לגבי הנחיתה - לא הבנתי מה שצחי אומר - הרי אם לא הייתי מתחיל את הבלימה בגובה 4 מטר לערך אז הייתי לכל היותר מגיע הרבה יותר מהר למטה ואז הנפילה הייתה יותר קשה - האם אני טועה ?
כן אתה טועה. אז אנסה להסביר.
הפלייר מעביר את האנרגיה שיש למצנח מהתנועה קדימה לעילוי ובכך מקטין את מהירות השקיעה, העניין הוא שהעברת האנרגיה יכולה להתקיים רק כשיש אנרגיה ז"א כשיש מהירות. אם תגיע לגובה בו אתה עושה פלייר בלי מהירות אז קצב השקיעה שלך ישאר גבוה יחסית ותשתל.
פלייר נכון מבוצע כך שלקראת הנחיתה את משחרר ככה שהכנף תהיה במהירות אופקית גבוהה (מהירות טרים) ובגובה 2 מטר אתה מתחיל לסחוט את הברקסים, ככל שאתה מתקרב יותר לקרקע הידים מגיעות נמוך יותר עד שברגע הנגיעה בקרקע של רגליך המצנח מזדקר ונעצר לגמרי. בביצוע נכון של פלייר אתה נוגע בקרקע גם במהירות אנכית הנמוכה וגם במהירות אופקית הנמוכה ביותר שאפשר.
כמובן שאיאפשר לעצור לגמרי את המצנח כי מהירות ההזדקרות שלו היא 20+ קמ"ש ולכן תצטרך עוד צעד או שניים של ריצה כדי לבלום את שאר האנרגיה. אחרי 2 צעדים המצנח שכרגע הזדקר יפול מאחוריך ויבלום את שאר האנרגיה ככה שהריצה לא תהיה ארוכה.
בלימה של המצנח בגובה 4 מטר "תבזבז" את כל האנרגיה לפני תחילת הפלייר ולכן הפלייר שלך לא יקטין את מהירות השקיעה שלך ואז למרות שתגיע באותה מהירות אופקית של 20+ קמ"ש (כי זה המינימום של המצנח) הרגליים שלך גם יצטרכו לבלום מהירות שקיעה של 1.5 מ/ש (אולי עם מנוע זה יותר אפילו, ועם מנוע גם יש לך עוד כמה קילו על הגב שיוסיפו לעומס על הרגליים).
מדפים בכלל לא קשור לעסק, מדפים משנים לגמרי את הגיאומטריה של הכנף ולא מאיטים את הכנף ע"י בלימה אלא הופכים אותה לכנף יותר איטית שגם מהירות ההזדקרות שלה יותר איטית. אין כיום שום פעולה שאפשר לעשות עם מצנח רחיפה שיכולה לחקות את זה.
(עכשיו גם ראיתי שאיתי כבר הסביר אבל לא נורא שיהיה פעמיים)