כתב נושא: מנוע חדש למתקדמים מבית היוצר של יגאל גולן  (נקרא 1167 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אשר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
תמשיכו

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
אני שואל את מה שאני שואל כי אני מכיר את כל בעיות הויברציות של מנועי הבנזין האלה מתחום הטיסנאות. יצא לי לא פעם לראות ברגים נגזרים ומשתחררים וכל מיני ירקות... אבל...
כמו שציינת אורי כל פסי ההחלקה, סימוני מיקום,לוקטייט מתאים ובנוסף תיל הבטחה יכולים לצמצם משמעותית את עניני הכשלים האלה
מי שחוסך כמה עשרות שקלים על ברגים סטנדרטיים ולא כאלה עם תקן תעופתי שעוברים בדיקות תהודה בייצור ועשויים מהחומר הנכון שלא יתפלא למצוא כאלה ניסים
פשוט מריח העניין שפה באמת מתעסקים אנשים שלא ממש מתעניינים בתחזוקה והפעלה נכונה אלה בעיקר לרוץ ולהמריא וחבל.. גם אם צריך לעשות לוג וכל 5 טיסות להחליף ברגים אם זה חלק מהתחזוקה.. השאלה כמה עושים את זה בכלל ??!!
 אני לא מתכוון לייצור מערכות המנועים עכשיו, זה יבוא בהמשך אם יהיה רלוונטי

ועוד משהו מערכת חשמלית עם הסוללות לפי מפרטים של כמה חברות שכבר ייצרו דגמים ראשוניים של מנוע חשמלי עדיין יותר קלים ממנועי הדלק בערך ב 10 קילו מה שכן הזמן שהות באמת קצר 40 דקות מקסימום מצד שני לא חייבים לטוס כל הדרך אפשר גם לדאות ובעצם זה הפטנט לעלות אל הטרמיקה ומשם להמשיך בטיסה חופשית.

זיו  אני  לא  מכיר  את  היצרן  המקומי אך אני  בטוח  שלא  חוסכים  כאן  בברגים
חוסכים  במשקל  המנוע  !

חיסכון  במשקל  נובע מחוסר ברירה  לפי נוסחאות פיזיקליות  ולא במקרה כתבתי  על  עניין  תעודת בגרות,
חייבים  להבין פה  פיזיקה בסיסית  איתי  :

חיסכון במשקל   והספק   גבוה  אומר   :  מעט משקל  = מעט כוח  : מעט  כוח  קרי  משקל נמוך .

ועכשיו  נוסחת  הספק  תרשום איתי  למערכי  השיעור  שלך  ואל  תגיד  שלא  למדת  משהו ....
הספק=  כוח   כפול   דרך ,
כוח שוה  משקל  כפול  תאוצה ,  קרי  משקל נמוך צריכים  תאוצה  גבוהה .
איתי  אם  הגעת  עד  כאן  מה  הקשר  בין  תאוצה  למהירות ....   נו  צריך  להתאמץ    או  שתלך  לאלמוג
הוא תמיד  מסביר  לך  הכל .

מעט  כוח  הספק  גבוה מקבלים   הרבה  דרך !

זיו לפי הקשר בין  מהירות  ותאוצה צריכים  סל"ד  גבוה  קרי וויברציות ,  לא  יעזור   לך  כלום  לכל מי  שטס  על  מנוע
(חוץ  מאיתי  עם  אלפי  השעות  שלו  עם  מנוע  מכובה)   יהיו  וויברציות .

וויברציות  משמען  כוחות  גזירה  על  הברגים  ,  אם  תקנה  מנוע מאיתי  תגלה שהחוקים  של  איתי   לא  חלים 
כשהמנוע  לא  אצלו .

קיים  סיכוי  שאם תתנדב  בקיטנה    שזמן  חיי  הברגים  יתארך  כי  תשתמש  בהם  פחות  ...
הקיטנה  מתקימת  תמיד  בזמן  קורס  מטאורולוגיה  ,  והפרס    הוא  שמפספסים  את  שיעורי  החזיתות  ולכן
ניתן  להמריא  בחזיתות  ללא  חשש ....

כפי  שנאמר  אין  שכל  אין  דאגות  .... אבל אחר  כך   אם תמריא בחזית תקבל מאיתי  נזיפה  כי לא  היית בקורס
ולכן אתה לא יודע את החומר ... אין  שכל אין  דאגות אמרנו  .... :(אדרי  אה לא  צריך להגיב  ... איתי  צודק
לא  היית בקורס , התנדבות בקיטנה לא  סיבה מקלה ....   , גם לא  אצל  איתי  ....נ  ;)

זיו  דאייה  עם  עוד  40  ק"ג  היא  כמעט  טיסת  טנדם ,  עכשיו  השאלה  היא אם  יש  לך  את  הכישורים  הללו   
או  עדיין  לא ,  תוספת  המשקל  בגדול  לא  תקל  עליך ,  אתה צודק יש  כאן  כיוון  ומגמה   חיובית 
אך  היא  עדיין  לא כאן ,  מיכנית  יש   הבדל  בין  מנועים  חשמליים  לבנזין  לטובת  החשמל  ואשאיר  לאפי 
שמכיר  טוב ממני  את  הנושא להמשיך .

