כתב נושא: אריה לשובר - תזכורת.  (נקרא 388 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אריה לשובר - תזכורת.
« ב- : July 28, 2010, 12:43:19 am »
רציתי רק להזכיר לך שהכל בידי שמים (ויש כאלו שיש להם חולצת מדריך בשמים).

אולי תעדכן את החברה בפרטים מאחה"צ מופלא בנתניה ....?  ?  ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: אריה לשובר - תזכורת.
« Reply #1 ב- : July 28, 2010, 03:15:14 am »
כדרכי בקודש הכל שקוף.
רק אני לא אזכיר מי המדריך הרשע שבא בליל אמש בהיחבה ושתל ו.או הגביה את עמוד הברזל  ליד הגדר כדי לשפד אותי אך משימת הרשע לא צלחה lugh lugh lugh lugh
(למי שלא היה היום בדשא זה סתם בצחוק).
היות ואתמול נתתי שעור מלומד על ההבדל בין ACCIDENT ל-INCIDENT היום נתתי שעור מעשי והדגמתי בעצמי INCIDENT.
איך אני יודע שזו לא היתה תאונה? אמנם לא יגעתי עד שבדקתי שלא נגרם כל נזק לא לי, לא לסובבים אותי, ואף לא לציוד.
איך אומר איתי כאשר דעתו זחוחה עליו, ולא בגלל שהוא חזר בתשובה?
" הכל בידי שמים".
ואמנם היום אחה"צ אחרי שחזרנו מביקור אצל דודי, שאגב מתחיל את הדרך הלא קלה להחלמה, (פרטים בשרשור נפרד), באתי לדשא בנתניה ומצאתי רוח די חזקה עם רכיב צפוני למדי אבל במגבלות שלי.
היות ואתמול כתבתי על המראה מוצלבת, נאה דורש ונאה מקיים..... gogle
דא עקא, שבגלל הרכיב והעוצמה הרוטור פעם לפעמים באופן נמרץ למדי.
הבחור ההונגרי שהיה עם אדם , סליחה ששכחתי את שמו,הציע בנימוס את עזרתו בעיגון ואני כדרכי בקודש ,סירבתי ,אף אני בנימוס.
כידוע אני נוהג לא להמריא אם אני צריך עיגון להניף.
הנפתי איפוא  במיצוס ומוצלב באלגנטיות, ובטרם הספיקותי להסתובב מבלי לעזוב ידיים כמובן ,הרוטור החל להסיט לי  את החופה בפראות מחוצפת הצידה.
ואני ששכחתי שאני לא בחצי מיצוס ,שאני רגיל אליה, במקום לחרב את המצנח ,כפי שהיה ראוי לעשות וכמו שמליק כתב אתמול, באתי לתקן כמו שאני תמיד מתקן כאשר אני בחצי מיצוס.
אמא מה????
עד שהספקתי להעביר דרך ה-CPU שלי את הפקודה ליד הנכונה מצאתי את  עצמי נתלש לגובה מטר, ויד הבחור ההונגרי מושך אותי באינסטינקט ימינה.
מהר מאוד המצנח רץ שמאלה, אני כמעט מיצב אותו מעל הראש,  אבל אני כבר קרוב  לגדר שמדרום לעמדה, ואני כבר קבלתי עוד קצת גובה אז הבחור ההונגרי, למרות שאני צועק לו תעזוב!, מצליח לתפוס את הקצה השמאלי של ה FOOT STIRRUP כשהוא עומד על קצה האצבעות עם הידים מונפות גבוהה אל על, מה שגמר להסית את החופה ימינה אל מעבר לגדר ושלוש מיתרים חיבקו את עמוד התאורה מהצד הלא נכון כמסתבר. ואני בעצמי קרוב מאוד לעמוד הברזל הזויתי שלא ברור בכלל מה הוא עושה שם?
מיד התנתקתי, בדקתי את עצמי ואני שלם למזלי ללא פגע ושריטה,  פרט לפגיעה קלה באגו, אבל זה לא נחשב.
אדם מחזיק טיפ מהחופה  בידו האמונה , כדי שהכל לא יתנפח ויתרומם ומיכאל עובר לצד השני ולאחריו אני .
בודקים  יסודית את הציוד ופרט לשלשת המיתרים הסוררים בקרת הנזקים אומרת אין נזק.
ברוך השם אפשר לסווג אותה כתקרית ולא כתאונה.
אבל כפי שכתבתי אתמול , לקחים יש להפיק מהתקרית בדיוק כמו מתאונה. מי ערב לנו שגם בפעם הבא  המזל תעיר פנים כמו הפעם.
לאחר שלא שמעתי לעצות המלומדות של חברי אודי "תקרא לערבי, הוא יטפס וימשוך ויוציא וכו' שניתנו מתוך כוונות טהורות, תוך עשר דקות בעזרתו האדיבה של מיכאל, ועם הפלאייר של מנחם, פתחתי שלוש קרבינות וסגרתי אותם שוב עם המיתרים הפעם בצד הנכון.
תודה לשניהם.
מה עכשיו?
 שוב מניף אבל הפעם...רק חצי מיצוס, זו הרי השיטה שאני שולט בה הכי טוב, לא כך כתבתי אתמול,? ושוב ללא עיגון, ושוב נתלשתי אבל הפעם בשליטה, עם תיקונים קלים ימינה ושמאלה, הגעתי תוך שניות לכל גובה שרציתי, והבעיה היחידה שנותרה, היא שכל פעם שרציתי לנחות דמיינתי שאני טנדם, ותמיד פרט לפעם האחרונה מישהו מהחברה לקח לי את הברקסים, כאשר רגלי נגעו בדשא, משך אותם בחוזקה והמצנח נופל שדוד כסמרטות ללא חפץ.
בפעם האחרונה השתמשתי בטכניקה שאני אוהב בנחיתה ברוח חזקה: עם הנגיעה בקרקע כמובן מבלי אפילו לחשוב לגעת בברקסים, אני כמעט ומתיישב  על ידי כיפוף הבירכיים, כאילו שעוד לא נגעתי בקרקע ואני ממשיך את תנועת המצנח כלפי מטה עוד עשרה או עשרים סנטימטר,תוך כדי שאני מחזיק בידי את מיתרי ה-C  ואז אני מתרומם בבת אחת מלוא קומתי תוך כדי סיבוב אחורה ומשיכה חזקה ב- C עד לחיחרוב המצנח.ואם יש צורך כמובן אני רץ אל המצנח.
הפטנט הזה עוזר להרפות את הלחץ  של המיתרים על החופה בדיוק בשניה לפני משיכת מיתרי ה- C וזה עוזר המון ברוח חזקה מאוד.
כמובן שכל אחד מוצא לעצמו את הטריקים שלו, ואת השיטה הזו לא נאלצתי לנסות אותה בחירום עם נחיתה ברוח מהירה יותר ממהירות המצנח דהיינו בנחיתה ברברס.
אני רק באתי לספר מה עשיתי וזו לא המלצה  להשתמש בשיטה זו, למרות שמישהו סיפר לי שניסה אותה ואהב  אותה.
המסקנה העיקרית מהתקרית, אם אתה שולט היטב בשיטה מסויימת על תחליף אותה בשיטה אחרת אפילו טובה ממנה עד שלא תשלוט בה לפחות באותה מידה.
אל תנסה להתאמן בה בתנאים מגבלתיים.
ואם מישהו כבר תפס אותך בפינת הריתמה בניגוד לרצונך ...... תגיד שמע ישראל.
אני פשוט לא הספקתי כי האירועים היו מאוד מאוד מהירים.
מה איתי מספיק מופלא?
לילה טוב
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 28, 2010, 07:54:31 am »
אריה יש לך טעות במסקנה העיקרית,

