כתב נושא: ממ"רים - שישי, 7 בבוקר נפגשים בקיבוץ מעברות לליווי הצעדה עד בית ליד  (נקרא 393 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני ושמעון שטרית נפגשים לקפה בקיבוץ מעברות בשעה 7 בבוקר
ממריאים ב 7 וחצי

אורי שמיר

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
גלעד שליט
« Reply #1 ב- : July 02, 2010, 10:00:26 am »
אורי טעות נוראית ואיומה
המטס הזה רק מרחיק בשנה לפחות את החזרתו של גלעד שליט הביתה
והפעם גם אתה והחברים שותפים לכך
חבל שאתה ואחרים שבויים בפופולריות זולה של התקשורת ובעלי אינטרסים
החזרתו של גלעד שליט הנה החלטה מדינית ולא לחץ מהעם נקודה.
המטס והצעדה מחזק את החמס ,מחזק את הממשלה (מנהיגות אחראית) מה שממשיך את הקיפאון במשא ומתן.
אז..... שלא יעבדו עליך
אדרי
בכוננות שבת בטייסת  lugh
אדרי
« עריכה אחרונה: July 02, 2010, 10:19:56 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 02, 2010, 10:25:43 am »
אדריאנוס,
אכן טסנו אבל, לא בשביל הממשלה אלא בשביל ההורים של גלעד שליט.
בכל השאר אני מסכים איתך.

אורי

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : July 02, 2010, 01:09:42 pm »
אדרי אדרי
אתה חייב להשתחרר מהצבא,  אה כן השתחררת מהצבא -אבל הצבא לא השתחרר ממך lugh ולמה אני אומר את זה.
זו מחשבה של איש קבע - שהחלטות גורליות הן מדיניות בלבד- כך גם בצבא
אומרים לך מתי לאכול
מתי לישון
מה לעשות
ואם צריך לשנות ההם כבר יחליטו- זה הצבא (הייתי שם 12 שנים לא?)

ואת הסגר על הרצועה מי פתח?
האדיבות של ממשלת ישראל?
החלטה מדינית של ממשלת ישראל?

או לחץ מסיבי של משטים מטורקיה- ללא המשטים מטורקיה הסגר לא היה נפתח .
כמובן גם לחץ הממשל האמריקאי עזר ואז ביבי  והממשלה התקפלו.
אם גלעד לא יחזור מאוד בקרוב- הקקות האילו ימצאו פירצה בסגר שהולך ונפתח ויעבירו את גלעד לאיראן תמורת כסף  באוניה הקרובה.

ואז לך תשחרר אותו.

בכל יום צועדים אלפי אנשים עם תקווה בלב- מה עדיף לשבת בבית ולחכות עוד 4 שנים? 20? לגופתו חס וחלילה.
יש דברים שאפילו אם אתה חושב אותם ראוי שתשמור אצלך.
אנשים מתארגנים,עפים, צועדים ועושים טוב לעצמם ולמשפחה, ואולי אפילו ממשלתינו כן תתקפל ותחזיר אותו.
הילד חי- אז למה לעזאזל לא!

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 02, 2010, 04:20:20 pm »
קצת אירוני שאתה מזכיר את הסגר על עזה והמשט, כן המשט עזר להסיר את הסגר אבל הסרת הסגר אולי טובה לחמס אבל מאוד גרועה לאזרחי ישראל.

אני למרות שלא הייתי בקבע אפילו יום אחד מסכים עם אדרי, ככל שיש יותר "רעש" תקשורתי סביב גלעד החמס מרגישים שהם יכולים להעלות את המחיר ושהישראלים יתנו כל מחיר שהם יבקשו. ובכך אנו בעצם מרחיקים את שחרורו של גלעד גם אם הנכונות של הממשלה להתגמש על המחיר תעלה.

הצד השני של המטבע: מעבר לדאגה לגלעד צריך גם לדאוג לחטוף הבא, וככל שמדינת ישראל תיכנע יותר בקלות לדרישות של החמס הם יבינו את זה כסימן שמשתלם לחטוף חיילים. מעבר לצער על כך שגלעד עוד לא חזר הביתה צריך גם לזכור שהעיקוב בעסקה מחליש את הביטחון של החמס שדרך הפעולה של חטיפת חיילים משתלמת.

