כתב נושא: נקודה למחשבה.....  (נקרא 1597 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק liav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נקודה למחשבה.....
« ב- : November 15, 2009, 09:29:44 pm »
אני מציע לכולם להרגע כמות האגו פה ממאיסה את הקריאה בפורום שאמור להיות חברתי!!!

אני נכנס לפורום כדי לעדכן ולהתעדכן בנושא אחד בלבד: ר-ח-י-פ-ה!!!

חבל שכמות מועטה של "סוחרים" הופכים את הפורום ל-"שוק".

הפורום אמור לקבל ולשתף ידע המצטבר מהמרחפים ולנהל דיון מקצועי וענייני.

אם נקשיב ונשתף נוכל ליצור סינרגיה טובה ותורמת שמסתיימת בידע מקצועי רחב יותר נקודה!

אך לצערי במקום זה רוב הזמן עסוקים פה בלתקוף ולהתגונן.

אפשר גם אחרת!

איך?

לשמוע מבלי לבקר אף אחד ולספר מבלי לפחד מביקורת, עמ' שיותר מיקרים יגיעו לפורום לדיון מקצועי רחב.

ולבסוף אנחנו רק 150איש בקושי בספורט הנפלא הזה וכדי שנשמר ונתרחב צריכים כל אחד לשמור על עצמו! ;)

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: נקודה למחשבה.....
« Reply #1 ב- : November 15, 2009, 10:26:01 pm »
רעיון יפה........
אבל כמעט כול מי שמגיב  מקצועית יש לו נגיעה בצד המסחרי ולכן כול תחקיר או כול תגובה מקצועית עדיין אנשים רואים בה פסול  כי  המגיב הוא איש מקצוע.

זה אבסורד איש מקצוע נותן עצה חינם ואח"כ  אומרים לו שעצתו לא טובה כי הוא איש מקצוע.

הייתה לכם תאונת טאנדם קשה לפניי שבועיים ואסור לתחקר אותה כי היא נעשתה ע"י בעל מקצוע שלא יכול להגיב בפורום בלי לקלל או לבלי לאיים על חיי המגיבים בעמדות.

אז כן רעיון יפה אבל ספר לי איך לבצע אותו , לדוגמא:
בתחקיר האחרון שהבאתי פה כתבתי מקצועית נטו היו שם איזה 6-7 דפי פורום  שאולי 1 וחצי צהם היו בעיניין המקצועי.
תשאל  למה? כי אני הכותב ולאח שלי  יש עסק לרחיפה בארץ.

לדוגמא הדיון האחרון טדי חושב שחוץ מצחי אף אחד מהמגיבים לא דואג לבטיחות אלא באים לנגח אותו. זה  הרי הפוך על הפוך כול המגיבים באותו דיון  עשו את זה מתוך דאגה לטדי ושאר המרחפים.

אני מציע לאנשים ללמוד לקבל ביקורת מקצועית גם אם היא לא כתובה בצורה מתחנפת!

שי לנואל
« עריכה אחרונה: November 15, 2009, 10:30:04 pm על ידי שי לנואל »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : November 16, 2009, 11:17:10 am »
אם הבנתי נכון את ליאב, הוא לא מתנגד לכתיבה של בעלי עניין בנושאים מקצועיים, אלא מתנגד להפיכת הפורום ל"שוק".

אם הבנתי נכון את המונח "שוק" הרי הכוונה לסיגנון הכתיבה וצורת העברת הביקורת.

לדעתי יש צדק בדברים וצריך לנסות להתבטא בפחות תוקפנות ע"מ שהמסר יעבור ולא ייצור התנגדות מראש בגלל הסיגנון.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : November 16, 2009, 02:14:33 pm »
ליאב תראה לי איך אפשר לכתוב בצורה חיובית על מעשה שלילי שנעשה או על משהו שלדעתי הוא לא נכון.

העניין הוא בדיוק הפוך!!!
למה לדעתך כמעט אף אחד מהותיקים לא מגיב בדיונים מקצועיים?
אני אגיד לך למה,  כי בכל פעם שמעירים פה למישהו הוא ישר "נעלב" ומתחיל להתחבא מאחורי סגנון הכתיבה/בחירת המילים/מה שיכול להשתמע מהדברים במקום לקבל את ההערה כמו גבר.

