כתב נושא: נכון שלא קשור כלל לרחיפה, אבל בהחלט לכיס של כל אחד מאיתנו...  (נקרא 695 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק סיגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
מציעה שנקרא, נפנים ובמקום "לרחף" נהיה קצת יותר אקטיביים...

עצומה נגד קנס המים

אז למי שלא לגמרי הבין....

חישוב המים החדש הוא לא פחות משערורייה...
שימו לב... התעריף החדש נקבע עד שנת 2020!!!

עד ינואר 2010, קצבת המים עומדת על 36 קוב למשפחה לחודשיים.

החל מינואר 2010 קצבת המים תעמוד על-5 קוב לנפש – לפי מספר הנפשות בבית.

5 קוב לנפש לחודשיים!!! כמות זו לא מספיקה אפילו למקלחת קצרה מאד (3-5 דקות) ביום, מכונת כביסה אחת פעם בשבוע, ניקיון הבית פעם בשבועיים (2 דליי מים מקסימום), שתייה, בישול (מינימום) והורדת מים בשירותים.

מה קורה אם צריך לנקות יותר מפעם בשבועיים?

או אם הולכים לשירותים יותר מפעם ביום?

מה עם מקלחת קצת יותר ארוכה?

או אם בא אורח ללילה ורוצה גם להתקלח?

מה קורה אם יש יותר ממכונת כביסה אחת (ולמי אין? צריך גם לכבס מצעים ומגבות מפעם לפעם לא?)

ומה עם להדיח את הכלים??? (אולי נעבור לחד פעמי – אבל גם זה לא טוב... איכות הסביבה...

מעל 5 קוב עד 25 קוב מחיר קוב מוכפל!!!

הידעתם כי בבתים משותפים אין יותר קצבת מים לגינה כלל – כל השקיה מחולקת במספר הדיירים ויורדת מקצבת הבית.

מה פתאום התקנה עד שנת 2020??? מי אמר שלא יהיה מים עד אז??? אולי אם יתחילו להפעיל את הפתרונות הקיימים לא תהיה מצוקה גם בשנות בצורת!!!

הפתרון להפיל את חוסר העשייה הממשלתית על האזרחים הוא ביזיון

חייבים לעצור את זה!!!

אל תחכו עד שתראו את חשבון המים הבא שיעלה בעשרות ומאות אחוזים !!!מהרו לחתום ולהעביר.
עדיין לא הוכרזה שנת בצורת אבל תעריפי המים עולים!!!
אסור להישאר אדישים לזה !!!
כל מי  שאיכפת לו
זהו מייל שבא למחות על החלטת הממשלה, לפתור "בקלות" את בעיית המים באמצעות הטלת קנס על האזרחים.
נא לחצו על הקישור והוסיפו חתימתכם

http://www.atzuma.co.il/petition/israelmo/1

אנא שילחו דואר זה לכל חברכם
ככל שנאסוף יותר חתימות הסיכוי להצליח גדול יותר!
תודה

אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
מה פתאום התקנה עד שנת 2020??? מי אמר שלא יהיה מים עד אז??? אולי אם יתחילו להפעיל את הפתרונות הקיימים לא תהיה מצוקה גם בשנות בצורת!!!

כבר היום אין מים (לא עד אז), אולי אולי עם צעדים חריפים שיכריחו את האזרחים לחסוך ובאמת להשתמש במינימום האפשרי בנוסף למאמצים למקורות מים נוספים כמו התפלה, אולי עד 2020 משק המים יצא מהמשבר.

הבעייה הרבה יותר מבצורת של כמה שנים.
בשנות ה80 היו בישראל 4 מיליון תושבים ומשק המים הספיק בקושי, היום יש כמעט 8 מיליון שחיים בבזבזנות גבוה בהרבה ממה שהייתה בשנות ה80.

ציטוט
מה קורה אם צריך לנקות יותר מפעם בשבועיים?

או אם הולכים לשירותים יותר מפעם ביום?

