כתב נושא: ארוע בשרונה  (נקרא 431 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ארוע בשרונה
« ב- : December 28, 2010, 08:28:41 pm »
שלום לכולם

הרוח להיום היתה צפויה להיות חזקה מדי לטיסה ומזרחית, לכן הופתעתי כאשר החל מהשעה 9:30 בבוקר הרוח ירדה נמוך מספיק בכדי לאפשר טיסה( על פי השבשבת) כמו כן בערך בשעה עשר נתקבל דיווח מהגלשנים שהיו במקום( שישה חברה) שהרוח בין 20-30קמש על האף. התנאים האלו נשמרו פחות או יותר עד להגעתי לשרונה בסביבות 11 בבוקר וראיתי גלשן שגירד בעמדה ונחת למטה.

בדקתי והשארתי הודעה על רוח  אף 23-27 ויצאתי לטיסה של 15 דקות. גובה כ 50מטר מעל העמדה נעים באוויר, נחתתי בעמדה ל10 דקות כדי לדווח לאדם( שחיפש מקום לטוס) שכדאי להגיע. התארגנתי לעוד סבב, שלושה גלשנים באוויר( מתחילים) אבל נאלצתי להמתין כ 5 דקות כדי שהרוח תרד מתחת ל 25 בכדי להמריא, המקס הזמני היה35 ,המראה נהדרת וטיסה כמו הקודמת.

אבל!! שלוש דקות אחרי המראה בגובה 50 מטר הרגשתי שההתקדמות שלי נעצרת מהירות קרקע קרוב ל 0 והעצים למטה מתפרעים.

אדם( ועוד שלושה טיסים מתקדמים מחו"ל) מגיע לעמדה, ניסיתי לקרוא לו ברדיו ללא הועיל. עוברות עוד כמה דקות ואני בתנועה אחורנית ומתחיל להשתמש בספיד סיסטם כדי לשמור על מיקומי( בערך 50 מטר החוצה ) אדם מזהה את הבעיה שלי ומתקשר אלי לסלולרי שמחובר דרך בלוטות ישר לקסדה( מתברר כפריט בטיחותי יעיל),הערכת מצב -הרוח חזקה מדי לנחיתה למעלה, הוא מציע לצאת החוצה לאט לאט כדי לנחות למטה בעמק.
הסברתי לו שהרוח היתה נוחה במשך כמה שעות ואני מאמין שהמשב הזה יעבור ואז אוכל לנחות בצורה סבירה למעלה, הוא שאל ומה יקרה עם היא תתעצם, סיכמנו על 10 דקות המתנה ואח"כ שיתקשר שוב. בשיחה השניה אדם דיווח על רוח בעמדה של 55 קמ"ש והמליץ שוב לצאת למטה כל זמן שאני יכול.
הוא נשאר איתי בטלפון במהלך ביצוע אוזניים גדולות מאוד וספיד סיסטם עד הסוף, התקדמתי שני קמ"ש קדימה תוך כדי הנמכה איטית מאוד, אדם ניתק ונסע לאסוף אותי מלמטה.

הצלחתי להגיע לאזור החווה בערך ותכננתי נחיתה, בדרך כלל הרוח למטה חלשה, אבל היום העצים מכופפים!!

בשיחה שלי עם אדם יום קודם הוא הסביר שבגלל מפל רוח אפשרי בגובה של 30 מטר לערך ומטה, יש לשחרר את הספיד סיסטם בנקודה זו ולנחות בלי. זכרתי, שיחררתי, עליתי, וטסתי לאחור בערך 3-5 קמש. בלית ברירה לקחתי את הסיכון של פרונט קולפס וחזרתי לספיד סיסטם, במקביל שיחררתי את האוזניים בכדי לקבל מהירות קידמית יותר גבוהה, וכדי לקבל ברקס אפקטיווי לידים לנחיתה הממשמשת ובאה, טיפסתי מידית כצפוי ואחר כך המשך תנועה קדימה 1+/-קמש ולכוון מטה. לא יכולתי לבחור שטח לנחיתה כי כל פניה קלה לקחה אותי אחורה אז המשכתי לתוך הרוח עם תקווה בלב.