תגיד למה יש פה כלכך הרבה אנשים שיש להם את האומץ להמריא בתבור בצפונית 40 קמ"ש אבל אין להם את האומץ לקבל ביקורת בפורום?
למה בעמדות כולם סופר גברים אבל שאומרים להם שטעו הם נעלבים כמו ילדה בגן?

לדעתי בשרשור על החרמנות אם מישהו היה צריך להעלב זה איתי מטדי שניצל את זה שאיתי בתום לב השתמש בו כדוגמא.
ואני נפגעתי מטדי שניצל את הדיון המאוד חשוב לדעתי לסגירת חשבונות עם איתי על חשבוני, מאוד נפגעתי.
במקום דיון שאולי ימנע ממישהו להתרסק בעתיד כל מה שיזכר מהדיון זה ש"איתי ירד על טדי" וזה אפילו לא קרה באמת רק בראש של טדי.

הפורום הזה הוא פורום חברתי ואצלי חבר תמיד אומר את האמת גם ואולי בעיקר כשלא נעים לשמוע אותה.
מה באמת כולכם צריכים שיגידו לכם "פוצי מוצי איזה טייס מעולה אתה" לפני שנותנים לכם ביקורת?
כולם פה מסתירים את הפחד שלהם מביקורת במצג שב של עלבון ומציגים את הביקורת כ"ירידה" וככה לא צריך להתמודד עם הביקורת, "אני? אני נעלבתי למה שאני אגיב לביקורת הזו". זה כלכך ילדותי שזה לא יאמן.

לא יאמן שבן אדם משקיע מעצמו ותורם וטורח לשבת ולכתוב לכם כדי שאתם תדעו יותר ותטוסו בטוח יותר, ועוד יש לכם את החוצפה להגיד לו שהוא יורד עליבם.
אתם לא צריכים להעלב אתם צריכים להתבייש.

זהו נמאס לי מכל הבכיינות הזו, חברים שלי בחיים לא היו מקבלים כך ביקורת. זה לא חברות זה כפיות טובה.
אני בעתיד אשתדל מאוד לא להגיב בשום נושא מקצועי, אתם פשוט לא שווים את זה, על הז' שלי מצידי שכולם תתרסקו.
לא מתכוון לבוא לבקר אותכם בבית חולים ולא לבוא להלוויות שלכם.
« עריכה אחרונה: November 16, 2009, 04:18:10 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
« Reply #4 ב- : November 16, 2009, 03:21:12 pm »
צחי, על הפיסקה האחרונה שלך אני במקומך הייתי משעה את עצמי מהפורום לשבועיים.
אני בכלל לא מתייחס לתוכן או לצדק או לצדקנות של הנושא האחרון אלא לסגנון.
הסגנון הזה של נביא הזעם וההתנשאות הזאת שמלווה בהעלבות וקללות שמסתתרות תחת עלה תאנה של בטיחות לא עושות את העבודה, ההיפך!
הפורום הזה כבר מזמן איבד כיוון וחבל.
בטח שתהיה תגובה אז שוב אני מזכיר לא להצטדק בטענה של "בטיחות" קח צעד אחורה ותשים לב לסיגנון...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : November 16, 2009, 04:13:51 pm »
הדיון פה הוא לא על בטיחות. וכן שמתי לב לסגנון, אני קורא מה שאני כותב פעמיים לפני שאני שולח.

בינתיים אני משהה את עצמי מדיונים מקצועיים, כנראה שליותר משבועיים.

מנותק שי ברגר

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #6 ב- : November 16, 2009, 05:35:38 pm »
צחי, זה לא הכיוון. אתה נופל ברשת של המיעוט עליו אתה מדבר.

