כתב נושא: תאונת טאנדם - אפשר ללמוד הרבה  (נקרא 2525 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עופר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תאונת טאנדם - אפשר ללמוד הרבה
« Reply #20 ב- : October 23, 2009, 04:34:28 pm »
ובכן חברים,
  המסקנה מהארוע מאד פשוטה-  אוטו דידקט (לימוד עצמי) זה נחמד בנושאי פלוסופיה, דת ו גאוגרפיה.

ולדוקטור אביב יקירי ,    היית מוכן להיות מנותח על ידי רופא כירורג  שלמד רפואה  לבד בבית .

טייס כמו רפואה -  צריך  ללמוד באופן מסודר, בין אם זה על מטוס בצבא או כנף רכה כמו זו שלנו ברכס. - וזה
בייחוד  כאשר מדובר על הסעת נוסע  נוסף.

כן, וגם קצת צניעות מיקצועית לא תזיק כאן.

שבת שלום

מנותק gal vardi

• מפעיל בובקט מתקדם
  • הפשטות הינה שיא התחכום
    • דוא
« Reply #21 ב- : October 23, 2009, 09:38:09 pm »
מבלי לפגועבאף ולו אחד מקוראי ומשתתפי הפורום,
להבא הכי נקי והכי ישר וחוקי לשאול ולבקש רשות מכל המעורבים בארועי בטיחות טיסה
וכמוכן למצולמים בסרטים ניתן לטשטש את הפנים
וזאת עלמנת להמנע מתביעות ואו פשוט יותר הלבנת פני חברינו ברבים
ועי כך נמנע מריבים מיותרים שלא לצורך

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #22 ב- : October 23, 2009, 10:14:13 pm »
מה קורה פה בפורום נהינו עדינים וזהירים
כן אודי דורון טייס ח"א עם יכולות הטסה נדירות כן אפשר גם לפרגן מה יש .
אודי טס על מטוסים עוד שרובנו  לא ידענו מה זה מטוס .
אודי טס על מצנחים בשנים האחרונות ומטיס נוסעים וזה מצליח לא רע "ברוך השם "
אודי הצליח להוציא טייסים טובים שטסים ברכס ובהרים בצורה בטוחה
אז מה באמת רוצים ממנו ? למה לא לפרגן ?
טעות שיקול דעת  צוות קרקע גורמת טייס לתאונה מה שיכול לקרות לכל אחד (מי שמטיס נוסעים בטח מכיר את התחושה של העברת הגאים - לא טרווילי).
פה צריכה לבוא השאלה : למי מעברים הגאים ,אים האיש קרקע מתודרך כהלכה , מתי מעבירים הגאים ,האים בכלל ניתן לבצע נחיתה ללא עזרה כלל , מה לגבי עוזר בהמראות ,מה לגבי תדריך עוזר בהמראה וכו'.
יש לבחון את נושא טיפול בפצוע לאחר התאונה ?
יש לשאול את עצמנו שאלות למה אנחנו לא מצליחים לקבל את השונה , אודי אדם ציבעוני ומעניין וכדאי לכולם להכיר אותו באמת
תבדקו אותי
אדרי

« עריכה אחרונה: October 23, 2009, 10:21:34 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #23 ב- : October 23, 2009, 10:31:49 pm »
אדרי,
הובא כאן סרט שלא בידיעת החברים בפורום, כנראה כדי לנגח אדם מסויים.
על פניו הסרט נראה כאחד שניתן ללמוד ממנו ולכך גם הגבתי.
בדיעבד, אני חושב ששימוש בפורום ככלי לסגירת חשבונות הוא פסול מיסודו, אבל, לא היה ניתן לדעת זאת מראש.
מאחר וכל הפרטים ברורים לי כעת, אני מצטרף לדעתו של יוגב שהמניעים להעלאת הסרט אינם נקיים ונועדו לפגוע באדם מסויים וחבל!
אני מקווה שמקרים כגון זה לא יישנו.

אורי שמיר

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : October 24, 2009, 07:02:30 am »
לאדון אורי שמיר  ויוגב
אני אחזור שנית וגם שלישית הסרט נועד לצורך לימוד ותחקיר נקודה

כול השאר זה בבל"ת שאתם ממציאים .

אורי  עם יד על הלב האם ידעת שזה אודי עד שאדרי טרח וכתב את זה ( בלי לחשוב יותר מידי)?