המשבר הבא הגיע לקראת הנגיעה עם הספיד סיסטם משוך,לא שיחררתי וידעתי שאם אני לא מקפל אפקטיווית אני נגרר על הסלעים בחזרה עד לשרונה. נגיעה, משיכת ברקס  ואחוריים ביחד בהיסטריה, גילגול על הראש אחורנית ועצירה.

בריא ושלם, וגם המצנח. סך הכול זמן באוויר כ 25 דקות.
הרוח המשיכה לתת בראש עוד שעות ארוכות.

בשיחה עם אדם ושאר טייסי הניסוי שהיו איתו וראו הכל, הם טענו שצריך היה להשאר עם האוזניים עד לנחיתה.

תודה לאדם!!!    דרך אגב, השפן החליט לעבור לגילבוע במקום להתעסק עם איתני הטבע כמוני.

משה גרד

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: ארוע בשרונה
« Reply #1 ב- : December 28, 2010, 08:39:52 pm »
ואוו!!! מפחיד לאללה !! שמח שיצאת בשן ועין .
נ.ב - היום היינו במכתש רמון . בתחילה הרוח היתה חזקה ( כצפוי) . לאחר מכן היא ירדה- ואנחנו עלינו . היה פשוט נפלא . אחד מהימים המהנים שחוויתי  .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : December 28, 2010, 08:52:58 pm »
בנוסף לעצה להשאר עם הטיפים עד הקרקע שכבר נתנו לך טובים ממני הייתי מוסיף שברוח חזקה עדיף להפיל את המצנח עם הC או אפילו עם הB כי הוא הרבה פחות גורר אותך, ובמצב כזה יש לתפוס את הוי-ליין בידיים עוד לפני הנגיעה בקרקע ולא להתחיל לחפש אותם כשאתה כבר מתחיל להגרר.

נכון שכשאתה מחרב את המצנח עם הB הוא יורד לאט מאוד אבל כשאתה כבר על הקרקע ולא נגרר יש לך את כל הזמן שבעולם.
בנוסף יש ללכת אל המצנח כשהוא יורד, אם תתנגד לו הוא יניף ברגע שתשחרר את הB.

ותודה על השיתוף.

נזכרתי: לפני כמה שנים היה מקרה שאני ומנו נקלענו למצב דומה גם בשרונה (כן פעם היו זמנים שמנו היה בעמדה והרוח הייתה חזקה, היו ואינם  :P), טסנו על ספיד סיסטם במשך די הרבה זמן מזרחה עד למרכז העמק אחרי יבניאל שם יש שדות גדולים יותר ופחות משופעים מה שהופך אותם להרבה יותר ידידותיים לנחיתה ברוח חזקה. גם שם הגעתי עד לקרקע עם טיפים סגורים אבל בשדה נחיתה שהרבה יותר קל לי לשלוט בעניינים.
« עריכה אחרונה: December 28, 2010, 08:58:45 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #3 ב- : December 28, 2010, 10:09:24 pm »
הסנדלר הולך יחף = החזאי מרחף לא בכיף.

מוישלה,

שקראתי את המשפט הנ"ל :) אבל נאלצתי להמתין כ 5 דקות כדי שהרוח תרד מתחת ל 25 בכדי להמריא, המקס הזמני היה35

היה לי ברור מה ההמשך.

אני מקווה שמהיום גם לך  ;)

למי שלא הבין : אלו תנאים שלא מתאימימם להמראה גם עם שם העמדה הוא תבור ולא שרונה (רק אלו בלי רזרבי רשאים להמריא).

מוישלה עוד דבר קטן,

שרוח מזרחית נוחה עולה ומתחזקת זה בד"כ הרבה יותר ממשב חולף.

או שתתפוס גובה לקרוס או שתמהר לעמק.

