כתב נושא: הנפה הפוכה בשיטת מיצוס, יש מישהו שמניף כך קבוע?  (נקרא 913 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי ק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
האם יש מי שמניף כך באופן קבוע?

מנותק דני שטרנפלד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • בלוג הטיסות שלי
    • דוא
כן - אני, כשאני לא ממונע.

למה ?

מנותק אבי ק

• משחק בארגז החול
מעונין לאמץ השיטה.

רוצה להתחיל להתאמן.
יש עצות?

האם השיטה נכונה רק לרוח חזקה?
או בכל התנאים?

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
אחת השיטות הקלות ביותר ללמידה (דעתי האישית בלבד) לאחר שניסיתי להניף בשיטה המוצלבת והתיאשתי מזה (פשוט לא הצלחתי לא משנה מה) קראתי מאמר (זה המתורגם) ונדלקתי על הרעיון, ובאמת לאחר כמה נסיונות הנפה ודגשים מאמנון האן ואילן ארז הצלחתי כבר ביום הראשון להנפות לבצע הנפות מוצלחות, לא נגררתי, והייתי בשליטה מלאה על המצנח, כן כן גם ברוח חזקה ברכס, נדרשו לי עוד כמה ימי אימונים עד שהגעתי לשליטה ממש (אבל ממש) טובה

אני זוכר את כל חברי שהיו נגררים לכל אורך העמדה בנתניה, כן פעם העמדה היתה גדולה מאוד, אני לעומת זאת היתי מרים את המצנח (גם ברוח חזקה) מרביץ חצי סיבוב ואני באויר

היתרונות
    • הרבה יותר קל ללמידה מהשיטה המוצלבת (הרבה יותר טרויאלי, לטעמי)
    • מעולה לרוח חזקה (יתרון מובהק כשאחרים מפחדים להניף אתה יכול להניף בבטחה, במקסימום אתה מחרב את המצנח אבל אתה לא נגרר איתו
    • חירוב המצנח רק עלי יד מיתרי ה C יגרום לחופה ליפול בעצלתיים, ואין את הקריסה החזקה שנגרמת עקב משיכת הברקסים
    י
    • דיות הברקסים כבר בידיים הנכונות, בביצוע הסיבוב אתה לא צריך להחליף ידיים
    • המצנח עולה לאט, יש זמן להביט בו תוך כדי עליה
    • ההנפה היא מול ביצוע קיר (לא תמיד אבל אם תעשה קיר 85 אחוז מההנפה כבר יש לך) כאשר יש קיר אתה יכול לבדוק את המצנח
חסרונות
    • עודף ביטחון, כשאתה מניף מיצ'וס קצת קשה לאמוד מתי הרוח באמת חזקה ויש הרגשה שאתה יכול להניף בכל רוח, צריך להבין מתי הרוח חזקה ולא לנסות אפילו
    • לאחר שהמצנח מעל הראש הניהוג הוא די מסורבל (היום אני שולט בזה) אבל זו אינה הנפה למשחקים (פריטה על המיתרים) ההנפה נועדה להרים את המצנח להסתובב לתת צעד או שתיים ואתה באוויר, לא הנפה למשחקים
    • ההנפה אפשרית ברוח חלשה, אבל צריך להיות די מיומן בהנפה הזאת כדי להצליח בזה, ביום עם רוח חלשה במצוקי דרגות כשאחרים הניפו הנפה קידמית אני הצלחתי להניף עם מיצ'וס (תוך כדי ריצה אחורה) אבל אני די שולט בהנפה
    • מכיוון שתופסים את מיתרי ה C וה A ביחד יש לחץ חזק יותר על הידיים, לבנות קצת יותר קשה ללמוד את ההנפה ברוח חזקה (מהנסיון של ענת) ולכן למי שאין הרבה כוח בידיים רצוי שיתאמן ברוח בינונית ומטה, בכלל אימוני הנפות של מיצ'וס קורע את הידיים (במובן הטוב של המילה) ולאחר כ 6-10 הנפות רצוף תצטרך לשבת ולנוח

מעבר לדני ואלי יש המון שמניפים בצורה הזאת, זה פתר להרבה ותיקים שהיו עוזבים ידיים בהנפה את הבעיה כי לעבור להנפה הזאת מההנפה הישרה עם עזיבת ידיים היא ממש חלקה
אני, דני שטרנפילד, אמנון האן, אסף חפץ, בני ישי, צחי רייל, ענת מליק ועוד רבים וטובים שאני לא מצליח לזכור

אני צילמתי ברכס סרטון קצר המסביר איך להניף, אני אערוך אותו היום, ואני מקווה שכבר מחר הוא יהיה באויר

אמיר
« עריכה אחרונה: June 19, 2009, 03:37:44 pm על ידי אמיר מליק »
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יש אנשים שמאוד קל להם להתרגל להנפה הזו ויש כאלו שפחות. אבל עדיין זה לוקח 2-3 ימים של אימונים עד שתופסים את הטריק אז לא להתייאש ביום הראשון.