המסקנה היא: אין להזכיר תקריות טיפשיות של איתי לשווא  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 28, 2010, 08:05:51 am »
אריה - כל עוד חוש ההומור שלך נשאר תקין, אתה כותב באדום ולא שוכח לציין את מפתח SOL, אני יודע שאתה בסדר.

בהמשך לעניין החזרה בתשובה ובניגוד למה שאיתי רשם, אני דווקא גורס שזו מצווה חשובה להזכיר תקריות טפשיות של איתי, וכל המוסיף הרי זה משובח...  :)

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #4 ב- : July 28, 2010, 08:11:40 am »
טוב אז בשביל לנפח את האגו....
(לא של המנצח אלא שלכם)
הנה כמה תמונות
אני מתנצלת מראש, חלקן לא ממש טובות, צולם בפלאפון... (חלקן אפילו לא שוות שמירה)
הראל, לא מצאתי אותך בפייסבוק כדי לתייג אותך שם, תנסה אתה כך אזהה אותך.
נתחיל מאריה שכיכב ממש...
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #5 ב- : July 28, 2010, 08:18:44 am »
ועוד כמה
טנדאמים טנדאמים......
השמים הם הגבול.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #6 ב- : July 28, 2010, 08:30:12 am »
ועוד קצת...
קבלו את אילן נח לו אחרי שנ"צ ארוך בגובה 10000 רגל..
הראל, יורם... צילמתי הרבה יותר תמונות שהיו אמורות להיות מדהימות... אני לא מעלה אותן אפילו, הן כל כך מטושטשות... סליחה.
השמים הם הגבול.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #7 ב- : July 28, 2010, 09:03:39 am »
ולסיום
גם אני הייתי קצת באוויר,
לא, עדיין לא לבד, (מחכה לקריאה ראשונה לטיסות נמוכות  hug, מודה שהבטן מתכווצת מפחד והתרגשות כאחד  :)).
עניתי (נראה לי דיי בסדר  :)) לחידותיו של רייב לשובר בנושאי המראה ונחיתה  ;D . אריה תודה, אני לומדת המון.
ואפילו הנפתי בעצמי, כמובן רק כשהרוח ירדה וכשמשה שומר שאשאר על הקרקע  lugh

ועוד משהו קטן
הדס כבר מומחית בקיפולים, (למי שרוצה, בתשלום כמובן  lugh)
החליטה והתעקשה לאגד את המיתרים בשיטת איתי, (משה, אתה יודע שאני לא יכולה עליה... ;D)
זה הצליח דווקא יפה, אולי אאמץ את השיטה, נבדוק בהמשך.

סיגי
השמים הם הגבול.