מה עם מקלחת קצת יותר ארוכה?

או אם בא אורח ללילה ורוצה גם להתקלח?

מה קורה אם יש יותר ממכונת כביסה אחת (ולמי אין? צריך גם לכבס מצעים ומגבות מפעם לפעם לא?)

ומה עם להדיח את הכלים??? (אולי נעבור לחד פעמי – אבל גם זה לא טוב... איכות הסביבה...

ומה קורה אם אין מים לכל אלה?

האם צריך לחכות עד שמשק המים יקרוס לגמרי כדי להבין שחייבים לחסוך במים גם על חשבון הנוחות?

האם צריך לחכות עד שמי הכינרת לא יהיו ראויים לשתייה בשביל זה?

מה צריך לקרות כדי שאזרחים יבינו שמשק המים חשוב יותר מלשטוף רצפה או להתקלח שעה?

הבעייה היחידה עם המהלך הזה זה שלא עשו אותו לפני 10 שנים!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
סיגל,
על מנת שתשני משהו במדינה דמוקרטית,  או יותר נכון  שיבוצעו החלטות נכונות   לדעתך.
ישנן  כמה אפשרויות:
1. לבחור את האנשים הנכונים לביצוע המשימה.
2. להיבחר, לשקול דברים לעומק, ולהחליט בהתאם לנתונים האמיתיים המובאים לפנייך.
3. לרטון כמו, הרוב על כך שהאנשים שנבחרו מטעמך לא עושים את העבודה נכון ושאת יכולה לעשות יותר טוב.

איפה לדעתך את וכל בוני העצומות האלו (נכונות או לא, הדבר לשיקול דעתו של כל אחד בנפרד) נמצאים?
האם את חושבת שתוספת של כמה עשרות שקלים למשפחה עומדת כנגד קבלת החלטה (שם למעלה) לגבי מחסור קריטי במים.
אז נכון, טעו, טועים ועוד יטעו הרבה, במיוחד אם אנשים חכמים  כמוך, לא ירצו להיבחר אלה להגיש עצומות  "מציקות" מידי פעם.

העצומות האלה לא עוזרות  כנגד בעיות קריטיות כגון אלו.

זו דעתי

אורי שמיר

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לנו כמרחפים יש אופציה שלרבים מבני ישראל אין... אנחנו ממילא מבזבזים דלק כדי להגיע לצפון וממילא מבזבזים זמן על הגעה לעמדה בתבור למשל והמתנה לתנאים

אי לכך ובהתאם לזאת אני חושב לפתוח את תנועת "חוזרים למקורות", אני רוצה לגייס את אלעד סיני להיות יו"ר האירגון, אני אהיה המנכ"ל וכל מי שמעוניין להצטרף שיכניס בגד ים לרתמה שלו.

עיקר המצע של התנועה הוא רחצה בכנרת אחרי יום מסריח וחם בקיץ במקום לסוע הביתה מסריח, לבזבז דלק על סחיבת הטינופת עד הבית, בזבוז חשמל לבויילר ובזבוז מיים במקלחת. ככה אתם מתרחצים בכנרת ולא מבזבזים מים ואם אפשר בבקשה לסחוט את הבגדים אחרי היציאה מה טוב אם לא  אז לפחות לתת לרוב לטפטף לפני הכניסה לרכב.

בתודה המנכ"ל

ז'

