כתב נושא: ארוע שלי בהמראה במבוא חמה יום שבת 21.6.10  (נקרא 780 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני מאוד עייף ולא מצאתי עד עכשיו זמן לכתוב כמו שצריך אבל אכתוב בכל זאת, גם אם באופן מתומצת.
נתחיל מהסוף, אני בריא ושלם ללא שריטה.
לא זוכר שעה מדויקת, אזור 8-9 בבוקר, מבוא חמה, רוח 0-5 קמ"ש. מצנח פייסטה L. זמן מטיסה אחרונה 29 יום. (!)
אני מחליט לצאת בקדמית, רומן לא מדריך אותי באופן רישמי ואני לא נמצא במסגרת קורס אך מבקש ממנו שיסתכל ויצעק לי לבטל אם הוא חושב שיש צורך. ניסיון ראשון לא מוצלח, עזבתי את הA מוקדם מידי והמצנח לא מעל הראש.
ניסיון שני מוצלח, יציאה עם הרבה מהירות, מצנח מיוצב מעל הראש, אני עדיין בתנוחת טורפדו, שם לב שאני יותר מידי שוקע, יודע שלמשוך ברקסים יותר מידי רק יחריף את המצב לכן אני מושך רק קצת ברקסים בעדינות אך ממשיך לשקוע בעדינות אל פיסת קרקע ללא אבנים ודברים רעים אחרים כ10 מטרים מתחת לעמדה. בודק שאני שלם וללא פגע, צועק לכל מי שבא לעזור שהכל בסדר גמור (תודה גדולה לרולי ואביב על העזרה בחילוץ הציוד). עוד תו"כ ההחלצות אני מדבר עם רולי ופשוט לא מבין מה גרם לשקיעה (חבל שאין צילום) אחרי שיחה עם רומן הוא מאיר את עיני לכך שמשכתי המון ברקסים וככל הנראה הבאתי את המצנח לדיפ סטול.
מה שהרגיש לי כמעט ברקסים היההרבה יותר מידי בשלב הקריטי של המראה ברוח אפסית שבה הדבר החשוב ביותר הוא צבירת מהירות (כמה קל לכתוב את התאוריה).
הלקח החשוב ביותר שאני לוקח מהארוע הוא תרגול התחושה של המצנח דרך הברקסים, בין ע"י טיסה ובין ע"י שליטה קרקעית.
הארוע יכל בקלות להסתיים עם מספר שברים מגעילים (נראה לי שכדי למות צריך להתאמץ קצת יותר).
כמו כן צריך לשים לב לרמת הכשירות הירודה לאחר תקופה ארוכה ללא טיסה ונסיון מועט באופן כללי, יכול להיות שהיה עדיף לוותר על הקדמית ולחכות להתחזקות.
באותו היום ביצעתי שתי טיסות נוספות מוצלחות בתנאים טרמליים, לפי דעתי מאוד חשוב כדי לצאת מהשוק של הארוע, למרות שלא היה ארוע קטסטרופי.  גם בהמראה השניה רומן העיר לי על יותר מידי ברקסים.

כתבתי את הסיכום יחסית מהר ובטוח שכחתי כמה דברים ונקודות.
אני כותב את התחקיר כדי שכולנו נפנים ונלמד מהטעויות של אחרים ושל עצמנו.
אני פתוח לשמוע כל ביקורת, הארה, הערה דעה סותרת ואני אשמח לעוד תובנות ונקודות מבט שונות על האירוע.
טיסות בטוחות ומוצלחות לכולנו.
בסופו של דבר היה לי סופ"ש מעולה!
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
ראשית, טוב לשמוע שיצאת מהחוויה ללא פגיעה!

כבעלים של פייסטה L, אני יודע שזו חופה שצריך לדעת להניף. היא לא ממש מתלהבת מקדמית ב- 0 רוח ולכן דורשת אולי יותר דיוק ונחישות בהנפה. זו תכונה שצריך לדעת ולהכיר.

מבלי להכנס לניתוחים - קטונתי וגם לא ראיתי, יש לי תובנה אחת שקשורה במבחן המציאות:
אם קיבלת 2 הערות מרומן על משיכת יתר בברקסים, קיבלת מתנה - זיהו לך את הבעייה!
עכשיו, אל תפספס את השיעור. קח את עצמך לאיזור אימונים, אולי אפילו לגבעה של ה"נמוך" אם יש לך כח, ותתחיל להתאמן בהנפה קדמית ברוח חלשה. עד שתרגיש שאתה בסדר.

אימוני הנפות תמיד טוב לעשות. עדיף עוד הנפה מעייפת מבלי להמריא, מאשר להמריא ולשקוע בהזדקרות. במקרה נחתת על מדף הסלע מתחת לעמדה. אבל באותה מידה היית גם עלול לעבור אותו!

