנס פה לתשובות שקיבלתי, רק אציין שהשניים לא הסיקו את המסקנות הנדרשות והנכונות מהאירוע. ולכן בדיוק בנקודה הזאת חשוב לי לציין שלשם כך ישנה חשיבות גבוהה וחובה לדיווח.

לסיכום: כמובן שבראש ובראשונה מדובר בחוסר אוויראות,(אני לא אכנס פה לחוקי הדרך,ולא לאשם כזה או אחר) אבל אם נקמט את זה טיפה יותר, מדובר בסה"כ ב-3 כלי טייס באיזור יחסית מצומצם ולכן אין שום סיבה שבעולם ששלושת הטייסים לא ידעו בכל רגע נתון איפה שני כלי הטייס האחרים. בשיחה אישית עם השניים הרחבתי מעט יותר בנושא גישה ובטיחות ואני באמת מקווה שהמסר עבר.

גיא מתן-אל  טייס ראשי.

--------------------------------------------
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
היה לי מקרה די מעצבן עם מתן הקטן: יום אחד הוא הגיע לזכרון ובחר להתקין את הגלשן באיזור ההמראה של האתר (וזאת למרות שדווקא קצרנו את השיחים כמעט עד למלון, והיה שם מקום לפחות לשלושה גלשנים בשלבי התקנה), אבל הוא בחר להתקין שם, קרוב לאבנים באיזור ההמראה. כשהתחלתי סימני גישה לנחיתה, במקום להבין את הרמז, הוא צעק לי שאזהר מהחוד של הגלשן, כי אולי לא שמתי לב שהוא מתקין שם את הגלשן...

טדי
רק טיסות טובות

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
טדי,אני מזכיר לך שדיברנו על המקרה הנ"ל-הוא הבין (גם אני)שאתה רוצה לנחות מאחור ולכן הלך להרכיב קדימה.
מבחינתו הוא עשה את מה (שהוא חשב) שרצית.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
יובל,

לחשוב נכון זה להרכיב בצד.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בזמן תרמול עם כלי טייס אחרים (שונים) יש לקחת בחשבון את מגבלותיהם ויתרונותיהם.
קשה לי להבין איך אירוע בטיחותי שכזה גולש לפסי התנהגות אישית של טייס הגלשן על הקרקע לפני תקופה.....
טייס גלשן שנמצא במצב שכיבה מתחת לגלשן מוגבל מאד בראיית העולם שמעליו ולכן חובה על טייסי מצנחי הרחיפה לשים לב לקצב העלייה שלו בטרמיקה ולפעמים כדאי גם לוותר על עילוי על מנת למנוע התנגשות.
מבחינת  יכולת התמרון והמהירות: ברור לחלוטין שלגלשן יש עדיפות כך שאם הגלשן מתמרן בקו ראייה עם המצנח חובה עליו לשלוט בקצב!

לתשומת ליבכם

אורי שמיר

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
יובל,
הבחור הבין מה שנוח לו. לו היה "מבין נכון", מלכתחילה היה מרכיב את הגלשן לפי המקובל ולא במרכז העמדה, שגם ככה היא לא גדולה.

אורי,
מקורה של כל תאונה בהתנהגות אישית של אחד או יותר מהמעורבים. וכשיש מישהו שיש לו יותר ממקרה אחד של התנהגות אישית שעלולה לגרום לתאונה, אני מאמין שחייבים להצביע עליו ולהביא את זה לתודעה שלו ושלנו.

טדי
« עריכה אחרונה: January 31, 2011, 08:54:22 am על ידי טדי »
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אורי "ולפעמים כדאי גם לוותר על עילוי על מנת למנוע התנגשות." ? ???   לפעמים  ??? ???

עד היום חשבתי שתמיד עדיף סינק על גלשן במיתרים !!!

טדי מנסיון לגשת ולהסביר בשקט לבחור זו הגישה הכי אפקטיבית (גם אם לא ב100%).

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אורי היקר,

כתבת: טייס גלשן שנמצא במצב שכיבה מתחת לגלשן מוגבל מאד בראיית העולם שמעליו ולכן חובה על טייסי מצנחי הרחיפה לשים לב לקצב העלייה שלו בטרמיקה ולפעמים כדאי גם לוותר על עילוי על מנת למנוע התנגשות.

לפעמים עדיף לכתוב פשוט ולא לנסות לשחק אותה חכם.

מה מעניין את סבתא שלי שהגולש שוכב (וזה מבלי לשאול עם מי ולמה...)?

חוקי הדרך קובעים שזכות הקדימה היא לכלי הטיס הנמוך (גלשן במקרה הנ"ל) וחובת הפינוי וכו' על הכלי הגבוה מהשניים (מצנח במקרה הנ"ל).
מצד שני בחוקי הדרך כתוב בפירוש שהכלי המהיר מהשניים אחראי לפנות דרך ו/או לעקוף את הכלי האיטי.

מעבר לחוק היבש ישנה פה בעיה של חוסר התמצאות במרחב מצד הגולש, ובזכות עירנותו של המרחף שמילא את חובתו (הגובה משני הכלים) נמנעה תאונה.

