כתב נושא: מנוע חדש למתקדמים מבית היוצר של יגאל גולן  (נקרא 1165 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מנוע ROS 100 עם קלאצ' (יובל, קשה לחתוך איתו אצבעות) מורכב על מסגרת נרוסטה יפה ופיברגלס.
מתפרק בקלות,
כח מצויין
ריתמה של אפקו,
והכי חשוב שוקל כ 20 ק"ג בלבד והוא מתוצרת הארץ.

לעיונכם  סרט בקישור שמעל לתמונה
« עריכה אחרונה: June 01, 2009, 07:42:09 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק yossi

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
יגאל
כמה ק"ג דחף נותן המנוע.
איך הוא מניע? בקלות ???
כמה הוא אמור לעלות

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
רוצים תמונות
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אדרי,
הוידאו לא מספיק?
יוסי, הוא נותן כ 60 קילו דחף!  והוא מניע בקלי קלות (והכח חשוב יש קלאצ')

מנותק eavishaul

• דוא
מנתונים של היצרן הספרדי PAP המנוע הנ"ל עם מדחף 115 ס"מ נותן 53 ק"ג דחף ועם מדחף 130 ס"מ 56 ק"ג דחף. מהניסיון שלי עם מנועים קטנים, היות והם עובדים בסל"ד מאד גבוה, צריך לבדוק את הברגים אחרי כל טיסה!!
אני גיליתי לאחר טיסה שלושה ברגים של המדחף שבורים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אפי,

מכרו לך חרא של ברגים , או מדחף לא מאוזן וכו'...!

יש לי נסיון של  עם עשרות מנועים ואלפי שעות (המנוע הכי גיבור 54 קילו/דחף).

ולא נתקלתי בבורג אחד גזור !
נתקלתי בברגים משוחררים, אך לא באופן שונה או יוצא דופן ביחס למנועים גדולים וסל"ד נמוך.

תגיד, יש מצב בכלל שתגיד מילה טובה על יצרן או מוצר שהוא לא מבית מדרשך ?

קצת פירגון? משהו...
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
אורי
כך עושים טיסת מבחן רעידות בלי "ויברקס "  lugh
יש חתימת בודק שניה על פעולת אחזקה  lugh
כך יוצאים לטיסה ללא צוות קרקע  ומטף  lugh
לדעתי אתם צריכים מוסמך טיסות מבחן רציני להמשך טיסות לא  hug
תודיע לי שאתם הולכים שוב
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אפרופו חיתוכים וגזירות.
חוץ מהאצבע שלי "זכיתי" לגזירת 2 ברגים במנוע סולו של חבר.
אני לא זוכר מי היצרן,אבל המראתי משדה הנחיתה של הגלבוע והמטרה היתה חדרה.
כשהנענו את המנוע וחיממנו אותו על הריצפה שמענו מעיו"פפק" חזק -בטח אבן לא?
המראתי וקצת אחרי המשטרה בואדי ערה שמעתי עוד  "פפק"...
אין סיכוי שאבן הגיע לגובה של 600 מטר (אפילו לא עם רוגטקה),לא לוקח סיכונים ,כיבוי מנוע ונחיתה ליד שביל השירות של חברת החשמל .
מסתבר שהמנוע נשאר תלוי על בורג אחד!

קלאץ' -ההמצאה הבטיחותית מס' 1 למנועי גב!
יובל

מנותק eavishaul

• דוא
« Reply #8 ב- : June 02, 2009, 09:46:23 pm »
עם כל הכבוד לאיתי ולפירגון דחף מנוע ניתן למדידה ולכן היצרנים מפרסמים אותו. לכן היפנתי את המתעניינים ליצרן מאד רציני וידוע.
אבל כמו תמיד אצל איתי "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" כמאמר חברנו ג'ימי ז"ל. כניראה שאתה טס על ממ"ר בחלום וכניראה יש לך אלפי שעות שינה, אבל בטח לא בטיסה על ממ"ר. תמיד תזכור ש"סייג לחוכמה שתיקה", ביחוד שהניסיון שלך בממ"ר הוא אפילו לא עשירית מניסיוני האישי.
שליש אינטלגנציה מהווה בעיה בחיים.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
עם כל הכבוד לאיתי ולפירגון דחף מנוע ניתן למדידה ולכן היצרנים מפרסמים אותו. לכן היפנתי את המתעניינים ליצרן מאד רציני וידוע.
אבל כמו תמיד אצל איתי "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" כמאמר חברנו ג'ימי ז"ל. כניראה שאתה טס על ממ"ר בחלום וכניראה יש לך אלפי שעות שינה, אבל בטח לא בטיסה על ממ"ר. תמיד תזכור ש"סייג לחוכמה שתיקה", ביחוד שהניסיון שלך בממ"ר הוא אפילו לא עשירית מניסיוני האישי.
שליש אינטלגנציה מהווה בעיה בחיים.

