כתב נושא: ענף הרחיפה - יותר מעשים פחות דיבורים  (נקרא 1937 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
אני פותח את השרשור הזה כדי לבחון צעדים מעשיים לייצוג דמוקרטי וצודק של חברי ענף מצנחי הרחיפה בישראל ולדרכי פעולה, שיאפשרו לנו להחליט האם ואיך לפעול לעיגון הענף בחוק, במידה והרוב ירצה בכך...כל הודעה שלא קשורה, תמחק.

אני חושב שהשרשור הענייני נתן ביטוי לחשיבות הרישוי של הענף. וגם היו מספר דעות שלא בעד הרישוי.

עכשיו לכל אחד יש דעה, מוצקת יותר או פחות, בעד או נגד המאמצים לרישוי הענף.

ומכיוון שזהו שרשור המעשים, אתם מוזמנים להציע רעיונות לבחינת צעדים מעשיים לייצוג דמוקרטי וצודק של חברי ענף מצנחי הרחיפה בישראל ולדרכי פעולה לייצוגו...כל הודעה אחרת שלא קשורה למעשים...תמחק

בבקשה להגיב ולא רק להסתכל..זה נוגע לכולנו.
« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 12:29:43 am על ידי יוגב ברנדט »

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
אני מעתיק את הצעתי מהשרשור הקודם

1. להכין טופס רישום להצבעה ממוחשב  (בדיוק כמו טופס הרשמה לאירוע רוח-הקודש, רק בלי הצגת שמות הנרשמים) - נערוך משאל העונה על השאלה "האם הנך בעד/נגד לפעילות למען מיסוד ענף הרחיפה בישראל".

2. נעשה הצבעה און ליין. נודיע על מועד ההצבעה ואפשרות הצבעה לכל המרחפים הפעילים בארץ (מרחף פעיל הוא כזה שמרחף ב 3 שנים האחרונות) על ידי הזנת שם ומספר ת"ז...אך כמובן שישארו אנונימיים לחלוטין.

3. תוצאות ההצבעה יפורסמו ולפיכך נחליט..

4. במידה וכן..צריך שיהיה מנדט לקבוצה של חברים, שרוצים לפעול למען הספורט.

5. הקבוצה תקבל מנדט באופן בלתי פורמלי, לתקופה שנסכם מראש, כך שיוכלו לפעול ללא חשש. הקבוצה למעשה לא קיימת בשום מקום.

6. הקבוצה צריכה להעריך את המצב, לקבל החלטה ולפעול ככל שביכולתה למיסוד הענף.

7. מידי חודש הקבוצה תעדכן את קהילת המרחפים במצב בקול אחד...ללא אפשרות שרשור בנושא..כדי לא להפריע למהלך התקין של עבודת הקבוצה.

8. בתום התקופה או במקרים חריגים אחרים, יהיה ניתן לערוך משאל נוסף.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

מעניין מה זה אומר ש 100 מרחפים נכנסו לראות...ואף לא הצעה / תגובה אחת

או שכתבתי שטויות שלא אומרות כלום לאף אחד.

או שהרעיון מקובל ואין מה להוסיף בנידון.

או שטוב לנו להשאיר את המצב כמו שהוא.

לא להגיב בכלל...זה במילים אחרות להגיד..."אני רק בא לרחף ולא מעניין אותי מה יקרה".

מנותק עופר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יוגב,  עם כל הכבוד - ויש כבוד !!
ההצעה שהעלית  יכולה להרגיע את הרוחות הסוערות. בטווח הארוך  היא תמוג כמו רוב הנסיונות לאחד את ציבור המרחפים.   להזכירך את מפעל האמנה של טדי, שלמעט שורה בראש העמוד בפורום,  הוא אינו זוכה כלל להתיחסות מילולית קל וחומר לדפוסי התנהגות בשטח.

אתה  מכיר את הריטואל ?! מקימים ועדה אחרי חודש, שניים שלושה  חברים  בחו"ל,  בחודש  שלאחריו יש חגים, ולאחר מכן יש חתונות, והחבר'ה מפה לשם כבר שכחו למה בכלל נפגשים. 