לי אישית, כמרחף מתחיל שמעוניין לעסוק בתחום עוד שנים רבות, התחקירים והתגובות של אנשים כמוך מעוד חשובים.
נאמר כבר רבות בפורום על כך שסיום ההכשרות בבתי הספר השונים הינם רק ההתחלה של שלב ההכשרה. אני מסכים לכך והדבר נכון לכל שלב בחיים. כשאני מסתכל לאחור באמת שקשה לי להבין איך שרדתי את השנים הראשונות לאחר שהוצאתי רישיון נהיגה.
אני כמרחף מתחיל שקט בדיונים הללו ורק מהסיבה שניסיוני אינו מספק בכדי להגיב אבל הדיונים הללו הכי חשובים עבורנו.
אני אדבר בשם עצמי, ואני מאמין שהרוב מחזיקים בדעה זהה, כשאומר שכל ההתגוששות בפורום רק גורמת לנו עבודה מיותרת של סינון העיקר מהתפל. אני אישית מדלג על כל התגובות הארסיות ומחפש רק את השורות הענייניות. מה עוד שלרוב אינני מכיר את האנשים עליהם מדובר.

אז, אני מציע פתרון בצורת צוות מומחים / מרחפים וותיקים.
בצורה זו אירועים יתוחקרו שלא במסגרת הפורום על ידי צוות מומחים / מרחפים וותיקים שיבחר מראש ממרחפים ותיקים, בעלי ניסיון רב ואינטגריטי מקצועי (ויש לא מעט מאלו בפורום).
התחקור יבוצע בצורה עניינית ומקצועית ויכלול רק מידע מקצועי.
תגובות נוספות שיועברו לצוות על ידי מרחפים, יצורפו לתחקיר לאחר סינון במידת הצורך. הרעיון הוא שלא ניתן יהיה לצרף תגובות לתחקיר באופן אוטומטי.
כל אירוע, של כל מרחף, יוכל להיות מפורסם ומתוחקר. במידה ואחד המרחפים לא מעוניין בפרסום תחקיר על אירוע בו היה מעורב, יעביר על כך בקשה באופן פרטני או כללי, והתחקיר לא יפורסם. – במקרה זה ההפסד הוא שלנו, המרחפים האחרים.

בקיצור, בואו לא ניתן למיעוט להרוס לרוב.
טי סי אליוט - "רק אלו שחיו יכולים למות"

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #7 ב- : November 16, 2009, 05:51:42 pm »
גם אני מרגישה בדיוק כמו שי
מסכימה ושותפה לכל מילה שכתב, לא אוסיף דבר...
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #8 ב- : November 16, 2009, 07:14:18 pm »
צחי אל תרתע והמשך בדרכך,רוב אלו אשר לא יודעים לקבל ביקורת הם אלו אשר "יודעים הכול" ומי אתה שתגיד משהו,אנחנו הרוב הצמאים למידע  וכן שומעים לאזהרות ולומדים מנסיונם של אחרים, רוצים אותכם שתאירו את ענינו ותלמדו אותנו ועוד פה לא מבקשים מאיתנו כסף.
וכול אלו המבקרים את הפורום...אתר זה הוא אתר חברתי ובכול חברות טובה יש עליות וירידות,אני לומד לקחת את הטוב,המקצעיות,החברות ויודע לסנן מה שלא מוצא חן, ומי שחושב שהמקום איבד כיוון רואה את השחור ביציע של לבנים ומוכן להתרכז בטפל ולא בעיקר.

מנותק avner126

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #9 ב- : November 16, 2009, 08:07:04 pm »
ליאב תראה לי איך אפשר לכתוב בצורה חיובית על מעשה שלילי שנעשה או על משהו שלדעתי הוא לא נכון.

העניין הוא בדיוק הפוך!!!
למה לדעתך כמעט אף אחד מהותיקים לא מגיב בדיונים מקצועיים?
אני אגיד לך למה,  כי בכל פעם שמעירים פה למישהו הוא ישר "נעלב" ומתחיל להתחבא מאחורי סגנון הכתיבה/בחירת המילים/מה שיכול להשתמע מהדברים במקום לקבל את ההערה כמו גבר.

