כתב נושא: בטיחות באירוע רוח הקודש  (נקרא 1488 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה לשובר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: בטיחות באירוע רוח הקודש
« Reply #20 ב- : July 26, 2010, 10:36:26 pm »
וואללה! בגילי אני עוד  זוכר קצת ומתרגש! הרבה? זה  ממש נהדר, לא כן?.
 hug
והמדריך שלי ממנו למדתי כל כך הרבה  על מצנחי רחיפה, מודה שהוא בן אדם,? עוד יותר נהדר. (למרות שלא כולם יסכימו אית, אני מכיר יותר מאחד שיגידו שהוא לא בן אדם) lugh
וכעת ברצינות רק רציתי להראות לצחי, שלא כל דבר הוא תאונה.
יש ACCIDENT ויש INCIDENT
או בעברית משפטית: תאונה או תקרית.
למדנו בקורס חוקרי תאונות אוויריות מרזצ'יק (עו"ד יצחק רז) ואני מתמצת את זה טלגרפית:
שתאונה היא אירוע שבו נפגע (ללא כוונה) אדם ו.או רכוש ו.או נגרם נזק (כלכלי).
לעומת תקרית  שהיא אירוע עם פוטנציאל לתאונה.
ושתיהן צריכות להיחקר כי ההבדל הוא רק בתוצאה.
אין בינינו ווכוח, לכל היותר בסמנטיקה, ככל שנרבה להתאמן ולהתייחס לספורט שלנו ברצינות המתחייבת ולהמקצע כמה שיותר כך נקטין את הסיכון לתאונה.
למי מאיתנו לא היו אירועים כאלה או אחרים שרק המזל לא הוביל אותם להיגמר בצורה אחרת ולא נגמרו כתאונות?
מוטב ללמוד מאירועים כאלו כאילו הם היו תאונות ממש, כי לא תמיד מובטח לנו את אותו המזל.
שנייה אחת של חוסר ריכוז לפעמים גובה מחירים שחבל על הזמן.......
היום ביקרתי את קרלוס יחד עם מנחם בזכרון.
הוא הסכים לבוא איתי לבית החולים בחדרה והתאשפז שם להמשך תיקונים ושיפוצים.
מרגיש פחות או יותר בסדר חוץ מהכאבים, פתחו לו ותפרו מחדש את הזרוע, שמו לו אינפוזיה, ועושים לו כל מינ י צילומים ובדיקות.
מחר נתעדכן בהמשך ומפה אנו שולחים לו ברכת החלמה מהירה.
טיסות בטוחות ומהנות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #21 ב- : July 26, 2010, 11:54:58 pm »
אריה שורה תחתונה - מי שמתאמן בשליטה קרקעית ומי ששולט בכמה צורות הנפה הסיכוי שלו לתאונה קטן יותר.
לעולם לא יגיע ל0 אבל תמיד צריך לשאוף לשם.

