כתב נושא: סיפור הטיסה של היום, בקצרה ממש ועם מסקנה ענקית  (נקרא 705 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כשהעילוי של הענן הוא ב30+ לא יעזור לך לרדת ב20-, וכבר שמעתי סיפורים מסמרי שיער של חברה שעשו את הספירלה הכי חזקה שלהם ועדיין עלו ב15+.
והבעייה בספירלה שאתה לא יוצא מהעילוי ואתה גם לא יכול להשאר בספירלה של 20- יותר מדקה אולי 2 אם אתה ממש גיבור. ז"א שגם אם הצלחת לרדת יותר מהר מקצב העלייה ולהציץ מתחת לבסיס הענן ברגע שתשחרר את הספירלה אתה באותה הבעייה אבל בלי הכוח להכנס לעוד ספירלה כזו.

נכון שבטיפים עם SS אתה לא יורד מאוד מהר אבל אתה תצא קודם מהעילוי, ובענן כזה שצריך 20- כדי לרדת לצאת מהעילוי זה הסיכוי היחיד לשרוד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
כשהעילוי של הענן הוא ב30+ לא יעזור לך לרדת ב20-, וכבר שמעתי סיפורים מסמרי שיער של חברה שעשו את הספירלה הכי חזקה שלהם ועדיין עלו ב15+.
והבעייה בספירלה שאתה לא יוצא מהעילוי ואתה גם לא יכול להשאר בספירלה של 20- יותר מדקה אולי 2 אם אתה ממש גיבור. ז"א שגם אם הצלחת לרדת יותר מהר מקצב העלייה ולהציץ מתחת לבסיס הענן ברגע שתשחרר את הספירלה אתה באותה הבעייה אבל בלי הכוח להכנס לעוד ספירלה כזו.

נכון שבטיפים עם SS אתה לא יורד מאוד מהר אבל אתה תצא קודם מהעילוי, ובענן כזה שצריך 20- כדי לרדת לצאת מהעילוי זה הסיכוי היחיד לשרוד.

זה ברור, חשבתי שיש משהו אחר שלא ידעתי.
כשהחלטתי לצאת מהסכנה של השאיבה הייתי רק עם SS
אם הייתי מרגיש סכנה התכנית היתה להוסיף טיפים
אם גם זה לא היה עוזר, המפלט האחרון למנוע את הצפצוף של הוריו הוא הספירלה.

לגבי ה + 30, אני חושב שזה אחד הדברים הכי מפחידים שאני יכול לחשוב עליהם.

האם התנתקות מהמצנח לגמרי, ופתיחת רזרווי בגובה נמוך יותר היא פתרון לגיטימי לדעתך, או שהסיכוי שהוא יחזיק את המכה של הפתיחה במהירות שתצבור בנפילה החופשית הוא נמוך?

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
וואלה חברים, זה השרשור המעניין ביותר מזה זמן רב! כל הכבוד לנו...

עמרי, כפרה...

מסכים לגישה שלך, מאמין בגישה שלך, מאמץ את הגישה שלך, במקצב שונה.

לפני הנסיעה הראשונה לנפאל, כשידעתי מה זה ספירלה, אך עוד ידעתי לבצע אותה, בניתי לעצמי מרווח בטיחות:
"אני עולה עד ל2/3 מהמהירות שבה אני יודע לרדת."
מאותו רגע הייתי רגוע באוויר.

למידה היא תהליך של הבנה, קבלה והפנמה.
הפנמה הוא תהליך ארוך. הוא בעיקר ארוך בטיסה חפשית, בה החושים בתהליכי למידה מאוד עדינים. באותה מידה שהראייה שלנו לא יכולה לראות כל גרגר חול בנפרד כאשר אנו עומדים בחוף הים, כך ה"מוח האנליטי" אינו מסוגל לעבד את גרגרי החול שהחושים קולטים.

אין לנו דרך להסביר איך נולד החוש השישי באוויר.
הדבר היחיד שאנחנו כן יודעים להגיד הוא שזה דורש זמן לפתח אותו.

