כתב נושא: אזהרה ! הכתובת על הקיר !!  (נקרא 2298 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Airwave Gliders

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אזהרה ! הכתובת על הקיר !!
« ב- : March 31, 2010, 07:46:38 pm »

מספר בוגרים של בית סיפרנו, אשר החליטו לעשות לעצמם חיים קלים, לעזוב את מסגרת החניכה לאחר בסיסי גובה ולטוס באופן עצמאי באתרים ובתרמיקות.
האנשים האלה לא מפסיקים לעלות לכותרות עם אירועים אשר בנס נגמרים (ביניתיים) ללא פגע, אך עולים לכותרות בראש מהדורות חדשות ארציות - זה לא כבוד.

אני הסברתי ודיברתי על התופעה ועל ההשלכות שלה, בערב הבטיחות, בשיחות מול אותם האנשים והכי חשוב, איתכם כדי שתדברו על ליבם וכדי שהתופעה הזו לא תישנה אצלכם.י

לצערי הרב ! אלה בוגרים אשר קיבלו בטחון עצמי מופרז, נטשו את מסגרת בית הספר, ועברו לרוח הקודש שם מתייחסים אליהם כאל שווים בעלי נסיון רב ובאופן מאוד מטעה וגורם נזק אדיר, הם מקבלים תחושה שהם שווים ובעלי נסיון ואין להם יותר צורך בסיתוונית..
אני חזרתי על כך בערב הבטיחות והסברתי את ההטעייה הפסיכולוגית שנגרמת לאנשים הללו.
הנזק הוא בפן הבלתי מודע, גם מצד המרחפים של רוח הקודש, שאני מבין עד כמה הם להוטים להעניק חיבוק חם ככל האפשר למרחפים החדשים אשר מגיעים איליהם מצד אחד ומאידך, יוצרים אצל חניכים שלנו תחושה מדומה שהם בעלי ערך שווה ברמת הידיעות המיומנויות והמודעות לסכנות הטמונות בספורט הזה.
וזה עובד הפוך וחוזר כבומרנג !

אני מתריע !

לאחרונה, לפני מספר שבועות, זה היה רולי שטיין.
היום זה בועז טסלר.
הודעה מחדשות [url=http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3870305,00.html]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3870305,00.html[/url]

ושאר האנשים שהחליטו כנ"ל לעזוב ולרחף "כי הם כבר יודעים הכל" אחרי בסיסי גובה, שיעשו שוב חשבון נפש עם עצמם.

שמח שזה נגמר בטוב.

בגבהים
שימי

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
בעניין: אזהרה ! הכתובת על הקיר !!
« Reply #1 ב- : March 31, 2010, 08:09:41 pm »
ומה עם החניכים שנפצעים אצלך והם עדין במסגרת סיתוונית??? גם אז חברי רוח הקודש אשמה???

או אולי שמי שעבר אצלך קורס גובה מלא לא מקבל מסתוונית את התמורה שהוא שילם עליה כי הוא לא יכול לצאת לבד לאויר???

או אולי תעשה בדק בית במקום להפחיד ולזרוק בוץ.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 31, 2010, 08:33:52 pm »
שימי היקר
חבל לזרוק רפש בחברי רוח הקודש
לידיעתך אין דבר שנקרא רוח הקודש
כל מרחף מרחף על אחריותו בלבד וללא עידוד " חברי רוח הקודש "
פשוט חבל לקלקל
חבל שחברים נפגעים ללא שיכות לחברות במועדון כל שהו

והכי הכי , צרכים להוריד את המישפט המכוער ש " הכתובת היתה רשומה על הקיר " זה המשפט הכי הכי מאוס בעיני

חג שמח ורחופים בטוחים

איתן

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 31, 2010, 08:34:27 pm »
שימי, תיקון קל.
"רוח הקודש" אינה מועדון חברים.
אנו, ברוח הקודש, מאמצים כל אחד באשר הוא, ללא קשר היכן הוא למד ומה היא השכלתו האווירית.
לכן אין כזה דבר "לעבור לרוח הקדוש" !
אדם מוזמן להיות חבר ב"רוח הקודש" גם אם אינו לומד כלל לרחף (ראה מקרה סיגי)
כל פרט, חניך או אזרח מוזמן להמנות על חברי "רוח הקודש" כל עוד הוא אדם.
"רוח הקודש" אינה מתחרה ב"סיתוונית".
ל"רוח הקודש" אין מתחרים או מתנגדים.
אני מקווה שהבהרתי את עצמי.
חג שמח.
ספי.
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 31, 2010, 09:09:19 pm »
שימי

אני מחזק את דברי ספי ואיתן (ברובם) ומוסיף ושואל איך חברים הפעילים באתר "רוח הקודש" יכולים למנוע את התאונה הבאה?