ומדינת ישראל צריכה לדאוג לתמונה הגדולה, ואם בכך שיחזירו את גלעד "בכל מחיר" יגרמו לכך שבשנה הבאה יהיה מצעד דומה לשחרור של חייל נוסף שנחטף או יותר מאחד כי החמס למד שיש רווח מחטיפת חיילים אז יתכן והנזק גדול מהתועלת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #5 ב- : July 02, 2010, 04:34:30 pm »
אני בהחלט מסכים עם צחי.
מאז עיסקת ג'יבריל (שעד אז לא דברו בכלל עם האויב על חילופים בעת שלום והיה צריך שפרס יחפש משהו שיוכל להראות כ"לחשוב מקורית" ולשחרר, פעם ראשונה, מאות מחבלים) נפתחו כל הסכרים ומאז ישראל פעם אחר פעם מובסת בקרב הזה. לאחר שהחיזבללה חטף (לברק, אחרי היציאה מחבנון) 3 חיילים (והרג 8 אחרים) והצליח מאוד בשחרור מחבלים, גם החמאס ניסה את כוחו וחטף את גלעד שליט, וגם עכשיו "אימהות מפוחדות" (כמובן שזה מושג) מנהלות את המשא ומתן, וגם עכשיו נראה היה שהחמאס מצליח, עד שהגיע ביבי ועצר את הסחף.

הנקודה שאסור שאמהות בוכיות (או אבות בוכיים במקרה זה) ינהלו את המשא ומתן, כי לאחר מכן יהיו הרבה יותר אמהות בוכיות, ותפקידו של העומד בראש למנוע זאת. זו דעתי.

טדי
רק טיסות טובות

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #6 ב- : July 02, 2010, 07:45:02 pm »
4 שנים זה לא "קצת" יותר מדי לדעתכם? או אולי הסאגה של רון ארד צריכה לחזור על עצמה?
לא מעניין אותי איך וכמה.חייל נשלח למשימה- החייל צריך לחזור הביתה. נקודה. מצידי שיחזירו אלף מחבלים, או יחטפו אלפיים ויעשו עסקת חילופים שווה ו"גיבורה". די לבלבול, זה מה שמייחד את העם הזה ואת המדינה הזו לדעתי. ושבת שלום,
אריה

