כתב נושא: The good old days,2002  (נקרא 506 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
The good old days,2002
« ב- : June 25, 2009, 04:08:33 pm »
 A copy of an article I found from 2002 by SHIMI

עמודי תווך באגודה

שימי הנגבי

--------------------------------------------------------------------------------

אחד הדברים החשובים ביותר בהתנהלות האגודה, שנעלם מעינינו ואין אנו מייחסים לו חשיבות במשקל הראוי, הוא נושא בתי הספר.

עגור ושמיים, שני בתי הספר לרחיפה בארץ, שניהם מהווים את עמודי התווך בהתנהלות וקיום האגודה, ותוואי הדרך לחניכים צעירים ומרחפים חדשים שבפוטנציאל רוצים ועושים כדי להצטרף אלינו כחברים.

בסדרת המאמרים הבאה, אשאף להתוות את משנתי בראיית הדרך בה יש לנקוט כדי להוביל את האגודה לימים טובים יותר..

תרומתם של בתי הספר היא הרבה יותר מאשר להכשיר חניכים,  למכור ציוד, או להוות אבן שואבת לסוגיות וקושיות מקצועיות המתעוררות מידי פעם.

הבא ניקח לדוגמא, מדריך בבית ספר שמיים. יהיה זה איתי לנואל, שי לנואל, אילן ארז או אפילו איתי אלמוג... פעמים רבות יוצא לי להיות במבוא חמה או בגלבוע... בית ספר שמיים, מוציא חניכים בקורס גובה... עומדים מוכנים להמראה חניכי בית הספר החדשים, פיק ברכיים מפחד וחוסר וודאות, זו לא הגזמה בתיאור את אשר עובר עליהם. המתח ניכר באוויר. גדולתו של מדריך המוציא כזה חניך לטיסת גובה, היא ביכולת להשרות בחניך שלו תחושת בטחון. ואכן, הלחץ ניכר אף במדריך, אבל החניך יוצא לטיסת גובה, מקבל הוראות בקשר ונמסר למדריך המקבל אותו בעמדת הנחיתה...

מסביב בעמדה פרושים מצנחים רבים.. בין היתר, חברים שכבר הוסמכו לא מכבר, וגם מרחפים ותיקים שהגיעו לרענון גובה עצמי, ללא קשר לבית הספר... העמדה רוחשת פעילות. המדריך המוציא, הוא הסמכות המקצועית "היחידה"... באתר ההמראה. סוג האנשים המצויים במבוא חמה או בגלבוע, הוא בדרך כלל מאותם שעדיין לא  דרגה 3, ועליהם להיות מספיק בטוחים בעצמם לטוס לבד, להמריא  ולנחות בשלום... ואולם, חוסר הוודאות של כאלה, הוא החוליה החסרה שבה הייה נכנס מישהו סמכותי מבחינה מקצועית, ומקנה להם את הביטחון העצמי הדרוש כדי לבצע טיסת גובה באופן עצמאי...

לא אחת, נוטש איתי לנואל את חניכיו הוא , ומתוך ראיית המצב הקיים, ניגש לעזור בהנפה למישהו מהצד, שולח הערה מקצועית או אפילו מעניק מכשיר קשר...ככה סתם לא במסגרת הקורס, לאותו אחד שרואים שהוא עומד על סף פיק ברכיים... איתי עושה זאת בלי שום תמורה.... וזה המשקל של הסמכות המקצועית שעילה אני מדבר...

האגודה צריכה, וחייבת לתת לבתי הספר חסות חמה ואוהדת,יותר... בתי ספר, עגור ושמיים הם התנאי לקיום האגודה...הם התנאי לקידום הספורט  בארץ...וחוץ מזה,  מי עוד באמת מקדם את הספורט הזה בפועל בגיוס והכשרת חברים יותר מאשר עגור ושמיים.......?

הייתי רוצה... והייתי פועל במסגרת רשמית כדי להביא לשיתוף בפועל בין שני גופים אלה.... חורה לי מאוד לראות ולשמוע את ההתנצחויות המקצועיות והמסחריות בינהם... יש לנו הערכה רבה ביותר ל- 25 שנות ניסיון שמביא איתו ארנון הר לב... בין החלוצים הראשונים של התעופה הספורטיבית בארץ, ובטח אחד המדריכים הכריזמטיים והמנוסים שיש לנו...

אל לנו להיגרר לתחרות, לא איתי, ולא ארנון... טובת שניכם היא בשיתוף הפעולה ההדדי, וזה אפשרי... כיעד האגודה,  או כיו"ר הייתי ממליץ לפעול כדי למצוא דרכים לקרב בין שני  הגופים הללו... לגרום להם באילוץ לשתף פעולה, ולו רק במפעלים ציבוריים משותפים, כגון, ימי טנדם לילדים מוכי גורל, ועוד כהנה וכהנה..