אל תכניסו לי מילים לפה או כוונות שלא קיימות פה.  איזה סגירת חשבון? איזה חשבון יש? איזה פרטים ברורים לך כי לי אין פרטים כאלו?

כתבת : "הובא כאן סרט שלא בידיעת החברים בפורום, כנראה כדי לנגח אדם מסויים" - על סמך מה החלטת את זה ופרסמת את השטות הזאת בתור עובדה?

תחשוב רגע  בוא נגיד שאני אכתוב " אורי שמיר לא עונה לטלפונים כי הוא כנראה  מסתתר מאנשים שהוא חייב להם כסף
ומאחר וכול הפרטים ברורים לי כעת יש לו סיבה טובה להסתתר."

עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות.  יש לך פרטים ברורים תכתוב אותם  אחרת זאת הוצאת דיבה לשמה.

גם אתה וגם יוגב במקום להגיב מקצועית ולעיניין טורחים לסחוב דיון מקצועי לוויכוח עלוב ברמה נמוכה ע"פ מה שנראה לכם בלי לברר עובדות.

אורי תגובתך הראשונה הייתה נכונה זה צריך להשאר תחקיר מקצועי.

יוגי עד עכשיו לא הבאת סרט אחד דומה  שנוכל לתחקר אולי עכשיו יחד עם אורי ביחד תמצאו אני מבטיח לעזור בתחקיר.

בשמחות

שי לנואל
« עריכה אחרונה: October 24, 2009, 07:22:56 am על ידי שי לנואל »

מנותק leelaster

• משחק בארגז החול
« Reply #25 ב- : October 24, 2009, 01:24:01 pm »
שלום

בלי שום קשר למצולמים בסרטון, חשוב מאוד ללבן סוגיות הקשורות להתנהלות בעמדה. יש יותר מידי "כמעט ונפגע" בשל אי שמירת כללים בעמדה, כגון: אי פינויה לאחר המראה (הסתובבות מיותרת מעליה ב-Touch and go), הנפה בעת שחופה נכנסת לנחיתה ועוד.

קבלת נחיתה ע"י עוזר היא סוגיה שיש להבינה לעומק מכיוון שלעיתים השידוך הזה נעשה בתוך שניות (וכך זה חייב להתבצע). בעיקר כי כקבוצה של מרחפים אנו מפרגנים זה לזה ומסייעים זה לזה בנחיתות.
לעניין זה, גם סיוע בהנפות הוא נושא שראוי היה לשוחח עליו.

אני מסכים לחלוטין כי אין מקום לנגח איש מבחינה מקצועית כי מדובר בפרנסות של אנשים, ולדעתי לא נעשה ניגוח שכזה. הסרטון מדגים תאונה בסיסית והובא על מנת לתחקר את השגיאה. תחרות מקצועית של טיסות חוויה צריכה להתבצע בפועל בשטח ולא מעל דפי הפורום.

יחד עם זאת, נושא הבטיחות הוא עניין שחורג מגבולות התחרות מקצועית. אני מדבר כאן כטייס יחיד על מצנח סולו (גם לא מצנח מי יודע מה). כאשר ישנה התנהגות המסכנת אותי ושאינה מחוייבת המציאות, קרי, ניתן לתקנה או לשנות באמצעי זה  או אחר, אני מחוייב מוסרית לטפל בה.

אני הייתי שם ביום שבו צולם הקליפ וראיתי את התאונה הספציפית הזו. תודה לאל שהנוסעת לא נפצעה פצעים משמעותיים.
אני ושני האנשים שעמדו לידי צפו את התרחשותה דקות רבות לפני שהיא קרתה, ושוחחנו על כך.

וזו למעשה נקודתי האחרונה: תנאי מזג האוויר לא אפשרו טיסה בטוחה מלכתחילה. הם הם המקור לתאונה, לבלבול שנוצר, לברקס הבודד וכו'. הבחירה לטוס (קל וחומר במסגרת פרנסה ועם נוסע) בתנאים אלה לדעתי הייתה שגויה.

אין ספק כי כללים ברורים להתנהלות בעמדה יסייעו לנו ליצור תנאים בטוחים עבור כולנו, סולואיסטים וטנדמיסטים כאחד.