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 28, 2010, 10:44:11 pm »
אח שלי גיבור
בהחלט לא נעים נכנסת למועדון "הלא חודרים" היוקרתי
מניסיון אישי :
1. קיפול טיפים עד לקרקע יעיל (אגב תרגלנו זאת בSIV ) במידה ואין סחיפה לאחור .
2. עמידה על מערכת האצה (זהירות מקריסה קדמית )
3. עם נגיעה בקרקע משיכה של רצועות B מחרבות יפה את המצנח (יש להיות מוכן למשיכה של המצנח וללכת למצנח כמובן )
4. במידה ויש גובה לטוס עם רוח גב רחוק ולנחות בבטחה מחוץ להשפעה של הרוח .
אגב חשבתה על דחיפה של רצועות A קדימה - זה מגביר מהירות לא רע (גם את זה תרגלנו בSIV )
מי שחווה כניסת חזית ברכס זה בהחלט לא נעים אבל תמיד טוב שיש חבר טלפוני :-)
ברוך השם שאתה בריא ותודה על השיתוף
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 28, 2010, 11:33:45 pm »
קיפול טיפים מוריד מהירות עקב גרר מוגבר זה רק חיסרון במקרה כזה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 29, 2010, 12:35:42 am »
יורם אפשר למצוא את האיזון של טיפים + ספיד סיסטם שאתה גם מתקדם וגם יורד.

החשוב זה לא להלחץ ולנסות להגיע לקרקע כמה שיותר מהר אלא לתכנן את הנחיתה שתהיה הכי בטוחה שאפשר.

אגב כמו שאיתי רמז אם יש לך גובה של מעל 500 (כי צריך לעבור מעל אזור הרוטורים) אפשר לטוס אחורה לכיוון כביש הכניסה יש שם שדות גדולים שניתן לנחות עליהם ברברס.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #7 ב- : December 29, 2010, 08:08:36 am »
אם זה היה קורה ברכס יבניאל הדילמה היתה יותר פשוטה.
אם "נתקע" ברוח חזקה נסחף אחורה ,אין בעיה לנחות בכל מקום בשדות מאחורי העמדה.
אבל השאלה צריכה להיות - האם היה נכון להמריא?
אין לי תשובה לזמן אמת (אם הרוח היתה יורדת?...) בדיעבד זאת היתה טעות - אבל לומר ידעתי כשיש את כל הנתונים זה לא חכמה...

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : December 29, 2010, 08:15:55 am »
צחי ויורם, גם אני למדתי שהאוזניים הגדולות יצרו גרר גבוהה ויורידו את המהירות הקרקעית ולכן ויתרתי עליהם, אבל שלושת טיסי הניסוי האירופאים  ואדם היו בדעה אחידה לשימוש עד הקרקע, ונתנו  איזה שהוא הסבר מעורפל שכנראה נובע מניסיון חיים ולא מתיאוריה ( עדיף לרדת למטה מאשר לנוע קדימה), אולי מישהו חכם יכול להסביר.

איתי, אני גם סנדלר וגם חייט ולכן אני גם יחף וגם ערום, ובכל מקרה כנראה שטסתי על הקצה של חלון בן שעתיים שנתן סימן קטן וידידותי למה שעומד לקרות, קשה היה לקרוא את המשב הארוך(5-7 דקות) הזה שנגמר ברוח שירדה ל25 כאיזה שהוא סמן ימני, הייתי במקום עשרות פעמים עם משבים שבאים והולכים בלי משמעויות נלוות. בבקשה הרחב אם אתה יכול לשפוך עוד אור על הנושא.

דרך אגב אדם באמת שאל מה מצב הטרמיקות, שאלה שנראתה לי מופרכת במעט לאור הנסיבות( הגיעו רק עד גובה 100 מעל העמדה) אבל במבט לאחור אני מניח שהוא שקל את האופציה של לטפס למעלה ולנחות רחוק מאחור .

