כתב נושא: דיון חשוב פתוח לכל ללא התערבות מצידי.  (נקרא 1915 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איתי,
ידועה לי  פעילות עומרי טלמון בכיבוי האש הזאת.
לרת"א איני רוצה להתיחס מלבד ציון העובדה שהעבודה שלהם גובלת בפשע.
משרד הספורט או לא משרד הספורט, מי לוקח/יקח  בעתיד אחריות על ציבור  המשתמשים במצנחי הרחיפה בארץ?

אורי

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
למה לא לחבור לאגודה קיימת ולשלם שם דמי חבר.

מצורף קישור "לאגודת התעופה הכללית" למה להמציא את הגלגל שימו לב הנ"ל מדברים על שמירת זכויות מול הרשויות.

ויש שם משפט שלפני שאתם נכנסים תשננו במיוחד אלה "שיודעים הכל" ויכולים לכתוב שירשור מלא באיך לא ניתן.....

"המגבלות היחידות בבניית המחר הם הספקות של היום"

להלן הקישור:

http://www.aopa.org.il/site/content/blogcategory/24/150/

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
מתערבת בדיון בתור מי שהייתה פעילה מאוד בהנהלת ה"אגודה הישנה".

האגודה התפרקה לא בגלל חוסר תקציב אלא מפני שהיא הפכה לגוף שנוח לתבוע אותו על כל תאונה קטנה כגדולה.
בעלי תפקידים הפכו חשופים לתביעות משפטיות (כולל אותי) , מה שהפך את ההתנדבות לבלתי הגיונית ומסכנת את הפעיל ואת בני ביתו. מעבר לזה, דמי החבר שלנו הפכו לדמי טירחה עבור עורכי דין ולא זו הייתה כוונת המשורר .
הגופים הרשמיים במדינה לא גיבו את פעילי האגודה בשום דרך ולמעשה בנו על ה"סדר" שתעשה האגודה מבלי לתת לה "שיניים".

אלה הסיבות שהביאו לפירוקה של האגודה (שאגב לא התפרקה רשמית מעולם).

בשורה התחתונה, דעתי היא שביום שענף הרחיפה יוסדר- ייגמר הספורט הנפלא שלנו.כל מי שחושב שבשאיפה להסדרת הספורט תחת חוק, הוא פועל לטובת הספורט , לדעתי טועה.
ברור לי שהכוונה של כולם טובה  אבל לצערי הנסיון מראה שגם הפעם הדרך לגהינום רצופה בכוונות טובות.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ליאב,
אולי תתחיל לבדוק לפני שאתה מפרסם משהו בפורום (זו ביקורת בונה).
הטלפון של האגודה לתעופה כללית נמצא באתר שהכנסת.

אגודת התעופה הכללית לא תכניס תחתיה מצנחי רחיפה!

מיכל,
כנראה שלא הבנת אבל,  העתיד כבר כמעט כאן!
מגבלות טיסה שונות ומשונות כמו: הגבלת טיסה באתרים (גובה ורדיוס), הגבלת טיסות מרחק- טיסה בבועות ועוד הם רק חלק מהמגבלות הקרובות שרת"א הכניסה.
אם לא היה מתקיים לחץ מסיבי של משה אדרי,  איתי לנואל, עמיר שלום ושל עוד כמה שלא רק מברברים בפורום אלא גם עושים למען עתיד הספורט,  כל החופש שלך היה נגמר .

ציטוט
בשורה התחתונה, דעתי היא שביום שענף הרחיפה יוסדר- ייגמר הספורט הנפלא שלנו.כל מי שחושב שבשאיפה להסדרת הספורט תחת חוק, הוא פועל לטובת הספורט , לדעתי טועה.

כדי לרשום את שורה התחתונה הנ"ל  צריך להבין בדיוק  מה אנחנו מנסים לעשות בשלוש שנים האחרונות על מנת שהספורט הנפלא שלנו ישאר נפלא!