מתוך נסיון קולקטיבי אנחנו יודעים להגיד שזה דורש יותר זמן ממה שנדמה לנו.
איך אנחנו יודעים להגיד את זה?
מכיוון שעם הזמן השתפרנו. יש מאיתנו שהשתפרנו הרבה. עבורי שיפור הטיסה הפך לדרך חיים.

בהסתכלות אחורה, מה שידעתי לתפעל כאשר היו לי 270 שעות טיסה היה חצי ממה שאני יודע היום.
הרבה מאיתנו מסתכלים אחורה, אל תחילת הדרך שלנו, ורואים איזה שטויות עשינו. כל אחד מאיתנו עשה לפחות דבר אחד, שהיום הוא לא יעשה. בעבר, כאשר זה נעשה, זה יכול היה להסתיים בסיפור עצוב.

אחת מתפיסות הלמידה המתקדמות נקראת NLP. (Neuro Linguistic Programming)
על פי גישה זו, כל הליך למידה עובר 4 שלבים:

1)   אי יכולת                 לא מודעת
2)   אי יכולת      מודעת
3)   יכולת      מודעת
4)   יכולת       לא מודעת

קורט סטולרו הברזילאי מתאר את ארבעת השלבים בהליך לימוד הטיסה החפשית:

1)   פעם ראשונה רואים מצנחים בנתניה. להניף נראה פשוט.
2)   לומדים להניף ומתוודעים לקושי.
3)   יש לנו היכולת להניף ולשלוט, אך זה דורש מודעות, חשיבה על הדבר הנכון לעשות בכל מצב.
4)   אנחנו מניפים כאילו הכנף היא שלוחה של גופנו. אנחנו מבצעים תיקונים לא מודעים. כמו לקשור נעליים.

מה שהרבה חברים פה אמרו לך, ואני מצטרף אליהם באהבה, הוא לתת זמן לחוש השישי להיבנות.

רמת הסיבוכים שיכולים להתפתח בספירלה מאוד גבוה. סיבוך ביציאה יכול לגרום לחופה לרוץ מתחתייך ולמצוא את עצמך "gift wrapped".
בספירלה נעולה 100 מטר נגמרים ב 5-7 שניות. פשוט אין זמן להגיב.
אני מזכיר לך את דבריו של צחי אליי: " השאלה היא לא אם אני יכול לתפעל תקלה מעבר למגבלות. השאלה היא האם אני מבין כמה פחות יכולת תהיה לי לתפעל את התקלה שנוצרה כתוצאה מהתקלה הראשונה..."

עמרי יקירי,
מצד אחד, צריך לשחרר את התודעה.
מצד שני, אף אחד לא מצליח בקפיצה הראשונה.
מצד שלישי, אין לנו הכלים להפוך אדמה לספוג, או לקלף אותך מהאספלט...שמור על עצמך.

שלך,
קרלוס

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
א) הרזרבי לא מתוכנן לעמוד בפתיחה כזו.
ב) קצב השקיעה של הרזרבי הוא 5-. ז"א אין בעייה להגיע לסטרטוספירה דרך הענן על רזרבי גם אם פתחת את הרזרבי יחסית רחוק מהענן אבל מתחתיו.
ג) ואז אין לך איך לברוח מהעילוי והביטוי 'תלוי בחסדי שמיים' מעולם לא היה נכון יותר לגביך !

אהה כן וד) בשביל זה צריך לטוס עם רזרבי ....     ;)

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
א) הרזרבי לא מתוכנן לעמוד בפתיחה כזו.
ב) קצב השקיעה של הרזרבי הוא 5-. ז"א אין בעייה להגיע לסטרטוספירה דרך הענן על רזרבי גם אם פתחת את הרזרבי יחסית רחוק מהענן אבל מתחתיו.
ג) ואז אין לך איך לברוח מהעילוי והביטוי 'תלוי בחסדי שמיים' מעולם לא היה נכון יותר לגביך !

אהה כן וד) בשביל זה צריך לטוס עם רזרבי ....     ;)

ובקיצור - רזרווי מוערך יתר על המידה.. איפה יש תנאים מחר?  lugh

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
התעייפתי מלקרוא את השירשור הזה..........

וואלה הילד רוצה להרוג את עצמו מי אתם שתעצרו אותו?

