ליאור שלום
קראתי עכשיו את כל השירשור הזה (אני במשמרת לילה) ואני גם הייתי נוכח בעמדה כאשר אורי ואתה המראתם
דיברתי עם אורי גם אחרי הטיסה שלו וכעסתי עליו שבכלל יצא, שיכנועים בעמדה לא הועילו לי, וכבר הרמתי ידיים לגביו, ואני מקווה שקצת ממה שדיברתי איתו יחדור, אני בספק, אבל אני חייב.
הרוח בעמדה בתבור היתה צפונית ולא צפון מערבית, אני לא יודע אם ישבת ותיזמנת את המשבים אבל אני ותם ישבנו ותיזמנו, אני מאמין שהיא גם תאשר את מה שאני כותב כאן, היו משבים בין 5-25 קמ"ש בעמדה (מה שמסביר אגב למה התנדנדת לא מעט באוויר) והרוח היתה 2 דקות צפונית לחלוטין ובין 5-10 שניות צפון מערבית, לעיתים אפילו מערבית, אבל רק ל 10 שניות מקס, לטעמי הרוח היתה צפונית אלא אם אתה ישבת ותיזמנת אחרת, גם באוויר הסחיפה היתה חזקה לכיוון דרום והחדירה לכיוון צפון היתה די קשה, לעיתים הרוח ירדה ל 5 קמ"ש ואז גם אתה וגם אורי חדרתם לא רע, דרך אגב אתה הנפת את המצנח ב 10 שניות של צפון מערבי ובשניה שהתנתקת הסרט התחתון הראה רוח צפונית לחלוטין ואיתו הגיעה גם הקריסה (אתה המראת כ 10 דקות אחרי אורי)
תקח ממה שאני כותב מה שבא לך, אבל כדאי שתקשיב למי שיש לו קצת יותר נסיון, רובנו לא רוצים לראות נפגעים וממש לא אכפת לי מהיכן אתה בא היכן למדת ועם מי אתה מסתודד, זה ממש לא לעניין, אני מוקיר את שימי, היתה תקופה שגם היינו מרחפים המון ביחד, וממש אין לי עניין להכפיש מישהו וזו ממש לא הכוונה במה שאני כותב.
קצת לגבי העמדה בתבור, כאשר הרוח בתבור היא צפון מערבית קיים רוטור אופקי (
לחץ כאן כדי לראות ערך רוטור אופקי בפארויקי) שמגיע מהסרפנטינות וצלע ההר שמימין לעמדה, הרוח מחליקה על דופן ההר ובגלל צלע ההר שבעצם יוצר מדרגה אופקית מתקבל רוטור פועם שעוצמתו גדלה ככל שהרוח חזקה יותר, הבעיה העיקרית עם הרוטור הזה שהוא שקוף, כן כן זו הבעיה, אם לא רואים אותו אז הוא לא שם, נכון?
אני וכמה מחברי קוראים לרוטור הזה "הרולטה של התבור" ולא סתם, כי זו באמת רולטה, ואם אתה מאמין שבלחיצה של ברקס אתה תוכל להתמודד מול "איתן טבע" של כמות אוויר שנשאבת מהמצנח שלך אז טעות בידך,
כולנו מקבלים רוטורים וגזירות רוח כשאנחנו טסים אבל כשיש די גובה אז הבעיה מורגשת אבל מתגברים עליה מהר, אבל כשקרובים לקרקע ונשאב לך האוויר מהמצנח אתה נמצא בחסדי שמיים, כמובן שלשמור על כיוון הוא הדבר החשוב ביותר ולנסות להוציא את המיטב מהסיטואציה, אבל הרעיון הוא לא להקלע לסיטואציה הזאת מלכתחילה.
אני אישית לא ממריא בצפון מערבי בתבור, ראיתי יותר מדי נפגעים, נגררים, סיפורים ושברים בגלל המראות בצפון מערבי
הרוח ביום שבת היתה צפונית ואנחנו ישבנו וחיכינו שהיא תשתנה וזה לא קרה
אני צפיתי ב 2 בעיות
1. חניך שלומד להמריא ברוח צפונית בעמדה יעשה זאת שוב גם כשירחף לבד ללא השגחת המדריך, החינוך צריך להתחיל ממתי אי אפשר להמריא, המון פעמים בכל תקופת הקורסים שלי הייתי מגיע עם המדריך לעמדה ובגלל שהרוח היתה יותר מ 25 מעלות לעמדה או הפרש משבים מעל ל 15 קמ"ש לא היינו ממריאים, וככה זה צריך להיות, לצערי זה לא מה שקרה ביום שבת ובקטע הזה לא למדת כלום וחבל, כי יש כאן פתח להמון טעויות לעתיד.
2. כמו שאריה יעקובי טוען, אתה חייב לציית למדריך אחרת מה הטעם בכל הקטע של ההדרכה, ואני מאמין שאם אני הייתי חניך גם אני הייתי עושה אותו הדבר, בתור חניך קשה להבין או לדעת מתי זו "פקודה בילתי חוקית בעליל" במיוחד כשאתה חניך ואתה לא יודע הכל, לצערי אין לי תשובה לגבי זה
אני מוסיף כאן וידאו מלפני 4 שנים של איתי טקסרמן בהמראה בתבור, (איתי טקסרמן היה מרחף מדהים בעל הגדר מתאים לטיסה בתבור, היה בין המקומות הראשונים בליגה כמה פעמים, אקיצר לא טייס מתחיל) הרוח צפון מערבית לא חזקה במיוחד וכולם ממהרים להמריא לפני שהחלון יסגר (או שמישהו יפגע קשה ולא יוכלו להמריא

) לפני איתי המריאו, וגם אחרי איתי המריאו, ותגיד לי אתה שזה לא רולטה? לשמור על כיוון? איזה כיוון? זה רוטור גד דאמיט, אל תכנס לשם!
Asymetric paraglidning colupse - Israelמקווה לראות אותך באוויר כמה שיותר, כולנו חרדנו לך באותם שניות קריטיות ותאמין לי שזה באמת מה שחשוב לנו.
אתה מוזמן לחשוב מה שאתה רוצה
אמיר