הנסיון שלך "להראות לי" הוא התעסקות בזוטות, המינוח הנכון של המילה הרבה פחות חשוב מהמשמעות של המשפט. מה זה משנה אם קוראים לזה תאונה או תקרית או מעידה, הנקודה החשובה היא שיש דרך שיכולה להביא לכך שיהיו הרבה פחות כאלו.
לפעמים שמסתכלים עם זכוכית מגדלת על קוצו של י לא רואים את התמונה הגדולה. (אני מקווה שלימדו בקורס את חשיבותה של התמונה הגדולה)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 27, 2010, 07:27:41 am »
טוב ...
בוקר עצוב 6  הרוגים עקב התאונת היסעור ברומניה
באמת חברים יקרים ואבדה גדולה לעם ישראל.
לעניין:
1.תקריות בהנפה יכולות להיות לכולם גם למנוסה ביותר (קשר במיתר,משבים,שינוי כיון תרמיקה ) כך שאני ממש לא מתרגש ממה שנרשם פה  בנושא הנפות מושלמות. (צריך להיות שאיפה למושלם זה לא באמת קורה במציאות )
2. ארועי הנפות ותקלות אני רואה כמעט כל יום וגם אני לא חסין מהם.
3. נכון תמיד להתאמן בהנפות "המשפט תמיד מנצח ". אך החיים חזקים יותר .
4. מי שטס הרבה ברכס ומגיע להרים מתקלקל לצערי אני ממש מרגיש את זה גם על עצמי .
5. אירוע רוח הקודש - חברים מגיעים למפגש חברתי ורוצים גם לטוס נכון הם לא טסו חודש חודשיים ולא התאמנו בהנפות אז מה ,הם ינסו שוב עם תמיכה ועזרה מחברים מבחינתי זה ממש בסדר זהוא היסוד של רוח הקודש "עזרה לחברים."               
6. אף אחד לא חסין לתקריות ולארועי בטיחות גם הצדיקים הגמורים שמקפידים בתרי"ג מצוות זהוא ספורט שהסטטיסטיקה מצביעה
הרוג בשנה- 90 פצועי גב ,רגלים,ידים -40 שפשופים ופציעות קלות .
7. תאמינו לי (ואני מכיר את רוב האירועים בענף ) אף אחד לא חסין ,אף אחד לא חף מטעיות ,זה יכול לקרוא לכולם. כולל לותיקים ביותר.
לכן עוד עין ,עוד רגע של תשומת לב ,עוד חבר תומך ועוזר ,מילה טובה או הערה -תמיד יביא לשיפור המצב הקיים
שלא יובן מדברי שאני לא בעד אומוני הנפות להפך אני חושב שזה חשוב ביותר אפילו חשוב יותר מהטיסה עצמה
אך חייבים לקחת את הנושא בפורפורציה מתאימה .

שלא נדע עוד צער

בשורות טובות
אדרי
החרב המעופפת
« עריכה אחרונה: July 27, 2010, 07:40:08 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #23 ב- : July 27, 2010, 10:59:48 am »
רק רציתי להגיב בענין העיגון.
זה ברור לכולם שלקחת סתם מישהו "מהרחוב" ולבקש ממנו עיגון זה אידיוטי - גם אם אתה יודע לצעוק את הפקודות שלך באופן הכי ברור שיש.

מה שלא כולם יודעים - שגם מרחפים ותיקים לא תמיד יודעים איך לעגן.
אני בדר"כ לא יוצאת בעיגון, אבל מסכימה שזו לא מילת גנאי. מצד שני: פעמים רבות הייתי צריכה להסביר למעגן, שילך איתי קדימה למצנח - ולא ינטע אותי בקרקע (מיותר). בקיצר: גם לעגן צריך לדעת איך.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #24 ב- : July 27, 2010, 11:39:47 am »
צחיק נתקע לי הדף הראשון אחרי תגובתו של אדון מליק.....כתבו משהו חשוב ?  lugh

זהבית את צדיקה גדולה  ומוזר שלא דובר על כך קודם (אולי בדף שלא הצלחתי לקרוא).
עוגן יכול גם להיות הסיבה לתאונה שלך במידה והוא לא יודע לעגון נכון או מה אתה רוצה ממנו בתור עוגן!

הרבה פעמיים "העוגן" שהוא בעצמו מרחף וותיק  גם עם ילך לקראת החופה הוא לא יעשה זאצ מהר מספיק או יתעקש על הקו הישר במורד הרוח ולאו דווקא מתחת לחופה.

זה חשוב שבעתיים באתר תרמלי.

צחי
נשמע שאתה כמעט כועס על איתי  שהוא יודע יותר משיטת הנפה אחת ברמה גבוהה!
אני לשם שינוי בדעתו של איתי שמי שמתאמן  בשליטה קרקעית מועט מהרצוי (99 אחוז מהכותבים והקוראים בפורום) מומלץ שיתאמן בשיטה אחת לרמה גבוהה מאוד.

תנחומים למשפחות ההרוגים ולמשפחת ח"א

שי לנואל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #25 ב- : July 27, 2010, 01:18:14 pm »
שיקה או שבאמת פספסת פה איזה דף או שיש לך בעייה רצינית בהבנת הנקרא, אני לא כועס על איתי שהוא יודע כמה שיטות להפך אם כבר אני כועס שמעט מדי אנשים יודעים כמה שיטות. אני רק לא מבין למה איתי ציין שזה מיותר.