הימים שקהל המרחפים היה מאוחד  -  האגודה, הערבות ההדדית, ותחושת היחד  עברו חלפו .
הדבר דומה לפרוק הפלמ"ח, ואצ"ל בזמן הקמת המדינה.   כאשר הבינו הקברניטים, שחייבים לעשות סדר בבלגן,  ולפעול ע"פ חוק אחד. - אבל איך התנגדו למהלך.
הויכוחים אם להיות תחת פיקוח , או להמשיך במסורת האגודה, קרי  לקיחת אחריות קבוצתית להנהגת ספורט הרחיפה , להקים ועדים,  ספר עזר מבצעי פרטי וכו'  שייכים לעבר.   
המשמעות הבלתי נמנעת משינוי כזה,  היא הכנסת קריטריונים חדשים  שעלולים לעלות הרבה כסף לכל מרחף,  לבתי הספר , ולתנדמיסטים ,  עד כדי עזיבת רבים את הענף  ואפילו סגירת בתי ספר,  - זוהי בפרוש מהפכה,   אבל גם כזו שאי אפשר לדחות אותה יותר.   ואפשר שיקומו לה מתנגדים רבים, ובעיקר אלו שמתפרנסים  מהעיסוק ברחיפה.

הפנייה לרשות התעופה - רת"א, ( שהיא שלוחה של משרד התחבורה) ,  ע"מ שיכירו בנו, היא  נאיבית, ולא יעילה, אנחנו מהווים מטרד בשבילם, ומבחינתם עדיף שנעלם מהשטח,   ולכן די ברור שמהם  לא תבוא הישועה.  הם פשוט לא סופרים אותנו.
הכיוון שיש לחתור אליו הוא עיגון הרחיפה כענף ספורט או תעבורה מוכר ע"י הרשויות, ומתוך שכך,  יגזר מעמדו ברשות התעופה שתחויב להכניסו תחת הגדר הטייס .
מעמד מצנחי הרחיפה כענף ספורט הוכרז בבית המשפט  ביולי 2009  בתביעת …..  כנגד  המדינה . 
 בפסק הדין נאמר:  " לדידנו, מדובר בפעילות ספורט- שהתובע בחר להשתתף בה מתוך בחירה, ואף יש בה סיכון גבוה החורג מגדר הסביר".  -   זו עמדת פתיחה בתביעה כנגד משרד הספורט.

המשא ומתן שלנו עם משרד  הספורט ואו משרד התחבורה   יכול להתנהל באחד משני המישורים או בשניהם יחד,  אחד, להציג בפניהם את דרישתנו לקבל הגדר   ולקיחת אחריות מנהלתית,  קרי  הכנסתו  תחת רשות התעופה או ניהולו בדרך שזו תמצא לנכון.   שתיים,  לנהל מאבק משפטי על ההכרה בנו כגוף ולתבוע את משרד הספורט ומשרד החבורה על כל מקרה של תאונה או נזקי  גוף.
מי שיקרא את תקנות הטייס  1981 , של רת"א ( נכון להיום)  ימצא  שתחת הגדרת  כלי טייס מופיע  מצנח רחף אבל אין  המשך התיחסות אליו לעומת לדוגמה, " בלון  מאויש ".   נו באמת, כמה בלונים כאלו טסים / מרחפים בארץ ?    ולבלון הזה יש  מערך שלם של הגדרים (ראה למטה),  שהלוואי ורק חלקם היו נכתבים עבור מצנחי רחיפה.
ןעוד,   אם חקירות מקרי  תאונה של מצנחי רחיפה,  מבוצעים  ע"י  רז (ולא בהתנדבות) שהוא חוקר תאונות טייס  של משרד התחבורה ,  הרי  שנגזר מכך שמצנח רחיפה הוא כלי תעבורה / טייס. 

יוגב,    אינני רוצה לרפות את ידך.  אכן  יש צורך להקים צוות חשיבה אבל לא כזה שינהל אלא יותר  כמצפן מיקצועי וחינוכי .    למאבק שלנו להגדר על ידי  רת"א, נזדקק לעורכי דין, יחצנים,  ותקשורת.   -    וזה לא יהיה קל.   