שלכם

משה גרד
שטס יותר ברוורס מאשר אתם קדימה!!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : December 29, 2010, 10:04:55 am »
גרד שלא כמו יורם אני דווקא כן בעד קיפול טיפים ולרדת (תקרא שוב מה שכתבתי) כל עוד זה לא גורם לך לטוס אחורה, ז"א אם אתה טס אחורה עם טיפים ופול ספיד אז עדיף לשחרר אותם עד שתגיע לשדה שאפשר לרדת עליו אם אתה מתקדם עם טיפים סגורים וספיד אז כמו שכבר אמרתי צריך לבחור את האיזון הנכון ככה שגם תתקדם לשדה שבטוח לנחות בו וגם תרד. בכל מקרה לחשוב ולבחון את האופציות שיש לך כל הזמן, להסתכל מסביב באיזה שדה הכי טוב לנחות גם אם זה יקח עוד כמה דקות עדיף לנסות להגיע לשדה פתוח מאשר לנחות בשדה הבולדרים של רולי.

לא יודע מה היה רכיב הרוח אבל עם הרוח מזרחית נטו אפשר ברוח של 40 קמ"ש לעלות על הרכס מספיק גבוה כדי לנחות מאחור (גם זה כבר קרה לי).

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #10 ב- : December 29, 2010, 10:40:56 am »
משה,
שמח שהכל נגמר לטובה.

למדתי בתיאוריה על קיפול טיפים + ספיד סיסטם כדי לאבד גובה במהירות וגם להתקדם,
התיאור שלך נותן לי הרגשה שאני שם איתך באוויר,
זה בהחלט עוזר לתרגל תאורתית התמודדות עם המצב חרום הזה.

תודה על השיתוף.

ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : December 29, 2010, 10:55:08 am »
איש יפה
טוב שאתה בחתיכה אחת ומקווה שלמדת משהו.

יורם
עדיף לאבד 1 קמ"ש  ולשקוע מאשר להרוויח קמ"ש ולעלות!!!

משה במידה ויש חדירה של 2 ק"מש עדיף לדעתי לשבת על ה SS   עוד 10 דקות ולצאת עוד ק"מ לעמק.

בשמחות

שי

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : December 29, 2010, 07:25:41 pm »
כאשר אני עם הגב לרכס ברוח חזקה והמהירות הקרקעית שלי נמוכה מדי, אני לוחץ ספיד סיסטם במטרה ראשונית להתרחק מהרכס, עם ההתרחקות המרכס יורד העילוי ואתה יורד הרבה יותר מהר, גם מהירות הרוח בד"כ יורדת עם ההתרחקות מהרכס.
אני חושב שזו עצה גרועה לתת למי שיש לו חשש להסחף אחורה לקפל טיפים.
ראיתי הרבה פעמים המלצה לקפל טיפים ביחד עם ספיד סיסטם כדי לצאת משאיבת ענן, לא ראיתי אף פעם המלצה להשתמש בקומבינציה הזו ליציאה ממצב שתיאר משה גרד.
ראיתי מרחפים שבמצב של אויר מחותחת, מקפלים טיפים כדי לקצר את הזמן עד הנחיתה אבל זה  משהו אחר, אם כי גם במצב כזה לדעתי עדיף למצוא מקום שיש בו סינק, ולטוס עם הכנף במצב בנקודת התכנון האופטימלית שלה שהיא ללא טיפים מקופלים.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : December 29, 2010, 08:28:18 pm »
מסכים עם יורם, למרות שנראה לי רק על פי תחושה שמצנח עם טיפים מקופלים וספיד סיסטם עד הסוף פחות קורס, אבל בכל מקרה ברוח חזקה בשרונה ממשיכים לטוס לכיוון מזרח ובסוף יורדים - יש איזה תחושת סכנה שגויה לטעמי בטיסה ברוח חזקה  שחייבים לרדת ומהר ואז אפשר לטעות. רוח חזקה לא תגרום לנו ליפול מהשמיים מערבולות זה כבר משהוא אחר.
יצא לי כבר כמה פעמים לנחות ברוח מעל למגבלות שלי ועם תכנון טוב של שדה הנחיתה הצלחתי לנחות נורמלי, לעומת זאת יצא לי לטוס ברוח חזקה כשהגעתי לקיבוץ גשר מזכרון כשמאחורי הגבול ולחטוף פול פרונטל עם טוויסט בגלל שהייתי עייף ורציתי כבר לנחות ולא הייתי מרוכז.
משה אני לא חושב שזה "אירוע" טסת טוב הרוח התחזקה והלכת לנחיתה, זה שראית שהמהירות הקרקעית שלך היא אפס או מינוס לא אומר סוף העולם. אפשר לנחות גם במינוס 20 !
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #14 ב- : December 29, 2010, 11:07:54 pm »
כולם מדברים על הטיסה והנחיתה, אבל אני מסכים עם הדברים של איתי שמצביע על כך שמקור הטעות היה בהמראה.
אחד הדברים שלמדתי מאיתי בקורס (אז הוא עוד היה צעיר  ;)), זה שכדי לבחון את הרוח ממתינים 15-20 דקות, ולא 5. בטח ובטח אם הרוח חזקה מלכתחילה.
יש בזה הגיון: מעבר למשבים, מעניינת המגמה. לא רק זאת, אלא שמשבים קצרים עם הפרשים גדולים, יבטיחו אוויר מערבולתי.
בפועל, ההמתנה הזו של עוד כמה דקות הייתה חוסכת את היציאה לאוויר.

