כתב נושא: בקיעת האינוורסיה בתבור - פעם ראשונה  (נקרא 367 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
"ייס, בייבי, ייס", אני שואג ודוחף ספיד סיסטם עד הסוף, צולל אל העליה המובטחת. עברתי מערבה את הכביש המוביל לדבוריה. נראה כי חלפו יובלות מאז השארתי מאחור את הבתים הצמודים למטעי הזיתים והשדות החרושים. הרגעים האלה הם הארוכים ביותר. אני מותח את עצמי וסוחט את הזמן עד למפגש עם עילוי בחוץ, או לפניה חזרה לאחור, לעילוי ההר הביתי. הפעם, יש איתותי תקווה. הרוח בפנים מתגברת, השמש נעלמת מעל החופה, מציפה אותי באור דבש ושפת ההתקפה האדומה מסתערת קדימה ליצור מגע. אבל, המפגש הסוער לא קורה. במקומו, אני נכנס לעילוי עדין כמו טוסיק של תינוק, והגוף הרוטט של המולתית הברזילאית החמה צולל חזרה למעמקי תודעתי. "תרגיש את האוויר" לוחש לי סבסטיאן, "אל תנתח, אל תצפה, תפגוש נקי...". העילוי מתגבר, ואני משחרר ספיד סיסטם לאט. לקראת הסוף, אני ממשיך להאט ומושך ברקסים למה שנראה לי כמו מינימום סינק. הואריו עולה בהתמדה. "אל תהיה גרידי," לוחש לי סבסטיאן, "הכי חשוב עכשיו זה להישאר בתוך התרמיקה". הואריו מתייצב, ואני סוחט רגע נוסף במעלה הרוח. "הרוח חזקה, הליבה במעלה הרוח, אתה בליבה,... אתה תיכף נזרק..." אני מקשיב לסבסטיאן, אבל הפעם אני הולך על כל הקופה, ונותן לעצמי עוד שניה או שתיים של עילוי מאקסימאלי עם כנף מאוזנת במעלה הרוח. ברגע שהקצב יורד, באותה אלפית שניה, אני זורק עצמי ימינה חזק, ברקס על גבול הספין, רגל שמאל (נו באמת...) מביאה בעיתת פנדל בין הקורות לקול שאגת האוהדים. רבע סיבוב, משחרר טיפה ברקס ימין, עוד רבע סיבוב והמנזר מולי. הדגל הצלבני ממני והלאה. כיוון בול. מבט מטה, והמסע הארוך במעלה הרוח עומד להסתיים כהרף עין. "קיפ איט סמוד' " לוחש לי סבסטיאן, ואני נכנס לסיבוב מתואם, שטוח, אבל בהיכון להגברת הפניה ימינה עם כל סימן של ירידה בעילוי. "אתה מאבד את התרמיקה במורד הרוח, אתה נכנס לסינק שאתה לא יוצא ממנו" סבסתיאן מתעקש לסיים את המשפט, אפילו שאני מאותת לו שאני יודע. לא יכול לשכוח את הירידות האלה בתוך הסינק שבמורד התרמיקה המסתיימות בנחיתה. אני מהדק טיפה, ליתר בטחון. אני שוב במעלה הרוח. מעליי ענן קומולוס יפהפה מתחיל להתפתח. הינומת כלה מתחתיו, והשמש יוקדת מבעד לתלתל מסתובב בקצהו. אני לא יודע אם שמעתי אז, או שאני שומע עכשיו, מוזיקה שמיימית בכנסיית הדור מציון. פגשתי חבר'ה שטסים עם מוזיקה. יש להם פלייליסט שונה לכל סוג אוויר. מוזיקה בשמיים. בינתיים אני מסתפק במוזיקת הרוח ותוספות הדמיון. קצב העליה מתגבר. אני טס ישר אל תוך הרוח, מאט למינסינק. עילוי מתגבר, עם משיכת כנף קטנה שמאלה ואני לשם עם הגוף. מתגבר עם עוד משיכת כנף שמאלה, ואני לשם עם הגוף ומתגבר עוד עם טלטול החופה. אני שומר כיוון עם הגוף, מגביר הטייה ומשחרר ברקסים. "תן לכנף לעוף..." לוחש לי סבסטיאן. קצב העליה עולה, ומתחיל להתאזן לאורך הכנף. כמו צליל סטריאו העילוי עובר משמאל, למרכז, לימין... ואני פונה ימינה חזרה לתוכו. הביפ, ביפ, ביפ הפך להיות פרררררר ומבט זריז מספר לי שאני מעל 900, כ6 מטר לשניה, וההר עוד מאחוריי. אני שוכב, מבט מעלה אל הכנף, ונכנס לסנכרון עדין, עם הטייה מינימאלית. יש לי תחושה של כניסה למימד אחר בלחץ הנמוך והמהירות הגבוהה. אני בריכוז טוטאלי, המבט על הפתחים בשפת ההתקפה, מוריד או מעלה לחץ, מאט או נותן מהירות לקצב מנגינת הכנף. "אתה לא צריך להיסתכל על הכנף..." מתחיל להגיד לי סבסטיאן, ואני משתיק אותו. אני יודע... אני ברוגע טוטאלי. הגוף והידיים עושים את שלהם ואני לא פה. המבט יורד מהכנף, משוטט לו מסביב. השמיים כחול עמוק קריר. אני מסתכל צפונה וערפילים נמשכים מתחתיי עד האופק. אני בעולם אחר. מבט מערבה מוסיף חום ועפור לערפילים מתחתיי. בשקט שנוצר אני מבין ששברתי את מחסום האינוורסיה. השמש יוקדת במרכז הכחול הקריר. רגע לנצור, לפני החזרה ארצה.