להלן הגדרות מתוך   תקנות הטייס  1981
"מצנח ממונע" - כלי טיס הכבד מן האויר המונע על ידי מנוע והנתמך בעת הטיסה     בעיקר על ידי מצנח;

"מצנח רחף" - כלי טיס כבד מן האויר הנתמך בטיסה במצנח, ושהרחפן שולט בו באמצעות מיתריו;

"מצנח רחף עם מנוע עזר" – (נמחקה);

"מתלמד" - אדם המקבל הדרכה בכלי טיס או במדמה כדי להיות כשיר לקבלת רשיון או הגדר;
 "רחפן" - מפעיל מצנח רחף או מצנח ממונע;

"רשות הרישוי" - מי ששר התחבורה מינה אותו להיות רשות הרשוי לענין תקנות אלה;

. בקשה לרשיון, להגדר, לאישור או לחידוש
   (א)   המבקש רשיון עובד טיס או הגדר, או המבקש את חידושם או את אישורם, יגיש בקשה לרשות הרישוי בטופס ובאופן שהורה המנהל וימלא אחר הדרישות לצורך קבלת הרשיון, ההגדר, אישורם או חידושם, הכל כמפורט בתקנות אלה.
   (ב)   המבקש רשיון למצנח רחף, למצנח רחף עם מנוע עזר או למצנח ממונע, או המבקש את חידושו או אישורו של רשיון כאמור, יגיש בקשה לבעל רשיון הפעלה כאמור בתקנות ההפעלה וימלא אחר כל הדרישות לצורך קבלת הרשיון, אישורו או חידושו, הכל כמפורט בספר עזר מבצעי מאושר של בעל רשיון ההפעלה.

קצת על בלון מאויש –  לא בטוח שיש אפילו אחד כזה בארץ
"בלון מאוייש" - בלון חופשי אשר לפי מיפרט הוראות היצרן, שאישר המנהל, רשאי לשאת אדם אחד או יותר;
תדריכי קרקע והדרכת טיסה בבלון מאוייש תק' תשמ"ח-1988
טייס מתלמד בבלון מאוייש יקבל ממדריך טיסה בעל הגדר מתאים תדריכי קרקע והדרכת טיסה בכל אלה:
(1)   הכנות לטיסה ונהלים, לרבות בדיקות חיוניות של לפני טיסה;
(2)   הפעלת אויר חם או מקור גז, טיפול במשקלות לאיזון, בשסתומים ובבדי הדבקה;
(3)   התנשאות ועליה;
(4)   הנמכה, נחיתה ושימוש בשעת חירום בבדי הדבקה.

הנסיון הדרוש לקבלת הגדר  בבלון מאוייש תק' תשמ"ח-1988
אלה דרישות הנסיון המיזעריות לצורך קבלת הגדר בלון מאוייש:
היה הבלון המאוייש חסר מיתקן חימום מוטס - שש שעות טיסה בבלון מאוייש בהשגחת טייס המחזיק ברשיון טייס מסחרי בבלון חופשי הכוללות לפחות טיסת יחיד אחת.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
עופר,
בלון מאוייש הוא כדור פורח.  hug

יש די הרבה כאלו בארץ. נכון שמצנחי רחיפה יש יותר!

יוגב,
אני בעד.

ואם יורשה לי:
בזמנו, היו דרגות, רישיונות, ספר עזר... וכל זה היה שווה למה? לת___ !!! כי אם מרחף עבר על החוק... היו נותנים לו עונש... והוא יכל לבחור האם הוא פועל על פי מה שנגזר עליו, או שם קצוץ. והיו מספיק ששמו קצוץ!

אם על אותו הבסיס של ספר עזר, דרגות ורישיונות - מרחף שהיה עובר על חוקי ספר העזר היה מסתכן ב"נקודות" (כמו בנהיגה), קנסות, החרמת ציוד, ואפילו כלא... (נהג שנתפס נוהג לאחר שרישיונו נשלל... מה עלול לקרות לו - יודעים?) - הדברים היו נראים אחרת.
זו דעתי.

« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 02:50:38 pm על ידי גולדי »
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
יוגב,
נכון להיום יש קבוצה קטנה של אנשים שפועלים בנושא לטובת כולנו בלי שאיש מינה אותם.
אני מקווה ומאמין שהם עושים את עבודתם נאמנה.
האם אתה מציע למנות אחרים? למה? האם אדם שנבחר לכך על ידי רוב של מצביעים יעשה עבודה יותר טובה ממי שכבר בעניינים ויצר קשרים רלוונטיים?