תגיד למה יש פה כלכך הרבה אנשים שיש להם את האומץ להמריא בתבור בצפונית 40 קמ"ש אבל אין להם את האומץ לקבל ביקורת בפורום?
למה בעמדות כולם סופר גברים אבל שאומרים להם שטעו הם נעלבים כמו ילדה בגן?

לדעתי בשרשור על החרמנות אם מישהו היה צריך להעלב זה איתי מטדי שניצל את זה שאיתי בתום לב השתמש בו כדוגמא.
ואני נפגעתי מטדי שניצל את הדיון המאוד חשוב לדעתי לסגירת חשבונות עם איתי על חשבוני, מאוד נפגעתי.
במקום דיון שאולי ימנע ממישהו להתרסק בעתיד כל מה שיזכר מהדיון זה ש"איתי ירד על טדי" וזה אפילו לא קרה באמת רק בראש של טדי.

הפורום הזה הוא פורום חברתי ואצלי חבר תמיד אומר את האמת גם ואולי בעיקר כשלא נעים לשמוע אותה.
מה באמת כולכם צריכים שיגידו לכם "פוצי מוצי איזה טייס מעולה אתה" לפני שנותנים לכם ביקורת?
כולם פה מסתירים את הפחד שלהם מביקורת במצג שב של עלבון ומציגים את הביקורת כ"ירידה" וככה לא צריך להתמודד עם הביקורת, "אני? אני נעלבתי למה שאני אגיב לביקורת הזו". זה כלכך ילדותי שזה לא יאמן.

לא יאמן שבן אדם משקיע מעצמו ותורם וטורח לשבת ולכתוב לכם כדי שאתם תדעו יותר ותטוסו בטוח יותר, ועוד יש לכם את החוצפה להגיד לו שהוא יורד עליבם.
אתם לא צריכים להעלב אתם צריכים להתבייש.

זהו נמאס לי מכל הבכיינות הזו, חברים שלי בחיים לא היו מקבלים כך ביקורת. זה לא חברות זה כפיות טובה.
אני בעתיד אשתדל מאוד לא להגיב בשום נושא מקצועי, אתם פשוט לא שווים את זה, על הז' שלי מצידי שכולם תתרסקו.
לא מתכוון לבוא לבקר אותכם בבית חולים ולא לבוא להלוויות שלכם.

לצחי ושאר מנהלי הפורום,

אני מבקר כבר הרבה מאד זמן ולדעתי אתם [מנהלי הפורום] קצת סלחניים מידי, ואומר מיד למה כוונתי-
לדוגמא:לא פעם ראיתי כי נפתח נושא חדש ומיד הנושא הופך לנושא אחר שגם הוא הופך לנושא אחר וכו...
ואין שום תגובה מצידכם [שוב מנהלי הפורום] לעצור/למנוע הפיכת נושא אחד לנושא אחר, כי כאן הבעייה
מתחילה, ולדעתי יש למנוע אותה בטרם היא תופסת תאוצה-אחרת זה לא רציני ואין טעם לפתוח שירשור שיש
לו התחלה ואין לו סוף-אותה דרך בנושא של תרבות דיון-פשוט להשהות אנשים, כי כך עדיף ישנם דברים שניתן
למחוק מלוחות הפורום אבל לא ניתן יהיה למחוק אותם מהראש-תחשבו על זה טוב.

ערב טוב

אבנר

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #10 ב- : November 16, 2009, 08:32:15 pm »
צחי,
אתה לוקח את זה אישית מדי, תרגע, אתה האחרון שאני רוצה שתעלב. אף אחד כאן לא מזלזל בידע שלך ובמעמד המוביל שלך. להפך. מאידך, זה שאתה לא מקבל טלפונים, זה כן צריך להדליק אור אדום.