אדרי אף אחד לא טען להנפות מושלמות, הטענה שלי היא שגם להניף וגם לבטל המראה לומדים באימוני שליטה קרקעית. ומי שיודע את שניהם טוב הסיכוי שלו להפצע בהמראה קטן בעשרות מונים ממי שיודע בצורה בינונית !
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #26 ב- : July 27, 2010, 02:23:38 pm »
אף מילה על הקסדה הלא רכוסה?

טוב, האמת שבעצם כן אמרו. בד"ח.

לעניין עצמו, דברו רבות על רמת ההנפה ושיטות הנפה ואפילו על איך אני מניף (לא לגמרי נכון, אגב. אני מניף אחרת בתנאים שונים ועל מצנחים שונים. רוח חזקה מאוד וטאנדם- יד ימין מניפה, ברקס מוצלב ויד שמאל מנהגת [ידית שמאל ומיתר ימין]. מצנח סולו ברוח פחות חזקה או מצנח עם ברקס קצר- מניף ביד ימין, ידיות ברקסים ביד שמאל ומעביר ידית ימין בזמן הסיבוב מבלי לעזוב)

לדעתי ההנפה במקרה הנ"ל לא היתה ללא שליטה.
השליטה אבדה כשקרלוס נתקל במצב לו לא ציפה: ההפתעה שבהיותו מסובב מלכתחילה בכיוון ההפוך לזה שבו האמין עד לרגע בו התחיל להסתובב וגילה שהוא בדרך לפיתול מלא.
שימו לב להשהיה הארוכה להפליא (כ 2 שניות) בה בעצם אין כמעט נסיון תגובה מצידו: מעין "אופס- לא התאמנתי על זה..."
אצל טייס לא מיומן ישנן לרוב בעיות ברמת הדיוק של הביצוע, ובשיקולים באיזו שיטה להשתמש. לא זה המקרה.
לקרלוס יש את המיומנות הטכנית להטיס במצב הזה, אבל הוא היה צריך לחשוב על זה, ולא היה לו זמן.
לרובנו יש קבעון מחשבתי לגבי אופן ביצוע פעולות בתפעול מערכת בה אנו מיומנים. אנו יודעים לצפות את התגובה ולפעול בהתאם ומראש. הנסיון מאפשר לנו לצפות גם תגובות פחות נפוצות ולהכין גם להן תגובות מתאימות (וכידוע, גם לזהות טעות כשאנוחנו חוזרים עליה).

הבעיה אצל טייס מיומן למדי (אבל לא מאוד) צצה כשההפתעה באה מכיוון לא רק לא צפוי, כדרכן של הפתעות, אלא מכיוון שצפוי שלא תבוא ממנו. במקרה הנ"ל כיוון הסיבוב. קרלוס ידע שהוא מסובב בכיוון אליו הוא רגיל, כי לא היה בד"ח ושום דבר לא אמר לו בבירור שלא כך הוא.
כאן (לדעתי) נכנס הקיבעון לגבי אופן תפעול המצב: מצנח מנהגים בידיות.

התגובה הנכונה למצב היתה צריכה לבוא לפני 2 שניות ההשתהות, והיא "לא ברור לי מה קורה פה עם הסיבוב, אבל המצנח טס. יש להפנותו אל הרוח והחוצה מההר". במקרה הזה של יותר מחצי פיתול, הניהוג המקובל בעזרת הידיות הוא מבלבל במקרה הטוב, ומסוכן בשל החיכוך על מיתרי הברקס (עלולים שלא להשתחרר בהרפיית הידית).
תגובה של טייס שמכיר את הסיטואציה הינה מיידית: מבט למרחב, לא לחופה (זיהוי הסחיפה), ושליחת הידיים גבוה מעל הפיתול, אל מיתרי הברקס או קבוצת המיתרים האחוריים וניהוג בהתאם.
ישנה בעיה לשלוט בניהוג בזמן שהפיתול משתחרר (מה שיקרה כמובן בתזמון הגרוע ביותר- ראו דוגמה בסרט), אבל קל לשמור על הפיתול מעט מעבר ל 180 מעלות, אז אין שינוי מהיר של אוריינטציה וקל לנהג גם אם טסים עם הגב\צד לכיוון התנועה.