ורגע של רצינות.
עמרי לבדוק את מגבלות המצנח זה נכון בזמן הנכון בתנאים המתאימים!!!
100 מטר מעל הים בלי חליפת הצלה וסירה במים = מוות.
אתה יכול להגיד שאני קיצוני אבל אלו העובדות היבשות (לאחר הפגיעה במים!)  בלי התחנפות  ושאר ירקות.

זה שאתה בודק את מגבלות המצנח זה לא אומר שאתה יודע מה המגבלות שלך על המצנח הנ"ל בטח כשזה מתפתח למצב חרום ללא גובה או רזרבי.

ולגבי מתי לעשות קורס SIV  זה דבר מאוד אישי רוב המרחפים אשר יעשו את הקורס מוקדם מידי בשנתם הראשונה כמרחפים רק יבהלו ויורידו מבטחונם האישי וכתוצא מכך יהפכו לטייסים גרועים/מסוכנים יותר ולמעשה יעשו צעד אחורה ולא קדימה.

לעומתם כ20 אחוז  מהמרחפים בשנתם הראשונה  בגלל ביטחון אישי גבוה  חלקם בגלל ידע ושעות טיסה מספקות וחלקם בגלל טימטום אכן ילמדו וירוויחו צעד גדול קדימה ................  כלומר כולכם צודקים.

מיכל מה שמזעזע זה לקרוא כול שבוע שאנשים ממריאים במשב חלש של 25-30 קמ"ש וזה נשמע נורמלי לאחרים.

וכן עומרי כולם חוטאים לטוס באמצע שבוע בגבהים האלו באזור הזה אני מקווה שזה לא יגמר באסון (אבא שלי היה שואל אותי בתור ילד" ואם כול הילדים יקפצו מהגג אז גם אתה תקפוץ?".)

עמרי מצנח רזרבי הוא לא שיטה לאיבוד גובה.

בקיצור תהנו

שי

« עריכה אחרונה: January 22, 2011, 09:21:27 pm על ידי shaison »

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
מסכימה לגמרי !

השירשור הזה משאיר אותי בלי מילים...ולא קל להשאיר אותי בלי מילים בד"כ....

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עומרי
כן יש עוד שיטה לאבד גובה ללא ספירלה - B STALL , כמובן שיש ללמוד אותה ולדעת את הסיכונים ואיך לצאת ממנה.

פחד הוא לא מחלה , פחד הוא מנגנון המגן עלינו מלעשות שטויות ( כמובן במינון נכון) ילד קטן לא מפחד , כי הוא לא מבין את רמת הסיכון.
ח"א טס גם בימי שישי ובגבההים נמוכים.
האם וידאתם עם ה יבא את הפעילות?
קרא את כל התגובות ותפנים גם את החלקים שלא מצאו חן בעינך.
קרא את התגובה של שי לנואל בעיון ותבין.
חרמנות טיסה גבתה קורבנות לא מעטים.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עומרי באמת הצלחת להוציא פה אחלה דיון,אבל אל תהיה כל כך רגיש,אני מצטער אם היתכונתי לטיסות באמצע שבוע רק אליך,הכוונה היתה לכל השאר גם כן ;)

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
עומרי באמת הצלחת להוציא פה אחלה דיון,אבל אל תהיה כל כך רגיש,אני מצטער אם היתכונתי לטיסות באמצע שבוע רק אליך,הכוונה היתה לכל השאר גם כן ;)

אני ממש לא רגיש וגם לא נעלב, אני רק שם גבולות.
ועכשיו אני אפתח עד הסוף ואולי גם תבין מאיפה מגיע הגבול המוחלט שאני מציב, ולמה אני דואג שלא ייצא לי שם רע כשזה לא נכון.
כי אמנם אני חדש, ואמנם עשיתי דברים שנראים לאחרים מסוכנים ואולי באמת מסוכנים..
אבל העובדות מדברות בעד עצמן ורקורד הבטיחות \ פציעות שלי נקי מלבד מספר גרירות בהנפות הראשונות.
אז ברגע שסגרתי את נושא הרזרווי, אין שום סיבה שיהיה עליי זרקור של ילד מופרע וחסר אחריות, לך תדע אם ביום מן הימים ארצה לטנדם את החברה שלי ומישהו יזרוק לה שאני טייס מסוכן וחסר אחריות?