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני נהנה לקרוא את כל מה שאתה כותב

תמשיך כך

משה גרד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כתיבה יפה קרליטו תמיד כיף לקרוא איך שאתה כותב.

וקצת להשבית שמחות, כנראה שסבסטיאן לא הסביר לך מספיק טוב ( :P) אבל לא בדיוק "פרצת" את האינוורסיה.
נתחיל בכך שאת האינוורסיה המרינית שהיא אינוורסיה שנוצרת ע"י מנגנון הבריזה (וכן היא כאן לפני שנכנסת הבריזה, היא כאן כל הקיץ 24/7) אי אפשר לפרוץ ז"א לא משנה כמה התרמיקה תהיה חזקה היא לא תפרוץ את האינוורסיה הזו כי פשוט עבה מידי ויציבה מידי.

יש ימים שקיימת עוד אינוורסיה דקה מתחת (לרוב באזור ה900-600) שכמעט כל התרמיקות למעט החלשות מאוד עוברות אותה בעזרת המומנט שלהן, מכיוון שלרוב האוויר שמעל האינוורסיה הדקה (ומתחת למרינית) גם הוא בלתי יציב המעבר דרך אינוורסיה שכזו הוא האטה של התרמיקה במעבר (ולפעמים גם יותר בועט) והאצה מחדש של התרמיקה מעל האינוורסיה. עוד סימן די ברור של מעבר אינוורסיה חלשה הוא שכיוון הרוח מעל ומתחת לאינוורסיה הוא אף פעם לא זהה, ובאינוורסיה חזקה גם בתוכה כיוון הרוח שונה.

מה שכן קורה וכנראה גם קרה לך הוא לתרמיקות חזקות וגדולות יש מומנט עצום וגם כשהתמפרטורה עם הסביבה משתווה (קרי כניסה לאינוורסיה) התרמיקה ממשיכה עוד קצת לתוך האינוורסיה ומאיטה בהדרגה עד שנעצרת.
תרמיקות גדולות וחזקות יותר ימשיכו יותר מהממוצע ולכן אתה יכול לראות את עצמך לרגע מעל קו האבק.

ממבט על התמונה שצירפת רואים שלקראת שיא הגובה התרמיקה שלך מאיטה עד לעצירה, ככה בדיוק נראה טרק של תרמיקה חזקה שמתנגשת באינוורסיה חזקה (המרינית), אם היית פורץ את האינוורסיה התרמיקה הייתה מאיצה מחדש והיית מרגיש כיוון סחיפה שונה.

