כתב נושא: בטיחות והירהורי ליבי  (נקרא 1882 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בטיחות והירהורי ליבי
« ב- : November 10, 2009, 04:47:42 pm »
שלום לכולם
לאחר התאונה של אילן סלאם בשבת האחרונה ובעקבות תאונת רחיפה חמורה ביום שישי בשרונה
 חשבתי שיש צורך לכתוב מספר מילים מהבטן
בטיחות טיסה שאני באופן אישי לא כל הזמן מקפיד על תרי"ג מצוות לצערי
אך לאחרונה אני רואה דברים שלא ראיתי בראשית דרכי בתחום .
בכל יום שעובר ובכל יום טיסות שאני שומע על פציעה קלה כחמורה אני שואל את עצמי מי הכתובת הבאה מתי מגיע תורי או של אחד מחברי הקרובים (555 דג,סרט אדום ).
מה אני יכול לעשות בכדי לא להיכנס לסטטיסתיקה הנוראית .
איזה סבל עוברת המשפחה של אילן ברגעים אלה , איזה שינוי הולך להיות להם בזמן הקרוב ורחוק איזה כאבים פיזיים ונפשיים עוד מעט יעבור אילן שיקום מההרדמה מה עובר לו בראש ?
מה המשמעות של להפסיק לטוס  עקב פציעה חשבתם על זה פעם ?
תראו את שלמה הכפרי (מי שלא מכיר את הסיפור שווה לשמוע ,את קובי רבנו ועוד רבים ) תכולת החיים של מרחף הינו כ 3 שנים בענף שלנו לאחר מכן חלה רגרסייה  רק 10% מהחברים ששורדים הם הליבה החזקה "חולי טיסה ואוהבי מצנחי רחיפה גרדה " שהופכים להיות מקצועיים והם אלה שמרביתם  שומרי חוקים ונהלים ולא כל כך מבועסים עם נסעו לתבור ולא טסו .
מינאור 2009 ועד 10.11.09 רשמתי אצלי 93 ארועי בטיחות פציעות בלבד (משפשוף ומעלה )
נשמע לכם מספר הגיוני סטטיסטית ? אנחנו סה"כ 600 מרחפים בארץ .
ואלו רשומים שדווחו לי איפה כל התאונות שלא מדווחות ואני יודע שיש כאלה לפחות עוד 7 ארועים כן כן אני לא מגזים הם לא רשומים עקב דיווח לא מאומת .
מה אנחנו לא עושים בסדר ? על מה אנחנו מוותרים ? על מה אנחנו לא שומרים ? האים ניתן להמשיך לנהוג כעולם כמנהגו נוהג ולא לעשות רגע חושבים ?

השבוע אמרתי לצחי -פעם שאתה  אמרת לי שזה מסוכן או לא אחראי חשבתי שאתה מעט מגזים או מעט מחמיר עם עצמך ועם הסביבה אתה משפיע עלנו לא לטובה אנחנו רוצים לטוס בתוך המגבלות(לא לעבור אותם ) להתקדם לטיסות קרוס כמה שיותר מהר לחוות את חווית הטיסה עד כמה שניתן תראה את הוותיקים עושים קרוסים מה אני לא יכול ? מה אני לא יכול להמריא שהוותיק ממריא אני מניף מצויין לא ? מה אין לי ניסיון באוויר טיסה ? מה אני לא יוכל להתמודד מול מזג אוויר ? ומצבי חרום ?וכו' רכשתי את הציוד הטוב ביותר והמוגן ביותר שיש בשוק אבל זה בהחלט לא מעניק לי ביטוח מתאונות חמורות או קלות  .

הדרכה והכשרה :
האים זה באמת ההכשרות שלנו אני ממש לא בטוח כי הלכה למעשה כמות התאונות במסגרת קורס והכשרות הנה קטנה (יש תאונות אך שעור התאונות קטן ביחס לטייס שסיים קורס וטס לבד ) כך שאת הכיוון הזה אני שולל

מזג אוויר :
אנו מכירים את המגבלות ואת החוקים שלמדנו בבתי הספר השונים אבל תראו כמה פעמים
אנחנו כן כמעט כולנו מניפים מעבר למגבלות למה ? למה זה קורה מה אנחנו מנסים להגיד לעצמנו לחברים וכן מה אנחנו משדרים לטייסים הצערים שמביטים אלנו בהערצה ?