אני מוכן לקבל ביקורת עניינית אבל לא מוכן להיות "ההוא הלא בטיחותי" שכולם מסתכלים עליו בעין עקומה, בגלל שיש איזה טרנד או משהו כזה.
אני טייס בטיחותי מאוד עם יכולת קבלת החלטות מושכלות ומבוססות על ידע. לפעמים טועים כמו כולם, ועד היום הטעות הכי גדולה שלי היתה לטוס בהרים בלי רזרווי.
מרגע שהפסקתי לעשות את זה - אני טייס בטיחותי ככל הטייסים, רק שעל הדרך למדתי ואני לומד את המגבלות וע"י כך אני אפילו יותר בטיחותי.

אנשים בקלות יכולים להתבלבל ולטעות בי כי אני מספר בדיחות גסות ועושה רושם של בחור קליל וקל דעת, אבל כאמור - הרקורד הבטיחותי שלי במצנחים וגם בכל ספורט אחר שעסקתי בו הוא נקי ללא רבב וללא אף פציעה שמצריכה בית חולים או החלמה כלשהי, אפילו באופנועים, ואי אפשר להאשים אותי ברמה נמוכה של מתיחת גבולות.
מסקנה מתבקשת - אני מכיר את הגבולות ומכאן אפשר להסיק שיש לי ידע בתהליכי למידה והשגת נסיון באזור המגבלות, אבל מהצד התחתון שלהן ולא מהצד העליון - כלומר מגרד את הגבול בלי לעבור אותו.

אלו הסיבות שאני פשוט לא מוכן לקבל רבע ביקורת לא עניינית, בשיא הכנות.

ואכן - הדיון הזה הציף שאלה מאוד רצינית - איך מחליטים מתי ניתן להתקדם לקורס מצבי חירום? האם טייס שטס רגוע ונינוח תמיד, הוא טייס יותר בטוח מטייס שחווה את מגבלות המצנח בשביל ללמוד אותם?
מי ישרוד במקרה של מצב חירום שדורש תפעול נכון וקר רוח?

לי התשובה ברורה, שבירו חושב אחרת, והאמת לדעתי איפשהו באמצע ותלויה מאוד בבן אדם עצמו.
אבל השאלה הזאת צריכה להיענות על ידי מדריכים לדעתי, ולא ע"י טייס ותיק שאוהב את הרוגע, או טייס צעיר שמחפש את הגבול, כי שבירות, כפרה עליו  hug הוא בדיוק ההפוך ממני כשמשווים את הנתונים האלה.. ולכן דיון בינינו בלי קבוצת ביקורת או מישהו אובייקטיבי ומנוסה לא ייתן כלום מלבד הגעה לאלימות. ושבירו יותר חזק ממני אז אין מצב שאני זורם איתו על אלימות, אני פשוט רץ מאוד מהר...

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ולא עבר שם בטעות. הוא גם לא טס 900 קמ"ש אלא יותר לכיוון ה 400 קמ"ש או פחות. היב"א יודעים על המצנחים ורואים אותם במכ"מ, אולי זה היה מעבר מכוון כדי להפחיד \ להסתכל ולוודא את החתימה שלנו במכ"מ שלא מדובר בפעילות אחרת.
קרוס הוא יותר מסוכן מהבחינה הזאת מאשר טיסה מקומית בסביבת אתר רחיפה מוכרז ומוכר, ונחיתה בשדה המוכרז.
האם אדם וקסלר שזה המקצוע שלו, היה לא מקצועי בכך שהוא טס בגבהים האלו ועוד יצא לקרוס?
האם צ'ינו שטייל לכל אורך הארץ באותו יום היה לא מקצועי?
האם רומן שעוסק בתחום וטס לכמון וחזרה מעל העמק היה לא מקצועי?
האם ויקטור שמתחרה בחו"ל בקרוס קאנטרי וגם טייל בעמק היה לא מקצועי?

