סוף סוף דיון ענייני

אני מקווה שאנשים יקראו .
ציטוט:"בסה"כ אני בא לשאול על רמת הסיכון, מה מבטיח שהסינק לא יהייה יותר ארוך? או כמו שכבר שאלתי שהנוסע יאיט את הריצה או יפול או יעצור (את זה לא ידעת לפניי ההמראה) ."
לא היתה ריצה,אלא "שליפה" (להבדיל מתלישה שהיא אלימה...),מבחינת ריצה לא היתה בעייה.
היינו באוויר ובקצה העמדה החלה שקיעה חריפה אבל היינו כבר כ -10 שניות באויר.
ציטוט:"חופה שצוללת קדימה משיכה תגרום לחזרה שלך מתחת לחופה והמשך טיסה אופקית ועם החזקת ברקסים משוכים קלות גם טיסה של 2-3 שניות בקצב שקיעה איטי מהרגיל דבר שיאפשר מעבר מעל השיח ולא דרכו."
הפיזיקה נשארה השימוש יכול להיות רבגוני ,לדעתי אתה טועה - כשצוללים בניתוק,משיכת ברקסים לא תאפשר את "הצ'אנס האחרון" כלומר:אם צוללים אל מכשול כדאי שלחופה תהיה מהירות ע"מ להמיר אותה לעילוי רגעי שיעלה אותך אל מעל המכשול.
כמובן שאין כאן נוסחא וכל מקרה לגופו, אלא (בשישי ובשבת) בכל המקרים של "המראת צלילה" משיכת הברקסים היתה תגובה של פניקה ולא שימוש מושכל כמו שאתה מגדיר,לרוב שנייה לפני המשיכה בברקס היתה גם קפיצה לריתמה מה שהשאיר את החופה מאחור ותרם לצלילה בהמשך.
עכשיו אני מגיע לעיקר : מתי ממריאים ? מתי מוותרים?
ושאלה נוספת כטנדמיסט :האם השיקולים שלי זהים לשיקוליו של מרחף חובב?
הרי כל המראה בכל אתר טרמלי עלולה להתסיים בצורה לא צפויה.
האם הנפה במבוא חמה כששניים או שלושה אנשים מעגנים אותי יותר בטוחה/נכונה מההמראה שהיתה לי?
התשובה היא לא- ובכ"ז כך אנחנו ממריאים (כל הטנדמיסטים).
ומה עם המראות בתבור? גם שם מתלבשים על עצים...
אני ממריא כשאני בטוח שרמת הסיכון סבילה, הרי תמיד ובכל המראה יש סיכון וכ"א מאיתנו קובע לעצמו את הגבול.
את ההמראה הספציפית המדוברת ,אני יכול להשוות להמראה ביבניאל ול"התיישבות" על המדרגה התחתונה.
בפעם הבאה שאהיה שם אצלם את המדרגה ואשלח לך כדי שהתמונה תהיה שלמה.
סה"כ המדרגה רחבה ובאופן יחסי נקייה ומאפשרת נחיתה בטוחה. השיח שניצחתי רך (לעומת עץ האלה שנמצא כמה מטרים מערבה...) ולא חששתי אפילו להעצר בתוכו.
כטנדמיסט אני מחוייב לבטיחות הנוסע ולהנאתו (וזה גם סדר חשיבות הדברים).
רוב המרחפים לא המריאו באותו יום, שלושה נוספים כן המריאו...
אני מוסיף שיקול שאין לרוב המרחפים החובבים - נסיון !
אי אפשר להשוות את הנסיון שלי לנסיון של חובבי הספורט,מדובר באלפי המראות ושעות לעומת מאות המראות,כאן באה לידי ביטוי ההחלטה להמריא.
ומבחן התוצאה...
נ.ב
הייתי מעדיף לעשות את כל ההמראות שלי כשיש שלג סביבי...
חלק מאיתנו "תקוע" בארץ