כתב נושא: בהמשך ל " רחיפות מיגבלתיות" הצעה לסדר היום  (נקרא 1138 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שלום לכולם

בהמשך לתכתובת בין אדרי לצחי בעניין "האח הגדול" ה"רגולטור" וחוסר פתיחות בפורום עקב כך  ובנוסף לסינדרום " אישתי קוראת את הפורום"  וסינדרום ההמשך של "החברה ירדו עלי ללא הפסקה אם אספר מה קרה" אני מציע את ההצעה הפשוטה הבאה:

בתוך הפורום הרגיל תהיה פינה אנונימית, כוונתי, כל מי שכותב שם ( משתמשים רשומים בלבד) מופיע כאנונימי ולא תהיה דרך לזהות את הכותב בכל צורה שהיא, גם התגובות לכותב יהיו אנונימיות באופן אוטומטי.

יתכן שזה יתן פתרון לסיפורי טיסה חשובים שאנו מתביישים\חוששים לספר אותם אבל  עקרוניים להפקת לקחים.

מאוד פשוט לביצוע על ידי המאסטרו מליק ואולי אפילו לתקופת ניסיון ובחינה.

אני מאוד חושש שהפורם הופך לפורום ברכות ליום הולדת ומאבד המון אנרגיה ללא סיפורי הטיסה המענינים וחריגים שלנו.

תגובות לשיפור הרעיון יתקבלו בברכה.

משה גרד

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
מוישל'ה,

תארגן מזג אויר טוב (לא רק במשהפון , גם במציאות), ואז לא יהיה בעיה של דיווח על טיסה/המראה ברוח מיגבלתית וגשם  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גרד זה פורום חברים, איזה מין צורה תהיה לפורום אם כולם יהיו אנונימיים?  אני מעדיף לסגור את הפורום מאשר פורום פרנואידי ואנונימי.

אגב אני לא בטוח שזה בר ביצוע.

מה שכן:
א) כל אחד יכול לשנות את היוזר שלו לכינוי שלא מזהה אותו.  רוב המשתמשים הקבועים בפורום יזהו במי מדובר אחרי כמה זמן. כמו שכולנו יודעים מי זה VTaiga.
ב) כמו שכבר אמרתי אפשר שרק משתמשים רשומים יוכלו לקרוא את הפורום, זה קצת יוריד מהיכולת של אתר רוח הקודש להיות "הפנים" של הספורט אבל אפשרי.

אבל לדעתי הרגולתור ,אישתו וגם האח שלו הם סתם תרוצים, ואם לא שמת לב כבר שנה+ שהפורום הוא רק פורום "מזל טובים" עם אחוזים אפסיים של חריגות.

מבחינתי מי שלא רוצה לכתוב בפורום שלא יכתוב ולא משנה מאיזה סיבה.

אגה עוד לא קיבלתי תשובה למה למרות שכבר 4 פעמים כתבתי בפורום שנחתתי על המסלול של מגידו אף אחד עוד לא פנה אלי מהרגולטור או רת"א.

איך מפקד טייסת 106 מצא את אדרי דרך הפורום על ארוע שלא כתבו עליו מילה בפורום ועל מה שכן כתוב בפורום לא?

לדעתי כל השמועות מגיעות לרת"א בסבבי הטלפונים שרצים לא מקריאה בפורום. עובדה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי ידידי

אתה מפספס את עיקר הרעיון

אינני מציע לסגור את הפורמט הנוכחי חלילה וחס אלא רק להוסיף לו פינה אנונימית.

אולי כדאי שתשקול שוב בכדי למנוע שנה נוספת  של ״מזל טוב על הקרוס לשרונה״

משה גרד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אין דבר כזה פינה אנונימית, כל הפורמט עובד ביחד זה לא שאתה יכול שיהיה לך ניק אחד בפורום הכללי ואחר במזג אוויר. זה או הכל אנונימי או כלום.

אז בוא נעבור לנקודה המעשית. האם אנחנו רוצים שהפורום יהיה פתוח רק למשתמשים רשומים או לכולם?

