כתב נושא: הודעה של מיקי וייס (גלשנים)  (נקרא 2630 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaulshefi

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
הודעה של מיקי וייס (גלשנים)
« ב- : July 15, 2007, 11:33:34 pm »
הרוח שהלכה והתחזקה לא הותירה למצנחים מקום לטעויות וההמראות נראו פשוט רע!!! כל מיני כמעט תאונות. אני גולש אוויר ועמדתי יחד עם אשתי שהואילה לבוא (זה מקרה נדיר מאוד), בין הגלשנים בצד שמאל (מזרח) של העמדה, במרחק כ-15 מטר מהנקודה בה המריאו המצנחים. בשלב מסויים ניסה להמריא רחפן אחד אך הוטח לצד שמאל שלו, כלומר לכיווננו. הוא נגרר במהירות לכיוונינו ופגע באשתי שנגררה תחתיו  כ-3 מטרים. הנזק: שריטות עמוקות בכתף, וחבלה בברך. כמובן שזה "דפק" לנו את היום. כמובן שהדבר עורר בי רוגז רב, והכרזתי כי אם עוד מישהו יגרום כאן לתאונה, יטעם גם את נחת זרועי. אני מצר על ההערה שלי ומתנצל כאן בפורום. אבל אני שואל:
האם ההמראות שלכם ברוח כזאת (ראיתי מרחפים ותיקים שמתלבטים ומוותרים) לא באה כתופעת העדר?
האם מותר למישהו מאיתנו לסכן אחרים?
על מי חלה האחריות במקרה של נזק?
"בעולם הנאור" יש בכל אתר אחראי שבין היתר מחליט לסגור או לפתוח את האתר., עוד, יש ברשותו ערכת עזרה ראשונה והוא מנהל את סדר ההמראות. כידוע, באתרים שלנו, כל איש הישר בעיניו יעשה ולפעמים זה יכול להגמר רע.
אולי כדאי לחשוב על אחראי אתר, לפחות בתבור בקיץ. אני יודע שאתם כבר לא מאוגדים, מה שמקשה על מתן סמכויות למנהל אתר כזה, אבל, לדעתי, בכל זאת, חייבים לחשוב בכיוון הזה.
אשמח לקבל תגובות.

מיקי וייס

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
בעניין: הודעה של מיקי וייס (גלשנים)
« Reply #1 ב- : July 16, 2007, 11:10:48 am »
רצוי להוסיף גם שיש הרבה עוברי אורח בעמדות אשר מסכנים את עצמם כל הזמן
ראיתי פעם צלם שעמד בקצה העמדה, יציאה לא מוצלחת של אחד הגלשנים, קצה הגלשן פגע בצלם, הפיל אותו מתחת למדרגה בתבור, והגלשן נכנס לסיבוב (עקב הפגיעה בצלם) נחת לתוך ההר, למזלו לא קרה לו כלום וגם לצלם שלום (זה היה לפני שנה או יותר)

הרבה פעמים מגיעים אנשים לעמדה להסתכל, זה מסקרן, ותמיד אני מנסה להעביר אותם לעבר העמדה למעלה.

מי שיודע כמה זה מסוכן, מן הראוי שיגיד לאשתו (אלא אם היא מרחפת איתו  lugh ) שתחכה לו במעלה העמדה, ואני לא מנסה להיות ציני, אני לבנות שלי לא נותן להתקרב לעמדה, אין מצב שהם יהיו בעמדה כשאחרים מניפים!

זו דעתי

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 16, 2007, 11:11:10 am »
חברה זה שתתעלמו זה לא אומר שזה יעלם!!!

מיקי מצייר תמונת מצב עצובה ומסוכנת ונראה שאנשים חושבים שזה שהם יעצמו עיניים זהיגרום לזה לעבור וליישכח.

למה לא יקום צדיק אחד שהיה שם בשבת ויכתוב ואולי גם יתנצל ויעלה רעיון למניעת האסון הבא?

לילה טוב (רק מינוס 7 הלילה)
שי לנואל
ניו זילנד

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 16, 2007, 11:23:43 am »
מיקי שלום,
השאלה היא, לא למה אנשים מסכנים את עצמם או את האחרים אלא למה אין אף אחד שמנסה למנוע מהם להמריא (ואני לא מתכוון בלחישה)
הספורט הזה גובה קורבנות מיותרים דוקא בתנאי מזג אויר שכאלה ועדיין אנשים לא הפנימו - איך אמרת: הותיקים ויתרו על ההמראה.
זה לא בגלל עודף שכל אלא, בגלל נסיון מר.
להתגרות בתנאים מטאורולוגים זו חד משמעית נסיון להתאבדות .     אבל, יתכן שהאנדרנלין הזורם בעורקיהם מעמעם תחושות וזכרונות ולכן מומלץ מאד למי שמכיר וחש בסכנה שינער את אותם אנשים המנסים להמריא.