שי
יש כאן כמה וכמה אנשים בעלי ידע אדיר שמלמדים אותנו (שזה מצוין) ואיש לא מגיב להם כמו שמגיבים אליך/כם. למה? כי יש לכם תכונה ללמד (שזה טוב) אבל על ידי כניסה במתחרים, וזאת הסיבה (לעניות דעתי) לשרשורים הארוכים שאתם מושכים אחריכם. דוגמא טובה הבאת מלפני שבועיים, 6-7 דפים של כלום, שהתחילו מסרט שהבאת, סרט לימוד מעולה, אבל נושא הסרט היה (שוב) המתחרה התורן שעל הכוונת. והיו כמה כאלה לאחרונה, חלקם מנודים היום מהפורום בעבור קללות אליך. למה אנשים מגיעים למצב שהם מקללים?

זה טוב שאתם תורמים מהידע ואפילו אני נהנתי מהידע (עד שהפסקתי לקרוא את שכתבתם, לפי עצתכם, כי התרגזתי, ועכשיו אני לומד קצת מאחרים וקצת ממקומות אחרים).

קח סרט כל שהוא של תאונה (לא מישראל, ככה איש לא יחשוב חלילה במניעים), שם אותו כאן תתרום אתה וכל מי שיכול לתרום לניתוח המקרה ותראה איזה דיון ממצה יפה ונחמד יהיה כאן. ללא מתחרים וללא מגמות (שאולי קיימות רק בדמיון, אבל תתרחק מהם כדי שלא יהיה אפילו מראית עיין) ותראה איזה כבוד תקבל כאן. אפילו אני אחזור לקרוא את שאתה כותב.

בסדר?

ולא אני לא חושב שרק צחי דואג לבטחון שלי. אמרתי ואני אומר זאת שוב - כולם, חוץ מהקינטור והמצאות התאונה שלא היתה, דואגים לי וזו באמת הרוח האמתית של רוח הקודש.

לא צריך להתחנף, תביא דוגמאות שלא מנקרות עיניים כקינטור, אלא דיון נקי מתככים שקיימים בביצה הישראלית ותראה איזה יחס תקבל, אפילו ממני.

הגיוני?

טדי
« עריכה אחרונה: November 16, 2009, 08:42:37 pm על ידי טדי »
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : November 16, 2009, 09:55:54 pm »
המעמד שלי?           אני מקווה מאוד שזה לא מעמד שונה מכל מרחף אחר, באמת.

מי שמרגיש לא נוח לפנות אלי עם בעייות בפורום (אולי כי הוא חושב שאני יוצר אותן) יכול לפנות לאמיר, אבל נכון להיום ב21:00 גם לאמיר אף אחד לא פנה בקשר לשרשור ההוא.

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
« Reply #12 ב- : November 16, 2009, 10:29:15 pm »
צחי אנחנו עדיין לא מכירים אבל,
עזוב אותך משטויות של אנשים קטנים אנשים שעדיין לא גילו שאומץ גובל בטיפשות
עדיף רוח הקודש מרוח של קדושים

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #13 ב- : November 16, 2009, 10:38:10 pm »
 חברים ערב טוב מפרג הגשומה והקרה
אני חושב שיש חוסר הבנת הנקרא בנושא הזה ואני בטוח שבשיחה של צחי עם ליאב יתברר שאין זדון אני מכיר את ליאב ואת צחי - דברו
והנושא יגיע למקום אחר
לגבי המקצוענות - אני הגעתי לההחלטה
הדואג לעצמו לעצמו הוא דואג
אדרי מהנכר
« עריכה אחרונה: November 16, 2009, 10:42:04 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : November 16, 2009, 11:07:55 pm »
טדי אם אני מבין את הרמיזות נכון ובאמת אני כבר לא יכול לנהל דיון בנושא מקצועי עם חברים בגלל "המעמד" שלי כמנהל הפורום, אם חברים לא מסוגלים לענות לי בכנות בגלל שאני מנהל הפורום, אם חברים לא מסוגלים להעמיד אותי על טעותי בגלל שאני מנהל הפורום.

יש לי שתי אופציות:
1) לוותר על החברים.
2) לוותר על התפקיד.

1 זה לא אופציה מבחינתי, אז מי מעוניין לקחת עליו את ניהול הפורום (מותנה באישור אמיר) לפני שאמיר נשאר לבד?