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
צחי
העדפתי לא לענות מיד, היה חשוב לי לבדוק את הדברים ולהביא עד כמה שאפשר, תשובות מלומדות...
לגמרי במקרה, דודי היקר פרופ' דן זסלבסקי, מהנדס קרקע ומים. לשעבר נציב המים, מדען ראשי של משרד האנרגיה ודיקן הפקולטה להנדסה חקלאית בטכניון, חיפה.
במשך שנים אני מקשיבה לו ולומדת ממנו על העבלות ועל אזלת היד של כל הממשלות בתחום משק המים במדינה..
נכון שאין היום מספיק מים, נכון שצריך לחסוך ולנהוג באחריות, אבל הפתרון אשר נקבע כעת, לא יביא לתוצאה לה מצפים..
במשך השנים שמעתי ממנו רבות על ההצעות שהוא הציע לצורך פתרון יעיל ואף חסכוני של בעית משק המים, שתמיד נתקעו ונבעטו, בגלל שיקולים של אינטרסים אישיים ו/או פוליטיים).
דן שימש זמן קצר מאוד כנציב המים, אך ברח כל עוד נפשו בו מתפקיד זה, מהסיבה הפשוטה שרצו להופכו ל"חותמת גומי" של השר הממונה...
ד"א לאחרונה הופצה המצאה שלו בנושא של ניצול אנרגית השמש ותנאי היובש השוררים באזורים מסוימים,  (בארץ מדובר בעיקר באזור הערבה בקרבת הים, בכדי לייצר חשמל, אך בלי לבזבז את משאב המים.... המצאה שבארץ לא "ענינה" את הגורמים האמונים... ולעומת זאת כבר נוסה ובהצלחה רבה בארצות אחרות...
שלחתי אליו מייל, אני מחכה לתשובתו בעניין, (אין כמו תשובה מלומדת ומדוייקת מפי המומחה)
בינתיים הבאתי לכאן מעט מאוד מסיכומיו ודבריו בעניין, בכדי שתוכל להבין טוב יותר.
יש עוד אתרים רבים בהם מתועדים דבריו, אפשר ללמוד מהם המון בעניין.

אורי
יתכן שהדרך של עצומה היא פחות יעילה, אני לא מבינה בזה יותר מידיי, יתכן שאפשר לעשות יותר או אחרת יעיל יותר, אבל אני לא אהיה מעורבת בפוליטה.
לא מכירה דרך אחרת, אשמח לדעת...

מתוך הספריה הוירטואלית (מטח)
http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=1197

הפתרון של מומחי האוצר: קביעת מחירי מים הזהים לעלותם

בסוף 1990 יצא דו"ח מבקר המדינה בהשראה של מומחי משרד האוצר. הדו"ח תיאר בצדק את המצב ההולך ומחמיר של משק המים. הוא ציין גם בצדק את התביעה, שיש לגרום לכך שמחיר המים יהיה שווה למחיר עלותם. אין כל ספק, שהסבסוד הכבד של המים לחקלאות ולתעשייה גרם לבזבוז רב ולהשחתת משאבים. למשל, אין הצדקה להשקות חיטה וכותנה, שיכולתם לשלם תמורת המים מגיעה לעשירית מעלותם האמיתית. אין כל סיבה לא להשקות גידולים חקלאיים, במקום שהדבר אפשרי. ישנם אזורים בהם המים זולים יותר, ושם יש מקום לשימוש רב יותר במים.

שגיאות מומחי האוצר ושגיאות הדו"ח של מבקר המדינה היו בשלושה עניינים:

* העלאת מחירי המים לא הייתה מקטינה את השימוש בהם במידה שהם העריכו. לחקלאות כושר הסתגלות ניכר מאוד, וניתן היה לפתח בקלות ענפים חלופיים שישתמשו בכמויות מים לא מבוטלות.

* ישנו צורך חיוני לישראל לקיים את החקלאות בכלל, והחקלאות המושקית בפרט. לא די היה בקריאה להפסיק לסבסד. במידת הצורך יש מקום לסייע לחקלאות בדרך אחרת.

* שגיאה אחרונה, ואולי החמורה ביותר, הייתה בכך שהאוצר מנע פיתוח מקורות מים חלופיים. עד היום לא הסיקה המערכת הפוליטית את המסקנות החיוניות להטיל מחיר אמת על המים ולהקטין את שאיבת היתר. חישובים מצביעים על כך שניתן היה להקטין במידה רבה את הנזק הכלכלי לישראל, ואולי לפתח מקורות חלופיים. הנזק הכרוך בשאיבת יתר של קוב מים אחד עולה בהרבה על המחיר להתפלת קוב מים במקומו. כך חבר האוצר לעסקנים החקלאיים כדי שיחד יזיקו למשק המים.