ולבעיית הנשים,  ברור שמי שמביא את אשתו או משפחתו ליום רחיפה  שכזה, גוזר על עצמו התנתקות מהירה מהספורט  הנהדר הזה.

איך אמר המשורר:

מי הבא בתור ומי בתור הבא........     מתאים לכל אלו שלא הפנימו שמחר יש יום חדש.

תחשבו על זה
אורי שמי

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 16, 2007, 11:23:59 am »
אכן מקרה מצער. אבל כמו שאחרים כתבו, אין שום סיבה שמישהו שאינו מרחף/גולש מוכן ורתום יימצא בעמדת ההמראה.

אם אין באפשרותנו למנוע ממישהו להמריא ולסכן את עצמו...לפחות נמנע את הסכנה שעלולה להגרם לאחרים ונתרחק כמה צעדים נוספים למקום בטוח.

ולגבי ההמראות ב"תנאים לא תנאים".

1. אולי שווה לארגן איזה הסכם לא כתוב, אך ג'נטלמני...שבהחלטה של % כזה של מרחפים במקום ניתן ל'סגור' את העמדה.

2. או ליצור מצב שבו יש לבעל הניסיון הרב ביותר בעמדה את היכולת ל'סגור' עמדה. (לדעתי אגב, זאת היא גם חובתו להתרתיע).

כמובן שזה לא ימנע מ'המתאבדים' להמריא, אבל אולי ישכנע את ה'מתלבטים' לא להמריא.

אני לדוגמא יודע, שאם מספר דיי גדול של מרחפים החליט להשאר על הקרקע, יש לכך סיבה טובה. ואינני יוצא.

מעבר לכך, לא תזיק קצת פחות פזיזות ויותר תשומת לב למכלול התנאים ולא רק לחלון סביר של 3 דק' להמראה. (עוצמת רוח למטה, באיזורים סמוכים, צפי לשינוי ועוד).

לפעמים אני חושב שהמשפט "אם יש ספק, אז אין ספק" ודומיו כבר לא נשמעים בשטח..ומחליפים אותם משפטים כמו "אם יש ספק, אז אולי נספיק" עוד  טיסה עד שהרוח תתחזק לגמרי...

חבר'ה...כל כך כיף שכולם בריאים ומחייכים, בואו נשמור על זה.

« עריכה אחרונה: July 16, 2007, 11:40:09 am על ידי יוגב ברנדט »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 16, 2007, 11:58:07 am »
כולם צודקים ובעיקר מיקי.

המרחף היה בחור דובר רוסית - קחו לדוגמא את ההמראה של החניכה של סשה ביום שישי (יום קודם לאירוע).

ויקטור ומספר חברים ניסו לדבר עם סשה וחבריו (וחניכיו) אך דבר לא מזיז להם.

ניתן להמשיך ולדבר על הנושא רק שאין מי ששומע בצד השני.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק זוהר שרון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 16, 2007, 12:05:50 pm »
יוגי,רק הארה קטנה להערה שלך:
"אני לדוגמא יודע, שאם מספר דיי גדול של מרחפים החליט להשאר על הקרקע, יש לכך סיבה טובה. ואינני יוצא."
 כשקראתי את זה לא יכולתי שלא לחשוב על כך שבדרכ המשפט בספורט שלנו עובד הפוך,כלומר:
שאם מספר דיי גדול של מרחפים החליט להמריא ,יש לכך סיבה טובה ואני יוצא.

לצערי קורה לא מעט שאותו מספר גדול של מרחפים ממריא בתנאי רחיפה לא מתאימים וכמובן משפיע
על אחרים להמריא כאשר הם לא מספיק מיומנים/מטורפים להמריא.
לא פעם גיליתי שיש אחלה תנאים ואף אחד לא ממריא,הנפתי יצאתי ופתאום 20 אנשים מנסים להדחק בעמדה ולצאת
כאשר ,איזה באסה ,הרוח הסתובבה לצפונית.
בקיצור יש עוד משפט שאני אומר:) אם מספר דיי גדול של מרחפים החליט להשאר על הקרקע כאשר יש אחלה תנאים בחוץ
יש לכך סיבה טובה שאף אחד לא יודע מה היא  8)

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 16, 2007, 03:52:58 pm »
ממש מצער לקרוא על האירוע המיותר שבו נפצעה אשתו של מיקי וייס.