כי הדבר האחרון שרציתי שלקחתי על עצמי את התפקיד זה "מעמד", ואני גם לא מוכן שיהיה לי אחד.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #15 ב- : November 16, 2009, 11:34:46 pm »
טדי,

אני חושב שאתה האחרון שיכול להטיף מוסר !

שתי דוגמאות טריות:

1. אתה מתעקש לכתוב את שמי עם טעות  (קרא לזה איך שתבחר: ארס, עקיצה, זילזול).

2. אתה מתעקש להפוך אותי ושי לגוף אחד (זה כמו להתייחס אליך ולצחי כגוף אחד משום ששניכם טסים על מצנח במידה גדולה ,של אותו יצרן ובאותו הצבע).

מעבר לכך כל נושא "הכניסה" במתחרים הוא בהחלט פרי דימיונך וכשמחפשים מוצאים  (כמו אותו אחד שיושב בבית ומחמם את עצמו על מישהו אחר על סמך שמועה).

אנשים מגיעים למצב שהם מקללים הרבה לפני שהם פגשו את שי ו/או מצנח רחיפה, הם פשוט לא כתבו בפורום  קודם !!!

אתה לא מפסיק לקרוא ולהגיב לדברים שאתה טוען שאתה לא קורא   ;)

צחי, חמו, אני ואחרים ראינו סרטון תאונה משרונה לא מזמן - הטייס בסרטון כבר דאג לטלפן ולהודיע בשפתו שלו (שהרחיקה אותו מהפורום) שהכל שקרים ולא היו דברים מעולם (ראה זה פלא אני ושי לא היינו חלק מהדיון בנושא ומסבב הטלפונים).
עקב התנהלותו של האיש הנושא לא יעלה לדיון בפורום אף פעם ואיש לא ילמד מכך דבר.

אז מה עדיף קללות , איומים (ומה שראית זה עשירית ממה שאחרים קיבלו על ראשם) ואי תיחקור ולמידה, או לחילופין הרבה למידה עם קצת ציניות ועקיצות (שכל אחד יבחר את התשובה שמתאימה לו) ?

לי הספיק מהנושא ומהצדקנות המטופשת , יעלב מי שיעלב, יקרא מי שיקרא ומי שלא מתאים לו זבשו !