לידיעתך-
 רוח הקודש זהו רק אתר ברשת! ולמרות  שהפורום שלו יכול להטעות ולתת הרגשה שמדובר באיזשהו מועדון, לא כך הדבר, החברים באתר סה"כ מקבלים בימה להעלאת קבצים וטקסטים הקשורים ברחיפה.

במקרה של רולי, אני הכרתי אותו לראשונה באוברנייט שהיה במבוא חמה. הכרתי איש מקסים שיש לו לב רחב, גיטרה ואצבעות זהב, ולא ראיתי שום צורך להתנהג אליו בצורה שונה מזאת שאתנהג לכל איש באשר הוא.  לגבי רמת הרחיפה שלו ומה שהוא עושה איתה, אני לא יכול ולא רוצה לקחת אחריות (כנ"ל לגבי שאר המרחפים/ת).

אני מסכים עם זה שהחניכים שלך יכולים לקבל המון ידע ממך ובטח גם בתחום הבטיחות. אך אין להשוות בית ספר לרחיפה לאתר חברתי באינטרנט.  ואולי צריך לבחון את הבעיה שאתה מציג, מזוית אחרת...
« עריכה אחרונה: April 01, 2010, 10:07:42 am על ידי באבי שחר »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 31, 2010, 10:48:47 pm »
שימי סליחה ומחילה על פירוש רש"י
לדעתי מה ששימי מנסה להגיד הוא :
שמי שלא נמצא תחת הכנפיים של המועדון הוא באחריות עצמו ואין לקשור את המרחף למועדון (מפני שאינו סיים את הכשרתו כפי ששמי מבין ).
גם היום ששמעתי את הדיווח זה היה באותה נשימה "בועז חניך של שמי "
כך שלדעתי שימי צודק .(נקודה )
כמו שארנון לא ירצה שיגידו על תאונה שלי אדרי חניך של ארנון .
לדעתי בעיית ניסוח "טעות סופר "
ושוב סליחה על הפרשנות שימי כך אני מבין אותה
החרב המעופפת  hug
האופוזיציה הלוחמת של ענף מצנחי הרחיפה  lugh
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #6 ב- : March 31, 2010, 11:11:28 pm »
מסכים עם כולם. גם עם הפירוש של אדרי, לא כל חניך לשעבר של שימי צריך לקבל שם משפחה שני "סיתוונית". לא אחרי תאונה, וגם לא אחרי קרוס טוב!