מנותק שגב

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • עמותת הזנק לעתיד
« Reply #7 ב- : July 02, 2010, 10:40:31 pm »
שלום לכולם,
בבוקר יום שישי 2.7.2010 התלווינו 10 ממג"ים וממ"ר אחד למסע. כמו אורי שמיר, אני יודע שיש כמה מהטייסים שבאו לחזק את המשפחה. שלא כמו אדרי, טדי וצחי, אני חושב אחרת שלא המסע הזה, הוא אשר מחליש את ישראל בכלל ואת הממשלה בפרט מול החאמס.
כאנשים עמוסים ועסוקים בטירדות היום יום, לא תמיד יש לנו את הזמן והסבלנות לרדת לפרטים ; תמיד אנחנו מעדיפים לראות את המציאות ב"שחור" ו"לבן", "נכון" ו"לא נכון", "צודק" ו"טועה".
אממה, הפעם המציאות הרבה יותר מורכבת מזה. יש כאן דילמה אמיתית. דילמה היא הרצון להכריע בין שני ערכים שונים ואין זה אומר שהאחד מהם שלילי והאחר חיובי, להפך - בדילמה יש צורך להכריע בין שני ערכים חיוביים (בעיני המתבונן/המכריע) ולכן הקושי הגדול בהכרעה.
הסכמה אחת יש לכולם - כולם היו רוצים לראות את גלעד בבית עם הוריו, חוזר לתהום השכחה ומשקם את חייו במהירות האפשרית.
אבל הדרך להגשמת השאיפה הזו מהווה את סלע המחלוקת ומציפה את הדילמה הנוראה הזו.
מהם הערכים המתנגשים שאני מזהה כאן ?
השמירה על חוסנה של המדינה, אי סחיטתה ע"י טרוריסטים וביטחון אזרחיה
מול המחוייבות של המדינה כלפי חייל (חי), שלה שנפל בשבי.
את הערך הראשון מייצגים אלו שמצדדים בסיסמת "לא בכל מחיר".
אלו שאומרים שאסור לשחרר את רבי המרצחים הנוראיים הללו ואפילו לא את ראשון עלובי המרצחים עם דם על הידיים. לדעתם, השיחרור יהווה איום על ביטחון אזרחי ישראל ויגביר את הטרור בטווח המיידי. יתירה מכך, הם מודאגים שאם המדינה תכנע לדרישת החמאס, תהווה כניעה זו חוליה ראשונה בשרשרת חטיפות אינסופית שתביא לסיחרור בלתי נגמר של סחיטות ואיומים שיחלישו את מעמדנו, יכולת מיקוחנו ועמדתנו הפוליטיות.
את הערך השני מייצגים כל אותם אנשים שמודאגים מהטרור לא פחות אבל מאמינים שיש מחוייבות של המדינה כלפי כל אזרח/חייל/יחיד חי שלה לא פחות מאשר לציבור ו/או סקטורים שלמים בה.
כאילו - שמשפחת שליט אומרת בכל מחיר ?! ממש לא ! אבל, היא אומרת "כן" למחיר שכבר הוצע לפני כמעט ארבע שנים ולא ממש השתנה מאז ועד היום !!! נכון מחיר כואב ונוראי ואולי אפילו מסוכן בטווח הזמן המיידי לי, לילדיי ולכל עם ישראל. משפחת שליט מחכה כבר ארבע שנים בשקט לשמוע כל חלופה שתאפשר את חזרתו של בנה. עד כה ממשלות ישראל לא הציעו להם שום חלופה לעיסקה הנוכחית שגם היא בת ארבע שנים – שום חלופה, משמע גם לא פיתרון צבאי ! אי ביצוע העיסקה משמעו – גזר דין מוות של גלעד  ואולי גרוע מכך, שבי עד סוף ימיי חייו !!!
כאשר ניסו לשחרר את החייל נחשון וקסמן ומקרים דומים אחרים לקחו ולוקחים מראש בחשבון שחלק מהמשחררים , שלא לדבר על הנחטף עצמו, עשויים לההרג תוך כדי הפעולה. זאת אומרת, כאשר יורדים לשורש הרציונל של פעולה מעין זו, מבינים שכל אחד מאיתנו היה כבר מוכן להקריב חיים של אדם אחר למען שיחרור חייל נחטף. לכן, הטיעון לסיכון חיי אדם שעלולים לההרג בעתיד כתוצאה משחרור מחבלים הוא לא יותר מאשר דמגוגיה זולה. חוץ מזה כאילו שאין כרגע רשימה ארוכה ופוטנציאלית של מחבלים בכלל ומתאבדים בפרט ?! הרי הטרור לא מתעודד או מצטמצם מסוגיית שליט. הטרור קשור לבעיית פתרון הסיכסוך בין הפלסטינאים לביננו. עד שלא יקומו 2 מדינות לשני עמים (כן, ממש כמו בהצעה ההיא מכ"ט בנובמבר 1947), לצערנו - לא ייפסק הטרור .
בנוגע להחלשת הממשלה – תעשו לי טובה. ביבי לא צריך אותנו בשביל להחליש את הממשלה הוא עושה את זה כל יום כל היום הרבה יותר טוב מההמונים שמבקשים לראות את גלעד בבית !!!
חייל שמסתער קדימה יודע שהוא עלול לההרג.
כולנו (החיילים הקרביים שביננו ואפילו הלא קרביים), נשבענו שבועת אמונים לצבא ולמדינה ואף נשבענו למות למען המדינה.  אבל באותו הינף שבועה ידענו שכל עוד אנחנו פצועים, שבויים וכדומה מדינתנו לא תפקיר אותנו – גם לא במחיר חיי אדם נוספים. הפקרת פצועים בשדה הקרב, התעלמות משבוי עד אין קץ משולה ל"כדור בגב" החייל המסתער שמוכן להקריב את עצמו למען המדינה. כל ניסיון אחר להבהיר את הרעיון הזה כ"חולשה" שאין לה מקום במזרח התיכון ו/או כפופליזים הוא התחמקות מסולם ערכי הומני ואזרחי בסיסי בין הפרט למדינה.
זו דעתי ואני תומך בה.
שגב ברעם

מנותק Michal Dvir Stamper

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 02, 2010, 10:46:59 pm »
גיא ואריה - מילים כדורבנות.

אי החזרת גלעד היא מחדל לאומי מדרגה ראשונה.
הפקרתו מנוגדת לכל ערכי המוסר עליהם מחונכים דורות של חיילים, הורי חיילים, חיילי מילואים וכל עם ישראל.

(אגב - החמאס לא העלה את ה"מחיר" מאז החטיפה ועד היום - למרות הלחץ הציבורי הישראלי!!)

שבת שלום,
מיכל.

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 04, 2010, 08:30:22 am »

ויתרתי ביום שישי על נסיעה לתבור, ע"מ להשתתף בצעדת שליט. אי אפשר היה  שלא להבחין  בהתרגשות עד מחנק בגרון אצל  כולם כאשר חלפו על פנינו בני משפחת שליט ונועם הרים את ידו להודות לכל המצטרפים .
זר לא יבין זאת.   אבל חלק מאזרחי ישראל וגם מאלו שכתבו לפניי,  אינם מבינים שלא מדובר כאן על עסקה,  למרות שכך בטעות מכנים את כל התהליך לשחרור גלעד שליט, שחרור חיל חטוף או הצלת חבר פצוע  הוא  ערך קדוש,   ערך הרעות שזוכים לה כל  ורק מי ששרתו בצ.ה.ל. ובעיקר ביחידות הקרביות - אלו שהגנו ומגנים בגופם על הארץ הזו.