מנותק שירה רוטזק

• משחק בארגז החול
    • דוא
צוק אנחנו כבר בחודש אוגוסט :-)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מתי המצנח עבר בדיקה של פרוסיטי?  אם לא עבר בדיקה בשנה האחרונה כדאי שיעבור לפני הטיסה הבאה עליו.

במצנח פייסטה תקין נקודת ההזדקרות היא מאוד מאוד נמוך, מצד שני פייסטה זה כבר מצנחים די ישנים ומצנח שהפרוסיטי שלו עולה גם נקודת ההזדקרות שלו עולה.
אחד הסימנים של מצנח שעבר את רמת הפרוסיטי שמתאימה לטיסה זה שקל מאוד להכניס את המצנח לפרשוטל (דיפ סטול).

כמובן שזה לא סותר את העובדה שבהמראה צריך לתת למצנח לטוס כמו שכבר נאמר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
במצנח כזה הבד בטח יהיה במצב מצויין.

מה מצב אורכי המיתרים לאחר שחיה בבריכת הדגים ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
אם היתה מערכת קארמות באתר, היית מקבל ממני עכשיו פעמיים:
1) מכיוון שדיווחת על תקרית, וזה דבר נדיר בימנו.
2) בגלל הסבלנות ללא גבולות שבה ראיתי אותך מטפל בגורה החדשה ששמה עדיין לא סגור סופית... (או שכן?)

בהערכה רבה,
גולדי.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

דוד פרנק

• אורח
היי צוק,
מעולם לא טסתי על פיאסטה אבל יצא לי פעמיים להניף פייסטות בארסוף עקב מלחמות של בעליהן להגיע להנפה נורמלית ולהחזיק את הכנף מעל לראש בצורה יציבה.
בשני המקרים ואולי הבעיה קיימת רק במצנחים הספציפיים, גם אני די נלחמתי במצנחים וההרגשה הייתה שהם לא רוצים לעלות כמו שצריך וגם כשהם סופסוף עולים למקום אז מהר מאוד הם רוצים "לרדת"
התחושה הכללית שקיבלתי מהמצנחים הייתה גרועה מאוד והזהרתי את החברה האלה שהמצנחים מאוד רגישים לפרשוטל ומסוכנים באופן כללי בעיניי. (לא זוכר מי היו, אולי הם זוכרים? צוק אולי?!?)
אני מקווה שמצנח פיאסטה חדש\תקין הוא מצנח שונה לגמרי ממה שחויתי והוא מצנח בטוח ומעולה למתחילים...

אני עדיין בבית חולם על לחזור לנורמליות בריאותית מסוימת ואחרי זה נחלום שוב על לטוס...

נ.ב
בנוגע למצב פרשוטל, אפילו כמה מילימטרים של ברקסים ידאגו לשמור את הכנף בפרשוטל.
לפעמים גם שחרור מלא לא יוציא מפרשוטל ויהיה צורך בספיד סיסטם\דחיפה של ה A או במקרים קיצוניים אפילו זיקור מלא של הכנף.
תלוי באיזה כנף מדובר\מצב\גובה\יכולת\מזל...
« עריכה אחרונה: August 23, 2010, 01:15:05 pm על ידי דוד פרנק »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
במקום לזקר את הכנף (אם לא יצאה מפרשוטל בדרך אחרת כמובן) עדיף למשוך על הA כמו שאתה מנסה ליזום פרונט. זה עדיף גם על להתחיל לחפש את הספיד סיסטם עם הרגל כי תנועות הגוף לצדדים בנסיון יכולות להכניס צד אחד להזדקרות מלאה ולספין, לכן אם הספיד סיסטם לא על הרגל שלך כבר עדיף למשוך על הA בידיים.

קיצר אם דחיפה על הA לא עוזר תמשוך אותם חזק יותר.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
מכוון שעדיין יש לי בבי"ס פיאסטה 2  L  אני חייב לציין שהכנף מניפה מצויין וטסה מצויין!

כמו רוב חופות עפקו מיתרי הברקס יש בהם גם דיינמה.........איתי הזכיר מים?.............

בקיץ האחרון  מצנח קארמה L  של הבי"ס ונראה שמישהו קיצר את מיתרי הברקס בצורה מסוכנת.
בדיקה מהירה והברקסים עדיין בסימון המקורי של עפקו!!!

מדידה של כול מיתרי החופה מגלה שכול המיתרים באורך המקורי או 5 מ"מ ממנו אבל  מיתרי הברקס בקומות העליונות התכווצו 3-4 ס"מ כול קומה ובסה"כ 11 ס"מ  קיצור למיתרי הברקס.