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
נתי
היום בנתניה נכנסה חזית כידוע לך
טסו רק טייסים מנוסים ומוכשרים וטייסי רת"א
נתי רק בזכותך לא טסתי היום אתה  תשלם על זה  lugh
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
נתי,
תרשום, ואל תגיד שלא למדת פה כלום.
כוח כפול דרך = עבודה (אנרגיה) ולא הספק!!
הפסק זה אנרגיה ליחידת זמן, כלומר כוח כפול מהירות.
 ???

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
קודם כל חזק ואמץ ליגאל על היוזמה-זו לא הפעם הראשונה שלו-ב ה צ ל ח ה !!!! hug

לגבי המנועים הקטנים עם ההספק הגבוה, הויברציות ושיחקתם הגבוהה
הסבר:
ויברציות נגרמות מחוסר איזון -פרופלור,מערכת העברה ומנוע כל אחד מהם הוא גורם אפשרי...
מנוע-ככל שיהיה קטן ועם פחות צילינדרים,יהיה פחות יציב ופחות אמין
      בנוסף, מנוע עם נטיה לעבודה בהספק גבוהה ישחק במהירות גבוהה יותר
     ולצורך ההבנה,ברכב הטורים יכולים להגיע ל-7000 סל"ד, בפועל אנו משתמשים רק ב-3000 סל"ד
     ולרגעים קצרים משתמשים ב-4000 ויותר
     עם הייתם משתמשים כל הזמן ב-7000 סל"ד המנוע היה נגמר במהירות
    ולכן בבחירת מנוע נבחר מנוע שיתאים לצרכי השימוש בו-נעדיף לקחת מנוע שבד"כ נשתמש בכחצי(ואף פחות) מהספקו המירבי!!!

מערכת העברה-לרוב אין בעיה,אך אם יש,יש צורך לבדוק גגשי"ם,לגרים,תושבות וכ"ו

פרופלור-חייב איזון תמידי-גם אם הפרופ' לא קיבל מכה יש צורך לנקות מהשמן ומהליכלוך שהצטבר ...

זיו מנוע חשמלי הוא לא הפתרון לטיסות מרחק עם טרמיקות-ולמה?
כי הגרר שהוא יעשה לך ברגע שלא תשתמש בו, יביא אותך לגלייד גרוע ביותר (המסגרת,הפרופלור,וכ"ו)
הפתרון לכך הוא או המראה בגרירה או מנוע סילון קטן שישב בגבך ,ותקווה שלא ישרוף לך ת'תחת...
מנועים חשמליים מסוכנים פי כמה  ממנועי הבוכנה הסוללה נקרא לי-פו(ליתיום פולימרי)טעינה\פריקה לא נכונה תגרום לשרפה ו\או פיצוץ
« עריכה אחרונה: June 03, 2009, 10:54:05 pm על ידי אבישי »
שמע ישראל

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי תעשה טובה בבקשה ואל תכתוב את מה שאתה לא יודע ברבים זה ממש לא מחמיא לך
אם אתה מנסה להתנגח באיתי גם זה לא ממש הולך לך כי זה די עלוב, אתה גם לא ממש מבין לפי מה שאתה כותב..
ויקיפדיה אחלה מקום לברר אם אתה יודע ובטוח במה שאתה כותב לפני שאתה כותב .. מומלץ בחום (יש אפילו ציורים).

חוץ מזה כל הקשקושי משקל וכאלה .. עוד 100 גרם במשקל ברגים זה כמו טייס עם קקי או בלי קקי ובייחוד שהמסגרת של הדבר הזה עשויה מנירוסטה במקום אלומניום או חומרים מרוכבים..

וחזרה לייצרן ,כל הכבוד אבל תמשיך לעבוד על מקצה שיפורים ובהצלחה בעיקר..ותזהר כי לקוחות בארצנו הקטנה סובלים מלא מעט בעיות..

המשך שבוע מצויין..

מנותק eavishaul

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
ובס"הכ כתבתי שצריך לבדוק ברגים במנועים הקטנים וצינתי את הדחף שמפרסם אחד היצרנים הידועים באירופה. לא הבעתי שום דעה שלילית על המנוע שבנה יגאל, הוא אפילו השתמש במסגרת שלי כדוגמא לשלו.
ולאבישי, גם עם מדחף מאוזן, מנוע 2 פעימת עם צילנדר אחד מייצר ויברציות בסל"ד גבוה.

מנותק yossi

לא מבין איך  דיון מקצועי ומעניין הופך לקרב הכפשות
חרבאק  גם ככה אין הרבה חומר על מנועים בפורום ובעברית.
תנו ליהנות וללמוד. bevakasha

מנותק יניב קונקי

לא מבין איך  דיון מקצועי ומעניין הופך לקרב הכפשות
חרבאק  גם ככה אין הרבה חומר על מנועים בפורום ובעברית.
תנו ליהנות וללמוד. bevakasha
up: up:

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
אפי,אתה צודק-תקרא שוב את מה שכתבתי...
שמע ישראל