תתעוררו בבקשה

אורי שמיר

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
חג שמח,
התלבטתי האם לכתוב בנושא זה, ומכיוון שנהרג ארם ומרחף אני מביע את דעתי המבוססת על שיחות עם ארנון ואחרים שהיו בעת התאונה בשטח. המסקנות שלי הן חלקיות ויש לקחת אותן  בזהירות הראויה ובהסתייגות.
כיוון שאין דין ןאין דיין כל בתי הספר שהמשיכו להעלות לאויר מרחפים מתחילים חרגו מספר העזר המבצעי (הפרש המשבים, עוצמתם )העובדה שהמקרה אירע לחניך של ארנון היא מקרית ובידיה של אלילת המזל. בתי הספר שהעלו חניכים לאויר בתנאים כה טרמליים עשו זאת כי אין עליהם פיקוח! הדרישה שלנו שהם יהיו צדיקים ויעבדו לפי ספר העזר המבצעי אינה עולה בקנה אחד עם האופי האנושי - היכן שאין בקרה ופיקוח יש חריגות ואי מילוי הנחיות, תקנות וכדומה.
לא ציוד טוב יותר ולא מדריך מנחית (נאמר לחניך בקשר כיצד עליו לפעול, אך הוא לא בצע דבר) כנראה לא היו משנים כנראה את תוצאות התאונה סחרור לקרקע מגובה של 70 100 מטר משמעותו מפגש ב מהירות של 80 קמ"ש לפחות  ( אחרי שני סבובים מצנח מגיע למהירו כזו) אז לבוא ולדבר על ציוד זה לעג לרש.
המסקנה שלי מהקרה היא שהיה צריך להפסיק המראות של חניכים בקורס גובה עם תחילת הטרמיקות והפרש משבים כה גבוה. יותר מכך אני כמעט משוכנע שגם מרחף בעל נסיון של שנתיים טיסה עם עשרות שעות באויר שנסגר לו מצנח ב50% בגובה של 70 מ' לא היה יוצא מכך אחרת כיוון שכנראה היה לוקח לו זמן להחליט כיצד לפעול. ארוע מסוג זה בגובה כזה אורך 2 עד 3 שניות בלבד מה עוד שקים אלמנט הלחץ המוגבר כי אתה קרוב מאוד לקרקע.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ליאב לא הגיוני יותר ומעשי יותר להתאחד עם "האגודה לגלישה אווירית" במקום תעופה כללית?

אחרי הכל ההגדרה של מצנח רחיפה בכל העולם זה "גלשן אוויר עם כנף רכה".
don't fly faster then your guardian angel

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ליאב עמית צחי יוגי אורי ועוד רבים וטובים אחרים  (אנא "מילקים"  טדי  יורם  יניב יעל  ועוד  אנא הגיבו ...גם עם אתם לא מסכימים  )

1. נסלק את הרעים מקרבינו
2. נאמץ את הצעתו של יוגי נצביע ליצירת פורום הגיוני של כללים נכונים ונציגים "מכובדים" עם עבר והווה טוב

עצם העובדה "שפורום שפוי הוגן וישר "  של מרחפים בהצבעת רוב מאמץ כללים " הגיונים כמו  מדריך מנוחת למטה  ובכלל את כללי הבד"כ  של האגודה שמשקפים את הכללים של מרבית האירגוני מצנחי הרחיפה בעולם הנאור - יש לכך ערך רב ועצום  גם בדעת הקהל וגם בבתי המשפט.

לא לחינם חגגו רעי הלב והנפש בשלוש שנים האחרונות תוך כדי שיתוק ומניעת ביקורת .

אמירה ברורה כפי שיוגי ואחרים הציעו יכריח את רעי הלב והנפש באשר הם לאמץ את הכללים ההגיונים אללו או להעלם .להעלם  ע"י דעת הקהל שמגינה על גוזלה (עד כו הפקרנו אותם לידי הנוכל הרשע והמשוגע) . גם בתי המשפט בארץ ובעולם הנאור אשר נוהגים על פי הכלל של "המקובל וההגיוני " התחשבו מאוד בדעתינו . כאשר ארנון, שימי ודומהם הם "המקובלים"  אז אלו הם פנינו ... ואלו הם התוצאות ...

לדעתם של חברי הפורום השפוים יש כוח ונוכחות רבה להשפיע ללא גינוני כוח כבוד והקרה (במכוון החלפתי  את הכסף ב 3 ה "כ" בהקרה)

פורום שנשלט ע"י אנשים מכובדים כפי ש.. שימי אמר יש השפע גדולה רק שהמכובדים בהחלט לא כוללים פושעים נוכלים רעי לב ורעי נפש שמשפיעים עלינו כמרחפים כיום .

החיים בלעדהם היו טובים הרבה יותר . לא צריך אותם בתוכנו.