עד כאן ציטוט של עומרי

עמרי ידידי

לצערי המ"כם של היב"א ושל מטוסי הקרב איננו יכול לראות אותנו, בדוק.
אני בספק גדול אם הם יכולים או מנסים לראות אותנו במהירות 900או 400 קמש, לדעתי בלתי ניתן לביצוע תוך כדי דוג פייט רציני בשבעה גיי על הגב.
מבחינתם המקום נקי, והחשבונות שלנו של דרום מזרחיות מתחת ל30 קמש שפותחים את האתר לטיסת מצנחים אפילו לא ידועים להם.
הם לא שולחים אף 16 לבדוק אם המקום נקי ממצנחים או גלשנים.

כנראה מה שמחזיק אותנו  ואותם בחיים זה חוקי ההסתברות של מפגש ארעי בין שני כלי טייס קטנים במרחב תלת מימדי, בפרקי זמן קצרים יחסית.

דרך אגב החוק לצדם.
דרך אגב שתיים, גם אם תתקשר ותודיע, הם לא ישנו את התוכניות שלהם אלא יודיעו לך מידית להשאר על הקרקע לצמיתות, ויחזירו אותך לדרך אגב הראשון.

ונכון יהיה להגיד שכולנו לא מקצועיים, עד אשר החוק יוסדר ויאפשר לנו להיות חוקיים ומפוקחים  קרי "מקצועיים".

משה גרד

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
רק עכשיו אני קורא את השירשרשור הניפלא הזה.
ועומרי עליי לציין שאני גאה בך.
בראש ובראשונה על השפה העינינית
ועל העובדה שהשירשור לא התדרדר להכפשות וריבים.
נותר לנו רק לקבוע קורס SIV אולי בנפאל או שניקח את הסירה לטורקיה
ונשלב את זה בהפלגה.
אגב קרלוס איפה למדת NLP.? כי נירשמתי ללימודים הללו .
חוץ מיזה שבירו , אני לא נותן סטירות, אני חונק ,"פייט קלאב בשרונה", יועלה על ידי עומרי בזמנו החופשי.
מניסיוני בצניחות חופשיות (13 במיספר) החלטתי לשקול להחזיק ברזרבי שהינו ריג של חופשיות,
וזאת מהסיבה שהוא ניתן לניהוג נוח ובטיחותי, אבל עוד חזון למועד.
אני חייב לציין שלמדתי ממך עומרי, איך לנהל ויכוח בפורום תוך שכל הצדדים לומדים ממנו . תודה :)

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
עומרי מה שהחברה מנסים לספר לך פה ואני יתמצת במשפט 1 של צחי 

ההבדל העצום בין רמת הידע שיש לך לרמת הידע שאתה חושב שיש לך !!!

קבל כמה דוגמאות ללמה חושבים עליך שאתה חסר אחריות כולל אני

1 ספיראל בגובה נמוך      כניראה שלמדת בשירשור הזה שמסוכן !! במידה וידעת לפני שזה מסוכן אז אתה מה שחושבים עליך !!
2 וינגים ברכס                כניראה שלמדת בשירשור הזה שמסוכן !! במידה וידעת לפני שזה מסוכן אז אתה מה שחושבים עליך !!
3 טיסה ללא רזרבי          כניראה שלמדת בשירשור אחר שמסוכן !! במידה וידעת לפני שזה מסוכן אז אתה מה שחושבים עליך !!
4 טיסה קרובה להר עם רכיב משמעותי      הספקת ללמוד כבר מהנסיון בצרעה
5 רתמה ללא מיגונים ואם ישנם מיגונים אני מקווה שלא תזדקק להם עוד לא למדת

טיסה ברכס עם סיגריה בפה ללא קסדה וכפכפים ואתה מצפה שאנשים כאן ישפטו אותך לפי עובדות ????

אם בזמן הקצר שאתה טס למדת כל כך הרבה לך תדע מה אפשר ללמוד ב 5 שנים ??