אבל הנקודה החשובה ביותר לדעתי היא שבסופו של דבר פעולה אמיתית מעבר לדיבורים וישיבה בוועדות, תצטרך להיות על ידי גוף משפטי כגון אגודה כזו או אחרת. וגוף כזה כידוע לכולנו נהנה מ 100% אחריות, 0% סמכות ו- 0% גיבוי.

ערן

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
ערן,

האם אתה יודע כיצד פועל מי שפועל, באיזה כיוון הוא פועל ומה ההשלכות של הפעילות לעתיד הרחיפה?

האם אתה יודע, לא שאני רומז חלילה, אם טובת הכלל לנגד מי שפועל או שטובתו הוא לנגד עיניו?

ונניח שהמצב הקיים מבחינת הפעילות הוא בסדר גמור ואף מעולה. לא כדאי שיקבלו מנדט כלשהו מקהילת המרחפים אותם הם מייצגים? אולי אפילו עזרה שתעזור לקדם העניינים?

ישנם רבים שרוצים לתרום, לעזור...בכל מיני דרכים, לאו דווקא מתוך הכרות עם איזה בכיר ברת"א ובמוסדות עם שמות מאיימים אחרים.

אני רק אומר שפניה בשם קהילת המרחפים ועם גיבוי ועזרה של קהילת המרחפים...רק תעשה טוב, עם כל פעולה בה נבחר לעשות.

ועם יעוץ משפטי נכון, נוכל לפעול גם בלי חשש מתביעות...אולי אפילו באמצעות עו"ד שייצג אותנו.

הכל עדיף מאשר להשאיר את המצב כמו שהוא.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
חברים
אני מסכימה לגמרי עם יוגי
יש לנו אנשים מדהימים שפועלים במלא המרץ ובנחישות ראויה מול רת"א וכל הגופים האחרים למען כולנו, אני חושבת שצריך לתת להם להמשיך לעשות את שנדרש.
יחד עם זאת יש גם לי איזו תחושה של חוסר בהירות ומדובר פה בחיים שלנו, לא רק בחופש הפעולה ובנוחיות שלנו (טיסה בבועה וכו').
אני חושבת שיהיה טוב שהאנשים שמייצגים אותנו, יקבלו מנדט מוסדר מאנשי הפורום, וחשוב לא פחות שאנו המרחפים נקבל את המידע המלא והמהימן מהם ולא ניזון מרכילות, שמועות או ספקולציות לא מבוססות.

צריך להחליט שיש מטרה אחת מאוד ברורה, שיוסדר חוק למרחף במצנח רחיפה בדיוק כמו לכל תחום טיסה/רחיפה אחר, שנקבל את ההכרה לה אנו זקוקים.

סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
 יוגי,
כל הכבוד על המחשבה החיובית!

עפר,
להזכירך, גם כשהייתה אגודה, היה גרעין מצומצם שהנהיג וניהל (גרעין אכפתי של 10 אנשים מקסימום) ואחריהם כמה מאות שחלקם הסכימו וחלקם גם לא לצורה שבה הגוף הזה עבד.
כמוך, איני חושב שאמנות חתומות או הסכמה על הצבעה יפתרו את הבעייה לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.
אני לא חושב שיוגי תמים עד כדי כך על מנת לחשוב שזה מה שיכול לפתור בעיות בתחום.

מבחינתי, ולאחר הנסיון שצברתי בתחום ישנה שיטה אחת שתעבוד והיא דרך רגולציה של הענף :
1. המדינה תיקח אחריות על רישוי המרחף ובתי הספר .
2. המדינה תחייב את המרחף להיות במעקב אגודה או אגודות (מוסד טייס ראשי).
3. המדינה תגדיר ביחד איתנו  את איזורי הטיסה, טיסות המרחק ועוד (במנהל יש בחור בשם עמיר שלום שיודע בדיוק את בצרכים שלנו ושל הגלשנים - והוא יודע את העבודה גם בלי שנעזור לו)
4. שלילת רשיון מהמרחף או בית הספר יעשה בחתימת רת"א לדרישת הטייס הראשי באגודות.
5. מאגר חוקרי תאונות יבוא מתוך האגודות הרשומות וחוקרים אלו יבצעו עבודה בתשלום מול רת"א (על דעת,חוקר תאונות ראשי )
6. טייסי מצנחי רחיפה יטוסו על פי הוראות סע"מ.