להזכיר או לידע את מי שלא מכיר - כרגע הפורום פתוח לקריאה לכל אורח, אבל אורח אינו יכול לראות קבצים מצורפים (תמונות) ולפתוח לינקים.
אפשרי בסימון V אחד שאורחים גם לא יוכלו לקרוא את הטקסט בפורום.

הצעה נוספת מי שמעוניין להיות אנונימי יכול לפתוח לעצמו יוזר נוסף בשם אחר.
רק שימו לב שמי שישתמש בזה לרעה כשאנחנו חוסמים משתמש חוסמים גם את כתובת הIP שלו ואת המחשב שלו ככה ששני היוזרים יחסמו (שניים במחיר אחד).
« עריכה אחרונה: October 11, 2010, 06:42:47 pm על ידי צחי רייל »

Lynx

• אורח
מעזה להגיח מאנונימיות וסליחה על ההתערבות אבל כאורחת בפורום למשך זמן די רב לפני שנרשמתי אני רוצה לתת את קולי נגד סגירת הפורום לרשומים בלבד. אולי לא הייתי היום בקורס רחיפה אילולא האפשרות הנהדרת לקרוא אתכם ללא מחויבות נוספת מצידי.

סתם שתשמעו קול אחר, אני מייד ותיכף חוזרת אל חיק האנונימיות החמה והאהובה שלי.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
אפשר שאתר רוח הקודש יהיה פתוח לכולם ואילו הפורום יהיה פתוח רק לחברים רשומים.
אם אפשר שרשימת החברים לא תהיה חשופה לכולם , זה אפשרי גם לפורום.
מי שלא רשום ורוצה להחשף לספורט (כמו הכותבת שלפני) יכנס לאתר אבל לא לפורום.
זה יחזיר את הפורום למקומו הראוי : מקום שבו כן אפשר לספר ולנתח אירועים שכולם יכולים ללמוד מהם.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
מיכל: 
אני לא ממש מבין... כמה פעמים הויכוח ירד מהפסים שרק רשומים בפורום השתתפו בו? לא זוכר ויכוח מר שהמשתתפים היו אנונימים, וכימעט בודאות יכול להגיד לך שהיו לא מעט "לא אנונימים" שעופיו עם שמות שקר ביוזר החמישי שלהם.
אין קשר בין "זה יחזיר את הפורום למקומו הראוי : מקום שבו כן אפשר לספר ולנתח אירועים שכולם יכולים ללמוד מהם." ומי שמגיב רשום או לא.... למרות שאני עוד לא מבין למה מישהו לא ירצה להיחשף...אם הדברים שאומר נאמרים לעיניין..אז למה לא?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מה הקשר לויכוחים עכשיו?          לא יכול להיות ויכוח שמישהו שלא רשום לפורום ישתתף בו, מי שלא רשום יכול רק לקרוא.

רולי מה שאדרי טוען זה ש"האח הגדול" נכנס לפורום כאורח קורא את ההודעות ויגיש תלונה למשטרה על כל אחד שכתב שעשה עבירה.
מה שמיכל הציע (למרות שזה בדיוק מה ששאלתי קודם) שמי שלא רשום לפורום גם לא יוכל לקרוא הודעות.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
מעזה להגיח מאנונימיות וסליחה על ההתערבות אבל כאורחת בפורום למשך זמן די רב לפני שנרשמתי אני רוצה לתת את קולי נגד סגירת הפורום לרשומים בלבד. אולי לא הייתי היום בקורס רחיפה אילולא האפשרות הנהדרת לקרוא אתכם ללא מחויבות נוספת מצידי.

סתם שתשמעו קול אחר, אני מייד ותיכף חוזרת אל חיק האנונימיות החמה והאהובה שלי.

היי "אנונימית" יקרה
בהצלחה ומקווה שנתראה בקרוב...