מזל שנגמר ללא פגע

המשך חג נעים ובטוח.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #7 ב- : April 01, 2010, 12:15:07 am »
שימי היי
[quoteאדם מוזמן להיות חבר ב"רוח הקודש" גם אם אינו לומד כלל לרחף (ראה מקרה סיגי)[/quote]
זו אני "מקרה סיגי"  :)
אתיחס לדבריך וטענותיך מנקודת הראות של זה שלא יודע ולא מנוסה כלל ברחיפה, היום חניכה בקורס רחיפה:
לפני מס' חודשים (חצי שנה ליתר דיוק) השתבש משהו אצלי בראש  lugh
התעניינתי במצנחי רחיפה, רשמתי ב google מצנחי רחיפה, וכך הגעתי לאתר שנקרא "רוח הקודש מצנחי רחיפה", חשבתי לרגע שאני מתבלבלת ונכנסת לאתר דתי משהו אבל נכנסתי ובדקתי בכל זאת.
ראיתי סרטים מדהימים של רחיפה, אירועים משותפים יפים ומרגשים, קראתי ועקבתי אחרי השרשורים של החברים ולבסוף אפילו נרשמתי כחברה... ("מה יכול להיות?" חשבתי לעצמי "ננסה, נתחבר...")  hug.
החלטתי שאם אני רוצה לרחף, אני צריכה ללמוד, בצורה מסודרת ובטוחה.
התחלתי לשוחח עם החברים המרחפים, שתמיד הזכירו לי שהספורט הנפלא הזה הוא גם ספורט מאוד מסוכן.
הייתי מעט נועזת ושאלתי שאלות על רחיפה... קיבלתי תשובות מלומדות לכל שאלה....
זכורה לי תגובה אחת אותה לא אשכח לעולם:
[quoteסיגי היקרה.
כנראה לא הבנתי משהו מדברייך...
את מתכוונת ללמוד בעצמך איך טסים במצנח רחיפה ?
בלי קורס ?  בלי מורה ?[/quote]
תגובתו של ספי לאחת השאלות שלי  hug
ספי לא הכיר אותי ואני לא הכרתי אותו, אבל הוא נבהל מהרעיון שאלמד בעצמי לרחף ולא באופן מסודר ובטוח.
תגובה זו לימדה אותי משהו על הפורום אליו הצטרפתי, אכפת להם, הם אינם מזלזלים בתהליך הכשרת המרחף, כן אני יכולה להתייעץ איתם בנושאים שונים הקשורים ברחיפה.
הם אינם קובעים היכן אלמד לרחף, הם לעולם לא הציעו דרך זולה יותר ללמוד רחיפה.
הם לא סרבו לקבל אותי לפורום "רוח הקודש" כי איני מרחפת פעילה, הם לא התנו את המשך חברותי בפורום בהצטרפות לבית ספר כזה או אחר.
הם אינם מכריחים אותי לעשות דבר כדי להיות שייכת (פרט לדרך ארץ)

הם מעודדים אותי ללמוד ולהתאמן כמה שנדרש, לפני שאפרוס מצח לאוויר, מזכירים בלי סוף את החשיבות של האימון בשליטה קרקעית, וכמובן שלא אעשה מה שאין אני מוכנה ומוכשרת לו.
אם אעשה דבר שאיני מוכנה לו מבחינת ההכשרות שקיבלתי, הם יזהירו אותי ויציעו שאמנע, אני בטוחה בזה.

אם אחליט בכל זאת לעשות מה שמסוכן לי, זאת תהיה ההחלטה שלי ואחריות שלי בלבד.
אם אחליט להפסיק את לימודי הרחיפה הפורמליים בשלב כזה או אחר, זה עניין שלי ואחריות שלי, לא של אף אחד אחר, בוודאי לא של החברים בפורום "רוח הקודש".

פורום רוח הקודש בעיניי הוא פורום נהדר, הוא פורום חברתי שעיקר עיסוקו בענייני רחיפה;
אני באופן אישי מוצאת בו גם מקור ללמידה בנושא הרחיפה, ראה את אתר הפארויקי הנפלא אשר נבנה ע"י חברי הפורום, ראה את מערכת ה"משהפון" אשר אופיין ע"י חבר הפורום ועוד נוספים.

אני מסכימה עם מה שמשה (מפרש הרש"י) טוען.
כשמתרחש אירוע בטיחות למי מהמרחפים, באמת צריך להמנע מהחיבור של המרחף המעורב לבית ספר מסוים.
יחד עם זאת, אין לקשור אירוע כזה של מרחף באשר הוא ל"זילות" כביכול של פורום רוח הקודש, פשוט כי אין כזו.

ד"א - שמחתי להכיר גם אותך באירוע פורים באוויר במבוא חמה.