מתוך news 1
http://www.news1.co.il/Archive/004-D-36016-00.html?tag=17-18-12

פתרון כולל ובר-קיימא למים ולאנרגיה
עם כזאת אנרגיה מי צריך בכלל את מדינות המפרץ? [צילום: פלאש 90]

ישנן שלוש דרכים מהפכניות לספק כל כמות מים באמינות מלאה, בזיל הזול, ותוך הבאת רווחי ענק לישראל הוא כרוך במציאת מקורות אנרגיה חלופיים השמש היא רק אחת המקורות האלו
▪  ▪  ▪
הקריטריון המשמש אותי הוא אך ורק העלויות ובלי כל אידיאולוגיה. אפשר בקלות להוכיח שישנן שלש קבוצות של שיטות לאספקת אנרגיה העומדות במבחן הזה ורק שלוש: א. ייעול השימוש כ20% חסכון בדלק בהשקעה שתוחזר בפחות מ 5 שנים ב. ניצול פירות השמש על-ידי ניצול רוח ופסולת יחסכו כ 20% של הדלק לחשמל שהם כ6-7% מהדלק בסה"כ ג. שימוש בקרינת השמש לאספקת חום שיכול לחסוך כ30% מהדלק.

כל השיטה המנצלת את קרינת השמש לייצור חשמל רחוקת מאד מכל הצדקה.

שיטה חדשה שפיתוחה הסתיים בטכניון מנצלת אויר חם ויבש מפירות השמש. היא נמצאה הזולה מכל שיטות ייצור החשמל, היא יכולה לספק 15-20 פעם כל צריכת העולם. יש לה 12 מוצרי לוואי וביניהם ייצור מי ים מותפלים בחצי המחיר; גידולי ים שיצילו את

אוכלוסיית הימים. השקיה של המדבריות לגידול צמחי דקל.
הפתרון לבעיות המים נעוץ בביטול של אמנת ברצלונה. יש להפסיק באופן מוחלט השקיה במי קולחים אחרי טיפול שניוני. הדבר יושג באופן פשוט וזול על-ידי התפלת מי הקולחים ויחסוך מיליארדים וימנע מחלות, ימנע הרס מקורות המים והרס החקלאות.
ישנן שלוש דרכים מהפכניות לספק כל כמות מים באמינות מלאה, בזיל הזול, ותוך הבאת רווחי ענק לישראל.
השמים הם הגבול.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כתבת וכתבת וכתבת ואני מצטער  למרות שאני אקדמאי  בשנה השלישית ללימודי ויצא לי לקרוא פה ושם מאמרים מכל מה שכתבת לא הבנתי כלום חוץ מהרבה ניפנופי ידיים באויר

העצומה זה נחמד אבל לא יעיל מידי כי ככה זה יהודים... עד שזה לא נוגע בכיס זה לא נכנס לראש

למליונר בסביון לא יפריעו עוד 1000 שקל לחשבון הבריכה הפרטית אבל לי כן יציקו 50 שקל לחודש על גינת התבלינים שלי שלצערי אאלץ לייבש
אין אמת מידה ואין מחשבה מטר קדימה אנחנו חיים במדבר זה כולם יודעים ומסתבר שרוב מי שמוביל אותנו זה בעיקר חמורים     (40 שנה לקח ללכת 170 ק"מ ובכלל אין צורך לעבור ים בדרך) עד שלא יבוא אסון לא יזוז כלום.  נטל כספי זה חצי אסון כדי שיתעוררו אנשים,שהם לצורך העניין הצרכנים ולא מקבלי ההחלטות וחבל, לפחות שהרווחים היו הולכים למטרות פרוייקטים לאומיים כאלה:  איסוף מי שטפונות כמו הנבטים, מחזור מים, התפלה אבל לא לא לא  .. בעיה, לכולם ידוע הפתרון והדגנרטים הם עסוקים עם המזכירות שלהם

