כתב נושא: פציעה קלה במבוא חמה חמישי ערב  (נקרא 1429 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: פציעה קלה במבוא חמה חמישי ערב
« Reply #20 ב- : July 11, 2010, 05:56:57 pm »
עמרי,

ראיתי אותך מניף וטס ברכס.

כמו הרבה אחרים אתה מבצע את הדברים יפה מאוד מעשית ומפגין בורות תאורטית (למה וכיצד הסמרטוט עף).

אתה זורק לאויר מושגים שהעניק לך אוהד ,מתוך הבנתו והידע האישי שלו ,כאשר לא בטוח עד כמה אתה מבין את הקשר בין המושג למציאות ומה באמת נכון לעשות.

אתה מנתח דברים ומעניק עצות כאילו יש לך אלפי שעות טיסה ובכך נותן גושפנקה לבצע אותן לאלו שלא ביצעו אותן (את העצות והטעויות) כי לא הבינו עד כמה זה נכון או לא לבצע אותן.

טאץ טוב , רגש וכישרון אינם מעניקים ניסיון או ידע הם רק עושים את החיים קלים יותר (תחשוב על זקני השבט שאין להם אף אחד מאלו ותהנה ממה שיש לך בידיים).
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #21 ב- : July 11, 2010, 06:10:06 pm »
הבנה שלי, במקום לטוס במהירות איטית על גבול ההזדקרות, דבר מסוכן מאוד! אפשר לפרפר, מגיע לאותה תוצאה מבחינת מרחק קרקעי וזוית הנמכה. אותי לימדו שהפירפור כל זמן שמבוצע נכון ומשוחרר זריז הוא יותר בטוח, מן הסתם כי אתה על יד מהירות ההזדקרות להרבה פחות זמן בסך הכולל.

דרך אגב צחי, למניעת אי הבנה, הבחור שנפצע במבוא לא קיבל ממני עוגן.

משה גרד
« עריכה אחרונה: July 11, 2010, 06:12:42 pm על ידי Moshe Grad »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #22 ב- : July 11, 2010, 06:26:53 pm »
עמרי,

ראיתי אותך מניף וטס ברכס.

כמו הרבה אחרים אתה מבצע את הדברים יפה מאוד מעשית ומפגין בורות תאורטית (למה וכיצד הסמרטוט עף).

אתה זורק לאויר מושגים שהעניק לך אוהד ,מתוך הבנתו והידע האישי שלו ,כאשר לא בטוח עד כמה אתה מבין את הקשר בין המושג למציאות ומה באמת נכון לעשות.

אתה מנתח דברים ומעניק עצות כאילו יש לך אלפי שעות טיסה ובכך נותן גושפנקה לבצע אותן לאלו שלא ביצעו אותן (את העצות והטעויות) כי לא הבינו עד כמה זה נכון או לא לבצע אותן.

טאץ טוב , רגש וכישרון אינם מעניקים ניסיון או ידע הם רק עושים את החיים קלים יותר (תחשוב על זקני השבט שאין להם אף אחד מאלו ותהנה ממה שיש לך בידיים).

כל משפט שיוצא לי מהפה, פחות או יותר, אני מסייג ב"לדעתי" \ "עפ מה שאני מרגיש" \ "להבנתי" וכולי.
ואני משתתף בדיונים בדיוק מהסיבה הזאת - כדי לקבל פידבק חיובי או שלילי על הדברים שאני חושב שאני מבין.

אם אתה רוצה לתקן אותי - אשמח!
תודה על המחמאה לגבי הטאץ', ברור לי שהוא לא מחליף ידע תיאורטי ולכן אני שואב מידע מאיפה שאני רק יכול.
אני גם לא זוכר שנתתי עצה חוץ ממה שכתבתי על ה G והבלאק אאוט, וגם שם סייגתי את דבריי.

אבל אני לא רואה פה תיקון של הסבר המונח - אני רואה ביקורת כללית על התנהלות (שזה גם אחלה, לקחתי לתשומת ליבי). בוא ותתקן אותי, אם אתה חושב אחרת, נקודתית על הנושא הזה ואשמח להחכים (לא בציניות).

עמרי.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #23 ב- : July 11, 2010, 06:29:06 pm »
אני עם ג'וקי סנדרסון  ;)
« עריכה אחרונה: July 11, 2010, 08:32:52 pm על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : July 11, 2010, 06:31:33 pm »
כמו שאמר ג'וקי סנדרסון - אם אתה צריך להשתמש בפרפר בנחיתה אתה כנראה לא יודע לתכנן את הנחיתה נכון.