עדיין חג שמח
וטיסות מהנות ובעיקר בטוחות.
סיגי

אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 01, 2010, 12:33:40 am »
על רגישויות ושאר בבל"ת...
שימו לב לעובדה ששימי לא הכליל אף אחד בתוך מועדון כזה ואחר.
הרגישות  לדבריו של מי שלא "שוחה בזרם המרכזי" או אם ננסח זאת באפן ממצה יותר, "חוסר היכולת להקשיב לאחר"  הפכה כאן לנחלת הכלל.
צודק שימי, בהתייחסותו בכובד ראש ובחומרה רבה, לעניין הלימוד והחניכה של מרחפים צעירים.  
בדברויו מוצגת סיטואציה  חמורה ולמי שלא נעים לשמוע את דבריו, חסרים כנראה כמה יסודות חשובים בלימודי הרחיפה שלו.
המעבר ,המושאל לצורך העניין, מסיתוונית לרוח הקודש עליו מדבר שימי מתאר מצב שבו:  חניך עדיין לא בשל לגמרי (לא מוסמך) לטוס לבד אבל מחליט בינו לבין עצמו שהוא ספג את כל התורה ולכן הוא יכול להתחבר למנוסים ממנו שטסים גם באתרים שאינם לרמתו.
אדרי התייחס בדבריו לפאן המשפטי של העניין ולפיו: לשימי או לכל בית ספר אחר יש אחריות על אלו  שלומדים  או למדו אצלו .
במקרה זה לא ניתן יהיה לתבוע אותו אם לא סיימו את לימודיהם בהתאם לסיליבוס של ביה"ס כך שמבחינה זו שימי ובית הספר שלו מוגנים ולכן נראה לי שהערתו אינה כסת"ח לבית הספר.
ניר ואיתן היקרים, גם אם דרך התנהלותו של שימי וביה"ס סיתוונית אינה לרוחכם עליכם להתייחס לדבריו של הנ"ל כמות שהם ולא לבצע תקיפות בגובה נמוך.
בסופו של דבר תאונה קטלנית אחת וכל  מי שעוסק בספורט הזה יפגע (חויתי כמה כאלה בספורט הזה)  וחבל.
הכתובת נרשמת על גבי הפורום הזה באפן תדיר לאחרונה(גם אם הדבר אינו לרוחו של איתן ידידי) ורק בנס תאונות לא הופכות לקטלניות.

אנא פתחו עיניים ותשמרו על עצמכם.
אל תאמרו: לי זה לא יקרה (זה יכול לקרות לכולנו גם למנוסים ביותר)
אל תעודדו את מי שאינכם יודעים את רמתו.
תנסו למנוע מצבים מסוכנים - בדומייתכם אתם מעודדים  אותם לקרות.

לילה טוב וחג שמח

אורי שמיר

דוד פרנק

• אורח
« Reply #9 ב- : April 01, 2010, 12:34:31 am »
אני גם מסכים עם הפרשנות של מר קונסליירה אדרי.
אבל הכי נכון זה שאין לנו בכלל מה לחפש באויר,  תראו מה קרה לאיקארוס המסכן...!!!

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #10 ב- : April 01, 2010, 02:05:12 am »
להצלחה אבות רבים
הכישלון הוא יתום.

אם חניך לשעבר, עושה קרוס מוצלח "הוא תמיד ייזכור מי לימד אותו" אם כמעט ונפגע חס וחליליה "עזב בניגוד להוראות"
אצל שימי ההכשרה לעולם לא נגמרת, ואתה לעולם לא מוסמך. בטח לא מוסמך לעשות תאונות. לטוב ולרע.

אין פה דאגה לאדם שכמעט ונפגע, רק לכותרות ולשם הטוב.

בגבעות

« עריכה אחרונה: April 01, 2010, 02:08:39 am על ידי idomohar »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 01, 2010, 02:20:29 am »
אוי שימי.... כמה חבל. הרבה חודשים עברו ולא רציתי להיכנס לזה.
 רולי שטיין זה אני ,בשיחה אחרונה שהייתה לנו כמדריך לחניך, אמרת :"אם אתה רוצה שנמשיך ביחד: תהיה בשקט"... התוצאות מדברות .
הלכתי למדריך אחר כי רציתי יותר ידע, העניין הוא לא לחסוך כסף אלא ללמוד בכיף ולהנות. מסגרת ...יש.
 ברחתי ממך כי אתה סגור כמו אבן . ועל נושאים שרציתי לדבר אז ומנעת ממני:
 א) תיפול של תאונות של שני חברים (האחת במבוא חמה והשני בארסוף שלא התקשרת או שנתת יחס מועט....) .
לא נדבר על הנסיבות וחוסר ההחלטיות בתאונה בארסוף..  אבל לא רצית לדבר.והיום יש מרחף פחות באוויר כי הוא כבר לא חוזר. והוא אפילו לא קיבל תואר בוגר סיתוונית.
ב) באותו היום איבדתי את האמונה בך. ולכן לא סיימתי ולא אסיים את הקורס רכס למרות ששילמתי אותו במלואו (לא רוצה החזרים, אבל אנחנו בתיקו בגלל 30 ה-טיסות המודרכות שקיבלתי ממך מחוץ לקורס) ותיקון טעות: אני מופיע אצלך כבוגרי קורס 2 כשבעצם אני לא... קצת מבולבל, לא?, תתקן את הרשימה.
ועכשיו שאנחנו שווים, לא אני ולא אתה חייבים משהו אחד לשני.
ג) ההתייחסות שלך לאנשים שעובדים איתך (ואני מדבר על יותר מאחד) הייתה מזלזלת ומתחת לכל ביקורת כשאני כחלק ממשפחת סיתוונית לא יכולתי לסבול עוד.