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
זיו יקירי
מצטערת על הכל כך הרבה.... ???
אולי כי מזדהה ככל כך עם כעסו הרב של דודי בעניין.
כי הרי היו פתרונות ועדיין יש פתרונות אחרים מלבד עושק שלצידו אטימות.
אתה לא מבולבל זיו הבנת נפלא, לא צריך להוסיף יותר...
אם יש בך סקרנות לדעת עוד, אתה בהחלט יכול להתעניין, הוא איש חכם כל כך שהביא איתו חידושים והמצאות גאוניות...

אפרופו
אהבתי את רעיון התנועה החדשה שלך lugh
השמים הם הגבול.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל מה שכתבת רק מחזק את דברי - חבל שלא עשו את זה לפני 10 שנים!

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
סיגל,
תמימותך נוגעת ללב, ומזכירה לי את מצעדי האחד במאי בילדותי  כשהובלנו אליהם במשאיות לעיר הקרובה  וצעדנו שם ברחובות עם דגלים  ושרנו את האינטרנציונאל. -  אהה, איזו נאיביות נפלאה זו היתה כאשר האמנו שתהלוכת דגלים, או הפגנה בככר רבין או חתימה על עצומות,  ישנו דבר או שניים אצל קברניטנו.
הם, - אנשי השררה, פועלים ע"פ חשיבה סקטוריאלית, שהמשמעות שלה היא מתן עדיפות לסקטורים שבחרו בהם, מתוך שיקולים אגוצנטרים של תשלום אתנן לבוחריהם ע"מ שיבחרו בהם גם בפעם הבאה. ולכן גם כיום כאשר מתקן התפלה הגדול ביותר בארץ שעומד מוכן להפעלה -  מופעל כעת, וכך גם בחודשי הקיץ האחרונים, בפחות מחצי  יכול התפוקה שלו.
 אין בארץ בעיית מים,  או ליתר דיוק בעיית המים היא טכנית, וניתנת לפיתרון במגוון רחב של שיטות.
הבעיה היא שעד היום לא היתה לכך התיחסות רצינית, כי כאמור השקעה לטווח ארוך אצל נבחרנו היא  השקעה במנופים פוליטים. ולא במנופים חברתיים כלכליים.
המסקנה היא, שצריך לעשות   שינוי רציני במבנה השלטון, וניהול המדינה,  וכל השאר יגזר מכך. אבל זה כבר נושא לויכוח אחר 

עופר
« עריכה אחרונה: January 20, 2010, 10:28:53 am על ידי עופר »

מנותק Mano

• מצאתי פסיפס
  • לא כל מה שאפשר לעשות מחר צריך לעשות היום...
    • www.evtec.biz
    • דוא
סיגל
לצערי צחי הפעם צודק (צחי רצוי שתארגן לך סידור עבודה בשיששבת כי אני בצפון lugh) ..

לכי תלמדי מה קרה בקפריסין בקייץ שעבר .. כשמשק המים שלהם קרס.. היה להם רק פעמים בשבוע מים בברזים...
 :-\

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מנו סתכל החוצה, מישהו אחר עושה את העבודה שלי כרגע  ;)

בשבת אני באמת לא אהיה אבל בשישי אין סיכוי שאני מוותר על טיסה עם מה שהגיע לי היום  ;D
(ולא, לא מפריע לי בוץ)

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
מנו
אני דווקא לא מסכימה, כי אם הטענה של צחי היא שצריך לקנוס... בהנחה שזה מה שיגרום לתושבים לצרוך פחות מים ולהביא לחיסכון ולהצלת משק המים, אז צ'טערת זאת לא התשובה וזה לא הפתרון.
תושבי המדינה האמידים, יקללו אולי שהם משלמים יותר על המים אבל ימשיכו להשתמש כי יש להם את הכסף בסופו של דבר,
העשירים אפילו ימשיכו למלא ברכות שחיה בחצר הוילה, ולא ידפקו חשבון לאף אחד (סליחה על ההתבטאות הבוטה)
היחידים שיאלצו להתמודד באמת עם רוע הגזירה הם בעלי ההכנסות הנמוכות.... זה מה שיביא באמת לחיסכון???
תקראו את המאמרים והמחקרים שנעשו ותיווחכו בעצמכם.