תעשה לעצמך טובה תוריד פרופיל ואו תלך ללמוד מסודר כי תאמין לי
אנחנו צריכים אותך גם לאיסופים  ;)

ואת כל זה אומר מי שגם יש כמה שחושבים שהוא אם עובר ביטחון

מקווה שקיבלת בהבנה כמו שראיתי 
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
אבי וינגים ברכס זה באשמתי.
לדעתי זה מציל חיים במידה ויש סכנת התנגשות .
לגבי הסיגריות יש גם סכנה מהסרטן :)

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אוהד,
רצוי מאד שתיקח את עומרי לשיחה רצינית , לא הכל צחוק
יכול להיות שעומרי הוא פנומן , אבל רבאק ! כפי שאבי אמר אנכנו צרכים אותו גם לאיסופים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אוהד בלי לפגוע אבל לדעתי זה לא רק הוינגים ברכס אלא הרבה יותר בגלל שלימדת את עומרי וינגים ברכס לפני שאר כללי הבטיחות!!!
אולי אם היית מלמד לפי סילבוס מסודר ועומרי היה טס בגלבוע לפני שעשה ספירלה ברכס במקום ההפך הוא לא היה צריך ללמוד את כל חוקי הבטיחות בפורום.

ואגב להציג וינגים ברכס כאמצעי להמנע מהתנגשות נראה לי קצת מוזר, לא עדיף ללמד הסתכלות סביב?  ולא עדיף ללמד וינגים בגובה לפני שמתרגלים אותם ברכס (אם בכלל) ?

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא

ווינג זה תרגיל שנבנה בכמה שלבים. בכדי למנוע התנגשות ברגע האחרון צריך פחות זמן. איך בדיוק זה עובד?

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
ווינגים ברכס זה לא מציל חיים!!! זה אפילו יכול להרוג dead

מה שאולי התכוונת שיכול להציל חיים ברכס, זה ספין, שיכול למנוע התנגשות.

ואני לא מכיר הרבה טייסים בארץ שיכולים למנוע התנגשות על ידי ספין ולצאת בחתיכה אחת :P

גם אין הרבה שיודעים לעשות ווינגים כמו שצריך (אני ביניהם) והרבה יותר שלא מבינים מה המשמעות של ביצוע לא טוב של ווינגים...

לתשומת לבכם... hug

מנותק ram_nizani

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
הוא גם לא טס 900 קמ"ש אלא יותר לכיוון ה 400 קמ"ש או פחות.

סתם, למען הדיוק:
F16: מהירות שיוט 930 קמ"ש. מהירות מירבית 2165 קמ"ש.
http://www.nationalmuseum.af.mil/factsheets/factsheet.asp?id=399
F15: מהירות שיוט 917 קמ"ש. מהירות מירבית 2655 קמ"ש
http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-15-specs.htm

עומרי, עזוב את כל השאר. אם מישהו שריסק את כל העצמות בגוף וכמעט מת איזה 4-5 פעמים, והולך עם חולצה שכתוב עליה "if you're gonna be stupid, you better be tough" מטיף לך על בטיחות, כנראה שיש כאן בעיה קטנה. אתה לא חושב?

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
הוא גם לא טס 900 קמ"ש אלא יותר לכיוון ה 400 קמ"ש או פחות.

סתם, למען הדיוק:
F16: מהירות שיוט 930 קמ"ש. מהירות מירבית 2165 קמ"ש.
http://www.nationalmuseum.af.mil/factsheets/factsheet.asp?id=399
F15: מהירות שיוט 917 קמ"ש. מהירות מירבית 2655 קמ"ש
http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-15-specs.htm

עומרי, עזוב את כל השאר. אם מישהו שריסק את כל העצמות בגוף וכמעט מת איזה 4-5 פעמים, והולך עם חולצה שכתוב עליה "if you're gonna be stupid, you better be tough" מטיף לך על בטיחות, כנראה שיש כאן בעיה קטנה. אתה לא חושב?

סתם לשם הידע שלך - מהירות שיוט היא לא המהירות שבה המטוס נמצא תמיד.
אתה מחפש את מהירות המינימום - מהירות ההזדקרות של המטוס.
אליה אתה מוסיף איזה 20% וזאת תהיה המהירות שהמטוס יטוס בה, אם הוא יודע שיש מצנחים באויר והוא מחפש אותם.

ידע כללי - מהירות שיוט = המהירות שבה המטוס יעבור הכי הרבה מרחק על אותה כמות דלק = יעילות מירבית.