בזמנו, לפני מלאן שנים התעורר ויכוח בין מרחפים מנוסים יותר ופחות לגבי מספר טייסים שנהגו להמריא ברוורס ולהסתובב רק לאחר המראה. בעיני אנשים רבים זו היתה הפגנת חוסר זהירות ו"שופוני", אבל לדעתי מדובר במיומנות שהשליטה בה תורמת רבות לבטיחות. (כן, אני הייתי אחד מה"ממריאים לאחור" ואני עדיין ממריא כך לפעמים. כי זה כיף, ואני טס בשביל כיף).

רכישת המיומנות הזו פשוטה להפליא.
בטיסה הבאה בה יש לכם גובה מיותר ואויר יציב, הביטו סביב, ודאו מרחב נקי, בדקו שידית הרזרבי במקם הנכון ופתלו את ה V-LINES בקצת יותר מ 180 מעלות. טוסו קצת במצב הזה, למדו את עצמכם לשלוט בכמות הפיתול (לי הכי קל ב 270 מעלות, עם הצד בכיוון הטיסה), נהגו בעזרת המיתרים (ברקס, קבוצה אחורית), תתרגלו.
שימו לב כמה קל להטות משקל, כמה חזקה ההשפעה, ושאין למצנח נטייה להתאזן בעצמו!
חזרו על התרגול עד שתשעממו ולא יהיה בכך יותר שום דבר חדש או מרגש, ואז חזרו עליו עוד כמה עשרות פעמים.
הרעיון הוא שהמעבר לניהוג מדוייק במצב כזה יהיה טבעי כמו התיקון האוטומטי לסחיפה בריצת המראה "נורמאלית".
וכמו שרבים וטובים פה אמרו לפני, זו תרגולת משלימה לאחר שכבר יש לכם שליטה טובה בהנפה שאינה מלווה הפתעות.

וכן, אפשר ורצוי לתרגל גם אם רמת ההנפה הבסיסית שלכם טעונת שיפור.

ורמת ההנפה של כולנו טעונת שיפור. תמיד.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #27 ב- : July 27, 2010, 04:32:40 pm »
אוי ואבוי- אני לא מאמין למקרא עיניים.
אלמוג  - אתה שולח כאן כמה אנשים לב"ח !
לא עושים את התרגיל הנ"ל ללא הדרכה צמודה !
אתה בחור אופטימי  , אבל : "יודע אדם נפש בהמתו" .
כדי לבצע את האמור צריך ברש ובראשונה נסיון רב בהטסה גילה , בתפעול תקלות ובהבנת הטיסה.
מהכתוב אפשר להבין (ויהיו מי שיבינו כך) שישר אחרי קורס אפשר לנסות לתרגל את ההיפוך והיפוכו...
אנא סייג את דבריך.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #28 ב- : July 27, 2010, 11:40:23 pm »
כגרופית... לא חלמתי שיגיע היום שבו לא אסכים עם משהו שאיתי אלמוג כתב -  hug

אבל איתי,
יש משהו במה שיובל אומר.
זה לא התקופה (בלאגן בספורט שלנו) ולא העונה (איפה תתרגל בתבור? במבוא חמה? גובה מיותר? לתרגול כזה ללא הדרכה? לא בטוחה שהגובה מספיק...) לביצוע מנוברים כאלו ללא הדרכה הולמת. ידית רזרבי במקומה זה לא מספיק.

מצטרפת לקריאתו של יובל לסייג את דבריך...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #29 ב- : July 28, 2010, 02:53:43 am »
יובל וזהבית.....

קצת נסחפתם....תרגיל פשוט  (עדיף אולי להתחיל ברכס ביום קל או בהרים בטיסת בוקר)
כול אימון של ווינגאובר הוא יותר מסוכן מהתרגיל הנ"ל.

