כתב נושא: דיון תרבותי בבקשה: מה יותר נכון: לצאת מהרתמה  (נקרא 846 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גולדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
או להשאר ישובים עד הרגע האחרון?

מהן הסיבות שטייסים מעדיפים שיטה אחת על פני אחרת ומתי?

אני נוהגת לצאת מהרתמה עם הכניסה לפיינל. ראיתי טייסים (חדשים וגם מנוסים) שלא פועלים כך.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לדעתי צריך לצאת מהריתמה מספיק מוקדם לפני הנחיתה ע"מ שבמקרה של תקלה בנחיתה כמו כניסה לרוטור וכד' נהיה מוכנים עם הרגליים לפגיעה בקרקע ולא ניפול על התחת.

נחיתה על התחת במקום על הרגליים נראית לי מסוכנת לעמוד השידרה ויש ודאי מומחים ממני שיתמכו או יתנגדו לגישה הזו.

אני רואה רבים בעיקר ברכס שיושבים ברתמה עד לנגיעה וזה נראה לי טעות מסוכנת

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
בגלל זה פתחתי את השרשור הזה...
האם נפילה על הרגלים אכן פחות מסוכנת מנפילה על הגב? על הגב יש הגנות של הרתמה - על הרגלים אין הגנות...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
טוב ברור שצריך לצאת מוקדם מהריתמה, בהרים זה בערך בגובה 15-10 מטר וברכס תוך כדי הכניסה פנימה (לפני הסיבוב לפיינל).

גונן אתה צודק לגמרי הרגליים יכולות לספוג פגיעה חזקה בהרבה מהתחת/גב מבלי להפצע גם אם מדובר ברתמה עם אייר-בג.
רק לא לנעול את הברכיים כל עוד שומרים על קיפוף קטן בברכיים הרגליים יספגו טוב יותר. הרגליים בנויות לספוג את זה והאבולוציה של הרגליים ארוכה בהרבה מהאבולוציה של הריתמה לכן אני סומך עליהן יותר.
ופציעה ברגליים תהיה חמורה פחות מבגב, ותחשבו לדוגמה על הפציעה של הכפרי שהיא יחסית חמורה מאוד לפציעה ברגל אבל אם זה היה בגב זה היה חמור פי כמה ואולי אפילו קטלני.

עוד בעייה ביציאה מאוחרת היא שאם הריתמה לא מכוונת פיקס צריך להעזר בידיים לצאת ממנה (בחלק מהרתמות גם אם היא מכוונת פיקס), ביציאה מוקדמת אין בעייה להעזר בוי-ליין ואז לכוון את עצמך לנחיתה. ביציאה מאוחרת או שאתה נעזר בוי-ליין ואז יש לך חור שאתה לא מנהג את המצנח (וקרוב לקרקע) או שאני רואה הרבה שנשענים על הברקסים ואז עלולים לגרום או לזיקור של הכנף או במקרה של רוח חזקה (מעל 25) שמשיכת היתר של הברקס תביא לטיסה אחורה ואיבוד שיווי משקל ומריחה בנגיעה בקרקע.
רוב המרחפים שאני רואה ברכס שנופלים אחורה ולא משתלטים על המצנח בנחיתה זה בגלל יציאה מאוחרת מהרתמה, בעצם הם עסוקים בלצאת מהרתמה בדיוק בזמן שהם אמורים לשלוט במצנח במעבר מטיסה לשליטה קרקעית.

כן, יש גם שלב של שליטה קרקעית אחרי הנחיתה. עדיף ליצב את המצנח מעל הראש ולעמוד יציב ואז לחרב אותו בתנאים שלך מאשר מייד למשוך ברקסים כמו שנגעת בקרקע ולפני שאתה עומד יציב, ככה גם אפשר להסתובב אם הפנים למצנח שמחרבים אותו. (מדובר על נחיתה ברכס כמובן)
« עריכה אחרונה: July 28, 2009, 01:14:27 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
היי גולדי

מעבר למילים של צחי, נחיתה על הרגליים במקרה חירום צריכה להיות גלגול צנחנים.

הספר של דניס פייגן, שלדעתי הוא הטוב ביותר שנכתב כמדריך מלווה בלימוד הרחיפה, מתאר יפה את ההליך בתחילת הספר.

אשמח להראות לך על הדשא.

נחיתות בטוחות!