בתודה,
לי לסטר

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #26 ב- : October 24, 2009, 06:39:11 pm »
קורה לפעמים שאני מגיע לנחיתה ומגיעים אלי שני אנשים לקחת ברקסים , אבל אני מבקש שרק אחד ייקח את הברקסים
מהחשש שהם לא ימשכו סימטרית את הברקסים ובדרך כלל אני נותן את הברקסים למי שאני מכיר.
כי גם אם אני אומר למשוך חזק ומהר הוא יכול לטעות. ראיתי תאונה דומה של טנדם לפני 5 שנים והתאונה נגמרה בשבר
טעות הטייס שגם נחת עם הטרימרים משוחררים ומושך הברקסים לא משך את הברקסים מהר. הטייס כפי שאני מכיר אותו טייס טוס.
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק leelaster

• משחק בארגז החול
« Reply #27 ב- : October 24, 2009, 06:47:20 pm »
אין ספק שאין הרבה הגיון (אין בכלל, אבל אני לא אוהב להכליל) במשיכת ברקסים ע"י שני אנשים.
בנחיתה, אין צורך ביותר מעוזר אחד. נהפוך הוא, שניים פשוט יכולים לעורר בעיות.
באופן דומה בהמראה, מספר העוזרים המקסימלי הוא שניים. אם יש צורך בשלושה - כנראה שראוי לוותר על ההמראה.

והנה לכם ניתוח נטול השמצות ועלבונות.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : October 24, 2009, 06:53:32 pm »
שי ידידי,

אני מצטרף ליוגב בטענה שאין כאן תמימות.

אני מציע שלא נציג בציבור קטעי וידיאו של מרחף מבלי לקבל את הסכמתו לכך.

הטענה של אנונימיות לא מתקבלת משום שכל מי שמסתובב ברכס מזהה בקלות שמצנח הטנדם סול הצהוב הוא של אודי.

מערכת היחסים הטעונה בינך לבין אודי ידועה לכל לכן מוטב היה שלא תציג את האירוע לצורך דיון נקי ללא הסכמת נשוא הסרטון.

זאת כמובן בלי שאני מפחית מחשיבות הדיון הרציני בנושא הנדון של העברת הברקסים לעוזר בנחיתה בטנדם. כזכור היו גם בעבר תאונות שנבעו מביצוע לא נכון של פעולה זו.

גונן

מנותק leelaster

• משחק בארגז החול
« Reply #29 ב- : October 24, 2009, 07:12:57 pm »
שי, גונן,

מתנגד לדעתו של גונן. כל אדם, ואני מכליל עצמי ברשימה זו נתון לביקורת ברמה זו או אחרת. וכל אדם רשאי להביע את דעתו, כל עוד הדבר נעשה בטעם ומתוך נימוס וכבוד הדדי. אמתלה של יריבות עסקית מרוקנת מתוכן את המשמעות הכבירה של חופש הביטוי באינטרנט, ובפרט בפורום זה.
צנזורה היא אקט בחזקת מוצא אחרון להתמודדות בפני פגיעה ממשית.
הגבלה של חופש ביטוי מצריכה סיבה הרבה יותר רצינית מיריבות עסקית.

זאת ועוד, אני איני נוקט בצד כלשהו בויכוח העסקי (למרות שיש לי דעה די מוצקה בעניין), אבל במידה ואני חושב שישנו מפגע בטיחותי הנגרם ע"י טייס (ואני לחלוטין לא מייחס חשיבות לעניין זה בגיל, מין, עבר צבאי או כמות הכסף בחשבון הבנק), אני רואה בזאת חובה להציף את הנושא, בצורה מכובדת ככל האפשר, כיוון שזו זכותם של שאר הטייסים לדעת ולקחת חלק בדיון.
לדוגמא, טייס המגיע שיכור לעמדה ומתנהג בבוטות או בגסות או בחוסר אחריות - רשאי אדם לבקרו.
לדוגמא, טייס המנבל פיו באופן עקבי, רשאי אדם לבקרו.
לדוגמא, טייס המסכן באופן ברור את בטיחות נוסעיו או הסובבים אותו, רשאי אדם לבקרו.

אין ספק שנושא הבטיחות חייב להיות בראש מעיינינו. באנו להינות.
אם הקליפ הזה הוא חלק ממאבק זה לא מעניין ולא רלוונטי, מה שחשוב אלה האספקטים הבטיחותיים הנגזרים ממנו, וטו לא. גונן, יש ברשותך קליפים נוספים שיכולים לסייע בהעלאת רמת הבטיחות בעמדה? הגש אותם לדיון!