איתך אי אפשר לדעת מתי מישהו בוגר קורס כי גם אם התעודה ניתנה לו, אתה יכול לצרוח מול 100 אנשים בעמדה שלאותו אחד ש''ניתנה'' התעודה  אסור לטוס.(באותו היום כשהיגעתי לעמדת ההמראה הדבר הראשון שעשיתי היה ללכת לחבק כל אחד מהחבר'ה של הקורס ואתה אמרת בקרירות רבה ומכוונת: ''באנו לעבוד, אל תבזבזו את הזמן'' כאילו יש לך את הזכות למנוע מאיתנו להגיד שלום)
אתה יודע כמה זה חשוב וקשה לבנות ביטחון עצמי ואתה בקלות רבה הורס אותו, כי מה שאתה רוצה זה לגרום תלות של אנשים אליך, וגם ליצור לינק כספי.
ולקינוח, לא היה לי נעים לשמוע מחברי, שאחרי שקיבלתי עזרה ממך אמרת מאחורי גבי: ''זה לא היה קורה לו אם הוא לא היה עוזב את סיתוונית..'' ושעה לאחר מכן כאשר הצעת לי עזרה בשנית ואמרתי לך''לא תודה, אני מסתדר'' אתה ענית לי '' קודם היה לך קשה, אתה לא תסתדר לבד..''
כמו שאמרתי לך מקודם, אתה בקלות רבה מוריד מהביטחון העצמית, בוודאי באותו יום לא הייתה לי שום בעייה לצאת.
למרות הכול אני עוד אומר לך תודה על חלק גדול מה-120 טיסות שיש לי כבר ,ב-40 שעות טיסה וב-10 חודשים.

הבעייה שלך עם רוח הקודש היא שאתה לא מבין את המשמעות של החשיבות החברתית שיש באתר, ובנוסף יש אין סוף שאלות שמסוגלים לענות לנו למרחפים החדשים. וכשזרקת אותי עם האמירה: ''תהיה בשקט'' הרגשתי גם כמו יתום ובעצם פה באתר מצאתי את המקלט שהיה חסר לי, עם אנשים נהדרים. אל תחפש בהם את האוייב כי הם לא, תחפש אותו בפנים.. כי לפעמים שימי נהדר אך לפעמים ממש לא!

טיסות בטוחות וחבל שזה יוצא ב-1 באפריל כי זה ממש לא בדיחה.

רולי שטיין שניידר

« עריכה אחרונה: April 01, 2010, 02:22:47 am על ידי rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 01, 2010, 08:16:45 am »
אורי הצחקת אותי !!

אתה שלוקח אנשים שלא למדו כלום על מצנח ממונע, מדגים להם איך אתה עושה את זה.

אחרי דקה שם להם מנוע על הגב ושולח אותם לאויר מטיף פה על לימוד, בטיחות וכל שאר הבלה ,בלה ,בלה  ?

לו ידידך מראש השירשור היה רואה את זה קורה עם חניך שלו (כן מבחינתו הם סיתוונית כל החיים ! ), איזה מאמר "נעים" היית מקבל פה ממנו.

האיש לא מטיף לבטיחות , הוא מטיף לחניכיו הנוכחים תראו מה קורה למי שעזב אותי ולא ממשיך בדרכי (שמבחינתו היא הדרך היחידה לטוב ולרע). או אני או כלום!

תאונות היו ויהיו בספורט הזה תמיד (ראה מר רודריגז ז"ל) !!!

לו היה האיש מטיף לבטיחות היה העניין שווה התייחסות .