אני כמעט תמיד מניף מיצוס ב3 שנים האחרונות, לפעמים שבא לי לגוון או סתם לראות שלא שכחתי אני מניף בשיטה אחרת.

השיטה מאוד קלה ברוחות של מעל 15 קמ"ש, ברוחות צד או ברוח חלשה צריך יותר נסיון איתה אבל מי שיודע יכול גם ברוח של 3-4 קמ"ש להניף מיצוס.

לגבי רוח צד - ההנפה די רגישה לרוחות צד וצריך לדעת איך לתקן ולתקן מהר לכן תקפיד בהתחלה שאתה בונה קיר ישר ככל הניתן.

יש גם כאלה שלא אוהבים אותה אבל רק אחרי שתתנסה איתה תדע אם היא בשבילך או לא.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבי ק

• משחק בארגז החול
וואה...וואה...ווי.. .וואה...

תודה על התגובות חברים, השתכנעתי והולך לעבוד...
ומתחיל לתרגל, נראה לאן נגיע.....

אני מבין שתנאי חשוב הוא בניית קיר מלא.

אז מדוע לא עוברים כוווווווולם לשיטת הנפה זו?

תודה לכולם

hug
« עריכה אחרונה: June 19, 2009, 05:26:06 pm על ידי אבי ק »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
למה לא כולם?

א) כמו שאמרתי יש כאלה שלא אוהבים אותה.

ב) ויש גם כאלה שעצלנים מדי להשקיע יומיים אימוני הנפות כדי לדעת אם זה טוב להם או לא.

ג) עד כמה שידוע לי אין אף בית ספר בארץ שמלמד את השיטה, אז מי שאין לו סבלנות ללימוד עצמי ו/או אין לו מי שילמד אותו נשאר בחוץ.

בהצלחה.

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
נו טוב הבטחתי, קיימתי
סרט המסביר את הנפת מיצ'וס

http://video.yahoo.com/watch/5334059/14061753

אמיר

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
אמיר קבל משוב תנועתי (קנמטי). אתה מתאמץ מאד בשריר הדו-ראשי זרועי כי הידים שלך כופופת במפרק המרפק. אם את כל מה שאתה עושה תעשה בידים ישרות, ותעבוד יותר עם משקל הגו, הביצוע יקל על השרירים בזרוע. כך טווח התנועה שחל יגדל במקרה הצורך ורק במקרה חרום או מצב קיצוני תוכף לכפוף את הידים.
זהו.
שבת שלום.
אריה

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
אריה היי
תודה על הפידבק, אני מבין את מה שאתה אומר, אבל לשנות הרגל של 6 שנים נראה לי שיהיה לי קשה לשנות, בכל מקרה אני אנסה בפעם הבאה, הבעיה היא לזכור ולעשות את זה, אתה יודע הרגל זה הרגל, אוטומטי לחלוטין, עד כדי כך כשלימדתי את ענת את ההנפה לא ידעתי איך להסביר לה בכלל מה אני עושה שזה מצליח  lugh

תודה
אמיר

מנותק שוקי הדרומי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
הידד לאמיר
באמצע קרירת הטיסה שלי ראיתי את אמיר מניף בקלילות ברוחות חזקות שבהן אני נסחפתי ופחדתי.
החמוד הסביר, הראה ושלח להתאמן
למי שכבר מניף בשיטות אחרות לוקח מספר טוב של שועות להתרגל.
יש 2 יתרונות במיצוס:
1. שליטה מלאה במהירות עליית המצנח והיכולת לבטל את ההנפה בכל שלב בקלות.
2. אין צורך להחליף ידיים בברקסים אחרי הסיבוב.

