כתב נושא: סקר מרחפים - נתחו את הממצאים בעצמכם???!  (נקרא 937 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שלום לכולם!
מצורף קובץ תמונה על פיו כל אחד מיכם יכול לנתח את מצב הספורט שלנו כראות עיניו.
בהתיעצות עם חברים החלטתי לא לנתח את הסקר אלה להשאיר את ניתוחו לחברי הפורום.
אשמח לקבל תגובות עניניות המתארות את הנעשה בגרף מנקודת מבטכם האישית.

בברכה

אורי שמיר

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
30.5% מהעונים לסקר מרחפים מעל 10 שנים.
36.6% מהעונים לסקר מרחפים עד 3 שנים וכו'...
ככה זה סטטיסטיקה,המדגם תופס על מי שענה ולא הרבה יותר מזה ;D

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הגודל של הקבוצה "מעל 10 שנים" נובע מכך שזו קבוצה שמכילה 20 שנה, אם הייתה מחלק את הקבוצה לכמה קבוצות של 3 שנים כל אחת הגרף היה מראה את המשך הירידה.

לדעתי אפשר ללמוד מהגרף אבל לא על הסיבות לפרישה מהספורט, אלא על יכולת ההתמדה של אנשים.
לדעתי כמעט כל ענף ספורט שתערוך בו סקר דומה יתן גרף דומה, והסיבה לדעתי נתונה בכך שמאוד קשה להתמיד לאורך שנים בענף ספורט מסויים.
מצנחי רחיפה הוא ענף מאוד תובעני גם מבחינה מנטלית גם מבחינת זמן וגם מבחינה כלכלית (מי יותר מי פחות), ישנם ענפים שהם פחות תובעניים כלכלית ומנטלית אבל יותר תובעניים פיזית אבל התוצאה תשאר דומה.
אני קובע את דעתי זו על סמך הפעילות שלי בענפי ספורט שונים מאז שחרורי מצה"ל: 7 שנים ריצה,7 שנים אופני הרים,5 שנים סקי מים,חצי שנה צניחה חופשית וחודש גלישת גלים (היו חפיפות בין הפעילויות זה לא בדיוק אחד אחרי השני), בעצם הספורט היחיד שאני עוסק בו יותר מ10 שנים זה מצנחי רחיפה שגם בזה הייתה לי הפסקה באמצע כי רציתי לעבור לצניחה חופשית (וכלכלית קיבוצניק לא יכול לעמוד בשניהם יחד).

סה"כ צריך להיות ממש אבל ממש "משוגע לדבר" כדי להתמיד בענף ספורט יותר מ10 שנים, ומצנחי רחיפה אינו יוצא מהכלל.
« עריכה אחרונה: July 17, 2009, 08:04:28 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יובל,
מה זאת אומרת ככה זה מדגם?
האם הטענה שלך היא שהמדגם אינו משקף את המציאות?
אם כן מהי המציאות לדעתך?

צחי,
זה נכון שישנה מגמת עזיבה מכל הענפים התובעניים אותם חויתה.
אבל 40% עזיבה מתקופה לתקופה במהלך 10 השנים הראשונות של מרחף בספורט מצביע על יותר מזה לדעתי!
בקשר לשיגעון! אין ספק שצריך להיות קצת יותר "משוגע" בספורט הזה מאשר באופניים למשל אבל זה עדיין לא מסביר עזיבה שכזאת.
תגיד לי, מי שמחזיק מעל 10 שנים בספורט צריך להיות ממש משוגע? אין אנשים רגועים בקטגוריה הזו?

זו דעתי

אורי

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
הכוונה, משוגע לספורט, שרוף על הספורט, מטורף על הספורט, you name it
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אמיר יקירי,
משוגעים זה בטוח ;D
צחי הובן  על ידיכהלכה, סתם בדיחה lugh

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
א. כן אני חושב שמי שעוסק בספורט הזה הוא משוגע, מי שממשיך 10 שנים הוא גם "משוגע לדבר".  ;)
ומשוגע יכול להיות רגוע, וזה שהוא רגוע לא הופך אותו לפחות משוגע  ;D

ב. לדוגמה באופני הרים שבשנים האחרונות יש התחלה מסיבית, נראה לי ממה שאני רואה ומהאנשים שאני מכיר שאחוז העזיבה הוא הרבה הרבה יותר גבוה מ40% ב10 שנים הראשונות.
המון חברה שאני מכיר יש להם אופני הרים בבית שקנו והתחילו לרכב לתקופה והפסיקו, בודדים המשיכו יותר מ5 שנים רצוף לרכב, ואני מכיר רק 1 שרוכב יותר מ10 שנים.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אורי

לסקר ענו קצת יותר משמונים מרחפים. בפועל כנראה שיש בארץ כמה מאות מרחפים פעילים. אז המדגם הוא מדגם ואין לדעת עד כמה הוא מייצג (אנחנו לא מינה צמח - למרות שחלקנו נוחתים בצמח לפעמים).