אני אישית חושב שאין להתייחס למילה מדבריו (ולכן התייחסתי לדבריך).

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק שחר

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 01, 2010, 06:04:39 pm »
אך שימי שימי כמה התגעגעתי אליך......
אז ככה החניכים והבוגרים של סיתוונית לא תופסים ביטחון עצמי מופרז ומחליטים לנטוש את המסגרת ....
הם פשוט לא מסוגלים לסבול את נוכחותך במקום !!! וכך נוצר מצב שכולם פשוט בורחים מי מוקדם ומי קצת יותר מאוחר.
אתה מדבר איתי על טיסות חניכה ? אותי שיחררת לדרכי אחרי 12 טיסות בלבד במבוא חמה ודאגת לשלוח לי מיסרון "אין צורך שתגיע לגבוה . אתה מוסמך , תקבל את ההסמכה בהקדם." וזה למה? כי אני לא סתמתי את הפה לשגעונות שלך . ופשוט רצית להשתיק אותי כדי שאני לא יגרור חניכים נוספים איתי....
דרך אגב את ההסמכה לא קיבלתי עד היום לא על הגובה לא על הרכס ולא על המנוע!!!
גם ברכס ניסית לחפף אותי כמה שיותר מהר אחרי  2 !!! מפגשים  רצית להסמיך אותי ואמרת לי  יאלה תמריא עוד פעם  ואתה מוסמך!!!
ולאחר שכבר לא היה לי כוח לצאת בפעם הרביעית באותו יום התחלת לצרוח עלי שאני מושך את הזמן ומנצל אותך ועוד ברכות  כמו שרק אתה מכיר.... אין צורך לציין שבאותו הרגע גם אני נטשתי את המסגרת!  וללא כל צל של ספק לא קיבלתי  כל תמורה לאגרה....
אז זהו יש לי עוד המון המון אבל אני לא מתכוון ללכלך את הפורום הזה.
את השאר אני שומר לחניכים לעתיד ששואלים אותי היכן כדאי ללמוד?
נקווה לא להתראות בגבהים.
שחר ( מתבייש לרשום חניך לשעבר בסיתוונית)
« עריכה אחרונה: April 01, 2010, 06:11:03 pm על ידי שחר »

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 02, 2010, 01:10:34 am »

האמת שיש לי הרבה מה להגיד בנושא אבל לא נראה לי שזה המקום.
רולי  סיכמת יפה כל מילה אבן
דבר אחד שיהיה ברור :

מספר בוגרים של בית סיפרנו, אשר החליטו לעשות לעצמם חיים קלים, לעזוב את מסגרת החניכה לאחר בסיסי גובה ולטוס באופן עצמאי באתרים ובתרמיקות.

לצערי הרב ! אלה בוגרים אשר קיבלו בטחון עצמי מופרז, נטשו את מסגרת בית הספר, ועברו לרוח הקודש שם מתייחסים אליהם כאל שווים בעלי נסיון רב ובאופן מאוד מטעה וגורם נזק אדיר, הם מקבלים תחושה שהם שווים ובעלי נסיון ואין להם יותר צורך בסיתוונית..

ושאר האנשים שהחליטו כנ"ל לעזוב ולרחף "כי הם כבר יודעים הכל" אחרי בסיסי גובה, שיעשו שוב חשבון נפש עם עצמם.

ההחלטה "לעזוב" "לנטוש" את מסגרת סיתוונית לא בידיוק היתה בידינו ונאמר לנו בצורה ברורה ביותר שאם אנחנו רוצים להיות בחניכה של בית ספר סיתוונית אנחנו צריכים להיצטרף לקורס טרמיקות ולהיתחייב למחיר של הקורס .ושאם לא אז אין לנו מה להגיע לעמדות כשסיתוונית שם . אז מה? מצד אחד אנחנו מתאימים לקורס טרמיקות ומצד שני אסור לנו לטוס לבד והכתובת על הקיר?

מבולבלים?  גם אנחנו!