לי לסטר

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #30 ב- : October 24, 2009, 07:14:04 pm »
לי כל מילה בסלע דבר איתי בנייד בנושא .
בהמשך לשיחתנו בפרלמנט היום lugh
אולי צריך מושך ברקסים מקצועי בעמדה ?
אחד כזה שהתנדאמיסטים ישלמו על השרות
כך נמנע את התאונה הבאה
תחשבו על זה,
אדרי

« עריכה אחרונה: October 24, 2009, 07:16:00 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק leelaster

• משחק בארגז החול
« Reply #31 ב- : October 24, 2009, 07:32:54 pm »
הרעיון של "עוזר בתשלום" בעמדה הינו חיובי ומקורי אך לדעתי משולל יכולת טכנית לביצוע.
ראשית, הנושא של תחרות עסקית ימנע ביצוע יעיל של תמיכה ושנית, אין לכך הצדקה אמיתית כיוון שבד"כ אנשים עובדים בקבוצות קטנות ונעזרים זה בזה באופן רציף.
שתי נקודות אחרות כן הייתי רוצה להעלות, בהמשך לרעיון שלך:
1. קביעת כללים מוסכמים לתמיכת עוזרים בעמדה הן בהמראה והן בנחיתה. לדוגמא, קריאה מוסכמת לבקשת עזרה בהמראה או נחיתה ; קריאה מוסכמת לפינוי עמדה בחירום, אם ע"י טייס בפיינל או ע"י צופה בעמדה; יצירת מחוייבות הדדית של כל הטייסים לסייע לחבריהם בהמראות (כמובן ששמורה לכל טייס זכות סירוב קבלת עזרה - "לא תודה, אני מסתדר" עובד יפה מאוד).
2. גם למתחרות ברורות ישנו רובד ברור של שיתוף פעולה. לדוגמא "פורום החברות הסלולריות". כפי שלארבעת המפעילים הסלולריים בישראל ישנן מטרות משותפות, הסבברה בנושא קרינה למשל או הסדרת מפיוי ותשתיות, כך גם לכל הטייסים וטנדמיסטים ישנה מטרה משותפת: בטיחות. אני מציע להקים גילדת טייסים - לא אגודה למצנחי רחיפה שלה מטרות אחרות -  שהחברים בה יפעלו במשותף להגברת הבטיחות בענף (ובעת ובעונה אחת יתחרו זה בזה בזירה העסקית). החתומים בגילדה זו יקבלו על עצמם אחריות ומחויבות להגן איש על רעהו ולשמור על כללי טיסה מוסכמים. לא תהייה שום חובת הצטרפות לגילדה והיא לא תוכל להפעיל סנקציות על איש. נורא פשוט: הצטרפות לגילדה פשוט תצהיר "אני מאמין שצריך לשמור על כללים מסוימים" ולא יותר.

מי יודע, אולי בעזרת תרומות (ואני יודע על שניים או שלושה אנשים ששמחים היו לתרום לענף כסף, רק שאין למי) נוכל לקדם באופן אקטיבי את נושא הבטיחות ולהפוך את העיסוק ברחיפה לבטוח, ותוך כדי גם לנטרל ריבים שממש אין בהם כדי לקדם את רמת האושר בחיינו.

לי לסטר

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #32 ב- : October 24, 2009, 07:56:55 pm »
לי שלום,

לא כתבתי שאני בעד צנזורה באינטרנט בכלל או בפורום בפרט.

הצעתי לשי שלא יפרסם קטע וידיאו בו מצולם טייס אחר ללא הסכמתו וטענתי שהטענות שלא בדבר אנונימיות ודיון מקצועי נטו לא נראות לי תמימות.

לגבי השאלה האם לפרסם על טייס שהוא מפגע בטיחותי או בעל התנהגות לא נאותה, זה כבר דיון אחר אליו לא נכנסתי כלל.

הלוואי והיה גוף רשמי ובלתי תלוי שהיה מטפל בנושאי בטיחות וכשירות של טייסי טנדם ומרחפים בכלל.

גונן

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #33 ב- : October 24, 2009, 08:15:41 pm »
גונן בוא לא נתחקר בכלל וזהו !

כול תאונה מצולמת ולא משנה מי המצולם אפשר וצריך ללמוד ממנה זאת לא הלבנת פניי חבר זה הצלת שאר החברים.
בעיניי חבר טוב זה אחד שעוזר לי ואומר לי על תטוס זה לא לרמתך התנאים מסוכנים או החופה לא מתאימה לך ולא זה שמפחד להביך אותי.

