כתב נושא: שאלה לותיקים בענף...  (נקרא 1809 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
שאלה לותיקים בענף...
« ב- : July 19, 2007, 10:41:45 am »

מי המציא את המונח "אפקט הכנרת"? ומתי?

אשמח לדעת..

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
בעניין: שאלה לותיקים בענף...
« Reply #1 ב- : July 19, 2007, 11:04:03 am »
שנת 97 כשמצנח "אפקט" יצא לשוק, ורוב האנשים פשוט תפסו אפקט תרתי משמע - סתתתתתםםםםם

עוד רעיונות?
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
THE ONLY TRUE WANTED!
« Reply #2 ב- : July 19, 2007, 11:54:48 am »
שלום יוגב וכולם! 

בארץ אני טס יותר מחמש שנים ועד שנה הזו שמעתי על המונח "אפקט הכנרת" רק בחוג הטייסים דוברי
רוסית. טייס הראשון שהשתמש במונח המדובר היה אלקסנדר סורוקין - מזמן הזה אנו טסנו בגולן עשיריות
פעמים ולצערי אף פעם לא יצא לפגוש את האגדה הזו במציות - "לכול שיש לו מזל אפשר לטוס XC מסביב
האגם בזכותו של אפקט כנרת". לפי דעתי באיסטוריה של מצנחי רחיפה בארץ דבר זה לא קיים - ואני אשמח
לודע אמת או פשוט לקבל מידע האפשרית מטייסים שהם יותר ותיקים ממני בתחום שלנו (כולל גלשנים אויר).

בכבוד,
דמיטרי.

מי המציא את המונח "אפקט הכנרת"? ומתי?

אשמח לדעת..
« עריכה אחרונה: July 19, 2007, 12:04:32 pm על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק נועם פרידמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 19, 2007, 01:45:11 pm »
עד כמה שאני זוכר המושג אפקט כנרת כבר שגור בפי מרחפים כבר לפחות 11 שנה ,אני בתור מרחף מתחיל כבר שמעתי על התופעה.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 19, 2007, 01:51:45 pm »
דימה, תגיע לארוע הבא של רוח הקודש ותראה מה זה אפקט  lugh , רק שיהיו תנאים כמובן
עד היום אחרי למעלה מ 40 טיסות באפקט הכנרת, יש לי הרגשה שזה יותר מאגדה אורבנית, זה קיים וקיים כל יום (לדעתי)
השאלה אם אתה מצליח לתפוס את האפקט, או שהרוח חזקה מדי ואז מחשיך, אבל גם ביום כזה יש אפקט (רק בחושך)
ולפעמים האפקט קורה מוקדם מאוד ועד שמגיעים לעמדה כבר אין כמעט רוח ולא יוצאים ואז בטוחים שאין אפקט, הוא כנראה כבר היה.

האפקט קורה, בקיץ,בחורף, בסתיו, ובאביב. בימי שרב, בימים ללא שרב, בהתחממות, בהתקררות, בימים עם ירח מלא, ובימים ללא ירח, בימים של טיסות XC נהדרים, וגם בימים שאי אפשר להוציא טיסה, אקיצר, אין לאף אחד מושג בדיוק מה הטריגר לאפקט, אבל מה שבטוח (מנסיון) אם הרוח נחלשת ויש הזדמנות להמריא אז בטוח תתפוס משהו

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 19, 2007, 02:06:16 pm »
שלום דימיטרי (וכולם).

קבל קישור לדיון בפורום שלנו (הגלשנים) מלפני שלוש שנים...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=911&msgid=35837181

באופן אישי, עדיין לא היה לי העונג לחוות את ה"אפקט", אבל אני מכיר את המונח לפחות משנת 2000.

אני יכול לספר על "אירוע מבוא חמה" אחד שהיה לנו (לא זוכר באיזו שנה), שחברה עלו לגבהים של 3800 מ' :o מבלי להסתובב אף פעם אחת!!
אני גם יכול לספר שבאותו אירוע ראיתי חברה וותיקים ומנוסים יורדים עם דמעות בעיניים ופיק ברכיים... העילוי היה כל כך חזק שאף אחד לא הצליח לרדת למרות ש"משכו עד הברכיים" (כך אנחנו מורידים את האף לצלילה חריפה).
לבסוף ירדו כולם פחות או יותר באותו חלון זמן לאחר שה"אפקט" דעך ממש לפני השקיעה (חלק אף טענו שכבר היה חשוך מידי, והיה קשה לזהות את הקרקע).