ערבי בטיחות
תורמים בטווח הקצר במיוחד לאחר ארועים בטיחותיים גדולים שמזעזעים את הטייסים מה שמוכיח ששינוי בתפיסה ומגבלת קו אדום אישית יורדת מדרגה פועלת  בטווח הקצר

אגודה ונהלים :
כן בהחלט זה שאין לנו מסגרת אנחנו פורצים את המגבלות והחוקים שברורים וידועים לכולנו
נכון שבימי האגודה היה לא נעים לקבל קרקוע עקב פישול ואי עמידה בחוקים אך היתה מסגרת שקבעה לטוב ולרע כמובן
הדבר דומה לשוטר שיעמוד בצומת – באו נראה מי לא יעצור עם 4 גלגלים בצומת ?
אין מה לעשות אנחנו בני אדם שצריכים שוטר – וכנראה צריכים את הפיקוח אולי המדינה בסופו של דבר תיקח את האחריות על הספורט שלנו

רמת טיסה :
נושא שחייב להיות בדמנו ובכלל הטייסים בתעופה הספורטיבית אולי לא נעים לנו אך מעצם העובדה שזהוא התחביב שלנו ולא המקצוע ההיתיחסות האישית הבתאם
על טייסים צעירים שניכנסים לתחום להשקיע בשנה הראשונה לפחות במקצועיות ,קריאת חומר כתוב ,תדריכים במסגרת בתי הספר והכשרות מתקדמות ושיחות עם טייסים וותיקים בכדי להגיע לרמה נדרשת המשלים הינו צבירת שעות טיסה רבות לא לזלזל בטיסות רכס ויש לטוס הרבה ברכס מה שמביא להתאום חופה טייס, ובאותה נשימה לטוס במבוא חמה ובגלבוע בכדי ללמוד על תרמיקות והתנהגות חופה ומז”א.
אך לצערנו עם טסים פעם בשבועיים בתבור למי שרמת ההנפה לא מספיק טובה ורמת טיסה בנונית אנו ניתקלים בכל שבוע בפציעות רבות של טייסים ,
חברים שלא עברו קורס מצבי חרום וללא הכשרות מתאימות וללא ניסיון טסים בהרים ובזיכרון ללא שום בעיה נכון שלא קרה להם כלום אבל תשאלו את קרלוס זה מגיע בשניה שאנחנו בכלל לא מוכנים באתר שבוא אנחנו טסים הרבה וברגע אחד נחרב עולמנו .

לדעתי האישית -כל טיסה במצנח רחיפה בהגדרה טיסה בחרום .

מזג אוויר 
יש את המערכות ברוח הקודש ואת המשהפון אנחנו מגיעים לאת יש לבדוק עם סרט ומד רוח את כיוון הרוח עוצמה ומשבים (אני בטוח שלא כולם מבינים על מה אני מדבר )
זה שאנחנו רואים מצנחים באוויר לא אומר כלום תשאלו אותי ואת יעלי בארוע כניסת חזית נתניה  ותמיד תשאלו את הטייסים האחרים מה דעתם (לא אם להמריא או לא ).
הרבה פעמים הוותיקים יודעים את מה שאנו לא יודעים "שעוד חצי שעה יהיה חזק ולא נוכל לחדור" עם הם לא ממריאים כנראה שגם אנחנו לא צריכים להמריא תשאלו תקבלו תשובות זה לא מגיע בדחיפה לצערי

תחושות ומצב נפשי
ציטוט של ארנון " אל תבוא לטוס עם אתה לא מרוכז בטיסה "
כן נושא שאנו מדחיקים אנו הולכים לטוס בכדי לנקות את הראש מ :אישה,ילדים,עבודה,חברה,חבר וכו'
הנושא חייב להיות בדמנו ובגרות אישית יכולה להציל חיים
עם הבטן אומרת לא מתאים לי לטוס היום לא קרה כלום מקסימום תהיה נהג איסופים אבל זה מבטיח להגיע ליום טיסות הבא.

