לפני כשבועיים קיבלתי טלפון על אירוע של כמעט התנגשות בין גלשן למצנח !!
לאחר שדיברתי עם המעורבים במקרה כולל עד שנכח באירוע להלן המסקנות שלי(כולל תיאור המקרה).
ראשית, אני לא מתכוון להרחיב בתיאור פרטים שלדעתי אינם רלוונטים לתיאור והבנת המקרה. במידה ויהיה צורך בהוספת פרטים, אעשה זאת בשמחה.
תיאור המקרה: שלושה כלי טייס, שני מצנחי רחיפה(אלדד יגן ובחור בשם גל) וגלשן אוויר אחד(מתן הקטן), שלושתם מתרמלים בתבור באיזור המנזר.
בשלב מסויים, מתן (בזמן הזה נמצא מתחת לגל ואלדד) מוצא מוקד אחר וחזק יותר מצפון, מצמצם פערים תוך כדי התמזגות למוקד התרמיקה שלהם. מתן אינו מודע להתקרבות המסוכנת(גם אלדד אינו מודע לכך..)ומגיח מאחורי אלדד כחצי מטר(לדברי אלדד-בין 30 סנטימטר לחצי מטר)מתחתיו !!!! אלדד שמזהה נותן צעקה למתן וזה מגיב בצלילה ובפניה.
עד כאן התיאור, עכשיו לשאלות: איך ייתכן ששני כלי הטייס לא היו מודעים האחד לשני עד הרגע האחרון??
והאם נעשה איזשהו תחקיר,אפילו עצמאי להסקת מסקנות??
מהשיחות שערכתי עם אלדד ומתן הבנתי שהשניים לא חושבים שמדובר באירוע משמעותי..!!??? וכמובן כשכך חושבים, אין שאיפה להסקת מסקנות והדרך להישנות מקרה מהסוג הזה קצרה... אני לא אכנס פה לתשובות שקיבלתי, רק אציין שהשניים לא הסיקו את המסקנות הנדרשות והנכונות מהאירוע. ולכן בדיוק בנקודה הזאת חשוב לי לציין שלשם כך ישנה חשיבות גבוהה וחובה לדיווח.
לסיכום: כמובן שבראש ובראשונה מדובר בחוסר אוויראות,(אני לא אכנס פה לחוקי הדרך,ולא לאשם כזה או אחר) אבל אם נקמט את זה טיפה יותר, מדובר בסה"כ ב-3 כלי טייס באיזור יחסית מצומצם ולכן אין שום סיבה שבעולם ששלושת הטייסים לא ידעו בכל רגע נתון איפה שני כלי הטייס האחרים. בשיחה אישית עם השניים הרחבתי מעט יותר בנושא גישה ובטיחות ואני באמת מקווה שהמסר עבר.
גיא מתן-אל טייס ראשי.
--------------------------------------------