אינני יודע מי המציא את המונח "אפקט כינרת" אבל הוותיקים שלנו כבר צברו ניסיון של שני עשורים, והם מכירים את המונח הזה כבר מאז..
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 19, 2007, 03:27:33 pm »
אפקט בכנרת הינה תופעה עתיקת יומין, עוד שבארץ לא היו מצנחי רחיפה ורק גלשני האוויר כיכבו.
האפקט נוצר בשהי הקייץ כאשר הכנרת כבר לא מושפעת מהשלגים הנמסים וטמפרטורת המיים עולה. אחרי הצהריים כאשר השפעת השמש קטנה נוצר מצב בו הכנרת חמה יותר מהחופים סביבה וכמובן מזג האוויר מושפע מאפיק עונתי והאי יציבות היא בלתי יציב על תנאי לפחות. וכאשר הרוח במ.חמה נחלשת, למעשה באתר נחיתה(למטה) מול האון יש ימים שהיא אפילו במגמה מזרחית דרום מזרחית ובגדה המערבית היא מערבית צפון מערבית חזקה. אז מעל הימה נוצר אפקט מעניין הנקרא אפקט כנרת. מי שלא מיומן מוצא עצמו נוחת בסוף בחושך מלא או למטה או למעלה.

מאחל צייד טוב למעוניינים

ארנון הר לב

עגור
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 19, 2007, 10:12:50 pm »
צריך לשאול את איתי לנואל מי טבע את המושג "אפקט כנרת".
ממנו שמעתי על כך לראשונה לפני כ- 10 שנים.

לפני כ- 5 שנים נהגנו, יגאל גולן ואני, לצאת בימי שישי אחה"צ לרמת הגולן בנסיון לפגוש את האפקט המפורסם.
אחרי מספר רב של נסיונות - הצלחנו!

בגובה של כ-250 מ' מעל לשדה הנחיתה, עם הפנים מערבה, הפסיקה לחלוטין השקיעה של המצנח!
המשך הטיסה מערבה וחציית קו החוף לוותה בציפצוף קל של הואריו שנע ב + של בין 0 ל- 0.2 ולפעמים גירד את ה- 0.5.
המצנח טס עם "ויברציות" (רעידות), קלילות ועדינות ביותר שלא חוויתי כמותן מעולם!  
טסנו עד מרכז הכנרת ויכולנו לטוס להיכן שרצינו. רק החשיכה היורדת החזירה אותנו לנחיתה לקולות התנים המיללים.

זו היתה חוויה מיוחדת במינה שלא חוויתי כמותה שוב.

כל מי שחושב שמדובר על עילוי רכס - טועה בגדול.
העילוי באפקט כנרת הוא מהאוויר החם העולה מהכנרת כשהאוויר הרגיל היורד אליה ממערב קריר בהרבה.

אמנון
« עריכה אחרונה: July 19, 2007, 10:14:55 pm על ידי אמנון »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 20, 2007, 12:04:39 am »
בימים שבחור היה גרוש והוצאנו את הזמן על טיסות (ישר למטה) וסיפורים... (המוזיקה לשיר ידוע לכל אני מניח).