הנקודה השניה חשובה ביותר לטייסי ממ"ר, אין חיפוש ברקס וסכנה שהברקס או
אצבע יגיעו לבדוק מה יותר חזק הפרופלור או האצבע. ( תמיד יוצא שדווקא הפרופלור יותר חזק, לא ברור לי למה אשמח להסברים)

אז לסיכום
מיצוס בכל מצב ובכול רוח.
אימונים, אימונים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
שוב שי ממחשב שכותב איתי :-)

מגרעת קשה של השיטה הנפה ביום טרמלי  .
קשה לכוןן את החופה וליישר אותה מהר ומדוייק ולכן יש הרבה כמעטים או ביטולים.

בכלל הבעייה בארץ זה יותר מידי אנשים מניפים לא מוצלב  ומעל הכל  ממה שראיתי עד עכשיו עבודת רגליים עלובה ביותר  שגורמת לרוב המצבים להחמיר .
רוב מי שראיתי  עד היום משתמש ביותר מידי כוח ידיים על מיתרי הA או קיצורם ע"י משיכה לחזה בזמן הנפה.

גם אמיר וגם ענת בסרט לא משתמשים במשקל הגוף אלא בכוח ידיים, זה יותר קשה פיזית ופחות מדוייק .

בהצלחה באימונים

שי לנואל
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
שי, אני מרגיש די בטוח עם ההנפה הזאת, בוא ונגיד את זה ככה שמאז שאני משתמש בה (6 שנים) לא יצא לי להגרר, באמת...
אין לי בעיה לבטל הנפה במיצ'וס, אין עם זה שום בעיה, מושכים את ה C והמצנח יורד לאט ואפשר להניף שוב, מי שמניף מוצלב, אצלו הבעיה לבטל....
למי שחדש בספורט, הנפה מוצלבת עם כל הכבוד לה אינה טרויאלית בכלל, וחניכים מתחילים נוהגים להגרר, ולרוב בגלל שמשכו את הברקס הלא נכון, וברוח חזקה זה כבר קשה מדי לבטל, ונוצרת גרירה ארוכה, לעיתים עם חבלות, וגם חבלות באגו מה שמוביל לעוד חוסר בטחון והנפות עוד יותר גרועות (אני מדבר מנסיוני האישי בלבד, ומנסיון הסובבים לי)
במיצ'וס כל תהליך הלמידה נעשה במאה אחוז בטחון שאתה יכול לבטל את ההנפה בכל רגע נתון, ללא גרירה, ועל המקום.

לגבי ההנפה שלי (ענת יכולה להסביר על שלה) אני משחק עם כוח הידיים לרוב, נכון שזה מעייף יותר אבל ככה אני אוהב, נכון שעם משקל גוף זה יותר קל, אבל אני אוהב יותר להרגיש את המצנח בידיים, אין לי בעיה עם זה, ועד היום כמו שכתבתי כל הנפותי היו בטוחות לגמרי, וביטולים כמעט ולא היו לי, לפעמים אני כן מניף עם משקל גוף, אבל זה תלוי ברוח ובמשתנים אחרים.

אה כן, נזכרתי במשהו, אחד החסרונות הגדולים של ההנפה הזאת היא שאי אפשר להניף איתה בטנדם, הכוח של הטנדם חזק יותר מכוח הידיים ומה לעשות מיתרי ה C בורחים מהידיים (וגבוהה)

אמיר

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
כל ההנפות טובות אך הנפת המיצ'וס טובה יותר
הנפה רגועה,מבט מלווה את המיצנח בעליה,שליטה וכו,,,,
מגרעת -התיקונים מאוד קשים לישום
חייבים לבנות קיר'''כמעט מלא לפחות כ- 85% מהמצנח
אני למדתי את השיטה מאלי רומנו ברכס כשהעמדה היתה צפונית למלון כרמל
מומלץ בחום

ולידיעת צחי
יש הנפה הנקראת איג'ו
פנים אל המיצנח בהצלבה
מבצעים קיר''100%
מסתובבים עם הגב אל המצנח(הכל הרכס בארסוף בלבד)
עוזבים את ידייות הברקס
4 צעדים לאחור וריצה קדימה עד לניתוק הרגליים מהקרקע
          ועזיבת הרכס באויר.
מדריך ראשי איג'ו מהממגי"ם
לא לביצוע על-ידי מתחילים,חובבנים ובכלל