דבר שני אני באמת חושב שאין פה אחוז עזיבה גבוהה יותר מבענפי ספורט אחרים. בסניף ירושלים של קלוב התעופה (חוג טיסנאות) בו אני התחלתי את דרכי בצליחים לגייס בתחילת השנה כ 50 ילדים לחוג. הסניף שולח כל שנה 3 חניכים וותיקים (כאלו ששרדו שלוש שנים) לקורס מדריכים. מתוכם שניים ימשיכו להדריך עד הצבא. זה המצב ב15 השנים האחרונות שם (כמעט בלי קשר לתקופות פיגועים ומשברים כלכליים).

התהליך של הפרישה הוא תהליך של ברירה טבעית. החזק שורד...

נ.ב.
אמרת שצילמת אותי באירוע...

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עידו,  מאות מרחפים? קצת נסחפת!

אני מעריך את כלל המרחפים הפעילים בלא יותר מ 150  מתוכם כ 120 מבקרים בפורום ,  כך ש 80 נדגמים מהוים מדגם מייצג!

בקשר לעזיבת התחום , אתם צודקים זה קיים בכלל ענפי הספורט, אבל לי נראה שבשנים האחרונות זה מקצין.
שוב, זה עניין של הרגשה, לא בדקו  את זה בעבר כך שאין למה להשוות.

אורי שמיר

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
אורי

אם אני מנסה להבין את הנתונים נכון, ומניח שמי שרשום לדף קשר מרחפים הינו מרחף קבוע אז יש לנו 250 מרחפים רשומים לדף הקשר
דף קשר זה מעודכן באדיקות על ידי צחי, אז בוא נניח שהוא נכון, כמו כן יש עוד המון מרחפים שפשוט לא נרשמו לדף קשר זה, אז כך שיש יותר מ 120 אנשים (אה כן, גם לא כל הממריסטים רשומים שם)

לגבי ההרגשה שלך, יתכן ואתה צודק, יתכן ולא, שוב זה מנקודת הראות שלך, אני מאז שאני בספורט יש המון אנשים שמתחלפים, אנשים עוזבים, חלק חוזרים, וחלק מצטרפים, ויש גרעין קבוע לדוגמא, עופר גלאון, רוני, זיוה, מיקי ושות,
ויש גרעין חדש שלא היה קיים לפני 5 שנים שקוראים לו רוח הקודש, שלפי דעתי מחזיק די הרבה מרחפים מחוברים ביחד, מה שמחזק את הקשר לספורט עוד יותר, יתכן והגרף של מרחפים עד 3 שנים יתמיד ויעבור לעמודה הבאה

הגרפים מראים בזמן נתון את כמות המרחפים, אף עמודה אינה משליכה על העמודה שלידה, זה לא אומר האם היתה באמת ירידה, זו הנחה שלנו שכל שנה מצטרפים אותה כמות של מרחפים, האם זה נכון?
זה גם לא אומר כמה בתי ספר היו באותה שנה, כמה קורסים בוצעו לפני 3 שנים, והגרף אינו מראה את הסיבה שבגללה עזבו המרחפים,

כדי לאמת שבאמת יש עזיבה, עלייך לבצע את אותו שאלון בעוד 3 שנים ואז תוכל להקיש משהו מתוכו, אבל לא לגבי הסיבה לעזיבה, שנראה לי שהיא החשובה לכולנו

אמיר

כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
אורי בוא ננסה להציע מספר סיבות אפשריות שלדעתך אנשים עוזבים בגללן את הספורט ואז נפתח סקר חדש בוא נשאל את מי שכן עונה על הסקר על חברים שלו שעזבו את הספורט ומאילו סיבות.

מה דעתך?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עידו,
נשמע נכון.

אמיר,
מרחפים פעילים  ולא מרחפים רשומים יש הבדל  ואת אותם אנשים ביקשתי לראות בסקר.
אני מניח שרוב הגדול של המרחפים הפעילים עובר דרך הפורום (הנחה נכונה אני מקווה) מפני שכיום זה המקום היחיד שבו ניתן לקבל מידע באפן שוטף.
ברוב הכניסות שמדדתי לאורך הזמן האחרון (ואני לא יכול להיות בטוח שלא היו כפולות) להודעות "המענינות" שבגל הראשון של הכניסות לא עברו  את ה 100 איש וזה כולל לדעתי גם אורחים.
ומכאן אני מסיק שמספר המרחפים הפעילים לא עובר את ה 150 איש.
האם ניתן לבדוק סטטיסטית כמה קבועים נכנסו לאתר רוח הקודש לפי תקופת זמן?

אורי שמיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לגבי דף הקשר כל מי שמאושר לדף הוא מרחף פעיל שיש לו ציוד רחיפה וכבר אינו חניך (כי אחרי הקורס יש אחוז עזיבה מאוד גבוה (מעל 80%) אז אני מקפיד לאשר אנשים רק אחרי שהם בדרך עצמאית כבר ובאמת החליטו להשאר בספורט.
הדף קיים רק שנה וחצי ככה שאולי יש כמה שרשומים בו וכבר פרשו מהספורט ולא ידוע לי עליהם אבל לדעתי זה אחוז מאוד נמוך, ידוע לי גם על מרחפים פעילים שלא רשומים לדף וצריך גם לציין שיש כ 7-10 גלשנים שרשומים בדף.
אבל בסופו של דבר זה מתקזז ונראה לי שהמספר בדף הוא די קרוב למציאות - כ250 מרחפים פעילים.