יש לזכור שמרחף במהירות 30-35 קמ"ש לא יכול תוך כדי פניה בטרמיקה פתאום לזוז מדרכו של גולש סורר שמגיח מאחור במהירות 60 קמ"ש.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,
ה"לפעמים" של היה ציני לחלוטין והתייחס לתיאור המצב מפורום הגלשנים.

איתי,
לפעמים בלהט התרמול יש אנשים שמאבדים את היחס לסובב אותם ומבלי לשים לב הפער בינם לבין כלי טייס אחר (גלשן, מצנח דאון) נסגר מבלי שישימו לב.
שלושת כלי הטיס שתרמלו באותו איזור עילוי היו מודעים אחד לשני אבל טייס הגלשן (ואני לא מתיחס כאן לעודף המהירות שלו) לא שם לב לסגירת המרחק בינו לבין המצנח.
עירנות טייס מצנח הרחיפה במקרה זה אינה רלוונטית אם מתקיימת חליפה קרובה כל כך....... חצי מטר!!! נו באמת, ועוד אתה נותן ציון על עירנות למרחף???   מבחינתי זו התנגשות אוירית וכך גם צריך להתייחס אליה..

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אז אולי תסביר לנו מה היה צריך ליהיות הפיתרון מבחינתך ?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עירנות, עירנות ושוב עירנות
זה לא תרגיל מתמטי ולא לכל דבר המועלה כאן יש פתרון חד משמעי שיתן בטחון מוחלט ברחיפה הבאה.
כל אחד מגיע ליום רחיפה/דאייה עם רמת עייפות שונה, רמת עירנות שונה וכמובן נסיון שונה.
חוקי דרך זה דבר נכון ויפה בתנאי שניתן  לאכוף אותם או לגרום לכל להיות מודעים אליהם.
צפיפות בתרמיקה או ברכס זה עניין של בחירה - האם אתה מוכן לקחת סיכון או לא.
ראיתי הרבה חברה במהלך השנים שבוחרים לחפש מקומות מרווחים יותר ולברוח מהצפיפות וזו גם דרך.
יש כאלה שבורחים כאשר באותה תרמיקה מתרמלים גלשנים וגם זו דרך.
אין פתרון אחד ויחיד להימנע מסכנות כאלו, וכל אחד צריך לבחור לאיזה רמת סיכון הוא רוצה להיכנס.

זו דעתי

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אורי יקירי,
הרבה קשקשת ומעט תועלת.

עירנותו של המרחף הפכה את המצב מתאונה לכמעט תאונה וזאת השורה התחתונה.

גולש מיומן יותר ועירני יותר לא היה מגיע למצב זה.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
סליחה?!
שכחתי לרשום שהפתרון לשאלתך הוא: תצברו נסיון של 20 שנה כמו של "איתי לנואל פותר החלומות "ואז תהיו על בטוח חשופים להרבה פחות תאונות ???

חליפה קרובה של פחות מחצי מטר זו תאונה שעם הרבה מזל הפכה ל  כ  מ  ע  ט.....

אורי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
איתי אם המרחף או הגולש  היו ערניים קצת קודם זה אפילו לא היה מגיע לכמעט תאונה אלא היה נשאר בגדר "לתרמל ביחד".

מרחף חכם לא נכנס למצבים שמרחף מוכשר אולי יצליח לצאת מהם.

אתה ואורי מתייחסים לשני צידי המטבע אז ברשותכם אכתוב את שניהם במשפט אחד:
להגיב נכון כשמפתיעים אותך זה אחלה, להשקיע קצת יותר מאמץ בלא להיות מופתע עוד יותר טוב.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

להגיב נכון כשמפתיעים אותך זה אחלה, להשקיע קצת יותר מאמץ בלא להיות מופתע עוד יותר טוב.
משפט שנוגע ישירות לי ולאילן תשובה.... טוב כל אחד עם החלק שלו....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אז מהדיון בפורום של הגלשנים מסתבר שהגלשן היה ראשון בתרמיקה ושני המצנחים הצטרפו אליו בכיוון סיבוב הפוך משלו.

נראה לי מיותר להסביר למה בכיוון סיבוב הפוך מגדיל בעשרות אחוזים את הסיכוי להתנגשות אווירית.
« עריכה אחרונה: February 02, 2011, 12:36:04 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איתי.
תיקח מהם בבקשה את תעודת ההצטיינות!!!
לא למדת כלום ממקרה גלנט?!

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

נראה לי מיותר להסביר למה ביוון סיבוב הפוך מגדיל בעשרות אחוזים את הסיכוי להתנגשות אווירית.

מה פיספסתי? הארוע היה בתבור..מה הקשר עם יוון?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק alexz3

• משחק בארגז החול

נראה לי מיותר להסביר למה ביוון סיבוב הפוך מגדיל בעשרות אחוזים את הסיכוי להתנגשות אווירית.

מה פיספסתי? הארוע היה בתבור..מה הקשר עם יוון?

רולי, שמת יותר מדי דיו במסך. זה 'כ' ולא 'ב' -> כיוון סיבוב הפוך

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
טוב... איקרוס היה יווני אבל הוא טס ישירות לשמש.. לא בסיבובים...

צחי.. כיוון הסיבוב אם אפשר לא כדי נגד השעון בצפון ועם סיבוב השעון בדרום?(מתחת לקו המשווה... לא בהר גמל) (קוריוליס)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח