לכל מי שזוכר ומי שלא
בסוכות 2008 יצאנו רבים מחברי רוח הקודש לרחיפה במכתש (עם לינה בממשית).
לאחר הדאיה, עצרו אותנו הפקחים של השמורה ורשמו את הפרטים.
קבלנו תלונה וקנס של 600 ש"ח.
רבים החליטו לשלם וודי ובכך נגמרה הפרשה...באמת?
עמוס פרל ואנוכי (ירון שלמך) החלטנו להשפט. הרי לא הגיוני שיתחילו להגביל אותנו לטוס באזורים שונים בארץ. המכתש הגדול הינו רק הסנונית הראשונה. מה יקרה עם יאסרו לטוס גם במצוקי דרגות, ארסוף או חלילה מבוא חמה?
מאחר ולא הייתה להם עילה לתלונה (בשום מקום לא רשום שאסור לרחף בשמורות טבע), הרי האשימו אותנו בירידה משבילים מסומנים – ולזה יש תקנות בחוק.
ב 2.3.10 אנו זומנו לבית המשפט בקרית גת למשפט, מצרף את צילום הזימון והאשמות.
אני משאר שהדיון הראשון יהיה ברור האם אנו מודים באשמה או לא. באם נודה, נקבל קנס וסימנו את הפרשה האישית אך חטאנו למטרה העקרית לשמה ביקשנו משפט. אם לא נודה, כנראה שנזומן לדיון המשך (שני) בו נציג את הטענות לחפותנו ונשמע את עדויות הפקחים.
אני מזכיר לכולם שהואשמנו בירידה מהשבילים, לא בדאיה! ועל זה נשפט.
אנו מפרסמים את התביעה כאן לבקשת עזרה מפורום המרחפים שספורט יחודי זה באמת חשוב לכולנו ובנשמתנו. כולנו יודעים כמה אנו שומרים על ערכי הטבע, לא מפריעים לעופות ובאמת מתמזגים עם הטבע עצמו – אך לא על זה יהיה הדיון בבית המפשט.
אז אם מי מכם יש רעיונות כיצד לתקוף את האשמות, מה לטעון וכיצד להוכיח חפותנו, נשמח לשמוע. ובכלל אני חושב שאם נבוא בהמוננו לדיון השני ונראה לשופט שיש ציבור גדול בארץ שמואס בהאשמות ומתנגד לרעיון של איסור טיסה במקומות מדהימים אלו, הרי כולנו נצא מרוויחים.
זיכרו שאחרי משפט זה, יהיה כבר תקדים במדינה. ותקדימין משפטיים מאוד חשובים להמשך!
אמנם קרית גת רחוקה, אך אנו נוסעים לא מעט כדי לטוס, הנוכחות במשפט היא לאותה מטרה בדיוק.
מבקש להתמקד בדיון בנושא, ולא לסטות מהנושא המרכזי (כפי שאנו נוהגים בדרך כלל).
עקב חשיבות הנושא, ממליץ להכניסו לנושאים הקבועים בתחילת הפורום (לפחות עד גמר הפרשה), אנו נעדכן לגבי ההתפתחויות.
תודה
עמוס וירון
טלפון של ירון: 054-9997082
תרגישו חופשי להתקשר