חיזוק הרע בטענה כי אין אחרים היא טעות  קשה שלנו

יש והיו עוד היו  מדרכים טובי ידע  לב ונפש  למלא את החסר - רק פנו להם מקום. פנו מקום למדריכים הישנים שברחו מחברה הנוכחית של המדריכים .. ופנו מקום למדריכים חדשים שהגיעו מחו"ל עם הרבה ניסיון, טובי לב ונפש .  צריך לסלק  את רעי הלב והנפש מתוכינו ולפנות את הקרקע לטובים. 

"צביקי"  היה שנים מדריך טוב החוף המערבי של קליפורניה. לארץ חזר לאחרשנים בחו"ל עוד מדריך מנוסה וטוב לב מארגנטינה . הם בורחים מלהדריך בגלל רעי הלב.

בכוחינו לעשות זאות

ליאב עמית צחי יוגי אורי ועוד רבים וטובים אחרים  (אנא "מילקים"  טדי  יורם  יניב יעל  ועוד  אנא הגיבו ... גם עם אתם לא מסכימים  )

1. נסלק את הרעים מקרבינו
2. נאמץ את הצעתו של יוגי נצביע ליצירת פורום הגיוני של כללים נכונים ונציגים "מכובדים" עם עבר והווה טוב

הספורט הזה לא שייך למשוגעים בעולם וכן צריך להיות גם בארץ.

מדריכי בבוסטון היה בוגר MIT  ישר מקסים וחכם .רק השבוע קיבלתי ד"ש חם דרך ישראלי חבר בפורום ממנהל הקלוב בצפון ניו-יורק שבו טסתי . כך צריך ויכול להיות גם כאן זה בידינו.

אביב

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אורי

אני מקבל את הביקורת אך נאה דורש נאה מקיים

אגודת התעופה הכללית לא תכניס תחתיה מצנחי רחיפה!

זו קביעה ללא בדיקה גם מצידך!

אני מציע:
לקבל גם את דעתם של חברים אחרים כולל אותי עם מטען ידע פחות טוב בנעשה בתחום מול הרשויות.

אני ואחרים מנסים לעלות הצעות אופראטיביות מתוך רצון לפתח סינרגיה טובה ואם בכל הצעה/תגובה נקטל ע"י אלה שבטוחים שהם יודעים הכל, כמות המגיבים תרד.

שים לב כמה כאלה שלא פעילים באופן קבע כתבו ביממה האחרונה את דעתם, לשם צריך לכוון הפתרון מצוי בנו.

מיכל,
כנראה שלא הבנת אבל,  העתיד כבר כמעט כאן!

נראה לי שמה שמיכל שכחה, הצוות שמוביל את ההתנגדות מול הרשויות רק לומדים כיום.

אם לא היה מתקיים לחץ מסיבי של משה אדרי,  איתי לנואל, עמיר שלום ושל עוד כמה שלא רק מברברים בפורום אלא גם עושים למען עתיד הספורט,  כל החופש שלך היה נגמר .

מייצגים אותנו אנשים שהעזרה מהולה באינטרס אישי? אחרת לא ברור למה אנחנו נמצאים במצב הנ"ל מדשדשים בבוץ כבר כמה שנים.

בכל העולם יש מודל כזה או אחר תסביר לי מה לא מתקיים בארץ לעומת מה שמתקיים בחו"ל?(באמת מחוסר הבנה אני שואל)

ציטוט

כדי לרשום את שורה התחתונה הנ"ל  צריך להבין בדיוק  מה אנחנו מנסים לעשות בשלוש שנים האחרונות על מנת שהספורט הנפלא שלנו ישאר נפלא!

אורי אני כבר מבולבל הרי פעם תחת החוק הכל עבד! למה אתה סבור שבעתיד זה לא? בפרנסה של מי זה יפגע? ושאתה מזהיר שייגמר הספורט הנפלא הזה למה אתה מתכוון לאיזה צד? סוחרים(דילרים ובתי ספר)? או טייסים פעילים?

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי

אגודת הגלשנים היא פתרון אף טוב יותר!

אבל מועצת החכמים בטח פסלה/תפסול מכל מיני טיעונים כאלה ואחרים אביב ויוגי צודקים כנראה!
יש לגבש מסמך עקרונות שמוסכם על יותר מחמישה לוחמי זכויות "שמייצגים אותנו".