לילה טוב

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : November 17, 2009, 02:48:57 am »
לכל החברים שלום וחודש טוב:
קודם כל בואו נירגע קצת, נוריד את הטונים וננסה לזכור שאנחנו חברים, ורב המשותף מן המפריד בינינו.
בראש ובראשונה כולנו אוהבים את הרחיפה במצנחים......
כתבתי בשרשור אחר  שלא היה לי מחשב כמה ימים והיום לקח לי שעות לקרוא את כל מה עלה כאן ברשת, יא אללה, מה קרא?
יש לנו פורום פשוט מ ד ה י ם hug hug בואו נשמור עליו כולנו.
ודיר בלאק, כל אחד יודע בדיוק מה הם הדברים שכל אחד יכול בטיפה מאמץ לשנות, כדי להיטיב עם הפורום, שזה בעצם להיטיב עם החברים.
לעצם  העניין, אין איש מאיתנו שלא מבין שהדברים ברוח שכתב יוסי שטייף ואחרים כתובים בדם ממש, וזה לא דימוי סיפרותי או פרפרזה.
טדי שהוא בדרך כלל טייס מאוד זהיר, לעיתים הוא אפילו היה לטעמי זהיר מדי, gogle, סבר כנראה ביום ששי כאשר המריא שבטוח להמריא. כאשר הוא ראה סימנים על המים של הרוח המתקרבת פנה דרומה לנחיתה ועד כדי כך הוא לא חשב שהמצב מסוכן שבחר לנחות בגבעה הנמוכה דרומית למזבלה, כדי להמריא משם  חזרה לעמדה,לאחר יעבור זעם, והרוח תרד כפי שהיא אמנם ירדה כעבור כחצי שעה.
אני לא יכול לדעת, כי לא הייתי שם, כפי שטדי כתב.
וזה מה שטדי אמר לי גם בטלפון וגם בדרך חזרה לעמדה בפרוט רב , הוא לא הרגיש כלל מאויים.
והנה התאור של מה שאני ראיתי:
כאשר עברתי ליד העמדה וראיתי מצנח לבן של ג'ורה די גבוה מתקשה לחדור מיד פניתי לעמדה מלא חששות איך העניין ייגמר.
ומרחוק ראיתי מצנח שאחר כך התברר שזה היה טדי בדרך לנחיתה בדרום.
דקות ספורות לאחר שהגעתי לעמדה ג'ורה הצליח בקושי לצאת קצת החוצה , אוזניים,ואז טיסה במהירות דרומה ,והצליח להגיע לנחיתה בטוחה בחוף ליד פולג. אבל עד  שהוא נחת ממש אני החסרתי פעימה.
היה מרחף שלישי שלמרות מאמצי לשכנע אותו כי הו היה במצב מסוכן, לא הצלחתי לשכנעו. למרות שהוא בעצמו סיפר לי שהתחיל לטוס ברוורס עם ספיד סיסטם ושרק כאשר התקרב לקרקע החל לרדת אנכית..... אבל בשיחות פנים אל פנים אמשיך עד שהוא ישתכנע....
כאשר אמרו לי שהשלישי הוא טדי צלצלתי אליו ושכנעתי אותו לא להמריא  מהגבעה כאשר הרוח תרד, ושאני הולך לאסוף אותו.
מה שאני ראיתי בעמדה,  וטדי לא ראה,כשהוא היה עסוק בקיפול המצנח,שתוך שניות הרוח עלתה בבת אחת ב40 קמ"ש. לא , לא ל-40 קמ"ש  שזו רק רוח חזקה,אלא למהירות רוח מטורפת ממש.
נכון שזה היה לזמן קצר מאוד אבל אילו מישהו היה נתפס בדקות אלו .......אוי ואבוי לו ולכולנו.
כאשר  צלצל אלי איתי ושאל מי היה באוויר טרם ידעתי מי היו השניים האחרים, כמובן לא אמרתי שטדי טס ברוורס , לא היתי שם ולא יכולתי לדעת,או שנחת במזבלה, רק שהוא נחת דרומית למזבלה , לא ידעתי בדיוק היכן.
אבל אני הייתי די נסער ודואג עד שראיתי את שני הטייסים האחרים שבינתיים נחתו בשלום.
אני מקווה שלמדנו משהו מהשרשור הזה, ולא רק להשתדל לסגנן באופן שאנשים לא יפגעו, ולא רק לא להפגע כאשר מבקרים אותנו , גם אם נדמה לנו שאנו צודקים.....
אבל בואו נצא עם תובנה שביום כמו ביום ששי האחרון לא ממריאים גם אם הרוח לא חזקה בזמן ההמראה.
אני מרחפ משנת 1998, ולקח לי כמה שנים  טובות להגיע לתובנה הזו.
אפילו שנה שעברה  בדיוק לפני שנה,ביום שגולדי נסחפה ואני בנון שלנטיות  הייתי הראשון שנחתתי  בחוף הדרומי, לא הייתי מודע עד כמה זה היה מסוכן. 4 נחתנו בחוף, אחד למעלה .ואחת ...... במזל גדול, בתחנת דלק.
אדרי שבכלל לא קלט שהוא היה במצב מסוכן, ביום ששי זה אמר לי בטלפון "אני ביום כזה לא בא אפילו לעמדה".
ולדעתי כעת טדי מבין שזו היתה שגיאה להמריא, פשוט הרוח ביום כזה יכולה בבת אחת  לשנות פזה ועוד לפני שנראה את הסימנים המזהירים לתפוס אותנו "עם המכנסיים למטה" דהיינו בלי כל יכולת להטיס את המצנח  לפי רצוננו ולהיות נתונים לחסדי המזל...
טדי האמן שזה נכתב מתוך דאגה לחבר, ובעיקר שמח שהכל נגמר בטוב  גם פה וגם בארסוף. על ארסוף שמישהו אחר יכתוב.
סליחה על האורך, אבל זה המצב ואף פעם זהירות לא הזיקה לאיש. ואני ממליץ לקרוא שוב ולהפנים מה שיוסי שטייף כתב.
מוטב לכולנו לנסות ללמוד מנסיונם של הותיקים יותר כאשר הם מוכנים לשתף אותנו בידע מנסיונם.
ולצחי יש לך הרבה פעמים סיבות טובות להתעצבן, אבל דחילק אתה לא ג'ינג'י, יש כאן אחלה פורום! לא חבל? תנשום עמוק, והעצבים יעברו, אני מבטיח. hug
ואיתי ,לך אני רוצה לומר, אתה לא מוכרח להגיב תמיד לכל , תגיב לסירוגין, פעם כן ופעם לא. מה דעתך ? אולי זה יעבוד.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : November 17, 2009, 06:30:52 am »
טדי
זה הסרט שיש לי לא מצאתי שום סרט דומה וכול השאר זה שטויות (סליחה על הביטוי אין לזה שם אחר).