אין שום משמעות למהירות הרוח ולביצוע פרפר, ואפילו להפך באפס רוח אין מפל רוח כשמתקרבים לקרקע וככל שהרוח חזקה יותר המפל גדול יותר וגבוהה יותר.

אני אישית מעדיף (גם בנחיתה ברכס) לצמצם את זווית הגלישה ע"י קיפול טיפים ולא ע"י שינויים בזרימת האוויר על הכנף.

אני מסכים - פרפר זאת דרך לפיצוי על אובר שוט - כלומר טעות.
אבל (ואולי אני טועה, אשמח לתיקון) אני מעדיף לפרפר מאשר להכנס רחוק מדי לתוך הרכס ולקבל רוטור כלשהו, ומצד שני תמיד אפשר לעשות S במקום פרפר כדי לבזבז אנרגיה..

אבל למה לפרפר אם אפשר להגיע לאותה התוצאה עם סגירת טיפים?

גרד הבנתי את מה שכתבת כבר בהתחלה, אבל כתבת שהיו רבים שהמריאו עם עיגון (כנראה המריאו אחרי כי לפני אף אחד לא המריא עם עיגון), ולדעתי גם הם למרות שהפעם הצליח להם לא היו צריכים להמריא.

אגב היום למדתי איך הרגיש שאול ביום חמישי כשפרקתי את מרפק ימין בתאונת עבודה. מה שאומר שהשבוע יהיה לי הרבה זמן פנוי לברבר בפורום. נקווה שעד סוף השבוע אחזור לכשירות טיסתית.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #25 ב- : July 11, 2010, 07:24:46 pm »
עמרי,

אתה כותב מתוך הבנתך אשר רוב רובה הוא טיסת רכס. המצב שונה לחלוטין כאשר מדובר בטיסה בסגנון שונה (הרים, XC).

המושג נחיתת פרפר מכיל בתוכו משהו קצת יותר מורכב  ממה שנראה מהצד.

איני מדריך רחיפה בהתכתבות - במקרה הטוב אני מתקן טעויות  אשר מונעות אסונות (מנקודת המבט שלי).

כאשר אני רואה הסבר קלוקל על נחיתת פרפר (וזה לאחר שראיתי אותך  ואחרים מבצעים זאת ממש לא נכון באופן מעשי), וההסבר נראה לי מדרבן לשימוש אשר יוביל לאסון , אני מתערב.

נחיתת פרפר יש ללמוד קודם תאורטית ואח"כ מעשית, ולא כך סתם לבצע לאחר מבט מהצד  וקריאה בפורום.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #26 ב- : July 11, 2010, 08:07:34 pm »
נחיתת פרפר - תאונה שרק ממתינה לתפוס אותך !
כדי לבצע פרפר נכון צריך מאות שעות ומאות המראות ונחיתות רגילות !
למרות שאני משתמש בנחיתת פרפר (וכל פעם עושה לרומן התקף לב) , אני מעדיף ירידה לנחיתה עם טיפים מקופלים.
פספוס קטן בפרפר והמצנח מזדקר.
עילוי קטן ורגעי בשיא המשיכה של הפרפר והזדקרת.
יש מספיק טכניקות לאבד גובה ואני ממליץ בחום (והכוונה למי שעדיין לא צבר מספיק נסיון ;) )לוותר לפחות כרגע על הנסיונות הנואשים להגיע למיון.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : July 11, 2010, 09:05:46 pm »
יובל ואיתי,
עם כל הכבוד ל"הארות" שלכם,  הדאווין בנחיתת פרפר הרבה יותר  גדול, בטיחות היא דבר שמתאים לפורום במציאות... כל אחד רוצה להראות מה הוא יודע לעשות.
אין לנו ברירה אלה להתרגל לעובדה  שהחברה רוצים ללמוד את המקצוע על בשרם ושהלימוד בשטח  עתיד להיות מלווה בכאב רב. 
ימים חדשים שיטות חדשות.