באחד הלילות קצת לפני מלחמת יום כיפור,  סיירנו באחד הכפרים של רצועת עזה, אחד מחברינו מעד ונפל לבור של 30 מ'.   למקום הגיעו  יחידות חילוץ  והנדסה, שלשלו חבל לתחתית הבור, אבל אף אחד מהם לא הסכים לרדת למטה - חששו מגזים רעילים, העדיפו לחכות לכבאים.  לא ידענו מה מצבו,  והיה ברור שגורם הזמן הוא קריטי,    סידיס –  החייל הכי ברדקיסט  בפלוגה ניגש אליהם וביקש  לרדת לבור, ומהר.   הוא חגר את הרתמה והשתלשל למטה,    קשר את עצמו  לגופתו של שפורן ז"ל,  שניהם עלו חבוקים למעלה.

צהל זו לא חברה עסקית שבה מנהלים שיקולי  רווח והפסד  סביב שולחן מנהלים.  המושג   "כל מחיר" נטבע  בכלל ע"י הממשלה, ולא ע"י משפחת שליט.  אין ולא הייתה כוונה לאף אחד לשלם כל מחיר,  מדובר בהחלפת שבויים בלבד,  וע"פ נוהל ידוע .   היחס בין מספר השבויים שלהם לאלו שלנו הוא יחס שלא נולד אצל שליט. . וניסיון לעצור את החלפה השבויים  בגלל מספר לא הגיוני לכאורה,    הוא על כן סיסמא ריקה מתוכן.
זאת אגב הסיבה שהעולם לא מתייצב אחרינו, כי בראייתו, מדובר בעסקת שבויים סטנדרטית,  והכמות המספרית  או יחס מספרי  ההחלפה היא  עניין שיש לסגור בין שני הצדדים.
הטיעון הנוסף,  שכאשר ישוחררו מרצחים עם דם על הידיים, תחזור שוב תמונת הפיגועים שהכרנו מזמן האינתיפאדה, והקלישאה שדם הנרצחים בעתיד, כתוב על הקיר  - הוא לכל היותר ניסיון זול  ומביש להפחדה המונית,  שמשום מה הצליחה לחלחל בקרב ציבור לא קטן שחלק ממנו גם כתב פה לפני.

תזכורת ,   מידי יום בתי המשפט  מקלים בעונשם של רוצחים ישראלים שרצחו -  בכבישים  במועדונים,   על שפת הים, על טרקטורונים,  או בעסקאות סמים.    בכבישים נוהגים מידי יום שבעים אלף ללא רישיון נהיגה תקף,     אלו איומים אמיתיים, וחמורים פי כמה וכמה מפוטנציאל המחבלים שישוחררו.   גבולות המדינה פרוצים לכניסת שבח"ים, ואלפי טילים מכוונים ברגע זה על כל מטר מרובע. יש לנו די והתר סיבות להיות מודאגים.
 מהיכן הפחד הזה שירד על בני ישראל ?  ממאה  ועשרים משוחררים "מסוכנים"? שרק חלקם  יתכן ויחזור וינסה לפגע בנו.  האם איבדנו לגמרי את הביטחון והאינטגריטי שלנו ? 

אני  מנסה לעשות הבחנה בין המצדדים לבין המתנגדים לשחרור שליט.   משהו  מסתמן לי, שרבים מאלו שמתנגדים לשחרור שליט,   לא שרתו בצבא עם "נעליים גבוהות".    ולא מן הסתם.
כל מי שעבר חווית קרב יסכים איתי, שכאשר נפגע חבר בשטח  אנחנו נוציא אותו – לא נשאיר אותו בשטח  וגם במחיר הגרוע ביותר.  ביום כיפור סיירת מטכ"ל איבדה שלושה לוחמים כאשר ניסתה לחלץ טייס פנטום  בביצות של בלוזה  -  זה חינוך,  ערך  שסופגים ביחידות קרביות – זה עוגן,  זו תכלית הרעות  והציונות בעיני.   וזו גם  אחת הסיבות  שאני חי , ומגדל את ילדי דווקא פה בארץ.   ויש בעולם  המון מקומות יפים  נוחים בטוחים, וכלכליים.  והאמינו לי, ראיתי  בחיי לא מעט כאלו.  אבל  זאת הציונות שלי.    לא קברי אבות, ולא הכותל המערבי,  לא ארץ ישראל השלימה, ולא מערת המכפלה  כל אלו לא עושים לי את זה.  הם ניצבים אי שם הרחק מאחור לעומת ערך הרעות.     
 טיילתי שנתיים עם תרמיל על הגב בעולם הגדול, ראיתי אנשים פגשתי תרבויות, אבל בשום מקום  לא מצאתי  את הנכס היקר שיש לנו ורק  לנו הישראלים,  הנכס החברתי שאנחנו הולכים להפסיד בגלל שיקולי רווח והפסד, נקמנות, פחדנות,  אגו מנופח, וחוסר יכולת של ממשלה לקבל החלטות גורליות.

שבוע טוב,   עופר