איג'ו אדם גדול מעניין וסימפטי מאוד
בדרן=אלוף הארץ אין עליו
בעל יכולת לספר בדיחות במשך שעות רבות
ולא יחזור על בדיחה פעמיים

מי שמכיר את איג'ו חבר אמיתי
מי שרוצה לשמוע את איג'ו כל שבת בחוות רונית
נא לתאם עם ניסים מעוז.
הכפרי

« עריכה אחרונה: June 20, 2009, 11:10:17 am על ידי שלמה ניסן »
עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
נו טוב הבטחתי, קיימתי
סרט המסביר את הנפת מיצ'וס

http://video.yahoo.com/watch/5334059/14061753

אמיר

אמיר אחלה  סרט יופי של השקעה .

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
באמת סרט יפה ומושקע.

אני אגב לא אוהב את ההנפה הזו. כמוש שצחי אמר, פחות מתאימה לי כנראה...

אגב הערה אחת, בהמראה ברכס אתה רץ רץ רץ , מרים רגליים בקפיצה קטנה ונראה שהאיירבג שלך עובר סנטימטר מעל קצת המצוק... זיז עיקש על שפת המצוק וחור כניסת האוויר של האיירבג....

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לגבי הנפה ביום תרמלי, הנפת מיצוס ביום תרמלי היא פשוט בקונספציה אחרת לגמרי מהנפה רגילה ושוב מי שלא מתאים לו להתרגל לזה לא יאהוב את זה אבל זה בהחלט לא מגרעה של ההנפה.

בעוד בהנפה רגילה אתה מרים את המצנח מעל הראש ואז מתקן אותו מול המשבים התרמליים (מה שאכן מאוד מאוד קשה במיצוס) במיצוס אתה מרים את המצנח קצת (ככל שהרוח חזקה יותר אתה מרים אותו פחות) ועוצר אותו באמצע הדרך ע"י משיכה מבוקרת של הC, במצב הזה שהמצנח ב"חצי" העליה (כמובן שברוח חזקה זה יהיה פחות מחצי ואפילו מטר מטר וחצי מעל הקרקע) קל יותר לכוון אותו ואתה מתיישר מול המשב במצב הזה וכשאתה מאוזן אתה ממשיך את העלייה של המצנח.

בסרט המצורף אפשר לראות את חומוס מניף בתבור בורח מאוד חזקה ומשבית, הוא עוצר את המצנח בגובה מטר ומאזן אותו עד לטיימינג הנכון להרים אותו, נותן עוד תיקון קטן ב45 מעלות בלי לעצור את המצנח ויוצא.
ועוד עם סברה.

a day in the life of uri hemo
« עריכה אחרונה: June 20, 2009, 08:06:01 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אמיר מליק

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
צחי היי

מה שאורי מדגים הוא אפשרי במידה ואתה ממש ממש שולט טוב בהנפה ובאמת שיש לך ידיים חזקות, אני לא ממליץ לאף מתחיל לנסות זאת, אבל הצילום מראה יפה מאוד את השליטה המדהימה שיש על המצנח בהנפה הזאת
אני גם נוהג לעשות זאת, פשוט לא חשבתי על זה עד עכשיו, מאוד קשה לתרגם למילים דבר שאתה עושה כאוטומט

יש לשים לב כשמחזיקים את המצנח בגובה הזה (בזוית גרירה בקייט סרפינג) שאם נכנס משב חזק ואתה לא מפוקס מיתרי ה C עלולים לברוח מהידיים והמצנח פשוט מאיץ למעלה ותוך שנייה הוא מעלייך, במקרה הטוב הוא קורס או שאתה נשלק, במקרה הגרוע אתה נגרר לאחור ברוח חזקה, מה שאני רוצה להגיד זה כשעושים את התרגיל הזה, להחזיק חזק את הC, לא לעזוב ולא להתמהמה, זה לא למתחילים בהנפה הזאת

אמיר

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
אמיר, צחי...תודה על השיתוף!
 hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אמיר חמו מצולם כאן כ4-6 חודשים אחרי שהוא למד את ההנפה, אני לא אומר שזה קל ושלא צריך להזהר אבל זה גם לא "תורה מסיני" להגיע לרמה הזו. רק עניין של אימון.

אני אגב ממליץ לכולם לשלוט בכל צורות ההנפה שקיימות בשוק, אחרי שאתה מניף את כולן אתה יכול לבחור מה הכי נוח לך. זה מה שאני עשיתי.