אני מנתח מה שאני יכול ומה שאני מכיר בקשתי מכול המגיבים למצוא סרט דומה בפורום ושנשתמש בו במקום הסרט שאני הבאתי, אבל נדה אף אחד לא מצא!!! למה כי בדרך כלל אנחנו טסים ולא מצלמים את  הנחיתה, הסרט עצמו הוא סרט נדיר עם אירוע שקורה כול עונה ובד"כ לא מצולם.

היחידים שמדריכים למחייתם ומגיבים בפורום הם אני ואיתי אף מקצוען אחר לא מספק פה או בעמדות ידע בחינם. כך שתמיד יהיו "מתחרים" או חשודים כלא אהובי נפשי  בחלק מהדיונים האם כדאי שלא נדון במרחפים ישראלים?
(דרך אגב "האיש " מהסרט  לא עושה טאנדמים בניוזילנד כך שהוא לא מתחרה בי)

הבחור שהורחק על קללות נגדי נקרא אודי דורון  האיש מאיים על חיי אחרים בעמדות  האם זה נראה לך שפוי או הגיוני?
הייתה לו תאונה קשה ומצולמת לפניי שבועיים אפשר ללמוד ממנה המון אבל מה לעשות הוא ישראלי אסור לדון בזה בפורום. (בדיוק כמו שהצעת)

ואחרון חביב
בגילך מותר כבר להתבגר ולהפריד ביני ובין איתי זה לא אותו בן אדם רק אחים.

בשמחות

שי לנואל
« עריכה אחרונה: November 17, 2009, 07:42:05 am על ידי שי לנואל »

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : November 17, 2009, 07:45:18 am »
צחיק
רק עכשיו ראיתי שאיתי הגיב  מכתבו הקצר של ידידי אריה הסתיר אותו  lugh 

בכול מקרה אתה לא צריך מעמד אוהבים אותך ועבודתך  כמו שאתה כך...........

ולאדרי איזה שקט תעשייתי אתה מייצר לאחרונה חבל על הזמן, הייתכן שאתה כותב רק בפורום התורכי?

שי

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #19 ב- : November 17, 2009, 11:09:17 am »
שי . לדעתי אתה פוגע באחיך בכך שאתה מעלה דיונים שיש בהם ניחוח מצחין משהו.
איתי הינו טייס מופלא (למרות שגם הוא לפעמים מפשל ) ומדריך (SIVעשיתי איתו) מעולה
וכישרוני. הדימיון המושלם שלכם גורם למצב שבו אנשים רבים מתמרמרים עליו בשל עמדותייך
הנישמעות מניוזילנד הרחוקה. קוראים לכם הלנואלים ואנשים מתחרים סולדים ממנו בגינך.
בספורט הזה שבו יש חשיבות לרעות בשטח בזמן אמת, יש לוותר על האגו ולחשוב קדימה, אולי אאלץ להעזר באיש זה או אחר
במיקרה חרום ואפילו שיגרה. אני משוכנע שבניו זילנד אתה מתנהג אחרת בפורומים מאשר בארץ.
כי אינך בא במגע אישי עם המרחפים שפגעת בהם בארסיותך.