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ליאב מה שלא מתקים בארץ וכן מתקיים בחול זה שכאן המדינה לא נותנת/נתנה גב לאגודה (כמו שכבר נאמר).
בחול יש גיבוי מלא של המדינה לאגודות.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תגובה ליוסי שטייף,

יוסי, גם אני שמעתי עדויות של עדי ראיה שנכחו באתר והרושם שאני קיבלתי שונה משלך. מכאן אני למד שבלי מסקנות של חקירה מוסמכת יהיה קשה באמת להסיק מסקנות.

לפי הדיווח שאני קיבלתי, האירוע ערך יותר ממספר שניות, האירוע כנראה התפתח מסדרה של קריסות מלוות אולי בתגובות יתר, שיתכן שעם הדרכה בזמן אמת בקשר ניתן היה להגיע לסיום פחות טרגי של האירוע.

זה כמובן לא נוגד את הטענה שלך של תנאים שאינם מתאימים לחניכים.

מכיוון שיש כאן מספר נקודות מבט על אותו אירוע, נראה לי שמוקדם להסיק מסקנות מלאות לפני דו"ח של חקירה מקיפה ואובייקטיבית שאני מקווה שמתנהלת.

גונן
« עריכה אחרונה: April 20, 2010, 11:21:45 am על ידי גונן גל »

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
לגונן,
איני מתווכח עם האינפורמציה שקבלת בנוגע לתאונה הספציפית. אני חושב שהאלמנט  העיקרי הוא שכשיש הפרש משבים כפי שנמדד - לא מוציאים חניכים ועל מנת להגיע למסקנה זו, לא צריך ועדות ויותר מכך לא צריך לחכות למסקנות שיגיעו אם יגיעו רק בעוד מספר חודשים, עמוק לתוך הקייץ שכפי שאני רואה, יהיה עם תאונות רבות, בעיקר שמרחפים צעירים עושים זאת בתבור בתנאים חזקים וכדומה. מוטב להתריע כעת ולא להתמהמה בשל רצון למיצוי האמת או מפאת זהירות וכו'.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ליאב,

זה נשמע פשוט להצטרף לעמותה אחרת.

אך אף עמותה לא רוצה אותנו בגלל שאין חוק שמגן על האגודות בפני עו"ד ובגלל שאין גב מהמדינה.

מיכל,

אנחנו עובדים בשקט על מנת לשמור לכולנו את השמיים פתוחים (ובינתיים מצליחים).

בחוק הטייס שהובא לכנסת (והוחזר לרת"א) כתוב: מצנח רחיפה אינו כלי טייס ולכן לא יטוס יותר מ1 ק"מ גובה מעל התבור וברדיוס של 1 ק"מ סביב התבור.

במילים אחרות, אף אחד לא שאל את דעתינו שכתבו את החוק  (ולכן הוחזר החוק לשולחן הדיונים לאחר לחץ כבד מצידנו ומשאר משתמשי הקצה), תקיעת הראש בחול כבת יענה ומחשבה שהברדק ימשך לנצח, זה מה שיסגור לנו את השמים והספורט.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עוד דבר קטן ששכחתי,

אגודת הממ"גים הצביעה נגד קבלת הממ"ר לתוכה ואגודת הגלישה הצביעה נגד איחוד עימנו כבר מספר פעמים  :'(
« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 09:23:12 pm על ידי ittai »

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
בעניין הרישוי ובתי הספר רת"א וכו'
אני מניח שהנציגים שלנו שכבר פועלים ברת"א יודעים מה לעשות.
היות ולא משתפים אותנו בנעשה ובהישגים אני רוצה לחדד מספר דברים על מנת שלא נבכה אח"כ
ראשית והכי חשוב לקבל החלטה לפני כל הדיונים (משני הצדדים) שכל ההחלטות בעתידנו יהיו בהסכמת 2 הצדדים
ולא יהיו החלטות של צד אחד כלומר אישור גם של נציגנו.
חוץ מאורי שמיר שכתב כמה שורות לא ראיתי הגדרות מדוייקות מה אנחנו רוצים מרת"א לכן אני חושב שצריך לכתוב
רשימה מסודרת וברורה מה אנחנו רוצים להשיג ועל זה צריך לתת את הדעת בדיון הפתוח.כי כרגע רוב הדברים מעורפלים
וחלק גדול מהמרחפים כולל אני לא בטוח שזה טוב לנו וכלכליתאולי זה לא טוב לטנדמיסטים ובתי הספר.
לצערי תאונות עוד יהיו , הלואי ולא.
אז אני מציע לאיתי לנואל שכן יתערב בדיון הפתוח ותבהירו לכל מי שלא בטוח בצעד החיובי הזה מה אנחנו רוצים מרת"א
או משר התחבורה ואז יהיה קל יותר לדון בסוגיה הזאת ובאותה מסגרת חשוב ביותר לפתור את בעיית הביטוחים
דרך אגב מי סופר את צנחני הצניחה החופשית ואיך הם מתנהלים ללוא בעיות מיוחדות? ביטוחים, תביעות וכו'
עמוס
« עריכה אחרונה: April 21, 2010, 08:54:40 pm על ידי עמוס פרל »
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עמוס כבר נכתב שצריך לגבש מסמך עקרונות שמקובל על כולם.