אדרי,
בכל המצנחים שהיו לי,  הויליין נכנס בלחץ לקרבינה ומעבר לכך הצורה  של הקרבינה לא מאפשרת יציאה קלה  של הויליין (מצורפת תמונה)  כך שנראה לי משונה שהויליין יצא בקלות מהתקן זה  אבל, מי אני אל מול כל העדים שלך lugh

אורי שמיר

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #28 ב- : July 11, 2010, 09:12:08 pm »
במקרים מסויימים אני מעדיף לנחות בשיטת הפרפר ולא בטיפים מקופלים
בטיפים מקופלים רק כשממש קשה לנחות ועדיף מרחב מתאים.   אני מעדיף את הפרפר משום שבטיפים מקופלים קשה יותר לעשות נחיתת דיוק ואתה יכול למצוא את עצמך במקום שלא רצית.
כמו כן אני לא ממליץ לבצע את הנחיתות הנ"ל ללוא הדרכה מוקדמת.
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #29 ב- : July 11, 2010, 09:58:06 pm »
יובל

בטיפים מקופלים אתה מותר מראש על כל אפשרות שליטה לנקודת הנחיתה במישור קדימה אחורה וניהוג גוף לצדדים איננו אפקטיבי במיוחד, הייתי אומר שבעמדה קטנה, לטיסים לא מיומנים זה מסוכן, וכמו כן אם אתה מחליט ברגע האחרון ללכת סביב,זה לוקח זמן ועשוי להכניס אותך למצב מלחיץ.

משה גרד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : July 11, 2010, 10:05:03 pm »
גם בפרפר אין לך שום שליטה על הכיוון, ואפילו פחות מטיפים.  את שניהם מבצעים רק בישורת הסופית לנחיתה ובמידה ורוצים להקטין את הגלייד, בזה אין הבדל ביניהם.  כמו שאפשר להפסיק את הפרפר כדי לבצע תיקון אפשר גם לעזוב את הטיפים, גם בזה אין הבדל ביניהם.

אבל פרפר נראה אולי יותר מרשים לצופה מהצד כמו שאורי כבר אמר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #31 ב- : July 11, 2010, 10:10:03 pm »
היום (יום א) בנתניה
מי מטפל בהזזת המכשול   lugh
תמונת מצורפות
אדרי החרב המעופפת
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #32 ב- : July 11, 2010, 11:36:32 pm »
אני חשבתי שלנחות במרכז העמדה בגלייד מתוכנן כהלכה עם מעט תיקונים זה הכי דאווין שיש.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #33 ב- : July 12, 2010, 12:50:04 am »
מרוב עצות  ושטויות לא רואים את היער......

איפה נתחיל?  אדרי:

אדרי תשחיל וויליין לקרבינה כמו שצריך תשאיר אותה פתוחה ותניף  אחרי 1000 הנפות תגיד לי כמה פעמים "יצא" הוויליין.
לפחות בכובע שלך לא ישערו לך שערות בשיניים (אחרי שתאכל אותו)

וויליין לא מסוגל לצאת מקרבינה כמו זאת שאורי צילם במידה והושחל נכון עד הסוף פנימה.
במידה והקרבינה נשארה פתוחה (בד"ח לא בוצע זה בטוח)  עדיין צריך להשחיל החוצה הוא לא יפול החוצה מעצמו,  יונתן כנראה לא השחיל את הוויליין עד הסוף  או שגמד קטן רשע בא והשחיל את הוויליין החוצה כשיונתן לא ראה.

(בד"ח  בד"ח  בד"ח  ראבק החיים זה דבר יקר)

ולנחיתת פרפר
כמו כול דבר בספורט הזה נחיתת פרפר היא דבר בטוח אם מבצעים אותה נכון!

צחיק  החלמה מהירה.
ולנחיתה.... יותר קל לשלוט בכיוון בנחיתת פרפר ולחזור לשליטה מלאה במהירות טיסה מאשר עם אוזניים.
עומרי מסוכן להגיב למה שאתה כותב כי זה ללמד בהתכתבות מישהו  שאו שלא יודע להסביר או שאין לו מושג איך החופה עובדת.
דוגמא קטנה"  הלימוד הראשוני הכי בטוח לנחיתת פרפר הוא באפס רוח (אווויר יציב ללא הפתעות).

זה לא נכתב כדי לפגוע זאת הערה מקצועית נטו!

יובל נחיתת פרפר "היא תאונה שמחכה.." 

זה כמו להגיד טיסה במצנח רחיפה היא תאונה שמחכה לקרות.

