שלום לכולם
הרוח להיום היתה צפויה להיות חזקה מדי לטיסה ומזרחית, לכן הופתעתי כאשר החל מהשעה 9:30 בבוקר הרוח ירדה נמוך מספיק בכדי לאפשר טיסה( על פי השבשבת) כמו כן בערך בשעה עשר נתקבל דיווח מהגלשנים שהיו במקום( שישה חברה) שהרוח בין 20-30קמש על האף. התנאים האלו נשמרו פחות או יותר עד להגעתי לשרונה בסביבות 11 בבוקר וראיתי גלשן שגירד בעמדה ונחת למטה.
בדקתי והשארתי הודעה על רוח אף 23-27 ויצאתי לטיסה של 15 דקות. גובה כ 50מטר מעל העמדה נעים באוויר, נחתתי בעמדה ל10 דקות כדי לדווח לאדם( שחיפש מקום לטוס) שכדאי להגיע. התארגנתי לעוד סבב, שלושה גלשנים באוויר( מתחילים) אבל נאלצתי להמתין כ 5 דקות כדי שהרוח תרד מתחת ל 25 בכדי להמריא, המקס הזמני היה35 ,המראה נהדרת וטיסה כמו הקודמת.
אבל!! שלוש דקות אחרי המראה בגובה 50 מטר הרגשתי שההתקדמות שלי נעצרת מהירות קרקע קרוב ל 0 והעצים למטה מתפרעים.
אדם( ועוד שלושה טיסים מתקדמים מחו"ל) מגיע לעמדה, ניסיתי לקרוא לו ברדיו ללא הועיל. עוברות עוד כמה דקות ואני בתנועה אחורנית ומתחיל להשתמש בספיד סיסטם כדי לשמור על מיקומי( בערך 50 מטר החוצה ) אדם מזהה את הבעיה שלי ומתקשר אלי לסלולרי שמחובר דרך בלוטות ישר לקסדה( מתברר כפריט בטיחותי יעיל),הערכת מצב -הרוח חזקה מדי לנחיתה למעלה, הוא מציע לצאת החוצה לאט לאט כדי לנחות למטה בעמק.
הסברתי לו שהרוח היתה נוחה במשך כמה שעות ואני מאמין שהמשב הזה יעבור ואז אוכל לנחות בצורה סבירה למעלה, הוא שאל ומה יקרה עם היא תתעצם, סיכמנו על 10 דקות המתנה ואח"כ שיתקשר שוב. בשיחה השניה אדם דיווח על רוח בעמדה של 55 קמ"ש והמליץ שוב לצאת למטה כל זמן שאני יכול.
הוא נשאר איתי בטלפון במהלך ביצוע אוזניים גדולות מאוד וספיד סיסטם עד הסוף, התקדמתי שני קמ"ש קדימה תוך כדי הנמכה איטית מאוד, אדם ניתק ונסע לאסוף אותי מלמטה.
הצלחתי להגיע לאזור החווה בערך ותכננתי נחיתה, בדרך כלל הרוח למטה חלשה, אבל היום העצים מכופפים!!
בשיחה שלי עם אדם יום קודם הוא הסביר שבגלל מפל רוח אפשרי בגובה של 30 מטר לערך ומטה, יש לשחרר את הספיד סיסטם בנקודה זו ולנחות בלי. זכרתי, שיחררתי, עליתי, וטסתי לאחור בערך 3-5 קמש. בלית ברירה לקחתי את הסיכון של פרונט קולפס וחזרתי לספיד סיסטם, במקביל שיחררתי את האוזניים בכדי לקבל מהירות קידמית יותר גבוהה, וכדי לקבל ברקס אפקטיווי לידים לנחיתה הממשמשת ובאה, טיפסתי מידית כצפוי ואחר כך המשך תנועה קדימה 1+/-קמש ולכוון מטה. לא יכולתי לבחור שטח לנחיתה כי כל פניה קלה לקחה אותי אחורה אז המשכתי לתוך הרוח עם תקווה בלב.
המשבר הבא הגיע לקראת הנגיעה עם הספיד סיסטם משוך,לא שיחררתי וידעתי שאם אני לא מקפל אפקטיווית אני נגרר על הסלעים בחזרה עד לשרונה. נגיעה, משיכת ברקס ואחוריים ביחד בהיסטריה, גילגול על הראש אחורנית ועצירה.
בריא ושלם, וגם המצנח. סך הכול זמן באוויר כ 25 דקות.
הרוח המשיכה לתת בראש עוד שעות ארוכות.
בשיחה עם אדם ושאר טייסי הניסוי שהיו איתו וראו הכל, הם טענו שצריך היה להשאר עם האוזניים עד לנחיתה.
תודה לאדם!!! דרך אגב, השפן החליט לעבור לגילבוע במקום להתעסק עם איתני הטבע כמוני.
משה גרד