אכן המצב הוא עגום.

זה החל לפני מס' שנים ומי יודע לאן זה יגיע.

הצעות מעניינות הועלו כאן, אך בפועל הן אינן ישימות במצב בו אנו נמצאים, שהוגדר נכונה ע"י מיקי וייס כ"איש הישר בעיניו יעשה".

הייתי גם עד לאירוע שעליו כתב איתי עם המרחפת התלמידה של סשה ביום שישי שהתרוממה ברוורס ונעצרה בשיחים.קדמו לאירוע מס' נסיונות הנפה כושלים שהעידו על כך שבנוסף לרוח ערה, למנסה להניף אין הבנה מינימלית בשליטה קרקעית והיא ממלאת פקודותיו של המדריך הצמוד אליה.

זו המציאות הנוכחית.

ניתן לשנות דברים.
אפשר להתחיל על ידי קביעת "נימוסי עמדה", כשהנימוס הראשון זה שלא מתארגנים בתחתית העמדה, אלא רק בחלקה העליון.

אמנון

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 16, 2007, 09:07:39 pm »
לא היתי במקום אך כמו כל הכותבים מצטרף לחהערות וההארות ,
בראש ובראשונה  מתחיל בפריסת הציוד בעמדה, לא אחת נתקלים אנו בההוא שכבר ומיד מניף ויוצא, פורס את הציוד בעמדת ההמראה ומצפצף על כולם.
זה אותו אחד שלא יתן לעקף את רכבו בכביש , יצפור ויזרוק אשפה ממכוניתו.
חברה אמנם האתרים אינם פרטיים , והינם נחלת הכלל , אבל נימוס וכיבוד האחר הנם בראש סדר העדיפות.

העיניין הוא שכל הקוראים והמגיבים בפורום נוהגים כך : בנימוס ואחריות ,
אין כאן עניין של אגודה או פיקוח עליון, איש הישר בעינו יעשה וחבל שכך .
אותו הכלל גם באתרי הרכס שלא מעט פעמים ויכוחים התפתחו להחלפת מהלומות .
זה ספורט זה ?
הדבר בנפשנו.

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
« Reply #9 ב- : July 16, 2007, 09:27:02 pm »
אין ספק שאחד הגורמים לתאונה זו ,הוא הצפיפות בעמדה...
אבל אין מה לעשות נגד אלו שלומדים בשפה קשה(תרתי משמע)
חבל!
שמע ישראל

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
הייתי וראיתי
« Reply #10 ב- : July 16, 2007, 09:35:35 pm »
הבחור (דובר רוסית, אבל זה ממש ממש לא קשור) הניף את המצנח עם חזייה ובמהלך נסיונות פמפום (במקום לזקר) נסחף דרך כמה גלשנים.
אין ספק שהוא לא היה צריך אפילו לנסות להמריא (אני החלטתי לא לטוס, המלצתי לחבר שהיה איתי לא לטוס ואפילו מריה החליטה לא לטוס), מצד שני, כמו שכבר נאמר פה וכמו שאמרתי למיקי בעמדה, אין אפשרות לעצור מבעד טייס שהחליט להמריא, בטח שלא ע"י מתן "סמכות" למישהו לסגור את העמדה, זה  מתכון לתביעות (ע"ע אורן יהושוע ז"ל). ומלבד זאת, אכן, ממולץ לא להושיב בני משפחה או חברים בעמדה, בטח שלא ביום עם רוח חזקה.
דבר נוסף הוא צורת ההתבטאות של מיקי, היה שם איבוד עשתונות טוטאלי, קשה לי להאשים אותו, אני בד"כ מכיר אותו כבחור חביב וחברותי, אבל לצרוח על הטייס המסכן (שבאמת לא התכוון לרע) ועל כל שאר המרחפים בעמדה זו ממש, אבל ממש, לא הדרך הנכונה....
ושתי הערות אחרונות, ביום כזה ראוי לשקול האם לתת לחניכים של גלישה אווירית להמריא, היה שם לפחות אחד כזה, והערה באמת אחרונה, היו שם שתי המראות טנדם מסוכנות עד מסוכנות מאוד, באחרונה, ברוח חזקה עד מאוד, עיגנו את המרחף ארבעה אנשים, כולל מתחום הגלישה האווירית.... אז חברה, טלו קורה וכו'.........

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 16, 2007, 11:10:34 pm »
אהלן גיא
לפי תאורך אולי היה מטוב לו אתה או מישהו מהמרחפים הוותיקים היה משתולל וצורח בעמדה לפני מיקי ומונע את האירוע
 ושאר ההמראות המסוכנות?