אפי  השאלה הגדולה היא הבגרות :

יש אין לו   בגרות   ולא רק ... תעודה   :(   

מנותק eavishaul

• דוא
נתי_ה , יש גבול לארס ולשטויות של לנואל. אין חור שהנ"ל לא תוקע את האף, גם בדברים שהניסיון שלו שואף לאפס. אני טס על מנוע קטן שעובד בסל"ד גבוה, כך שמה שכתבתי היה לשרות טייסי הממ"ר מניסיוני האישי. בנוגע לבגרות, אין לי. סיימתי רק 10 שנות לימוד lugh

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
נתי_ה , יש גבול לארס ולשטויות של לנואל. אין חור שהנ"ל לא תוקע את האף, גם בדברים שהניסיון שלו שואף לאפס. אני טס על מנוע קטן שעובד בסל"ד גבוה, כך שמה שכתבתי היה לשרות טייסי הממ"ר מניסיוני האישי. בנוגע לבגרות, אין לי. סיימתי רק 10 שנות לימוד lugh

אני  מסכים  לדבריך .

ובעניין  בגרות  ....   גם  בגרותו  של לנואל תרתי  משמע    בספק גדול .

ובניגוד  לך  הוא  נוטה להכחיש . 

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אפי,

הפוסל במומו פוסל !

איזה שירות בדיוק נתת פה ?

איזה ארס בדיוק פיזרתי פה?

בדיקת ברגים לפני ואחרי  כל טיסה בממ"ר  = אלף בית של טיסה בממ"ר.

PAP הוא יצרן מכובד מאוד אך הוא ויגאל גולן אינם אחד הם ולא בטוח שיחס העברה והפרופלור זהים בשני המקרים.

אפי אני מתנצל מראש שכל מילה שאני כותב פוגעת בך ומעליבה אותך , אולי אתה מבוגר אך זה לא מעיד על היותך בוגר.

תגיד מאיפה אתה יודע כמה שעות מנוע יש לי? ושהן עשירית משלך?

לסיכום אפי,
תמשיך בסיסמאות (ובהשמצות) אני המשיך לעוף בחלומות.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שאלה בעניים הברגים שמשתחררים מהויברציות לא אלה שנגזרים שברור שהם לא מתאימים לעבודה הזאת..

אין תיל הבטחה בין ראשי הברגים  שמחזקים את הפרופ למקומו ואת כל ברגי התושבת למנוע ?

לא עושים בד"ח לבדוק שהכל מחוזק אין סדקים בצינורות ובתושבת וכלום לא משוחרר ?

זה באמת א"ב של כל מכשיר מכני שמשמש לתעופה לדעתי.. ברכב ממילא עוצרים בצד אבל מה קורה שבאויר עף חצי

פרופ לתוך החופה במקרה הגרוע.. ?

חוץ מזה.. מגניב לקרוא על יוזמה של אנשים שקוראים מנסים לומדים ומפתחים דברים נחמדים כאלה שגם עובדים יפה.. אבל אל תהיו ישראלים בתחום צצכננו עד הסוף בלי קיצורי דרך כמו שכולנו רגילים לקבל ולתת, חיים כל העניין זה חיים.

כל המהנדסי חשמלציה למיניהם תוציאו את הידיים מהכיסים ותתחילו לחשוב על מנועים חשמליים שירביצו פה את המהפכה התעופתית.. להמריא מכל שדה רענן ליד הבית היישר לטרמיקה ..