אני מסכימה עם מיכל, מכירה לא מעט אתרים שפועלים בדרך זו, אורח יכול לצפות באתר הכללי, אך פורום החברים הינו פורום סגור.
לעניין ההתנגחויות והויכוחים בעקבות פרסום אירועים בטיחותיים, אני חושבת לבכל זאת משהו השתנה בגישת החברים בחודשים האחרונים, אני חושבת שהצלחנו כבר כן להעלות דיווחים על אירועים שהתגובות והמשך השרשור בעקבותם היה יותר ענייני ותורם ופחות "עוקצני"...

סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
צחי: לא התייחסתי לדברים של אדרי... רק של מיכל. להיות רשומים לא אופך אותנו לאנשים שכותבים לעיניין.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
רולי יקירי, נראה לי שלא הבנת את כוונתי.
אין לי שליטה על "אם יכתבו לעניין". זה לא הנקודה.
הצעתי שגם הפורום (כמו רשימת החברים) יהיה פתוח לקריאה וכתיבה רק למי שרשום. ככה נוכל לכתוב דברים מבלי ש"האח הגדול" יעקוב אחרינו ויחפש קורבנות להגשת תלונות (אם זה בכלל נכון שזה קורה...).
זה יאפשר פתיחות וייתן הזדמנות לדיון מקצועי לגבי אירועים שקרו ברחיפה . הפורום באמת הפך לפורום ברכות ואיחולים ולאט לאט נעלמו בו דיווחים מקצועיים וניתוחים של אירועים ומקרים, כנראה בגלל חשש מניצול לרעה של כנות.

יום טוב!

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
בוקר טוב
פורום סגור לחברים בלבד: אין בעולם שום דרך לסגור אתר לגמרי, כל ענף ההיטק מחשבים עובד יום יום לפרוץ ולהכנס לאתרים הכי מאובטחים, אז להיכנס אלינו גם ללא יוזר זה יהיה משחק ילדים.
מי באמת ירצה למשוך מידע יוכל ללא מאמץ.
לצערי באמת הפורום הפך להיות מזל טוב, ודיי משעמם.
מעטים כותבים   לאין טסו, מתי נחתו, איך היה,  וכו.
וזה באמת מה שמעניין -העניין המקצועי.
חבל.
אפילו אנשים שכתבו פעם נעלמו מהאופק כי נמאס לכולם, נשאר רק קומץ קטן...

חוץ מזה מנסיון, באמת אנשים חדשים שלפני קורס  נכנסים לפה לראות, להתרשם, גם לפורום.

חבל
אבל כנראה זו האבולוציה של הפורום, כמו הקודם,הקודם, הקודם...
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
רולי אני אכתוב שוב - בכל מקרה כבר היום רק רשומים יכולים לכתוב בפורום.

הדיון הוא האם אורחים יוכלו לקרוא, גם אם הפורום ישאר פתוח לאורחים הם לא יוכלו לכתוב.

להיות רשומים הופך אותנו ליכולים לכתוב, לעניין או לא זה לא רלוונטי.

מנותק צבי ש

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
טוב, לא רציתי לבאס את אדרי, אז הנה אני lugh

אני אחריך, משה, לא תוכל להתחבא   hug

רעיון חמוד, לשנות שם!

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מאז תחילת דרכי ברחיפה, - למעלה מ 13 שנה,  תמיד היו כאלו שהפחידו את קהל המרחפים מכתיבת פרטים.
בד"כ זה נעשה בתום לב, בתחושת יחיד שהאמין שמישהו מבחוץ מחפש אותנו כדי .....
דיברו על הרשות,  הזהירו מפקחים, משוטרים וסמויים שמסתובבים בשטח, חברות ביטוח וכיוצא באלו.
בולשיט,  שום דבר לא קרה וכמו כל תרמיקה שבאה והלכה גם ההפחדות האלו באו והלכו, ועולם כמנהגו נוהג.

אין לאף אחד ענין להתעסק איתנו, אלא אם כן יש שם למישהו אובססיה אישית  בנושא. אף פקח או רגולטור לא ישב בזמנו החופשי לחפש  מרחף שעשה  סלטה בתבור, או קיפל כנף בזיכרון.