וכמו שעומרי אומר...." זאת רק דעתי"   (חוץ מהכובע של אדרי זאת עובדה)

שי לנואל

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : July 12, 2010, 09:51:03 am »
טוב,,נראה שהמסקנה ברורה לכל אלא שמורידים לנו את הלב ושחושבים שהם עושים את זה טוב.

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #35 ב- : July 12, 2010, 10:55:42 am »
טוב, עכשיו תורי  lugh
לא פעם אפשר לראות בעיקר ברכס, חבר'ה שמנפנפים בכנף מעלה ומטה ומהר, ומתפלאים שזה כלל לא משפיע על הנחיתה.
אז למה הם מנפנפים ?   כי הם ראו את האחרים רק לא הבינו למה ואיך.
למעשה השימוש בנחיתת פרפר (אני מאד לא אוהב ) מתבצע בד"כ מתוך "תחושת מצוקה"  יותר מכך "קיבעון מחשבה",
ואחרים יקראו לזה דבקות במשימה - שמכוונים את המרחף לנחות בכל מחיר.
מה שלא מבינים המנפנפים הלא מנוסים שנחיתת פרפר היא נסיון להגיע קרוב ככל שאפשר לנקודת ההזדקרות, ע"מ להוריד מהירות,   וחזרה לטיסה, מה שמחייב הכרת המצנח ואורך הברקסים בנקודת ההזדקרות.  הדבר משול להליכה על חבל ע"פ תהום - שמרת על שיווי משקל הגעת ליעד, לא שמרת , נפלת ! -  קיצר, תשאירו את זה לתנדמיסטים.
הסיבה שרבים לא אוהבים לקפל טיפים בנחיתה, נובעת  מתחושה של חוסר שליטה על הברקסים, כי הידיים וגם הראש עסוקים בטיפים. - צריך פשוט לתרגל את זה על הרכס ברוח יציבה כמה פעמים.
אותה דבקות במשימה, והחלטה לנחות  "בכל מחיר"  מביאה גם מרחפים שנוחתים בעמדה, או אפילו בנחיתות דיוק, להכנס עם המצנח מול הרוח, ולמשוך ברקסים עמוק עמוק עד ................  שהחופה פתאום הופכת לבייגלה,  אז גם זה לא טוב.
אז מה נשאר ?   נשאר לבצע את מה שלימדו אותנו, לעשות " S ים"  להתיישר לפיינל, ואם עוברים את שטח הנחיתה, אז  יוצאים ועושים עוד סיבוב.    ועל כך רבננו היו אומרים,  מוטב לעשות סיבוב אחד יותר מאשר אחד פחות מדיי.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #36 ב- : July 12, 2010, 11:45:53 am »
עופר (איזה מהם יש פה כמה?)
בנחיתת פרפר לא מנסים להגיע קרוב ככול לנקודת היזדקרות (נראה לי שהתכוונת  מהירות היזדקרות, אבל גם זה לא מדוייק)

כמו כול דבר מנסים לגרור את הדיון הזה ללימוד בהתכתבות.
לכו שלמו כסף תלמדו את זה מסודר !

כן שלמו כסף למדריך מוסמך עם ידע זה מה שהוא עושה למחייתו וזה מה שאתם רוצים ללמוד!

נחיתת פרפר לא מסוכנת  כול עוד אתה יודע מה אתה עושה.

נחיתת פרפר בסולו קלה בהרבה מאשר בטאנדם  ואם לא למדת אותה מסודר אז אכן כן עדיף שתמנע מלנסות.

אני מסכים איתך עופר שאכן כן עדיף ללכת סביב מלשבור עצמות.

עוד לא הבנתי מה יפה בנחיתת פרפר.

שי

נ-ב
אדרי מה מצב הניסוי והכובע?

« עריכה אחרונה: July 12, 2010, 12:01:26 pm על ידי shaison »

דוד פרנק

• אורח
« Reply #37 ב- : July 12, 2010, 03:13:15 pm »
נחיתת פרפר שמתבצעת כמו שצריך היא לגיטימית ואפקטיבית לגמרי, כל ניסיון להצמיד לה תווית של יפה\סקסית\לחוצה זה ממש לא לעניין.
הוואריאציות השונות תלויות בתדירות הפירפור וכמות משיכת הברקסים.
לדעתי זאת עוד דרך מצויינת לתרגל ולהרגיש את הכנף במהירות הקריטית (הנמוכה) שלה.