אם אני לא אלמד מהתאונות שלי ושל חבריי ממה אני אלמד?

תשים לב כול דברי  סביב הסרט היו מקצועיים נטו וכול השאר מסביב זה קישקוש אחד גדול של PARAWAITING  בעמדה.

אין לי מושג על סמך מה יוגי ואורי החליטו מה שהחליטו כי הפרטים חסוים  ( אולי אתה תגלה לנו) אבל בפירוש סרט זה הוא לניתוח בלבד.

תתפלא שרוב האנשים לא ידעו מי האיש על הטאנדם הצהוב כמו שרובם לא יודעים מה הצבע של הטאנדם שלך (תעשה סקר ותראה).

אתה בהחלט מפחית בערך הדיון בזה שאתה  מתעסק בטפל ולא בעיניין.

את דעתי הכללית  ומה שאני יודע על אודי לא כתבתי למרות שהייתי יכול להשיב לאדרי על כך, בוא תסביר לי איך בדיוק עכשיו ניגוח מפה יעזור לי?    התחקיר הנ"ל רק יעזור לכם מרחפי הטאנדם  ברכס.

גונן שים לב שכול מי "שקפץ להגן" על אודי  כולל אתה במקום לתחקר  הם טייסי טאנדם חדשים שמחפשים עבודה מסחרית לעונה הבא ולחורף!!!     מעניין אהה........ הרי זה אתם שצריכים ללמוד מזה  לצורך עבודתכם החדשה. (מלבד אורי)

וחזרה לצד המקצועי כול קיץ קורות תאונות כאלו ברכס בארסוף ונתניה מידי פעם זה מתוחקר  אבל זאת הפעם הראשונה שזה מצולם והתמונות האלו ממחישות את זה פי אלף טוב מכול תחקיר כתוב.  אתם מוזמן להביא סרט אחר דומה ולהחליף את הקיים.

אדרי ולי אין צורך לעוזר בתשלום צריך לדעת לעבוד מסודר ולדעת למי אתה נותן את הברקסים. צריך לדעת לנחות ברוח חזקה גם בלי עוזר.

לי רעיון נחמד  נושא השת"פ אבל שיתוף פעולה אומר גם שיבוא מקצועניים וידרשו ובצדק רמת הטסה גבוהה מטייסים מסחריים  במסגרת  שיפור הבטיחות.

יביי לבינתיים
שי
« עריכה אחרונה: October 24, 2009, 08:19:04 pm על ידי שי לנואל »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : October 24, 2009, 08:22:46 pm »
שי

אתייחס רק לשתי נקודות בתשובתך.

1. איפה הבנת שאני מגן על אודי? בסה"כ אני חושב שהצגת טעות של מתחרה מסחרי כניתוח מקצועי נטו אינה טענה תמימה.

2. לא יודע מהיכן למדת שאני מחפש עבודה מסחרית כטייס טנדם לעונה הבאה (אני מקווה שהבוס שלי לא קורא בפורום). אני לא יודע מה יקרה בעתיד אבל עד היום לא עשיתי אף לא טיסת טנדם אחת עם תמורה כספית. כך שלפחות מהקטע המסחרי אני בינתיים פטור ולא חשוד כבעל עניין.

גונן
« עריכה אחרונה: October 24, 2009, 08:33:59 pm על ידי גונן גל »

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #35 ב- : October 24, 2009, 08:53:47 pm »
לא ראיתי שעד היום לא ניתחו פה ווידאו אחר בגלל שמכירים את האיש ואם אתה לא מגן על אודי אז מה אתה עושה?
אתה חושב שהתחקיר הוא  לא טוב מספיק?  אני לא מבין את הפחד מהצד המסחרי.

פה אצלנו כול תאונה מתוחקרת ומפוורסמת לכול ציבור המרחפים כולל כול תאונה מסחרית   בתחקיר שנעשה הטייס עצמו מתחקר  וכול עד ראייה יכול להוסיף את דבריו + קצין הבטיחות  של המועדון ושל האגודה.
הטייסים עם הכי הרבה טיסות הם המסחריים ולכן חשופים גם ליותר תאונות .  כול תאונה צריכה  להיות מתוחקרת לא משנה למי היא קרתה.

למה אתה לא מתייחס לצד המקצועי?