כלומר עם החיבור שלי לווי ליין אני מבין שאני צריך להיות דרוך (חיובי ) להקשיב לחופה למזג אוויר לחברים שטסים ועוד

אני מעביר לכם את רכשי ליבי ואת המחשבות שרצות לי בראש בימים האחרונים

עם יש לכם עוד תוספות לנושא הבטיחות אני אשמח לשמוע

טיסות בטוחות

אדרי
« עריכה אחרונה: November 10, 2009, 05:08:40 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
בעניין: בטיחות והירהורי ליבי
« Reply #1 ב- : November 10, 2009, 06:18:06 pm »
PPG for Morons: Safety Suit
מזכיר לכם מרחף  lugh

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #2 ב- : November 10, 2009, 06:51:51 pm »
גילוי נאות ודברים מהלב, ודברים הנשמעים ממך תופסת משמעות כפולה מבחינתי. אני זוכר שמבחינתי ההארה קיבלתי מאירועים של חברים קרובים אשר נפצעו יחסית קל ממה שהיה יכול לקרות הווה תפנית וכמעט פרישה ולשמחתי חברים שלא ויתרו לי החזירו אותי ונטעו בי ביטחון.

אני אישית טייס של סוף שבוע לצערי,איני מתיימר להיות טייס אקרו או מחר לכבוש את האלפים אני לא יכול להיות טייס מקצוען בטיסתי בגלל חוסר רצף טיסות  ולכן החלטתי להיות מקצוען בהחלטותי,והחלטתי היא קודם כול לשמור על עצמי!!!             כבר ההיתי במצבים ש ,"טוס כולם באויר" וההיתי צריך למצוא תירוצים ולא נעים,היום אני שמח להגיד שהתבגרתי והיום אני יכול לצעוק "היום,לי זה לא מתאים". אוך... איך אני עד נהנה מהדברים הקטנים,מהפלא הזה שאני באויר,הרי גם אם אנחנו לא טסים מה אכפת לי לשתות מהקפה ועם אילן,לנסוע עם אבי שאול ולהזכר בזמנים רחוקים,ללמוד מהוותיקים ולשמוע סיפורים מאלפים מאנשים מענינים ולהיות עם החברים הכי טובים.
ספורט אינדיווידואלי, חחח הצחקתם אותי,הרי כול הספורט הזה עושים אותו ביחד ולמעשה אנחנו תלויים אחד בשני,אומנם אנחנו עושים אותו לבד אבל לשמחתי הספורט הזה הוא יחד.כבר אמרתי לאריה אוסליבן פעם בכתבה שכתב עלינו,מה שווה לשבור איזה שיא עם אתה לא יכול לרוץ ולספר לחברה. אז מה עם יש לפעמים מריבות בפורום,אז מה עם יש ביקורת  שלא נעימה,זה רק אומר שאנחנו חיים ונושמים ובריאים וכמובן דואגים.

אילן סלם הוא טייס ותיק בעל נסיון רב ולצערי הכירותי איתו נעשתה דרך דפי האינטרנט ופורום גלישה אוירית.
לפי הפורום של הגלשנים הוא עדיין שוכב מורדם בבית החולים במצב קשה עם שברים מרובים ובעיקר באיזור החזה וצד ימין וללא פגיעות באיברים פנימים.פגיעתו הרצינית ביותר היא בראשו עם דימומים תוך גולגולתיים,הוכנסו צינורות לראשו כדי לאזן ולהוריד את הלחץ הזה שגורום לנזקים במוחו ועד שלא יתעורר מההרדמה לא ידעו מה הנזק והלוואי אם בכלל.
לפי הפורום ודברים שנכתבו שם...אילן חווה תאונה של חבר קרוב והתחיל להיות הססן בהחלטותיו,לפני התאונה אילן ביטל המראה ברגע האחרון ואחד הסברות הוא שניסה לבטל שוב והתוצאה ידועה.ביטול המראה בגלשנים היא הורדת אף בצורה חריפה.במצוקי דרגות יש את  העמדת המראה הכי מגעילה שאני ראיתי,כמעט שאין שיפוע והתהום היא ענקית,מה שהכי מדהים שזה בכלל לא העמדת המראה,העמדה האמיתית היא מאה מטר צפונה בעל שיפוע נכון ומרווח ביטול גדול בהרבה,רק מה,אנשים עדיין ממריאים מהלא עמדה.

אף אחד לא מחוסן...
אף אחד הוא כול יכול...
אם אתה חושב\ת אחר\ת אתה בסיכון תתעורר ותשמור על עצמך
הניצחון הכי גדולה שיכולה להיות היא שתחזור הביתה למשפחתך בחתיכה אחת...

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
« Reply #3 ב- : November 10, 2009, 09:16:59 pm »
אדרי?
מה לגבי לבוש
קסדה
נעליים
כפפות
בגדים למניעת שיפשוף
נ.ב לבחור בוידאו ולך כובע מאוד דומה לא?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : November 11, 2009, 08:59:40 am »
אדרי,

ציטוט
מה אנחנו לא עושים בסדר ? על מה אנחנו מוותרים ? על מה אנחנו לא שומרים ? האים ניתן להמשיך לנהוג כעולם כמנהגו נוהג ולא לעשות רגע חושבים ?

קודם כל, אסור לדבר בהכללה!  לחשוב בגוף ראשון זה כבר חצי מהדרך לפתרון!
מאחר והכלי שעליו אנו טסים דורש טיפול של שתי עיניים, שתי ידיים, ......... וראש אחד, המחשבה צריכה להיות בכיוון:

1. במה אני לא בסדר?
2. על מה אני לא שומר?
3. האם אני עושה לפעמים "רגע חושבים"?
4. איפה מבחינתי הסכנה מודגשת יותר: לקראת ההמראה?  באויר? לקראת נחיתה? בקריאת נתונים מטאורולוגים (כן, גם      במהלך הטיסה)?
5.האם אני מסיק מסקנות ומשתפר?
6. האם הפחד, הוא זה שמכתיב את התנהגותי בכל אחד משלבי הטיסה?
7. האם אני נתון ללחץ חברתי: בבחירת יום לרחיפה? בבחירת התנאים המתאימים? בבחירת מועד ההמראה? בבחירת הציוד-חופה,רתמה?
8. האם אני מתחקר ימי רחיפה בעייתיים =בהם חשתי אי נוחות או סכנה ואם כן עם מי?
9. האם אני באמת מודע לסכנות הנובעות מעונות מעבר?
10. האם אני טס על מצנח המתאים לרמתי?
11. האם הרתמה מתאימה לי ואני מרגיש איתה נוח (או שהיא יוצרת לי איזו שהיא מגבלה)?
12. האם בדקתי השנה את הרזרבי? והאם אני יודע בכלל להשליכו בעת הצורך?

אדרי, שאלות אלו לא נמצאות בסדר כרונולוגי אבל, התשובות עליהן יכולות לספק תשובה לגבי המצב בו אתה או כל אחד אחר נמצא בו!
ערבי בטיחות זה דבר חשוב!
אגודה זה דבר חשוב!
אבל אילו אינם פתרונות סגורים!!!

גם אם תצליח לעשות סדר בענף, המימד האישי תמיד יפתיע.

רוצה פתרונות לכל הבעיות?        אין!
שכל אחד מאיתנו יהיה אחראי על הסביבה הקרובה אליו !
תשאל כל אחד בסביבתך את אותן השאלות ששאלתי אותך,  ותצפה להפתעות ;)

בהצלחה

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: November 11, 2009, 09:03:11 am על ידי אורי שמיר »

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : November 11, 2009, 10:54:39 am »
אדרי שלום
כתבת:
ובעקבות תאונת רחיפה חמורה ביום שישי בשרונה
איזו תאונה חמורה?
מדוע היא לא מדווחת בפורום?
מה מצב הטייס?
מישהו אמר שזה היה טנדם?
מה מצב הנוסע?
מישהו יודע? שידווח.
לגבי מה שכתבת ומה שאורי כתב הכל נכון, בנפשנו הדבר, האחריות היא כולה עלינו.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : November 11, 2009, 11:52:37 am »
התאונה בשרונה:
טנדם שניסה להניף ברוח חזקה, קיבל קיפול של כ50% בעודו עומד על הקרקע, הצד הפתוח התחיל ליפול אחורה ואז נפתח חזרה הצד שהיה סגור. מעוצמת הפתיחה כשהמצנח בכ45 מעלות אחורה הטייס והנוסעת נזרקו אחורה מספר מטרים.
התוצאה: הנוסעת עם עצם בריח שבורה.

לא הייתי עד לארוע אבל ראיתי אותו בסרטון וידאו, ביקשתי את הסרטון אבל הנוסעת בקשה לא לפרסמו ולכן לא יפורסם.

הסיבה שלא היה תחקיר בפורום היא שבפעם האחרונה שהתפרסם משהו על תאונה של אותו הטייס זה נגמר בריב מכוער שבסופו הטייס הורחק מהפורום ע"י אמיר (אני מקווה שהרמז מספיק עבה שתבינו לבד). לכן אני מבקש לא לפתוח דיון בנושא התאונה הנ"ל כי הטייס לא יכול להגיב בדיון.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #7 ב- : November 11, 2009, 01:30:27 pm »
אדרי, עם רוב הדברים כשל אני מסכים, כמו כולם אני מניח. אבל,
לדעתי עשית לעצמך הנחה גדולה בנושא אחד והוא "הדרכה והכשרה". פטרת את הנושא בשני משפטים והמשכת הלאה וזו לדעתי שגיאה: אתה מצפה ממרחפים שרק סיימו קורס - והם גם ברמת ידע נמוכה וגם ברמת חרמנות גבוהה - לנהוג בצורה סופר אחראית, ללמוד לבד להתמודד עם מצבי טיסה קשים ולהתמודד עם עמדות לא מוכרות. אז פלא שאין יותר תאונות?

לדעתי, כמו שגם אמרתי לך בע"פ, התשובה חייבת להיות קודם כל ברמת בתי הספר. אם אי פעם תהיה אגודה היא תוכל אולי לכפות את זה ("אולי" גדול) אבל קודם כל זה יכול וצריך לבוא מתלמידים שידרשו תמורה מבית הספר שלהם. (איזה מין תמורה? בטוח שישמחו לספר להם גם כאן בפורום).

ואם לפרט - בהחלט יש מקום לדרוש שהכשרה בסיסית לא תכלול רק 12 טיסות גובה במבוא חמה, אלא גם היכרות יותר טובה עם אתרים נוספים, היכרות עם מזג האויר ועם טיסה בתנאים קשים (לא מדבר על מצבי חירום) ועוד כמה נושאים שיוציאו מרחף אחרי קורס בסיסי - עם יכולות בסיסיות אבל לא פחות מזה.

מוגזם? לא חושב. הרי יש דברים כאלה.

ערן

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : November 11, 2009, 02:20:26 pm »
לכן אני מבקש לא לפתוח דיון בנושא התאונה הנ"ל כי הטייס לא יכול להגיב בדיון.

וואלה ?
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : November 11, 2009, 04:22:03 pm »

לדעתי, כמו שגם אמרתי לך בע"פ, התשובה חייבת להיות קודם כל ברמת בתי הספר. אם אי פעם תהיה אגודה היא תוכל אולי לכפות את זה ("אולי" גדול) אבל קודם כל זה יכול וצריך לבוא מתלמידים שידרשו תמורה מבית הספר שלהם. (איזה מין תמורה? בטוח שישמחו לספר להם גם כאן בפורום).

ואם לפרט - בהחלט יש מקום לדרוש שהכשרה בסיסית לא תכלול רק 12 טיסות גובה במבוא חמה, אלא גם היכרות יותר טובה עם אתרים נוספים, היכרות עם מזג האויר ועם טיסה בתנאים קשים (לא מדבר על מצבי חירום) ועוד כמה נושאים שיוציאו מרחף אחרי קורס בסיסי - עם יכולות בסיסיות אבל לא פחות מזה.

מוגזם? לא חושב. הרי יש דברים כאלה.

ערן

יסלחו לי בתי הספר (שאת חלקם אני מאוד מחבב ואפילו מחשיב כחברים שלי), אבל ברור לך הרי שזה ממש לא האינטרס של בתי הספר להתנות סיום קורס במספר גדול של רחיפות.
רק להזכירכם את נושא טיסות החניכה ואיך זה נכנס לסילבוס כדי שלא יאריכו את הקורס הבסיסי.
אין, ולא תהיה, אכיפה אישית ע"י בתי הספר ו/או הטנדמיסטים האינטרסים שלהם (וזה בסדר) הם כלכליים, ואכיפה היא לא כלכלית (לפחות לא בטווח הקצר, כשמתחילות התביעות אז אולי בדיעבד היא כן).
כל עוד שימשיך המצב שבו כל ביה"ס קובע סילבוס לבד וקובע לבד מתי החניך סיים הכשרה ויכול לרחף לבד הברדק ימשיך.
כל עוד אני יכול לקשור את עצמי לסמרטוט גדול להחליט שאני טנדמיסט ולקחת נוסעים בתשלום ללא שום פיקוח הברדק ימשיך.
כל עוד אני יכול, בלי שום פיקוח, ללכת לרחף באתרים לא מוכרזים, ברוח חזקה, מתחת לקווי מתח גבוה, באמצע השבוע מול בסיס ח"א פעיל, אז כן, הברדק ימשיך!

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : November 11, 2009, 09:38:29 pm »
מסכים עם דברי גיא רון שנתן הסבר קצר וממצא על מערכת היחסים ה"פשוטה" בין המרחף לבית הספר ;)

אבל, למרות שהפחד מתחיל עכשיו לחלחל אצל כמה מכם, תנסו לחשוב בהגיון!  האם כל האשמה  היא בבתי הספר?
האם הסטטיסטיקה מראה שרוב התאונות קורות לצעירים שבחבורה!    אלו שרק סיימו בית ספר?
עד כמה רחוק יכולה להגיע "אשמת החינוך"  בבית הספר: שנה, שנתיים , אולי 10 שנים?
אני באמת לא חושב ש 12 טיסות חניכה מספיקות, יש כאלו שגם 30 טיסות לא מספיקות להם ובעצם, שאלתם את עצמכם מהי אותה טיסת חניכה?
טיסת חניכה היא בעצם המראת חניכה!  המדריך באמת בודק איך אתה מתנהל בעמדה? איך אתה שולט קרקעית בחופה (וזה לא תמיד בתנאי מזג אויר בעייתיים) ? ואיך אתה ממריא!  ו ז ה ו...
המדריך לא פנוי לראות איך הטיסה שלך מתנהלת מהתחלה לסוף ובטח שאינו מבקר את רמת הנחיתה שלך ???

אז תעשו לי טובה ותארגנו מחדש את המחשבות שלכם! ואת הדרישות שלכם מההדרכה!

ולסיום אני אומר:
מי שמרגיש אחרי טיסות החניכה "חוסר ביטחון" שייקח הדרכות יומיות מבתי הספר.        מהם כמה שקלים נוספים לעומת אסונות העלולים להיגרם  כתוצאה מ"חוסר ביטחון" זה.

אגב
אני עדיין לא חושב שהבעייה היא בבתי הספר :-X

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: November 11, 2009, 09:47:47 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : November 11, 2009, 10:38:51 pm »
אני די מסכים עם כך שהרמה בסיום הקורס היא בעייתית ובהחלט מעלה את רמת הסיכון בשלבים הראשונים ויש הרבה מה לשפר בתחום אבל לדעתי גורם הרבה יותר משמעותי בגרימת תאונות זה ביטחון עצמי מופרז.
למרות הרמה שבה אנשים מתחילים לרחף עצמאי לרוב האנשים יש את הראש ללמוד לבד את החוסרים כל אחד בקצב שלו, ועם הלימוד גם עולה הבטחון העצמי.
אולי מה שחסר בנוסף ללימוד הבסיסי זה גם להסביר לחניך מה הוא לא יודע בקווים כללים, כי יותר מפחיד אותי ממרחף שלא יודע להשתמש נכון בספיד סיסטם זה מרחף שבכלל לא יודע שהוא צריך לחבר אותה.
לכל מרחף בתהליך ההתקדמות שלו יש שלב שבו הבטחון העצמי משיג את רמת הטיסה שלו, השלב הזה מגיע בד"כ בין 3 ל5 שנים בספורט. משך הזמן שמרחף נשאר במצב הזה תלוי במזל בלבד כי לצערי מרחף יוצא מהמצב ברוב המקרים באחת משתי דרכים: או שהוא חטף רציני או שחבר קרוב שלו חוטף רציני.  אם למישהו יש פתרון אחר לאיך להוציא מרחף מהמצב שילמד אותי (להסביר לאדם עם בטחון מופרז שהבטחון שלו מופרז זה כמו לדבר לקיר).
הדרך השלישית אגב היא שהמרחף פורש מהספורט לפני מסיבה אחרת אבל אז הוא לא מרחף שיצא מהמצב אלא הפסיק להיות מרחף.
בודדים בלבד לא מגיעים למצב כלל, אני יכול לחשוב על 2 אולי 3 כאלה שאני מכיר.

אבל אף אחד מאיתנו לא חסין תאונות בכלל ומי שחושב שאפשר לטוס עם 0% סיכון חי באשליות.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : November 12, 2009, 08:53:01 am »
ציטוט
אולי מה שחסר בנוסף ללימוד הבסיסי זה גם להסביר לחניך מה הוא לא יודע בקווים כללים

צחי,
תסביר לי מה אני לא יודע ???
ועכשיו ברצינות, איך אתה רוצה שבית ספר יתפעל שיטת הוראה שכזו?
ומה עם אלו שאין להם את "הראש" המצויין שהגדרת, להשלים חוסרים שהם אינם מודעים לקיומם!
הבעייה היא לא ספיד סיסטם!
הבעייה אינה רק ביטחון עצמי!
הבעיה אינה הזמן שהמרחף בספורט !
והבעיה אינה רמת הטיסה שלו!

הבעייה העיקרית לפי דעתי היא, אי היכולת לשפוט נכון את מצבך, בסיטואציה של יום רחיפה, נוכח כמות החברים שבוחרים לפרוץ גבולות (כללים)

אורי שמיר

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #13 ב- : November 12, 2009, 09:08:41 am »
בוקר טוב
אין אפס תאונות בתעופה ספורטיבית בעולם ובטח לא בארצנו האהובה
אך על מה הדיון בעצם ?
על השאיפה לצמצם את התאונות עד למינימום
איך עושים זאת :
ראשית חייבים להבין שיש בעייה וחייבים לטפל בנושא (גם בתאונות הדרכים בארץ לא כל כך מצליחים למרות שמדברים הרבה ).
חייבים להבין שהספורט שלנו שכל כך חברי הוא מאוד אישי שאתה מחובר לווי לייין אתה לבד תלוי בן שמיים לארץ.
בתי הספר נותנים את הכלים הבסיסיים לראשית הדרך אני לא חושב ששם האשמה "ריבוי תאונות" לנושא המקצוענות בסיום קורס זה דבר אחר ולדיון אחר (לדעתי דנו בנושא בעבר).
דברתי בימים האחרונים עם חברים שהתיחסו למה שכתבתי
ואני שמח שיש דיון ציבורי בנושא אך זה יכול להמשיך להיות עוד דיון שעובר ועולם כמנהגו נוהג
או שבאמת נצא עם תוצאות אופרטיביות
אחראי אתר לדוגמא -מרחף וותיק שמחליט מי ממריא ומי לא .
אחראי בטיחות - מרחף וותיק שמרכז את הנתונים ומתדרך את החניכים שמסיימים קורס דרגה 1 .
אחראי השבחות ורעינונים - מרחף וותיק ומעורך שיבצע הדרכות והשבחות לטייסים הגיל הבניים וכו'
אבל שוב מישהוא צריך לרכז את התהליך ולקדם אותו ולהוביל במצבנו האירגוני אין מצב והכל הבל הבלים ודיברי סרק
מאות דיונים היו פה בנושא מה צריך ואיך צריך ומה עשינו עם כל המלל - כלום
מאות שיחות ושעות אוויר בנושא איך צריך להיתנהל ולפעול -וכלום לה השתנה
מה שמביא אותי למסקנה :
איש איש לעצמו כל אחד שידאג לבטחונו האישי
שכל אחד ידאג להשבחתו המקצועית
אני כבר לא מצפה מהטייסים הוותיקים לתמוך ולעזור כי הם לא מעונינים ובצדק מבחינתם הם ניפגעו מהחברים בעבר ומעדיפים לבוא לטוס בשקט ללא בלבולי מוח מיותרים
אז ....
שלא יעבדו עליכם
איש איש לעצמו
וכמו שאומרים בקורס טייס בחייל האוויר
הדואג לעצמו לעצמו הוא דואג

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #14 ב- : November 12, 2009, 12:09:19 pm »
אולי היה צריך לפתוח שרשור מיוחד בשביל זה, אתם תחליטו.

רציתי לספר לכם על כלל שלושת ה"מוכרים". זה לא כלל שאני המצאתי. קראתי אותו במאמר - אני לא זוכרת איפה.

כלל חשוב ופשוט שכל מרחף חדש חייב להכיר:

לפני שאתה ממריא שאל את עצמך:
1) האם האתר מוכר לי?
2) האם התנאים מוכרים לי?
3) האם הציוד שעליו אני טס מוכר לי?

אם ענית "לא" על יותר משאלה אחת - אל תצא.

(ביום התאונה שלי למשל, לא הכרתי את התנאים ולא את החופה).
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #15 ב- : November 12, 2009, 12:57:54 pm »
גולדי, הייתי מוסיף את כלל 4
האם עוד מרחף נמצא איתי בעמדה?
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #16 ב- : November 12, 2009, 02:55:48 pm »
אמיר,
זה הכלל הבסיסי... זה לא יכול להיות חלק מ"שלושת המוכרים" כי אם התשובה לשאלה הזו היא לא - אז זה לא!
הסכמה היא זו:

האם יש עוד מרחף בעמדה? > לא > השאר על הקרקע!
האם יש עוד מרחף בעמדה? > כן > האם מתקיימים 2 סעיפים לפחות מתוך כלל שלושת המוכרים > לא > השאר על הקרקע!
האם יש עוד מרחף בעמדה? > כן > האם מתקיימים 2 סעיפים לפחות מתוך כלל שלושת המוכרים > כן > המשך לבד"ח.

"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #17 ב- : November 12, 2009, 10:54:09 pm »
אני מכיר המשולש מהספר עזר מבצעי של שימי..
"22.  משולש התנאים – קבלת החלטות
המראה בטוחה מותנית בשלשת התנאים הבאים:
אתר ההמראה מוכר .
הציוד חופה/רתמה מוכרים.
תנאי מזג האוויר נוחים.
התקיימו שלשת התנאים הנ"ל – מובטחת המראה לטיסה/דאייה ברמת בטיחות גבוהה.
לא התקיים תנאי אחד – סיכוי טוב להמראת דאייה ברמת בטיחות סבירה.
לא התקיימו שני תנאים – אין להמריא !"

מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #18 ב- : November 12, 2009, 10:58:28 pm »
rolly אתה מוציא מהמשוואה (בעצם שימי הוציא) את הגורם הכי חשוב ואולי היחידי שחשוב: הגורם האנושי.
איפה הנסיון של המרחף? איפה הידע האישי? איפה היכולת?
העובדה שאתה כבר טסת בתבור משמעותה :דילוג על 20 שנות נסיון שבמהלכן הובנה עובדה ברורה -צריך הרבה מאד נסיון כדי לרחף בתבור!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #19 ב- : November 13, 2009, 12:16:58 am »
וכמו שכבר אמרתי כמה פעמים - הדבר הכי בטוח בתבור זה שהוא יפתיע אותך!

לדעתי הסיבה העיקרית בגללה צריך נסיון לטוס בתבור זה כי במקום הזה אתה לפעמים מגלה באוויר שהדברים לא כמו שהם נראים בעמדה או שכיוון הרוח משתנה לך באוויר, וצריך נסיון כדי להתמודד עם תנאים משתנים (יחסית יותר מאתרים אחרים).
ובכלל לא נדיר בתבור שמשתנה כיוון הרוח שאתה באוויר, ובתבור שלא כמו אתרים אחרים כל כיוון רוח הוא עולם אחר לגמרי (כי התבור הוא כיפה לא רכס).

מסכים לגמרי עם יובל.
לא מספיק שטסת פעם באתר תחת הדרכה, כדי שאתר מסוים יחשב מוכר אתה צריך להבין אותו. בגלל זה האתרים הפשוטים יחסית הוגדרו דרגה 1 והבעייתים יותר 3.

אהה כן וגם לא ממש מוזכר במשולש התנאים יכולת המרחף להניף. ואין אתר בארץ שהיו בו יותר תאונות הנפה מבתבור. (חלקן קשות ביותר)