זה עובד בהרבה מדינות,  זה יכול לעבוד גם אצלנו בלי בעייה!

הבעייה עם רת"א כיום היא: שהאנשים המאיישים תפקידי מפתח  בנושאים המתממשקים איתנו ,  לא מתאימים לתפקיד אותו הם ממלאים וגרוע מכך אינם מבינים כלום בתחום שלנו.

רעיון הקמת הוועדה ברשות אסף חפץ פתח לנו פתח חד פעמי שעלינו לקפוץ לתוכו ולהטיל את משקלנו בוועדה , היום.

אורי שמיר

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
 יוגי כל הכבוד

מסכים עם כל דברך
 מאמין ומקוה שיוזמתך תצליח
 השמח לעזור לך ולחברך

אביב

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
אורי,

ציטוט
רעיון הקמת הוועדה ברשות אסף חפץ פתח לנו פתח חד פעמי שעלינו לקפוץ לתוכו ולהטיל את משקלנו בוועדה , היום.

כשאתה אומר "משקלנו", אתה מתכוון לקהילת המרחפים ולמי שמקבל החלטות כאן. ולא לחלל בו האוויר נמצא הפורום.

ובכן, מי מייצג את קהילת המרחפים היום? ומי אמר שהמרחפים רוצים רישוי?...כדי לענות על שתי שאלות מהותיות אלו...הצעתי את נושא ההצבעה.

כי עד שאין תשובה ברורה לכך (וזה רק באמצעים דמוקרטיים), לא תיצור שום מוטיבציה לשינוי. גם אם תמשיך ותכתוב על כך עוד 200 פעם.

וכשאין מי שמחליט זה נראה כמו המערכון של ארץ נהדרת...ככה אנחנו נראים - כדאי לראות עד הסוף

[youtube=425,350]5btfqfzBXA0[/youtube]

ואביב...לי לא מגיע שום קרדיט.
אני רק מנסה להעלות רעיונות.
« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 06:46:00 pm על ידי יוגב ברנדט »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יוגי,
ועדת אסף חפץ לא מאופיינת לעסוק בענייני רישוי דוקא!
הסעיפים אותם רשמתי אינם מחייבים אף אחד ואף הדגשתי שמנסיוני, זהו הפתרון הטוב ביותר ,לדעתי,עבור מצנחי רחיפה/גלשני אויר.

היתרון בקיום הוועדה הוא קודם כל ביכולת להסיר את איום הסעיפים המפלים אותנו לרעה שנרשמו עד כה.
אולי החברה לא מבינים את המשמעות של הסעיפים האלה אבל,  טיסה בבועות מוגבלות שטח וגובה כמו גם חסימת נתיבי טיסות מרחק הם רק חלק מההגבלות המוסכמות עליהם עד כה.

אגב אם אתה רוצה  משהו עם משקל! 
תארגן  חתימה על עצומה של כלל המרחפים בעניין הפקרת המדינה ורת"א את התחום.
נאסוף  כמה מאות ש"ח מכ"א ונציף את העיתונים במודעות בהן אנחנו מאשימים את המדינה במחדל.
נייצר לובי בכנסת על מנת לקדם את עניננו.

הענף חשוב לכם, זה מצריך השקעה של זמן וכסף!!!

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 09:05:58 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
בשעה טובה אורי נגעת בנקודה האמיתית.

כסף כן כן יוגי...
האנשים שפועלים היום פועלים חינם אין כסף ולא מחוייבים בכלום לא אחריות ולא זמנים.

ההצעה שלך תגרור את כולם לשלם על האחריות והזמן של אלו שמתנדבים כיום כי הם יהיו גם חשופים לתביעות והצקות   במשך שנים.

ברגע שזה יעלה כסף תגלה שבין מספר הקוראים את ההודעה ובין מספר המשלמים יש הבדל גדול מאוד.

אתה גם חוזר וכותב שאתה מאמין באנשים אבל יש להם אינטרס......  ברור שיש אינטרס והוא כנראה זהה לשלך  אבל במקום לדבר מוטב שתעשה, איך תעשה תפנה את זמנך ותלמד את החומר ותעזור לאותם מתנדבים לייצג אותנו.

במילים אחרות קח אחריות אם אכפת לך אל תחכה לאף חתימה ווירטאולית.