מסקנה......צוק במידה ונרטבו לך המיתרים לך תמדוד את אורך מיתרי הברקס מעל המיתר הסופי (כחול בד"כ בפיאסטה).
או בכלל תמדוד דגימה של כמה מיתרים מכול קומה בכול החופה.

ובקטנה חיפוש ספיד סיסטם?  דחוף את הA כמה שצריך עם כפות הידיים זה יותר מהר וקל.

בהצלחה

שי לנואל

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
צוק,

טוב לשמוע שהכל בסדר,
תודה שהעלת את הנושא המעניין.

ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני בהחלט אבדוק את עניין המיתרים, למרות שגם אם אני אגלה התקצרות משמעותית אני דיי בטוח שהם לא האשמים המרכזיים :'(

גולדי, עדיין לא התקבלה החלטה סופית.

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
כאחד שמכיר את הפיסטה טוב . זה מצנח טוב למתחילים ואין בעיות איתו.
לדעתי היית צריך עם ההתנתקות למשוך קצת את הברקסים לעילוי ראשוני ואח"כ לשחרר
אבל תוסיף למה שאמרתי את כל הערות שהעירו לך שהם הגיוניות
כמו דחיפה ה A קדימה , בדיקת אורכי המיתרים, פרוסיטי או יותר נכון לעשות  בדיקה שנתית יסודית של המצנח בעפקו
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
"לדעתי היית צריך עם ההתנתקות למשוך קצת את הברקסים לעילוי ראשוני ואח"כ לשחרר"
זה מה שאני עושה בד"כ ומה שניסיתי לעשות, מסיבה מסויימת הקצת הפך בפועל להרבה, כנראה בגלל תנוחת הטורפדו לא הרמתי מספיק את הידיים והמצב אפס שלי היה בעצם כבר משוך קצת, אבל שוב, יכול להיות שקיצור המיתרים תרם לעניין ואני אבדוק את זה.
המצנח עבר בדיקה לפני הקניה, לפני 10 חודשים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
"לדעתי היית צריך עם ההתנתקות למשוך קצת את הברקסים לעילוי ראשוני ואח"כ לשחרר"

משיכת ברקסים בהמראה לא יוצר שום עילוי להתנתקות, צאו מהסרט הזה כי ככה בדיוק גורמים לתאונות!
(האשלייה של לחץ כתוצאה של הרבה ברקסים בהמראה גם גורמת הרבה פעמים לקפיצה לרתמה)

את העילוי להתנתקות בהמראה משיגים אך ורק ע"י מהירות, ואת המהירות הזו משיגים ע"י ריצה.
הסיבה היחידה למשוך טיפה ברקסים בהמראה זה כדי שהמצנח לא ישיג אותך.
וגם אז אחרי הניתוק לשחרר לטרים כדי לאפשר למצנח לצבור מקסימום אנרגיה. (לפחות את החלק הזה הבנתם  ;))

אין תחליף לריצה חזקה בהמראה !!!!!

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
צחיק..ריצה מהירה ואחידה, כלומר

בתנוחת הטורפדו כמו שאתם קוראים לה אבל צעדים גדולים ומהירים כשהידיים גבוהה מספיק בשביל לאפשר לחופה מהירות טרים.

אני בד"כ כן מלמד בזמן הניתוק במהירות המראה מירבית למשוך מעט ברקסים בשביל ליצור עילוי רגעי גבוהה יותר למספר שניות  עד התרחקות בטוחה מההר (למעשה האטת קצב השקיעה והמהירות הקרקעית כבר תרחיק אותנו מההר).

אני לא ממליץ למשוך ולשחרר מיד זה רק יגרום למטוטלת כלפי הקרקע.

יאללה ביי
שי

דוד פרנק

• אורח
אני די נגד תנוחת הטורפדו, כשאתה עובר לתנוחה זו הראש כבר לא בתנוחה הרגילה ובעיני זה מתורגם לניתוק מסוים מבחינת החיבור שלך לכנף, האיזון והתחושות שהגוף רגיל אליהם לא אותו דבר, בנוסף גם שדה הראייה כלפי מעלה מצטמצם.
בתנוחה רגילה ניתן להגיע למהירות מספקת - הכל עניין של טכניקה והחלטיות.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ברוח קרובה ל-0 עם משבים קלילים של עד 5 קמ"ש שליפעמים לא נימשכים ליותר מ-5 שניות ריצה רגילה לא תספיק לייצר מספיק מהירות להמראה בטוחה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
איזה שדה ראיה צריך למעלה בזמן שאתה רץ? מה יש לראות שם שיותר חשוב מלצבור מהירות?

רואים שהמצנח תקין בזמן שהוא עולה לא בזמן שרצים, גם שהשטח פנוי בודקים לפני. וכמו שנועם אמר המראה ב0 רוח זה לא המראה ברכס וריצה קלילה לא תספיק.