אני חושש שמי שמוביל את הייצוג שלנו מול הרשויות לא חף מאינטרסים אישיים.

אף אחד לא מנע מאיתי לנואל להתערב, הוא בעצמו הציע לא להתערב ואפילו פתח את השירשור.

מדיון על חצית גבול זרמנו למצב הספורט ועתידו.

(איתי אפילו לא התאפק והתערב מס' פעמים יש לציין בנימוס  ;) )

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עמוס כחבר באגודה לצניחה חופשית (מבלי אפילו לרצות)  אני יכול לספר לך שמבלי לשלם 180 ש"ח חברות באגודה, אתה לא מתחיל אפילו קורס.
ובתום שנה אם לא תחדש חברות למרות שאתה אחרי קורס לא תוכל אפילו לשכור מצנח.

אבל השאלה שלך נכונה והעלתי הצעה להצטרף לאחת האגודות הקיימות, צחי מציע את האגודה של הגלשנים, אך שם הנושא נעצר
שוב צריך לבדוק מה המצב באמת.

אני לא מקבל את התשובה שהמדינה לא מכירה בנו (למה בכולם כן ובנו לא?) אפילו עבר חוק המרוצים!

תחת איזה אגודה? מי מבטח שם?

זה לא פחות מסוכן מרחיפה תסכים איתי?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ליאב ,

אני לא מתערב בדיון אני מתקן עובדות בנימוס (וכך אמשיך)  ;D

לידיעתך ליאב, האחראי על התעופה הספורטיבית ברת"א הוא הראשון לא לרצות אותנו (הוא רוצה רק אולטרלאייטים) !

כאשר מי שאחראי על חוק המירוצים בכנסת טיפל בחוק כראוי (זה לקח 3 שנים בין קריאה לקריאה - גם זה סוג של ראוי) ניהיה חוק (כזה או אחר).
כותבי חוק הטייס (רת"א) עושים הכל על מנת שלא ניהיה בחוק למרות שאתה ליאב יקירי לא מקבל את התשובה  שהמדינה לא מכירה בנו (למה בכולם כן ובנו לא?).

בינתיים האנשים הרעים בעלי האינטרס האישי (של לעשות טיסות מרחק ) הצליחו לגרום למערכת להבין שלא ילך להם בקלות .

עמוס - הביטח של מועדון הצניחה החופשית פאראדייב עולה 150,000$ בשנה . וכל מועדוני הצניחה והעמותה שלהם נמצאים תחת חוק הטייס.

בינתיים יוגי פתח דיון נוסף (גם שם אני לא מתערב כדי לא לקלקל לליאב ;)  )

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
 ;)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ליאב מכיוון שאיתי לא מגיב ( :P) הנה כמה עובדות כפי שאני מכיר אותן:

*בכל הנוגע לרישוי מול הרשויות האינטרס של איתי ואדרי זהה לאינטרס שלך ושלי. הטענה שאיתי מתפרנס מהספורט לא רלוונטית בעיניי כי כל הסדרה של הספורט לא תוריד מתחרים אפשריים של איתי אלא תחייב את כולם לעבוד לפי סטנדרט, כולל את איתי.
*עד שתחרויות מוטוריות נעשו חוקיות בארץ והתקבל חוק המרוצים נלחמו הנהגים מול הראשויות במשך 20 שנה (כשהתגייסתי לצה"ל אמר לי אביב קדישי "אנחנו עובדים על זה", השנה הייתה 1989).
*כשהיה חוק גם אם היה בלי שניים וגם אם "עבריינים" לא נענשו, הרוב בחרו לציית לחוק.