לא הוא לא אמר שבמקביל להגדלת הגרר אתה משנה את זווית ההתקפה הוא אמר שעצם הגדלת הגרר על הטייס תגדיל את זווית ההתקפה, שתכלס זה דבר אחד לא שניים.
בכל מקרה שני הדברים לא נכונים זווית ההתקפה לא גדלה כשאתה עובר לעמידה, אם הייתה מאט את הטייס וזווית ההתקפה הייתה גדלה המצנח היה קורס, והוא לא. אם הוא כן היה קורס לא היינו יכולים להמריא (הרי אנחנו ממריאים בעמידה).
לגבי נחיתת חרום לגמרי לא הבנתי מה אתה אומר, שכל נחיתה היא נחיתת חרום?
לא יודע אצלי 99% מהנחיתות הן סבבה לגמרי. באחוז הנותר אני רק מסתכל סביב שאף אחד לא ראה (לא ממש מצב חרום).
נחיתת חרום היא נחיתה שהמצנח לא במצב טיסה תקין, שאתה עובר לעמידה המצנח טס תקין לגמרי רק ב1-0.5 קמ"ש פחות.
ככה שלא ממש הבנתי מה חרום בלהאט את המצנח ב1 קמ"ש זה רק אומר שאתה צריך למשוך את הברקסים סנטימטר או שניים פחות מבמצב ישיבה, 99% מהמרחפים לא יבדילו בין השניים.
לגבי משפט:
אבל שהמצנח מהיר קצב השקיעה שלו יותר גדול ושאתה גם מושך בברקס אתה בסוף נוחת.
לכל מצנח יש מהירות ספציפית שבה מהירות השקיעה שלו היה "שקיעה מינימלית" גם אם אתה מאט מהמהירות הזו קצב השקיעה שלך יגדל, אם אתה לא מאמין לי תבדוק גרף פולרי של כל מצנח שאתה רוצה.
אתה תנחת גם בלי למשוך בברקס כי גם בשקיעה מינימלית אתה עדיין יורד, המשיכה בברקס באה כדי להאט את המהירות האופקית הנחיתה תגיע בין אם תמשוך ובין אם לא, רק שאם לא תמשוך תצטרך לרוץ מאוד מהר כדי לאבד את המומנט קדימה.
הנה לדוגמה הפולרי של המצנח שלך (גם שלי) כפי שמופיע בפארא2000:
[attachthumb=#1]
השקיעה המינימלית היא בקצת פחות מ30 קמ"ש כל עליה או ירידה מהמהירות הזו תגדיל את מהירות השקיעה.