לסיכום, גם שמיים וגם עגור הם גופים שהאגודה צריכה לתמוך בהם, לתת להם את מרב הסיוע ולטפח את קיומם. הגופים הללו מתפרנסים מענף שהוא עונתי ברובו...השוק הזעום של ספורט הרחיפה בארץ, לא מותיר להם הרבה מירווח מחייה לפרנסה בטוחה.. על אף הקשיים הרבים שיש להם באופן אובייקטיבי, אין צורך להערים  עליהם עוד ועוד קשיים של בירוקרטיות וועד וטייס ראש... חובה לעזור להם, הם ראויים לזה...

והשורה התחתונה... לשנות את התפיסה בהתנהלות, זה לעזור לקדם את הספורט.... לעזור להרבות חברים, ולהתייחס לבעיות אנושיות המתעוררות, אם מבחינת רישוי והסמכה ואם מבחינות המגע האישי עם חברים, באופן של ליטוף ואהדה.. ולא ריחוק וניכור... כפי שזה היום...

י' בניסן תשס"ב

שימי הנגבי

© כל הזכויות שמורות 2002

..

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: The good old days,2002
« Reply #1 ב- : June 27, 2009, 06:38:13 am »
משה אתה לא רק יפה אתה גם מוכשר

אני מזיל דמעה אפשר לעתיק את זה לפורום ההוא?

ביי שי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק elibennun

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 27, 2009, 07:01:18 pm »
נו,  שבע  שנים  חלפו - ואיפה  אנחנו?

לא  צחוק  טבע  האדם,  הא?

ואולי  זה  הצטברות  של  הרבה  שעות  באויר  דליל?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 28, 2009, 01:11:46 am »
אלי,
יש דברים שגם לנו לא ברורים ???
שימי הנגבי בעל יכולת שפיטה ופרגון ענקית hug
והכי הוא אוהב את איתי lugh ::)

מנותק elibennun

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 28, 2009, 08:51:10 am »
יש שיר של שלמה ארצי בעניין הדרכים  "לומר שהוא אוהב.."
וביתר רצינות - לא הייתה בדברי עקיצה לשימי אישית.  בין השאר, אני חדש בעניינים, לא מכיר  ממש  טוב  את  הנפשות  הפועלות  ולפיכך  נמנע  ככל  האפשר  מלכוון  לאנשים  ספציפיים.  התכוונתי  כללית  לאוירה  העכורה  בענף, על  קיתונות  של  לכלוך  שנשפכים,  חפשי-חפשי,  בכל  ממרא  ומנחת  והרוב - סתם,  בלי  שמישהו  מרוויח  מזה  משהו (לא שזה היה מצדיק את הדרק - אבל , לפחות  היה  עושה  אותו  מובן).
וכדי להסיר לגמרי כל ספק בעניין שימי - מהמפגש  השטחי  שלי  אתו,  אני  מאוד  מחבב אותו  ואין  לי מלה רעה  להגיד עליו, ואם תהייה - הוא יהיה  הראשון  לשמעה,  ולא  מעל דפי הפורום.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 28, 2009, 09:27:06 am »
אלי היי

צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה, 99% מהפורום הזה אינו מתעסק (משתדל שלא) עם קיטונות הליכלוך של כמה אישים בספורט הזה, מה לעשות, לעומת פורומים אחרים, בפורום זה כולם מכירים את כולם (ולהתחבא מאחורי שם בדוי של מלאכית29 לא יעזור לך ישר יבינו מי אתה  lugh ), וכמובן כשכסף מעורבב בתוך זה יש מי שמרגיש מקופח, לא מרוצה, או סתם מחסל חשבונות אישיים, ואיך לא, מעל דפי הפורום שלנו....
בתור מנהל הפורום אנחנו מנסים למנוע את השרשורים המיותרים הללו, מתריעים בפני כותביהם, ומנסים לפשר ולהרגיע, (מיותר לחלוטין לטעמי, זה כמו לדבר אל הקיר)
בכל מקרה שים לב מי מתחיל את השרשורים הללו, והיכן כל האש נמצאת (לא מי צודק או לא צודק, בשרשורים הללו זה כבר הופך להיות לא רלוונטי) אתה תמצא שלרוב מדובר באותם 2 אישים, (לא איתי לנואל אינו אחד מהם) תסתכל על הצד הטוב, יש עדיין 200 איש שנמצאים בפורום הזה יום יום ונהנים מהרחיפה ושיתוף החוויות
אל תיקח את הרושם שהספורט הזה מלוכלך וכולם מסוכסכים כאן, זה ממש לא נכון, אבל בכל מקרה אתה עומד לגלות זאת בקרוב  hug

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק elibennun

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 01, 2009, 01:30:45 pm »
אהלן אמיר,
בגדול - אני מקבל כל מה שכתבת, אם כי יש שם כמה כוונים שלא מוכרים לי מפאת טירונותי בענף.
פשוט,  כואב  הלב  מול  כל  הארס  המגוכך  שמותז.  אבל  ברור  שזה  לא  העיקר  ולא  מסוגל
ללכלך את העיקר.  ואכן,  מלא  אנשים  נהדרים  שהמפגש  אתם  כיפי  בעליל.