לגבי טייסי הטאנדם  נשמע כפושעים לכול דבר!
אין לי מושג מי הם ואולי הם חבריי אבל מומלץ לגנות ופרסם את שמם ואולי להחדיר בהם קצת אחריות . אחרי הכול עדיף מאוחר מאשר מאוחר מידי.......

ול-4 שהחזיקו כשזה יגמר באסון אתם הראשונים שעורכי הדין של המפגר שנפגע ייתבעו.
כן בהחלט מומלץ לעזור לטאנדם להניף אבל בן אדם אחד לא יותר.

בוקר טוב
שי לנואל
ניו-זילנד

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #12 ב- : July 17, 2007, 10:13:23 am »
היי שי,
מסכים איתך ואכן היו נסיונות לדבר עם החברה הנ"ל ע"מ להניא אותם מלהמריא, אבל יש גבול למה שניתן לעשות.... אני לא יכול למנוע בכוח מאיש לנסות ולהרוג את עצמו....
ולכון הצעתי בעינה עומדת יחד עם זו של אמיר, מכיוון שאנחנו לא שולטים על אנשים אחרים בעמדה אלא רק על עצמנו אזי מוטל עלינו לעשות הכל כדי למזער את הסיכון לנו ולעוברי אורח תמימים, ואם זה אומר לייעץ לאישתו של מיקי לא לשבת בצל מתחת לגלשן שלו, אז כן, זה מה שצריך. בדיוק באותו אופן שאני מייעץ למשתזפים בעמדה בנתניה לא לעשות את זה במרכז העמדה!.

ולגבי טייסי הטנדם, אכן פושעים, אני לא מכיר איש מהם ולכן כנראה שהם לא מחבריך (לפחות אני מניח שלא). אחרי ששאלתי את המעגנים למה הם עזרו לטנדמיסט להמריא התשובה הייתה: כי אחרת הוא היה נגרר בעמדה וככה מנעתי ממנו להפצע, קצת אידיוטי לא?

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : July 17, 2007, 05:34:59 pm »
זאת בעיה,
מצד אחד אנחנו לא רוצים תאונות
ומצד שני כשייש תנאי רוח חזקים אז אנחנו "עוזרים" למרחף (כשבעצם אנחנו מכניסים אותו לבעיה,,,אבל עזבו למי אכפת???)

קצת פחד לא יזיק
שוקי, ערב טוב (רק 42 מעלות כאן בת"א)

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #14 ב- : July 17, 2007, 11:09:27 pm »
אכן יש לנו תופעת העדר בהעדר אחראי אתר  ראיתי גם ביום שישי את הבחורה שנתלשה ועפה לשיחים, אותה בחורה נחמדה
גם הייתה בלבוש לא הולם רחיפה,  קסדה 1/2 וגופיה אני מניח שבגלל הגופיה גם חטפה שריטות
באותו יום כשהרוח התגברה היו כמה חכמים שבשקט עזבו את האתר למבוא חמה ובמבוא חמה היו תנאים מצויינים וההנאה היתה מרובה
נתקלתי מספר רב פעמים במרחפים חסרי ניסיון שלוקחים סיכון מיותר . אני אישית המלצתי לכמה אנשים לוותר
אולי כדאי  באמת להנהיג אחראי אתר אפילו דרך האתר.העניין הוא שישנם מרחפים שהצליחו לעלות לאוויר וחושבים שהבעייה נפתרה
ומה עם שליטה באוויר ?
בקיצור כולם צודקים
עמוס

אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
אחראי אתר - רעיון רע!!!!
« Reply #15 ב- : July 18, 2007, 11:28:20 am »
מי הפסיכי שיהיה מוכן להיות אחראי אתר, לריב עם מרחפים שלא מבינים למה הם לא יכולים להמריא ואח"כ לחטוף תביעה כשהם נפצעים על למה לא מנעת בעדו מלהמריא?
בסרט הזה כבר היינו והסוף שלו לא משהו!

תבינו, כל אחד יכול להרוג את עצמו איך שבא לו, כל זמן שהוא לא פוגע באנשים אחרים.
כל נסיון לחזור למגבלות הישנות של האגודה - אחריות, רישוי וכאלו רק יסבך אותנו עוד יותר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : July 19, 2007, 10:58:45 pm »
אני מסכים עם זו"ש.

הבעייה היא שרוב המרחפים מחליטים אם יש תנאים לפי "אם יש מצנחים באוויר או לא" ולא לפי בדיקה של תנאי
מזג האוויר באתר.
don't fly faster then your guardian angel