עופר הגדיר זאת בצורה הבהירה ביותר לטעמי,
 אין בארץ בעיית מים,  או ליתר דיוק בעיית המים היא טכנית, וניתנת לפיתרון במגוון רחב של שיטות.
הבעיה היא שעד היום לא היתה לכך התיחסות רצינית, כי כאמור השקעה לטווח ארוך אצל נבחרנו היא  השקעה במנופים פוליטים. ולא במנופים חברתיים כלכליים.

הפתרונות ניתנים ליישום, רק מה שמונע את יישומן היום כמו לפני שנים, זה האינטרסים של אנשי הממשל...

עופר
אתה צודק מאוד, עלית עליי, אני אחד האנשים הכי נאיבים  8)
לא פעם אני חושבת ביני לביני שהלוואי ויכולתי לפעול ולשנות מהשורש, לשנות סדרי עולם, נאיבית אמרנו לא??  lugh

סיגי
השמים הם הגבול.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
הקריטריון המשמש אותי הוא אך ורק העלויות ובלי כל אידיאולוגיה. אפשר בקלות להוכיח שישנן שלש קבוצות של שיטות לאספקת אנרגיה העומדות במבחן הזה ורק שלוש: א. ייעול השימוש כ20% חסכון בדלק בהשקעה שתוחזר בפחות מ 5 שנים ב. ניצול פירות השמש על-ידי ניצול רוח ופסולת יחסכו כ 20% של הדלק לחשמל שהם כ6-7% מהדלק בסה"כ ג. שימוש בקרינת השמש לאספקת חום שיכול לחסוך כ30% מהדלק.

כל השיטה המנצלת את קרינת השמש לייצור חשמל רחוקת מאד מכל הצדקה.

אני מצטער אבל לא הבנתי את הנ"ל.

כמו כל דבר בארץ  שיטת "יהיה בסדר" עובדת.
לפני כ-8 שנים כשהחליטו על הקמת מתקני ההתפלה שיספקו את צריכת מי השתיה בארץ ,זכינו לחורף או שניים ברוכי גשמים והנה זה פלא כבר אין בעיית מים והקמתם נדחתה...
חשיבה לטווח קצר ופתרונות של שלוף מאפיינים את המדינה מאז נוסדה.
נכון שזה עובד לפעמים. רק לפעמים.
דוגמא לאטימות הפקידות אפשר למצוא בחוק ,כאשר אוסרים על השקיית הגינות.
גם אם אני יכול למחזר את מי המקלחת ומכונת הכביסה להשקייה -אסור!
בהפעלת מתקני ההתפלה וכמה חורפים ממוצעים מאגרי המים יתמלאו,האם למישהו יש אשליה שהמחירים ירדו?
סה"כ זהו מס נוסף והסיכוי לשנותו ע"י עצומות והפגנות זהה לסיכוי שחרר את גלעד שליט בעזרת הפגנות ועצומות.
אגב המס הזה מאד יעזור לממן עוד קצת את ש"ס...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
סיגל זה שאין בארץ מים זה אולי לא בעייה (לדעתכם) אבל זה עובדה.

אני לא אומר שלא צריך לפעול בדרכים נוספות כדי להגדיל את המשאבים שיש למשק המים וגם לא נכנס בכלל לדיון מה עשו מה היו צריכים לעשות ומה יעשו בעתיד, אבל אני כן חושב שחייבים להכניס לאזרחים לראש שהם לא חיים בשוויץ והם חייבים לחסוך מים.
ומה לעשות הראש היהודי מבין רק דרך הכיס!