שי

לכול השואלים איך זה עובד פה כנסו לאתר של האגודה המקומית  ספר העזר מפורסם שם ואני  אוסיף או אתקן לכול השאלות

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 07:03:05 am על ידי shaison »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גולדה כמו שאמרתי בשרשור השני, כשהיה חוק אומנם לא הייתה אפשרות להעניש את מי שעובר על החוק אבל הרוב בחרו לציית לחוקים כמו לטוס בעמדות שמתאימות לרמתם בתנאי מז"א שמתאימים לרמתם וכו' מתוך הבנה שהחוק בא לשמור על רמת בטיחות מינימלית, הוא לא אמור ולא יכול להוריד את התאונות ל0. היום חלק גדול מהמרחפים אפילו לא יודעים מה מגבלות מזג האוויר למי שרק סיים קורס גובה, ולכן הם ממריאים כי הם רואים את חגי לרמן באוויר.

יוגי גם את זה אמרתי בשרשור השני, בכל הקשור להסדרת הספורט ורישוי האינטרסים של איתי ושלך זההים.
להציג את המצב שאיתי מתפרנס מהספורט וכך הוא מנסה לסלק מתחרים נראה לי מופרך, כל מגבלה שתחול על המתחרים של איתי תחול גם עליו. פשוט יהיה סטנדרט שכולם יצטרכו לעמוד בו, שזה בסופו של דבר יהיה או לטובת כולנו או לרעת כולנו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
שי,

האם דעתך מייצגת את דעת הרוב? או שאתה מסתמך על תחושות בטן?

מי שמתנדב היום, יכול להיות חזק הרבה יותר עם תמיכה של כולנו.

מהי תחושת הרוב, מישהו כאן יכול להגיד? כנראה שלא.

רק על השאלה הזאת באתי לענות.

צחי,

חבל שהכנסת את השם של איתי לשרשור, למה נראה לך שיש לי משהו נגד דרך הפעולה של איתי? אני אמרתי משהו שסותר את דרכו? רק הצעתי שהליכים, ולא משנה של מי, יהיו דמוקרטיים וייצגו את דעת הרוב, כמו במדינה בה אתה חיי.

ציטוט
יוגי גם את זה אמרתי בשרשור השני, בכל הקשור להסדרת הספורט ורישוי האינטרסים של איתי ושלך זההים.
להציג את המצב שאיתי מתפרנס מהספורט וכך הוא מנסה לסלק מתחרים נראה לי מופרך, כל מגבלה שתחול על המתחרים של איתי תחול גם עליו. פשוט יהיה סטנדרט שכולם יצטרכו לעמוד בו, שזה בסופו של דבר יהיה או לטובת כולנו או לרעת כולנו.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
וואלה יוגי חוק או לא חוק עלי זה לא ישפיע אני עובד בניוזילנד!

עכשיו אחרי שהבנו את זה אתה יכול להמשיך לייצר יותר דיבורים כי מעשים זה ללכת ולעשות.

מה זה נקרא האם זאת דעתי אני כותב  מניסיון כמו מיכל ואדרי ואורי  ושאר האחרים שכבר היו בסרט הזה ..כבר היינו שם כבר אנשים קיבלו מנדט בעבר הם קיבלו מנדט מ800-1000 איש לא מ100 .

אתה מכיר עו"ד שישקיע  בייעוץ עשרות אולי מאות שעות בחינם?

מנסים לעזור לך אבל אתה חושב שכולם נגדך   ..........

מי שכבר מתנדב עושה את זה בכול כוחו ובדרך אפילו צריך להלחם באנשים מתוך התעשייה  כדי להציל את הענף .

אתה רוצה לעשות תעשה אני בטוח שהעושים כעת ישמחו לקבל עזרה.

טוב דיברנו מספיק לא?

שי

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
שי,

ציטוט
מי שכבר מתנדב עושה את זה בכול כוחו ובדרך אפילו צריך להלחם באנשים מתוך התעשייה  כדי להציל את הענף .

אתה רוצה לעשות תעשה אני בטוח שהעושים כעת ישמחו לקבל עזרה.

אתה חושב שמישהו פה יודע מי עושה?? מה עושה?? איך עושה?? ובשם מי עושה??

שיקומו ויגידו...אנחנו מקדמים פעולה כזאת או אחרת מול גוף כזה או אחר...נשמח לעזרה כזאת וכזאת.