ולגבי "עברו"לרוח הקודש לא עברנו לשום מקום  אנחנו פשוט לא בסיתוונית כי לא השארת לנו בררה.
 והאמת הרבה יותר כייף
ואם כבר למישהו באמת איכפת ולא מתוך אינטרס כלשהו זה לחברי רוח הקודש שתמיד מסבירים בסבלנות מדריכים ומזהירים ...והכי חשוב נעימים!!!
אף אחד מאיתנו לא חושב "שיודע" הכל אנחנו לומדים לאט לאט כמו כולם
חבל שכל פעם זה מגיע לדברים האלה תן לרחף בשקט.
 ואל תכניס אותנו למלחמות שלך
תם

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 02, 2010, 08:47:44 am »
תום ליבנה - בעיה בהבנת הקריאה

כל מה שכתבת כביכול על "התנאים" לקורס תרמיקות, לא מדוייקים.
שוב, כנראה שיש כאן בעייה בהבנת הקריאה.
לא שמעת אותי מחייב אותך להצטרף קורס תרמיקות - את קיבלת קורס תרמיקות באוסטריה, בטעות! ההשקעה שלי בך וברולי היו מעל ומעבר לכל חניך אחר. קיבלת 35 טיסות במסגרת בסיסי גובה. ללא תמורה.

החלטת לעזוב כי לא הסתדר לך בענייני עבודה וכספים בסיתוונית, סבבה, למה את לא מזכירה את זה שקיבלת ממני שכר והיית אצלי במסלול של הצטרפות לצוות ההדרכה ? קשה לך להיזכר ?
אז אני אזכיר לך.

את מציגה כאן חיזיון תעתועים ותמונה מעוותת.

אף אחד לא מבולבל, הדברים ברורים. ריבוי מקריי התאונות והאירועים, במיוחד של רולי, אך גם של בועז לאחרונה מצביע על בטחון עצמי מופרז. על זאת דיברתי.
חוץ מיזה, חברי רוח הקודש כולם מרחפים או מלווים, ואין לי שום דבר נגדם. אם תקראי היטב את ההודעה שלי לא תמצאי שום מילה רעה על רוח הקודש - הבנת הקריאה.

ובכלל, מה את בכלל קופצת ? מי דיבר עלייך ? הרי את כבר עולה לתבור בכל תנאים ובכל מצב ואת בטוח כבר יודעת הכל!

תיזהרי שלא תתחרטי על היריקה לבאר שממנה שתית וקיבלת את מה שנהייה מרכז ההוויה שלך.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #16 ב- : April 02, 2010, 10:37:20 am »
[quoteלצערי הרב ! אלה בוגרים אשר קיבלו בטחון עצמי מופרז, נטשו את מסגרת בית הספר, ועברו לרוח הקודש שם מתייחסים אליהם כאל שווים בעלי נסיון רב ובאופן מאוד מטעה וגורם נזק אדיר, הם מקבלים תחושה שהם שווים ובעלי נסיון ואין להם יותר צורך בסיתוונית..[/quote]

שימי
אני לא מעזה להתערב בויכוחים בינך לבין מרחפים שהיו חניכים שלך, פשוט כי איני מעורבת ואין לי זכות.
אבל איני יכולה לקבל את מה שכתבת כאילו שמתייחסים אליהם כשווים בעלי ניסיון רב... אני מדגישה שאני מצטטת את דבריך!
דבריך אלה אינם נכונים, אני יודעת שלא פעם המרחפים הוותיקים, הזהירו את רולי וגם את תם שלא יפעלו מתוך ההתלהבות בלבד אלא שיקפידו לעשות רק מה שנכון להם מבחינת ההכשרות שהם קיבלו, שמעתי אותם וגם קראתי לא מעט בשרשורים פה בפורום.
מקבלים אותם כשווים כן בוודאי, בפורום כולם שווים וחשובים, ללא קשר לרמת הידע והניסיון שלך ברחיפה; אך לא שווים בהכרח ביכולות ובהכשרות הטיסה.
אם היו אירועים בטיחותיים למרחפים, אין זה מכיוון שהם השתלבו בפורום רוח הקודש!!!

סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #17 ב- : April 02, 2010, 06:59:53 pm »
סיגי,

שכחת את העיקר בסוף המשפט בציטוט מדבריו: "הם מקבלים תחושה שהם שווים ובעלי נסיון ואין להם יותר צורך בסיתוונית.."

שימי לב לכותרת דבריו + בפורום הפרטי שלו הוא קורא לרולי (אני מצטט) : "רולי 00 אתה ערימת זבל אורגני !!"

