לתת תחזית לאיך יהיו המצנחים בעוד X שנים על פי העבר זה כמו לקבוע לאיזה אתר ללכת מחר לפי התחזית של שבוע שעבר.
עדיף כבר סתם לנחש......בעצם זה אותו דבר רק שמתעקשים להמשיך לקרוא לזה תחזית

עדיין אני חושב שליישם טכנולוגיה חדשה לגמרי שבינתיים עובד רק על פרוטו שאנשים מתווכחים אם הוא קומפטישן או בכלל אופן-קלאס ולייצר איתה מצנח C או B, יקח כמה שנים. אנשים עוד שואלים אם כל טייס תחרותי מן השורה יכול בכלל לטוס על הדבר הזה.
עידו מי כמוך יודע שלוקח לפחות שנה + מהרגע שמתחילים לעבוד על מצנח חדש (ליברה לקח משהו כמו שנה וחצי לא?), ולא חסר דיווחים בPGF של טייסי ניסוי שמספרים "עבדנו על המצנח הזה שנתיים....".
והשאלה הגדולה - אם במצנח פרוטו הטכנולוגיה נותנת שיפור של מקסימום 20%, האם גם במצנח שצריך לעמוד בתקינה של C או B זה יתן את אותו השיפור או פחות? בד"כ עושים פשרות של ביצועים לטובת בטיחות/יציבות.
(לא שאיכפת לי עוד 10% בגלייד (מצנח B עם גלייד 9.5 עד 10) אבל זה לא פי4)
דבר נוסף, הם ציינו ש"המצנח מרגיש מאוד יציב ואין לו נטייה לקבל קריסות" אבל עוד לא הראו בשום מקום איך הוא מתאושש מקריסה או אם הוא בכלל יכול. אם השחיפים האלו מביאים אותו למצב שבקריסה הראשונה (או בעשירית) יש לך קראווט ואתה צריך לזרוק רזרבי אז הטכנולוגיה רחוקה מאוד מלהתקרב לאיזו שהיא תקינה.
להזכירכם גם שיצאה טכנולוגית הreflex (איתי בטח זוכר לפני כמה שנים) הכריזו בקולי קולות שיהיה אפשר לעשות בעזרת הטכנולוגיה מצנחים שטסים 50 קמ"ש טרים ועוברים LTF 1-2, עוד לא ראיתי את זה קורה. היו עוד מקרים של טכנולוגיות שנראו מבטיחות אבל התבררו כבעייתיות או פחות מועילות ממה שנראה בהתחלה.
ימים יגידו, או יותר נכון שנים. אני לא מאמין שזה עניין של חודשים עד שנראה מצנח כזה עם תקינה D. בטח שלא C וB.