שיכתבו העושים במלאכה במה הם צריכים עזרה ואיך הם מקדמים ואני אשמח לעזור.

רק שיהיה קצת יותר שקוף, כי אף אחד פה לא מבין כלום עם מה שקורה.

ואם אף אחד לא מבין כלום...אז איך בדיוק מייצגים אותנו?

נקודה למחשבה.

אגב, עו"ד זאת אולי הדרך היחידה שמישהו ייצג אותנו באופן פורמלי, מבלי שיסתכן בתביעה. כי כרגע..אנחנו כלום, אוויר.

« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 11:49:46 am על ידי יוגב ברנדט »

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שי,   
1. האם האגודה שלכם  בנכר היא אוטונומית ? או כפופה לרשויות ?
2. ציינת  פה את פועלם של אנשים חינם אין כסף.....  נו, תרשה לי להיות קצת סקפטי ולחשוש מפעיליות
    חינמיות מאחורי דלתות סגורות .  אינני חושד בכשרים, אבל הריח לא משהו.  אדרבא תפרסם  ועדת חפץ
   את מטרת  ונושאי פעילותה.   יפרסם אמיר שלום ושותפיו  את חזונו, פעילותו והשגיו - נשמח לשמוע,  ולעזור אם אפשר.

אורי,
  בקשה קטנה,  כל פעם שאתה כותב בגוף שני " אתם תעשו",  "כדאי לכם", "אם זה חשוב לכם",  אני מרגיש מעט נזוף.
  אפשר בבקשה לעבור    ל- " אנחנו......     hug  lugh

גולדי,
  האם ראית בארצנו בלון מאויש (כדור פורח) הבנוי לאדם אחד בלבד, שאינו פועל על  בעירת גז ?
  הדוגמה שהבאתי  נועדה להמחיש את האבסורד - שבחוק הטייס יש תקנים עבור כלי טיס שכלל לא נמצא בארץ
לעומת   כמה מאות מצנחי רחיפה, עם יכולת ניהוג ושליטה גובה הרבה יותר טובים משלו.
 (בציניות אפשר להוסיף,  שכלי טיס כזה, כיוון שלא נמצא  בארץ,  לא גורם לכאב ראש לרת"א, לעומת הכבוד שמביאים
 עוד כמה דפים בחוק הטייס הישראלי ).
« עריכה אחרונה: April 22, 2010, 12:36:34 pm על ידי עופר »

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
צחיק,
ולכן הם ממריאים כי הם רואים את חגי לרמן באוויר.
מה באמת? כמה מטומטם זה!!!  lugh  lugh  lugh (שאף אחד לא יתחיל להעלב פה - צחי התכוון אלי).

אני מסכימה איתך שתמיד יהיו אלו שיצייתו לחוקים... אבל מספיק שיהיו כמה שלא - ושום דבר לא יעשה בעניינם - אז בעצם לא עשינו כלום.
ובקיצור, מה שרציתי להגיד בסך הכל הוא זה: אני בעד שיהיה חוק ויוסדר נושא הרחיפה בארץ עם רישיונות - בדיוק כמו בנהיגה!

אני יודעת שיש וועדה ויש אנשים שפועלים למען הכלל. אם זה הכיוון שלהם, והם צריכים עזרה - אני מכריזה בזאת שאני כאן בשבילם. וגם יוגי מתנדב לעזור. :)

עופר,
זו היתה הלצה. הבנתי את האבסורד...
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
עופר
אנחנו תחת השגחה מCAA -(מנהל התעופה)  עם רישיון כולל מהם אבל למעט זה שיש וועדה  במקרה של תלונה הענישה על התלונה מבוצעת על ידם לא ע"י האגודה.

כך למעשה יש שיניים ואחריות.

כול תאונה או אירוע  מדווחים ונחקרים מנהל התעופה מחליט  איך לטפל אחרי שדיבר עם החוקרים והמעורבים באירוע.

כול אחד חייב ע"פ חוק לדווח על תאונה או אירוע שראה , כלומר זה לא נשאר לשיקול דעתו של המעורב במקרה בלבד.

יוגי ועופר...
אתםפ כותבים שמות של מי עושה אז קצת הזוי להישאר תמימים לא?

גשו תשאלו תבררו תעזרו (אם אתם רוצים)

שי