קרלוס 

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
מקבל את הנאמר עד כאן בשתי הסתגייות. ניתן לצאת מהריתמה ממש לפני הפלייר. כל עוד התנאים לא מערבולתיים ומסוכנים, באופן איש עושה את זה המון, התנאי היחיד שצריך באמת ניסיון רב לעמוד את הזמן לפני הנגיעה בקרקע.
נחיתה על הישבן עדיפה במקרים קיצוניים רק בתנאי שיש רתמה סופגת חבטות. הנחיתה על התחת עדיפה בשטחים סלעיים שהסכנה היא לנקוע או לשבור רגל. רצוי כמובן לא להקלע לשדה נחיתה שכזה, אבל, גם מניסיון, פעמים שנעשתה הטעות בשקול הדעת הרבה לפני הנחיתה ומכן ניתן רק למזער את הנזק.
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אריה מסכים לגמרי עם דבריך רק לגבי החלק הראשון העדפתי לא לכתוב שום דבר שמדבר על בעלי נסיון רב משתי סיבות:
1) מי שיש לו את הנסיון לא צריך את העצות שאני כותב.
2) יש יותר מדי מרחפים שטסים שנתיים שלוש וחושבים שהם בעלי נסיון רב.

למרות שגם אני לפעמים עושה כך אבל אני גם נוחת בסיבוב ולא הייתי כותב בפורום שכך צריך לנחות.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לנו בקורס שלא היה מזמן אצל אילן ארז נאמר שעדיף לצאת בסביבות השלושים מטר באויר במקרה של הרים או ברכס לפני הכניסה פנימה כמו שצחי ציין ואחד הנימוקים לסיבה הזאת הייתה מפי אילן:" שאתה בניחותא יושב לך ברתמה אתה לא יודע מה קורה שם למטה עם הרגליים אולי הן נרדמו אולי יש לך נמלול שאתה לא מרגיש בגלל ההתלהבות ואז יש אחלה פוטנציאל לנקוע רגל " על מקרי הקיצון אנחנו לא מדברים כי לזה יש 1001 ניתוחים
פשוט מניסיון ומנסיונם של אחרים אחרי שעה באויר בישיבה ברתמה יש מצב שנרדמות הרגליים ואז בדיוק שבאים לפלייר נמרחים כמו אלבטרוסים ומסתכלים סביב שאף אחד לא ראה

כמו נוהל במטוסים יש נקודת ירוקים לפני נחיתה צריך לבדוק שכן הנסע פתוח יציב ומוכן לנחיתה

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לאלה שיוצאים מהריתמה (כמוני למשל) בפיינל צריך רק לשים לב שבטיסות ארוכות הרגליים נרדמות,
ואתה לא כל כך מודע לזה בנחיתה. ואז בנחיתה אתה מרגיש כאילו אתה נכה וחוטף חתיכת זפתה בקרקע.
אז לפני הנחיתה (במידת היכולת כמובן) בטיסות ארוכות כדאי קצת לעסות את הרגליים שהדם יזרום שם.

שוקי

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
אם אני מבין נכון ואשמח עם תתקנו אותי,יציאה מהריתמה יוצרת מקדם גרר שלפחות ברכס היא נותנת למשוך פחות ברקסים(כמובן ברוח במגבלות)...

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעיקרון ניר מה שכתבת נכון אתה מגדיל את שטח החתך מול הרוח וכך יוצר התנגדות  גדולה יותר שמאטה אותך לקראת נחיתה ולכן אתה גם יכול למשוך פחות ברקסים.. לא בצורה מטורפת פחות אבל במידה מורגשת :-)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שוקי אם נרדמות לך הרגליים או שהרתמה שלך ממש לא מתאימה לך או סתם לא מכוונת טוב. גם ב3 שעות ויותר לא נרדמות לי הרגליים.

תשתמש יותר בניהוג גוף, ככה אתה מזיז יותר את התחת והרגליים ומאפשר זרימת דם טובה יותר, לא רק להניע את פלג הגוף העליון לצדדים אלא ממש להעביר את המשקל לצד אחד של המושב. וזה גם טס טוב יותר באותה הזדמנות.

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
לצאת מן הריתמה או לא לצאת
מה נלמד בקורס ?
לצאת hug

אני יצאתי מביה"ח ללא ניתוח
תאריך חדש יקבע במועד אחר

הכפרי=שריסק את רגלו השמאלית בעדיפות הפציעה מאשר עמוד-השידרה lugh
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
תודה לכל המגיבים.
 hug

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ניר-

יציאה מהריתמה מגדילה את הגרר רק באיזור הריתמה ולא באיזור החופה. מה שלדעתי גורם לשינוי זוית החופה (כאילו משכת ספיד סיסטם).