יש גם ימים בעיקר בעונות המעבר שהאינוורסיה לא עבה כלכך ותרמיקה חזקה יכולה ממש לעבור אותה, אז אתה ממש משאיר מאחור את קו האבק וממשיך לעלות לתוך הכחול הנקי.
לקונברסיות יש את היכולת והעוצמה להתגבר על אינוורסיות די רציניות ואז אפשר לראות טרקים שכל התרמיקות נעצרות ב1500-1000 ופתאום הקונברסיה עוברת את ה2500.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא

מה שכן קורה וכנראה גם קרה לך הוא לתרמיקות חזקות וגדולות יש מומנט עצום וגם כשהתמפרטורה עם הסביבה משתווה (קרי כניסה לאינוורסיה) התרמיקה ממשיכה עוד קצת לתוך האינוורסיה ומאיטה בהדרגה עד שנעצרת.
תרמיקות גדולות וחזקות יותר ימשיכו יותר מהממוצע ולכן אתה יכול לראות את עצמך לרגע מעל קו האבק.

ממבט על התמונה שצירפת רואים שלקראת שיא הגובה התרמיקה שלך מאיטה עד לעצירה, ככה בדיוק נראה טרק של תרמיקה חזקה שמתנגשת באינוורסיה חזקה (המרינית), אם היית פורץ את האינוורסיה התרמיקה הייתה מאיצה מחדש והיית מרגיש כיוון סחיפה שונה.

יש גם ימים בעיקר בעונות המעבר שהאינוורסיה לא עבה כלכך ותרמיקה חזקה יכולה ממש לעבור אותה, אז אתה ממש משאיר מאחור את קו האבק וממשיך לעלות לתוך הכחול הנקי.

הגעתי ל1317 מטר...והעליה הסתיימה בפתאומיות מ 4 מטר לשניה.

זאת אולי הסיבה שלא יכולתי להגיע לבסיס ענן? ???

אלי בן נון מדווח שיצא מאוחר יותר עם 1400 מההר.

האינוורסיה הראשונה (600-900) עוצרת את כל הג'יפה, ובגלל זה השמיים נראים כחול נקי מעליי אפילו שיש אינוורסיה מרינית?

מה זה בעצם אינוורסיה מרינית?... שכבה של אוויר חם שנכנסת מהים ש"צפה" מעל האוויר הקר יותר ביבשה?

אני כותב אחרי שתי כוסות של הקברנה של יונתן...איכות קטלנית :)

מנותק jonatan

• מצאתי פסיפס
    • דוא
קרלוס כיף לקרוא איך שאתה כותב.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מאוחר יותר ויותר גבוהה נשמע הגיוני לגמרי כי במשך היום האינוורסיה עולה, יותר נכון התרמיקות שמנגחות בה מלמטה מרימות אותה.

בלי להכנס יותר מדי להסברים (כי אני אחרי הרבה יותר משתי כוסות) מנגנון הבריזה יוצר שכבה מאוד יציבה בגבהים של 1300-1100 בתחילת היום שעולה בהדרגה לאורך היום (לפעמים גם מגיעה ל2000).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק elibennun

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
הי חברים. קרליטו, הכתיבה החרמנית שלך על ענייני אויר תגרום לי לחשוש לטוס, שהרי בגילי - כל הפורנוגלידינג
הזה יכול להוות בעייה קרדיולוגית. על כל פנים, התאור של צחי מסכם בצורה מאוד נאמנה את החוויה שלי באותו יום,
הגם שזה קרה לי  3  פעמים  עד  יבניאל,  הגעתי עד 1400+ ובכל פעם אותה הרגשה של ברדק סביב  800-900,
אח"כ עליה  חלקה ומהירה (עד +4.6)  ו"סטופ"!
אגב,  היתי שמח לאיזו התייחסות למה שקרה בהמשך: אחרי  אלומות - האויר  הפך  לבלוק  יציב וכבד,  עם  גלישה
חלקה ואחידה  עד לנחיתה,  בלי ציוץ  מהואריו. יכול להיות שזה בגללי,  אבל  הרי עד אלומות תפסתי כמה וכמה. אז
מה הקטע?
ושוב תודה לקרלוס המשורר המעופף ולצח מכל שבאמת מועיל לאללה.