מעבר לכך, באיזורים שלנו, מערכות מזג אוויר שוהות בממוצע 3-4 ימים. מי ששם להתנהגות הרוחות החל מיום שני בערך, יכול היה להבין שיש כאן דפוס דומה: הרוח בבוקר ערה, מתחזקת מאוד בשעות הבוקר המאוחרות והצהריים, ורק בשעות הערב המאוחרות היא יורדת. אתמול, הייתה רוח חזקה מאוד כמעט עד חצות.
המדידות של משה במקום תאמו את דפוס ההתנהגות הזה, ומותר היה להניח שבקרוב הרוח תתחזק אל מעבר למגבלות.

טוב שנגמר כך, ו-  up: על השיתוף.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : December 30, 2010, 12:16:35 am »
משה היפה והיקר!
אני כותב מאילת הרחוקה ראשית להביע את שמחתי על כך שהשרשור הזה נערך  בכיף  כאשר אתה יצאת מהארוע ללא פגע ובחתיכה אחת. על מעידה מטופשת בשרונה אני שילמתי  שבר בעצם קטנה מעל האגודל , גבס ששה שבועות ועוד כמה שבועות של פיזיוטרפיה ושאר ירקות. כך שבהחלט יכול היה מהגמר אחרת.
שנית לברך אותך על השיתוף.
מכל שרשור כזה כולנו לומדים ויוצאים נשכרים.
התובנה הראשונה שלעולם נמשיך לנד ד על חשיבותה :