אני לא ממש יודע מה ההשלכות של זה, אך אשמח אם משהו יכול לכתוב.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
במעבר תאורטית אולי יהיה רגע שהמצנח יתנדנד קדימה (תאורטית כי ברוב המצנחים זה יהיה בלתי מורגש), אבל המערכת תמיד שואפת לאיזון ולכן הגדלת הגרר על הטייס תגדיל את הגרר הכללי של המערכת ותאט את כל המערכת.

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי,, נכון גם עבודה בניהוג גוף יכולה לעזור ברגליים רדומות. וחוצמיזה הריתמה שלי יושבת טוב עלי.

וגם מסכים עם מה שאבי אמר לגבי הגרר ושינוי זוית ההתקפה.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
ואיך הכי נכון לצאת מהרתמה? מה עושים אם קצת קשה? האם זה בהכרח אומר שהרתמה לא יושבת טוב?
מה אסור לעשות ומה כדאי לעשות?

להכנס, זו לא בעיה: הכי נכון זה להרים ברכיים ולנער את הישבן לתוך המושב... שיטה שאני חושבת שהיא מקסימה, בטוחה ונוחה בו זמנית...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שוקי זה שנוח לך לשבת ברתמה זה בסדר אבל אם נרדמות לך הרגליים כנראה שהיא לא מכוונת הכי טוב שאפשר.
יש את הרצועות שמחברות בין רצועת החזה לצד הקידמי של המושב (הרצועות שקובעות את הזווית קדימה/אחורה של לוח המושב), אם תשחרר אותן טיפה המושב פחות ילחץ לך מתחת לברכיים ולא ירדמו לך הרגליים.

לגבי מה שבאבי כתב, אם הוא היה צודק אז המצנח היה מאיץ ועובדתית המצנח מאט. עדיף קודם לברר את העובדות ואז לחפש תאוריה שמסבירה אותם ולא הפוך.
אם זה היה נכון אז רתמות הפוד שהן יותר אווירודינמיות היו מאיטות את המצנח, ואז כנראה שכל המקצוענים שטסים בתחרויות מטומטמים כי הם בעצם מקטינים לעצמם את הביצועים עם הרתמת שכיבה שלהם.

ואני מקווה שזה ברור לכולנו שזה בלתי אפשרי שגם הקטנת הגרר וגם הגדלת הגרר יגדילו את המהירות.
ז"א אם אתה מחפש הוכחה לכך שהגדלת הגרר של הטייס מאיטה את המצנח אתה יכול למצוא אותה בכך שהקטנת הגרר ז"א רתמה יותר אווירודינמית מעלה את המהירות (אגב גם לא בהרבה אבל מעלה).

גולדה זה שקשה לצאת לא אומר שהרתמה לא יושבת טוב, יש רתמות שפשוט בנויות פחות נוח (ליציאה).

ליציאה עושים את הפעולה ההפוכה מהישיבה ז"א אם כשמתישבים נשענים אחורה ומרימים ברכיים אז ביציאה מישרים את הרגליים והגב אפילו עם קצת קשת בגב שיהיה קל להחליק החוצה ואז תנועה קלה קדימה עם פלג הגוף העליון ואת אמורה להיות במצב עמידה, אם התנועה קדימה קשה קצת אפשר להעזר בוי-ליין. מה שאסור זה למשוך את עצמך החוצה עם הברקסים ומסיבות מובנות.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
גולדה זה שקשה לצאת לא אומר שהרתמה לא יושבת טוב, יש רתמות שפשוט בנויות פחות נוח (ליציאה).

ליציאה עושים את הפעולה ההפוכה מהישיבה ז"א אם כשמתישבים נשענים אחורה ומרימים ברכיים אז ביציאה מישרים את הרגליים והגב אפילו עם קצת קשת בגב שיהיה קל להחליק החוצה ואז תנועה קלה קדימה עם פלג הגוף העליון ואת אמורה להיות במצב עמידה, אם התנועה קדימה קשה קצת אפשר להעזר בוי-ליין. מה שאסור זה למשוך את עצמך החוצה עם הברקסים ומסיבות מובנות.

תודה.  hug