הייתי שם סייג אחד לדבריו של איתי שחשוב להגיע קודם לרמה סבירה פלוס על הקרקע ושההיתנגדות בזמנו כנגד ההמראות האלו היו  כנגד טייסים מתחילים ועכברי רכס שבאו לתבור וזיכרון ולא הבינו למה זה מסתבך להם בהמראה באתרתרמלי.

צחיק
כוונתי הייתה שאתה כועס על זה שאיתי לא ממליץ ללמוד הרבה שיטות למרות שהוא כן שולט בכמה,  אני דווקא מסכים איתו שבמידה ואתה לא מקדיש לזה מספיק זמן עדיף להתרכז בשיטה אחת מאשר להתפזר על כמה .

יאללה ביי
שי

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #30 ב- : July 28, 2010, 03:19:14 am »
טוב, האמת שציפיתי לתגובות כאלה אבל קיוויתי שכמו שיובל וגולדי מבינים שצריך ללמוד ללכת לפני שרצים (ולרוץ לפני שעפים) כך גם שאר המרחפים שיודעים לקרוא (מאפיין של אינטליגנציה מינימלית) יבינו שצריך ללמוד לעוף קדימה לפני שעפים ברוורס.

ההסתיגות היא בגוף הפוסט, היא רק מוגשת בצלחת ולא לעוסה וחצי מעוכלת.
"חזרו על התרגול עד שתשעממו ולא יהיה בכך יותר שום דבר חדש או מרגש, ואז חזרו עליו עוד כמה עשרות פעמים."
"וכמו שרבים וטובים פה אמרו לפני, זו תרגולת משלימה לאחר שכבר יש לכם שליטה טובה בהנפה שאינה מלווה הפתעות."

לשאלתך, גולדי, כן- בתבור, במבוא חמה באפקט, בכל מקום בו יש גובה וזמן לתפעל תקלה ותנאים רגועים.
להזכירכם: כולכם (שמניפים הפוך) מתמודדים עם שליטה במצב בו הגב לכיוון הטיסה, רק ברמת קושי גבוהה יותר מאשר בטיסה בגובה!
הרבה יותר קשה לשמור מצנח מאוזן ולמנוע קריסות על הקרקע.

מהות התרגול היא לחוש בנוח בניהוג המצנח במצב זה.
הביצוע הינו פשוט, קל ובטוח כל עוד יש מרחב לסחיפה.
כמובן (והנה עוד לעיסה) שמי שינסה להמריא הפוך מבלי שיגיע תחילה לרמת שליטה גבוהה בגובה בטוח נכלל בקטגורית ה"בהמות" במשפטו של יובל לעיל והאמת שאני בעד לתת לברירה הטבעית לדלל את מי שלא מבין את סדר הלימוד (הליכה->ריצה->טיסה וכו'), ושלא עוברים שלב לפני שעונים על הדרישות המוקדמות.

יובל, אתה צודק שיש אנשים שינסו כל דבר מבלי שיש להם את הכלים להתמודד עם בעיות פוטנציאליות, אבל הם לא צריכים את עזרתי כדי להגיע לב"ח.

אני מקווה שההסתיגות ברורה יותר עכשיו, ושכולם מסכימים שמיומנות ותרגול קודם של שליטה בטיסה ברוורס היו יכולים להוציא את קרלוס מהמקרה הנ"ל ללא שריטה.

וקרלוס, בהזדמנות זו, טוב לראות אותך!
יש תכניות קלושות להגיע לישראל בקיץ הבא. אני מקוה שיצא לנו להפגש.

אדיוס

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #31 ב- : July 28, 2010, 02:09:43 pm »

או בעברית משפטית: תאונה או תקרית.
למדנו בקורס חוקרי תאונות אוויריות מרזצ'יק (עו"ד יצחק רז) ואני מתמצת את זה טלגרפית:
שתאונה היא אירוע שבו נפגע (ללא כוונה) אדם ו.או רכוש ו.או נגרם נזק (כלכלי).
לעומת תקרית  שהיא אירוע עם פוטנציאל לתאונה.
ושתיהן צריכות להיחקר כי ההבדל הוא רק בתוצאה.

מצ"ב קטע מתוך כנפיים 16, אוגוסט 1996: