חברים יקרים
שרשור ראשון שלי בפורום הזה. אני חדש דנדש כאן. למרות שאני לא חדש שנדש בעולם הרחיפה ובוודאי שלא בעולם התעופה.
אכזבה רבתי תוקפת אותי כשאני קורא מה שאנשים כותבים כאן. כמו ילדים.
הסרטון מזמן תוחקר, ובמקום לקחת את הדיון הלאה למקומות ראויים כמו נהלים, בטיחות, וביקורת עצמית או ביקורת בונה, יש כאן יותר "מי אמר למי", "מי ניסה לקחת למי" ו "מי יכול לעלוב בשני" יותר טוב.
למרות שאני מניח (אם כי אני ממש לא יודע ולא בקיא) שיש בין לנואל ואודי היסטוריה, חלקה על רקע מקצועי, לזכותו יאמר, שאפילו לא פעם אחת, הוא לא הכניס במהלך הדיון כאן את אודי או מי שזה לא יהיה כחלק אישי בעניין. וכל מי שאמר כאן בגנות המניעים הפסולים של שי, במומו שלו פסל.
למרות הכבוד הבלתי ניתן לערעור עבור מבוגרים ממני אני חולק על אודי, על דרך התנהגותו הגסה והזולה, שביום שבת הוכיח שוב שגם בגיל 60, וגם אם נתנו לך לשבת באוירון, ואפילו אם נתנו לך ציון לשבח, אדם מסוגל עדיין להתנהג בצורה ברברית, חסרת נימוס בסיסי, וולגארית ודוחה. יום אחד למישהו פשוט ימאס מהצרחות הנוירוטיות האלה ויעמיד אותו במקום. נסיתי לשוחח עימו, בנימוס, בכבוד, בחשש קל, אולי להבין מאיפה מגיע הדיבור המתלהם והאגרסיבי, אבל אני לא מתכוון לזהם את שפתי בתגובתו שם על העמדה ביום שבת.
ונניח שאני מוכן לסבול התנהגות מבישה כלפי (ואני מוכן מתוך כבוד למישהו מבוגר ממני), לא צריך להיות אווירונאוט מדופלם או מרחף בעל ותק כדי לראות שרמת הבטיחות שאודי מפגין היא בינונית במקרה הטוב, ורמת השליטה שלו בהנפה, יציאה מהעמדה ונחיתה הם בינוניים מינוס ולעיתים גובלים בחוסר אחריות משוועת. ואני אומר זאת בידיעה המוחלטת שלאודי יש יותר ניסיון ממני, יותר שעות טיסה ואף יותר מיומנות. ועדיין, בהשוואה לאיתי, שי, עופר, יוסי, יובל, ירון ועד מספר רב של טייסים הפועלים מאותה עמדה, גם אבא שלי, שהוא רופא שיניים יכול לשים לב להבדל.
אני לא טנדמיסט, לא ראיתי מעולם שקל ממצנחי רחיפה ואין לי שום יריבות מקצועית או אחרת עם אודי. אין לי מושג מה שם משפחתו של אודי.
אבל לא בגלל התנהגותו של אודי הועלה הקליפ. וגם לא בגלל כישורי הטיסה שלו. ממש לא. הקליפ הועלה בשל עניין בטיחותי גרידא שאפשר ללמוד ממנו. ויש ללמוד ממנו.
אני מוכן לקבל ביקורת אודות הטיסה שלי, ביקורת אודות האישיות שלי, ביקורת אודות השפה שלי, ביקורת אודות צורת הלבוש שלי, ביקורת על סוג האוטו שבו אני נוסע. על כמעט כל דבר. כל עוד הדבר נעשה מתוך כבוד בסיסי, וכוונה טובה.
אין לי שום בעיה עם זה שאני "רק" בן 35, ואין לי שום בעיה עם זה שיש לי "רק" 50 שעות רחיפה. פעם היו לי רק שעתיים ולפני זה אפילו פחות. ויום אחד, בעזרת השם ובעזרת עמדה ריקה ממתאבדים, יהיו לי אפילו 100 שעות.
כמה בקשות של מרחף:
- אל תרחפו מעל העמדה שלא לצורך (אלא אם היא ריקה ואין אנשים אחרים שמנסים לנחות). זה סתם מפריע ומסוכן.
- אם אתם רואים מרחף נכנס לנחיתה בפיינל, חכו עוד דקה ואל תניפו, זה סתם מפריע וגם מסוכן.
- אם הנפתם בעמדה, עשו בדיקה כמו שצריך וצאו ממנה, אל תחזיקו בתוך העמדה מצנח מונף בשביל השעשוע, זה ממש מפריע אם כי פחות מסוכן.
תקראו לי אם יהיה משהו מעניין כאן ששווה לקרוא ולהחכים ממנו.
שלכם, בברכת טיסה בטוחה ובריאות אין קץ לכולנו (ואני מתכוון כ-ו-ל-נ-ו),
לי לסטר