איך אודי מתחרה בי אני בניוזילנד איזה לקוחות הוא "גונב" לי?

את נושא הטאנדם המסחרי מצדך אתה הבהרת לי ברכס דברי נכתבו על סמך שיחה זאת .

יאללה ביי

שי

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #36 ב- : October 24, 2009, 09:02:34 pm »
בלי להיכנס למניעים.
נטו - אפשר וצריך ללמוד מהסרטון !
לכל אחד מהטנדמיסטים יש סיפור כזה או אחר על אירוע דומה ולפיכך אם זה קרה לכולנו ...
דבר אחד שלא נכתב צריך להיות ברור :
טייס טנדם חייב לדעת להוריד חופה ברוח חזקה לבד!
לפני כשנתיים כתבתי בפורום על אירוע של רוח חזקה שתפסה אותי ואת אדם ביבניאל, שנינו נחתנו ברוורס והורדנו את המצנחים ללא בעייה.
לפני למעלה מ10 שנים ,אחד הטייסים הטובים ביותר בארץ הצליח לשכנע מישהי לטוס איתו (אחרי שנים של שכנועים ;D), בנחיתה קרה לו בדיוק מה שרואים בסרט...
למותר לציין ששנית היא לא עלתה ...
לגבי העזרה ההדדית שלי מציע - הלוואי,אבל "בתוך עמי אני חי",או בעברית זה יצליח כשיצמחו לי שיערות על כף היד (ואולי על הראש).
יובל.
נ.ב
מחר אפתח פוסט חדש על אירוע הרבה יותר חמור שאירע -פתיחת רזרבי לא רצונית,תוך כדי טיסה.
חכו חכו ,אתם עוד לא יודעים מי הטייס המחורבן שבו מדובר ...

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #37 ב- : October 24, 2009, 09:03:15 pm »
אקיצר שי
בפעם הבאה תתן את קובץ הסרט למישהו בילתי תלוי / לא בעל אינטרסים / מישהו אנונימי שהוא יעלה את הסרט לפורום ואז במקום להתדין על הטפל נתחיל סוף סוף לדבר על מה שמצולם בסרט
שימו לב שאין (כמעט) בשירשור הזה שום דיון מקצועי..... איזה פיספוס.... לא?!

מבחינתי, כל סרט שיכול ללמד אותי או את חברי הטיסים משהו על תאונות/בטיחות חובה עלינו לשים כאן, כל דבר שיכול למנוע את שבירת העצמות הבאה, שיכול לעזור, בבקשה שימו כאן, לא מעניין בכלל מי מצולם, זה ממש לא מעניין...
תארו לכם את paragliding forum ללא סרטי תאונות / תמונות / ניתוחים וכדומה, אז מה זה יהיה שווה?

אני מאשר מעל במה זאת לשים כל סרט או תמונה שלי שיכולה לעזור למנוע את התאונה הבאה.

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : October 24, 2009, 09:06:43 pm »
שי

לנושא התחקיר עצמו, כל מה שכתבת מקובל עלי ואין לי מה להוסיף.

לעניין שיחות פרטיות ברכס, לא בטוח שראוי לפרסם אותם בציבור.

שבוע טוב.

גונן

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #39 ב- : October 24, 2009, 09:06:56 pm »
שי תרשה לי לתקן אותך,

הם לא מגינים על הטייס הם טוענים שהשימוש לא ראוי בגלל הקונוטציה המסחרית.

בבקשה, גרום לטייס אחר בעולם לחזור על התרגיל , תדאג שתיהיה מצלמה בסביבה  - את הסרט החדש תכניס לפורום. (למי שלא הבין זה נכתב בציניות).

ועכשיו רגע של רצינות,

כששמו בכל פורום אפשרי בעולם  (כולל בחו"ל וביוטיוב) את הסרט של טקסרמן  מתרסק בתבור זה הפך לדיון מקצועי פרופר ואיש לא שאל את טקסרמן לדעתו בנושא !!!

פתאום שהטייס מקלל ומאיים (כהרגלו בקודש) אז הסרט לא ראוי?

גונן,
כטייס טאנדם אחד לחברו: אם  יסתבר לך שעקב דיון מקצועי בסרט זה אולי ימנע איש קרקע מלרסק אותך ובתך (הנוסעת) במקרה של נחיתה ברוח דומה, האם אז תאמר שהדיון (והסרט) ראוי?
« עריכה אחרונה: October 24, 2009, 09:09:10 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side