יש גם הרבה מרחפים שלא נכנסים לפורום, אני יודע את זה כשאני פוגש אותם בתבור והם בכלל לא ידעו שהיה ארוע במבוא חמה השבוע.
לדעתי יש יותר מרחפים פעילים שלא נכנסים לפורום מאשר רשומים בדף הקשר שאינם פעילים כבר.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
הספורט מצנחי הרחיפה הינו תובעני ומצריך השקעה רבה :
השקעה בלטוס קבוע לפחות פעם בשבוע בהרים ועוד לפחות פעם בשבוע ברכס (לאימוני שליטה קרקעית וליטוש תגובות מצנח )
לא כל אחד בנוי לעמוד בסטנדרטים הללו (ומי שלא עומד במזער הינו טייס בעל בטיחות נמוכה לדעתי האישית )
כולנו אנשים מבוגרים שמבינים שהספורט שלנו אינו תחביב בריג' אתה חייב להיות חד חושים וכל הזמן לחקור לתחקר וללמוד מכל טיסה מכל אימון שליטה קרקעית מכל המראה וכל נחיתה לתחקר את התרמיקה שאבדה ולמה נכנסתי לסינק
בקיצור צריך כל הזמן לחקור וללמוד
פחד - סוגיה שאנחנו לא אוהבים בדרך כלל לדבר עליה אבל טיסה בהרים אכן מפחידה כל כניסה לתרמיקה אלימה כל קיפול כנף שמעל 50% אכן לא נותנת לך תחושת ביטחון המושלמת וכן גם התמודדות עם הפחד הינו  אחד מהדברים שמביאים   אותנו  לאדרנלין גבוהה ולתחושת סיפוק של התמודדות עם הפחד - וגם לנושא הפחד הינו משפיע על המרחפים ואנו  רואים הרבה מאוד מרחפים וותיקים שטסים רק ברכס הרגוע .
חברים : אנו רואים שאנשים נשארים בספורט (כאלה שרוצים לפרוש ) בגלל החברה , האירועים ,וטסים בתנאים רגועים אך גם זאת מאוד נהנים מהחברים ואווירת הרוח הקודש
התקדמות לחופה מתקדמת מהר - אני לא מאמין שהמעבר לחופה LTF1-2 לבן LTF-1 הנו גורם משפיע על הפחד וההחלטה להפסיק לטוס אך יש דוגמאות רבות של חברים שאיבדו את האימון בחופה שלהם מכל מיני סיבות כולל ארועים אלימים
    והחברים פשוט התאדו מהאתרים וכאשר החליפו חופות לכאלה שהשם שלהם רץ השוק כבטוחות  הם חזרו לטוס  כמו גדולים .
בתי ספר - לדעתי הרבה מאוד עוזבים את הספורט לאחר קורס גובה כמה ? לא יודע מספרים ,אבל תראו בעצמכם כמה נשארים לטוס אחרי סיום קורס גובה  - אולי המדריכים יוכלו לענות על זה .
מעבר לטיסה ממונעת - מכל מני סיבות (בעיקר משפחתיות ) מפסיקים לטוס בהרים וברכס וטסים רק מנוע  גם סוגיה מעניינת .
אישה לוחצת ותקשורת - שני סיבות שמביאות לחץ מחברים ומהבית על התעסקות בספורט מסוכן .
שבוע טוב
אדרי

« עריכה אחרונה: July 18, 2009, 08:20:53 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
הנה כמה סיבות אפשריות לעזיבת הספורט - תציעו עוד ואז נעשה סקר...

1. תאונה אישית (או כמעט תאונה)
2. תאונה שראיתי 
3. כסף חסר
4. עבודה לוחצת
5. בת/בן הזוג או המשפחה
6. פתאום הבנתי שזה מפחיד לאללה

מה עוד?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
7. מעבר לספורט אחר.

זה לא רק אני גם טקסי עבר ספורט ואני זוכר עוד אחד שעבר לצניחה חופשית אבל לא זכור לי שמו.

8. תחושת מיצוי.

מי שמרגיש שאין לו כבר שאיפות בספורט יאבד עניין.

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
10.נסיעה של שעתיים וחצי ( כל כיוון ) מהמרכז להרים בצפון.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כן, כן,
את מי אתם רוצים לשאול בסקר הזה את אלה שעזבו :P
איך בדיוק תמצאו אותם?.?

אורי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לכל אחד מאיתנו יש חברים שעזבו ועוד שומרים קשר או סתם עדיין יש את מספר הטלפון שאפשר לשאול ולענות בשמם, שזה יותר טוב מכלום.

מנותק rshneor

• משחק בארגז החול
    • דוא
the way I see it, this plot only shows that  more people are joining the sport every year
GREAT NEWS !