הפורום יכול וצריך להשאר במתקונתו הנוכחית, מי שירצה לספר את סיפורו יכתוב,  מי שחושש ללעג החברה ינצור את ליבו, או שיספר את סיפור האימה שעבר,  תחת השם פלוני.

מה שיכול במעט לעזור כדי להחיות את הפורום , הוא להמעיט בכתיבה פרטית שאינה מן הענין,  כמו " צביקה, תתקשר אלי בפרטי" או  " חבורת המעין החרב מתכנסת לקפה ומאפה" או  " המרק בגילבוע היה מלוח מידי".
ובהזדמנות זאת בקשה למרחפים מתחת ל150 שע' טיסה בהרים,  היו צנועים, והימנעו מלתת עצות בפורום, גם לא בעמדות.

היסטוריית הפורומים מוכיחה שלפורום כוח משלו,  תחילחתו בתפוז שנסגר ונפתח באתר האגודה שגם הוא נסגר ונפתח שוב בשינוי קל בגלל צעקות וקללות ונסגר בסוף, לאחר שפורום רוח הקודש עלה לאוויר - אף אחד מכל הפורומים לא הצליח לגרום לתביעה או תלונה מצד גורם חיצוני, למעט תביעת ביטוח שגם שם הציטוט מהפורום נידחה ע"י השופט.

עופר ג.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
עופר, שתי תובנות שעלו מהתגובה שלך:
א. יש חיים קצובם לכל פורום.
ב. אתה מזדקן, ;) כמו כולנו.
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עופר כל מילה בסלע.

רק ברמה האישית אני מרגיש שאלו שמפיצים את דברי השקר על כל מיני אנשים רעים שמחפשים אותנו בפורום רק הורסים לנו את מה שבנינו בעמל רב (של אמיר וקצת עזרה שלי) וזה כואב לי.

שלא תבינו לא נכון, אני גם נגד לכתוב מה שמפליל בפורום ז"א אם הייתי שודד בנק לא הייתי כותב על זה בפורום, אבל מפה ועד נחיתה בלי סייד יש הבדל של מזרח ומערב.

ז"א מי שנכנס לCTR של רמת דוד באמת עדיף שיחריש, אבל מי שדיווח ליב"א שהוא טס בתבור ואמרו לו שאין פעילות באזור ואחרי זה עברו מתחתיו 3 F15 יכול לכתוב על זה בלי חשש, ואם מפקד טייסת 106 לא מבין את ההבדל שיתקשר אלי 052-3638039.

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
המצב כמו שהוא מעולה
אז מה עוד יש לחפש
מי שרוצה יכתוב- רחיפות טובות ופחות טובות
תאונה או כמעט תאונה,בדרך הכול מתגלה מפי אחרים
שהיו במקום
הכפרי
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
יאאלה תפסיקו להתנשא,במשך השמונים שנה שאתה ברחיפה כמה אתה מעורב חברתית בלי אינטרס כספי, ועד כמה שקראתי את תקנון הפורום זהו אתר חברתי וזוהי זכות לברך חבר על קרוס ראשון לשרונה או מזל טוב אז תנחיתו את האף שנמצא בעננים כי אתם לא רואים (בגלל העננים )שזה מה שמרחיק את האנשים מהפורום כי לא בא להם לספר בגלל התגובות המעולות שלכם.
ותגידו תודה שיש לנו אנשים שמעלים רעיונות להעיר את הפורום הכמעט מת בדרך כזאת או אחרת ואחרים שפותחים מכ"מ ורואים לטווח ארוך את הנסיונות של רת"א לקרקע אותכם לגמרי (עוד לא עשיתי 150 שעות הרים ועוד לא קרוס) ופועלים על זמנם הפרטי וממונם האישי שאתם תוכלו לישון טוב טוב בלילה אז יאאלה תפרגנו זה לא עולה שקל!