אני חושב שהמילים מדברות בעד עצמן, אין ולא מסתתר כאן כל קשר לבטיחות.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 02, 2010, 09:28:47 pm »
איתי ידידי.
מאחר וכל הנכתב כאן משמש ככלי לניגוח סיתוונית ושימי הנגבי  ומטיפול בעיקר עברנו לטפל בטפל לא אמשיך להגיב בשרשור זה.
בעניין לימוד ממ"ר יש לי תשובה חד פעמית וברורה:
אם אתה בעל שליטה קרקעית טובה מאד במצנח רחיפה אני שולח אותך לאויר לאחר תאוריה של שעה קלה עם בעיטה בתחת של כמה כוחות סוס שתבחר ואני מבטיח לך בטיחות לכל אורך הדרך.
ועוד,  אם איתי לנואל היה מדריך ממ"ר הייתי שולח אליו הרבה חניכים ללא כל בעייה גם אם היה מדריך בינוני ומטה lugh
והייתי ישן  טוב מאד בלילה :P

אין יותר בטוח מכלי טייס זה  נ  ק  ו  ד  ה.

אורי שמיר

אגב, רק השבוע טסתי 4 שעות
עלות הדלק והשמן לטיסות אלו 80 ש"ח
המראות קלות ובטוחות מול רוח של עד 15 קמ"ש
טיולים מעמק יזרעאל ועד השרון הדרומי .
מוסיקה ברקע
ונחיתות בטוחות ליד הרכב או ליד הבית.
אגב, המצנח נפל אחורה בכל אחת מהנחיתות.

אורי

מנותק בועז86

• משחק בארגז החול
« Reply #19 ב- : April 03, 2010, 01:10:34 am »
שימי שלום!
אני אפתח בזה שאין בכוונתי לפגוע באף אדם בשירשור זה אלא להבהיר התבטאויות שמאוד הפריעו לי!! אחרי 20 דקות בערך שלקח לי לקרוא את כל התגובות שהשאירו לך רציתי להגיד לך וגם סימסתי לך שהייתי מצפה ממך להתקשר אליי לשמוע פרטים על המקרה (שלא לדבר על לשאול לשלומי, בכל זאת נחתתי בשדה מוקשים!), וחבל שלא עשית זאת כי היית מגלה שמבחינה מקצועית לא היתה שום תאונה להפך שיקול הדעת שהטמעת בי הוא שגרם לי ללכת על בטוח ולנחות על הכתף שמתחת למבוא חמה ולא לנסות לעבור אותה, כי אז כנראה כן היתה תאונה.
כשלקחתי את ההחלטה הזאת לא היה לי שום מושג קלוש שאני מעל לשדה מוקשים ובטח שלא הייתי מנסה לטרמל מעל שדה מוקשים. העובדה שנקלעתי לשד"מ התבררה לי רק לאחר שקיפלתי את הציוד.
אני מבין את הצורך שלך לשמור על השם של סיתוונית וזה מאוד לגיטימי בעייני שתעשה זאת הרי זהו מוסד חייך שלדעתי יכול לצמוח למקומות מאוד גבוהים, אבל לפני שאתה מפרסם ש"בועז טסלר" עשה תאונה ולפני שאתה מציג אותי כרשלן חסר אחריות ושולח הודעות לכל חברי סיתוונית ורוח הקודש שנטשתי את המסגרת שלך כדאי שתברר את מלוא הפרטים על הארוע.
ובכלל איך אתה משתמש במילה נטשתי, אני צריך להזכיר לך את השיחת טלפון האחרונה שלנו???
לסיום שימי אני אשמח אם תעשה את הצעד המאוד קטן אבל כנראה שלא פשוט בשבילך ותתקשר אליי שתשמע קצת יותר פרטים ותסגור איתי מה שיש לך על הלב, אני מצידי לא שומר לך טינה אתה עומד בלחצים שמעט מאוד אנשים יוכלו להבין ולגיטימי שתעשה טעויות.
מילה קטנה לסיום אני מצטער אם בעקבות המקרה שלי נפתחו פה בפורום התכסחויות בין אנשים שלא לצורך וחבל לי לראות איך אנשים מתחילים לכתוב על נושא אחד ובלי לשים לב עוברים לפסים אישיים.
בהערכה רבה בועז.