ועכשיו ברצינות,
אין לי מושג מי טבע את במושג "אפקט כנרת" אבל זה בהחלט היה מושג שנולד בחברה לפני הרבה שנים (ולא של הגלישה).
האפקט הנ"ל קרוי בחו"ל magic air (וזה לא על השם ה- magic 4  שלי).
התופעה (אפקט) של אויר מרגרינה עולה המכסה שטחים גדולים נמצאת בכל העולם בשתי ורסיות דומות:
1. כמו אצלנו - מים אשר ביחס לסביבה ולאויר מתחממים לאט ומתקררים לאט (חוקי הטבע) נשארים בסוף היום חמים ביחס לאויר ולקרקע הסובבת אותם ויצרים בעצם טרמיקת ענק (בד"כ רגוע מאוד).
סיפור - לפני יותר מעשר שנים ירדנו למצדה לבצע טיסות פרסום ממונעות לאירוע של שטראוס. בשעות אחה"צ יצאנו בדרכנו חזרה למרכז כשחלקנו ברכב וחלקנו טסים על המצנחים הממונעים. כאשר הגענו לפני השקיעה לים המלח מצאנו את עצמנו טסים בסיבובי סרק ועולים מעלה מעלה מהר מאוד (טסנו ללא ואריומטרים). הגובה הנצבר אפשר לנו לצפות בירושלים בזמן השקיעה מכיוון ים המלח (ומעל גובה העיר). לאחר מכן נדרשו מאיתנו הרבה תרגילים ומאמצים לנחות בזמן לפני החושך המוחלט. אז למתענינים שבכם - יש גם אפקט ים המלח.

2. באירופה נוצר הרבה מאוד פעמים  מצב זהה כאשר הטמפרטורות בעמקים הגבוהים עולות במשך היום, וכאשר השמש מסתתרת מאחורי ההרים קרקעית העמק נשארת חמה יותר מאויר הקר הגולש מפסגות האלפים וכך נוצר אותו magic air המאפשר טיסה בדומה לאפקט כנרת.

החודשים הטובים ביותר למצוא את האפקט בכנרת הם ספטמבר - אוקטובר. מי הכנרת עדין חמים ופה ושם גם יש חמסין. האויר בעונה זאת כבר מתקרר הרבה יותר בשעות הערב ומידי פעם גם נכנס אויר קר באופן כללי אשר גורם לחוסר יציבות גבוה.

השיא האישי שלי (לא מבחינת גובה) בנושא האפקט הוא: המראה עם AGT-121 במבוא חמה (מצנח איטי מאוד) וטיסה בגובה ממוצע של 1500 מטר מעל הכנרת מול רוח של 15 קמ"ש חזרה לבית הורי בקבוצת כנרת.

לילה טוב

איתי
« עריכה אחרונה: July 20, 2007, 12:06:24 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 22, 2007, 08:59:47 am »
למי שיש ספקות .......
יום שבת שעה 1815 אני בעמדה לבד הרוח מערבית כ 30 קמ"ש אני פורס, שעה 1830 הרוח יורדת ל 15 קמ"ש ומדרימה אני מניף ויוצא לדרך ליד המצוק טרמיקות קלות ואני שומר על הגובה כ 15 דקות ואז מחליט לצאת אל הכינרת, בדרך מאבד גובה ומגיע בגובה של כ 250 מטר מעל שדה הנחיתה, מסנן קללה קטנה ששוב איבדתי את "אפקט הכינרת " אבל מחליט להמשיך ולעבור את הכביש. מעבר לכביש בגובה של 200 מטר פתאום ציפצוף חלש של הוריו, ומשהו עדין מרים אותי בקצב של חצי מטר בשניה. אני ממשיך קדימה והעדין נהפך לקבוע של בין מטר למטר וחצי לשניה. עכשיו כבר יודע שאני במקום הנכון, מישיר פני אל השמש ועולה ועולה ועולה.
ככל שעולה הרוח מצפינה והעילוי מתייצב על +1.5, אני כבר ב800 מטר מעל המים אולי חצי ק"מ לתוך הכינרת, מתחיל בסיבובים חזרה לכיוון החוף, העילוי מתגבר ומעל קו החוף אני כבר ב- 1170 מעל הכינרת. השעה כבר 1925 אני פונה לכיוון עמדת ההמראה, כשאני מגיע כ- 500 מטר מעל העמדה השמש נוגעת באופק. אני מתחיל בתרגילי איבוד גובה כי לא בא לי לקפל בחושך אז נוחת ב 1940 לא רחוק מהעמדה עם חייוך מאוזן לאוזן.
יצא לי כבר מספר רב של פעמים לחוות חוויה זו וכל פעם אני משוכנע שזו הייתה הטיסה הטובה ביותר.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 22, 2007, 09:35:33 am »
איזה כיף!

זהו בדיוק ה"אפקט" המיוחל.

בראוו.