רוב התאונות נגרמות עקב רוח חזקה מדי או שהתחזקה מדי בנחיתה בטיסה או בהמראה.
אני קונה את מה שאיתי כתב לגבי  שאלה באם היה זה נכון להמריא בכלל בתנאים שתוארו.
לגבי המצב של התחזקות הרוח במצב בו היית נתון במרחק ובגובה שהיו לך,
החזיר אותי למצב זהה שהיה לי בשרונה לפני כמה חודשים.
אני בחרתי כמוך אוזניים גדולות מאוד וס״ס מלא ככל ששחררתי את האוזניים שוב עליתי עקב הרוח המתחזקת, ולכן הגעתי לנחיתה עם אוזניים עד הנחיתה ממש.
וכמו שלמדנו ולרגליו אצל איתי בsiv טיפה יותר גבוה מכרגיל  עוזבים את האחיזה באוזניים אשר לא נפתחות במיידית ושולחים את הידיים לוי ליין הנבחר (אני מפיל עם ה C) .
מה שרציתי להדגיש הוא ששתי השיטות נכונות  דהיינו אוזניים פלוס ס״ס או ס״ס לבד,  אם עדיף רק מהירות בלי לרדת או לרדת בשלום האטה עקב הגדלת הגרר.
התשובה היא לא חד משמעית מלבד המשתנים שכבר הוזכרו על ידי שי וסיעתו מצד אחד בזכות האוזניים ועל י ידי יורם וסיעתו מצד שני בזכות הס״ס כללא אוזניים מצד שני, יש גם לקחת בחשבון שלא כל המצנחים מתנהגים שווה במצב הזה.
יש מצנחים שאוזניים גורמים לגרר גדול מאוד ואחרים פחות .
יש צורך לדעת במצנח הספציפי שלך איך המשוואה הזאת של אוזניים+ס״ס פועלת במשולב. מה המחיר בהקטנת האצה של הס״ס אתה משלם על ידי שמוש בקפול הטיפים .
לי אישית נראה לי שהכלל אצבע של צחי נכון שאם אתה עדיין מתקדם גם אם מאוד לאט מוטב להמשיך עם טיפים סגורים ולעמוד על הס״ס.
אוף שוב כתבתי יותר מדי.
מה שבטוח יותר נכון לא להיות באוויר כאשר דבר זה יכול לקרות.
טיסות בטוחות ומהנות לכולם.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #16 ב- : December 30, 2010, 07:44:55 am »
מכירים את זה ? :" חכם לא יכנס למצב שפיקח ידע לצאת ממנו".

הדיון כאן הוסט לכן או לא קיפול טיפים, כן או לא  ספיד סיסטם . שזה בסדר , אבל....

לדעתי, ואני חושבת ככה כבר הרבה זמן, הבעיה היא שבשנים האחרונות הרף של עוצמת הרוח להמראה עלה באופן קבוצתי.
נוצרה נורמה מזדחלת שמותר ואפשר להמריא ברוח חזקה. הגבולות נמתחו. מה שפעם נחשב "יהרג ובל יעבור" היום נחשב נורמה.
פה לדעתי הבעיה!
היה לנו לפחות הרוג אחד בגלל הסיבה הזאת- ביבנאל.
נכון, עכשיו כולם אומרים לעצמם "טוב, היא טסה על מצנח מיושן " (אפקט בן חמש וחצי שנים) . אבל זו לא הנקודה!
ההבדל במהירות הטרים של החדשים והישנים הוא לא משמעותי. מה שחשוב הוא שכל אחד יקבע לו עצמת סף להמראה.
אני כבר שנים בהחלטה חד משמעית, לא ממריאה אם הרוח עוברת את ה 25 קמ"ש. אז נכון, כל אחד צריך לקבוע לעצמו מהי העוצמה שמתאימה לו. אבל לקבוע ! ולא לזייף ולא לעגל פינות גם אם נסעת 3 שעות כדי להגיע לאתר ואתה חרמן ונורא נורא מתחשק לך להיות באויר ולא לקפל בעמדה.
הרבה אנשים לאורך השנים דיברו בטיחות אבל בפועל עשו בדיוק ההיפך. רובם מושתלי פלטינות, נכים בגפיים תחתונות או פרשו מהספורט דקה לפני שיקרה להם משהו...
תחשבו על זה....

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : December 30, 2010, 08:04:05 am »
למרות שאת צודקת צריך לזכור שההרוג ביבניאל המריא עם מצנח שמהירות הטרים שלו 32 קמ"ש, והיום חלק גדול מהמצנחים החדשים יש להם טרים של 38 קמ"ש ואפילו טיפה יותר. ז"א מצנחים שמאפשרים רף גבוה יותר.
אבל כאן נוצרת בעייה שרבים בכלל לא יודעים מה מהירות הטרים של המצנח שלהם.

נכון שבמקרה הספציפי הזה אם משה היה מחכה 10 דקות הוא לא היה ממריא ונפתרה הבעייה, אבל בשרונה קורה המון פעמים שהרוח ממחזקת ככה גם חצי שעה או שעה אחרי שהמראת. לכן אני כן חושב שהדיון במה צריך לעשות במצב הזה חשוב כי המצב הזה בכלל לא נדיר בשרונה.