חוץ מזה וסליחה שאני גולש אבל איתי אין מצב לעשות קצת גרירות אולי בצפון ? יש פה אחלה שדות בסביבת עכו שאפשר ביום טוב לטוס מהם לכול הרוחות
« עריכה אחרונה: June 03, 2009, 01:44:45 am על ידי זיו אגרי »

מנותק eavishaul

• דוא
« Reply #14 ב- : June 03, 2009, 10:04:20 am »
בעיניין מנוע חשמלי, ישנם ניסיונות לפיתוח, אבל משקל הסוללות דופק את העניין. מנוע חשמלי ששוקל 40 קג מסוגל לשהות באויר כ 30 דקות וזמן הטעינה שלו הוא מספר שעות.
ו ע כ ש י ו   נ ח ז ו ר   ל א י ת י   . א נ י   כ ו ת ב   ב ר ו ו ח י ם   כ ד י   ש א י ת י  י ב י ן !
המגמה ששולטת היום בשוק הממ"רים היא מנועים בנפח קטן ןקלי משקל. מטבע הדברים מנועים קטנים נותנים פחות כח מהגדולים. כדי להוציא מהם מקסימום הספק, הם עובדים בסל"ד גבוה, כ 10000 סל"ד!
היות ומנועים אלה לא חזקים במיוחד, בטיסה ישרה ואופקית משתמשים בכ- 70% מכח המנוע, ומכאן נובעות הויברציות. אורי שמיר עצמו סיפר לי על הויברציות שהרגיש בטיסה.
בסיבובים גבוהים כאלה המנוע נוטה לויברציות מאד עדינות שיכולות לשבור ברגים. אם זיכרונו של איתי לא בוגד בו הוא בטח זוכר שמנועי סולו שהיגיעו ל 7200 סל"ד היו שוברים את ברגי התושבת וברגי האגזוז גם עם מדחף מאוזן ולכן למנוע אסור היה לעבוד ביותר מ 6800 סל"ד.
ותשובה לזיו לפי סדר הערות:
שוק היצרנים מלא שרלטנים (כמו בארץ)(יבוא יום וגם על זה נכתוב!!) ולכן מאד אפשרי שחסכו כאן בעניין הברגים.
תייל אבטחה על ראש הבורג אינו מונע את גזירת/שבירת הבורג.
ברגים יכולים להישבר במהלך טיסה, למרות שבבדיקה לפני הטיסה הכל נראה תקין.
ושוב לאיתי,
ההשוואה בין יצרן בינלאומי עם יכולות פיתוח ונסיון של שנים לבין מי מאיתנו שבונה לבד נראת לי מגוכחת.(אלא אם ההשוואה היתה אליך). ועוד הערה ברוח הימים האלה. נראה לי שאתה לוקה ב"דודומניה".

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זיו שלום,
הברגים, הקרבינות,מיתרי המצנח, החופה, הרזרבי ואריזתו ועוד ועוד ציוד שעליו טסים כולנו דורשים\מחייבים בדיקה לפני טיסה.
ברגע שלא בודקים צצות כל מיני צרות כאלה ואחרות.
מנוע הממ"ר נמצא ברעידה מתמדת ולכן על כל הברגים להיות מסומנים באמצעות פסי החלקה (מי שלא יודע מה זה שישאל את אדרי) פסים אלו המסמנים את חיבור הבורג לגוף מאפשרים לראות שינוי מוקדם באחיזת הבורג עם הגוף  אליו מהודק אותו עצם (וזה לא משנה אם מדובר במנוע, תושבת מנוע או חיבורים אחרים במנוע)  הסיכוי לקריסת ברגים כמו אצל אפי הוא נמוך מאד מאד ויכול להיות שבדיקה מקדימה היתה מגלה את העניין לפני הקריסה הסופית של הברגים.

בכל מקרה, כאן מתגלה היתרון של הממ"ר ככלי טייס ממונע ובמיוחד של ממ"ר עם קלאצ'.
א. מכל מצב ניתן להגיע לנחיתה ממש כמו במצנח רגיל.
ב. הקלאצ' במקרה זה מפריד בין פעולת המנוע לתושבת הפרופלור כך שאין סיבוב ישיר וקבוע של הפרופ..

בברכה
אורי שמיר

« עריכה אחרונה: June 03, 2009, 10:31:29 am על ידי אורי שמיר »

מנותק eavishaul

• דוא
בעניין הקלאצ',
יתרון הקלאצ' הוא בהמראה ונחיתה, שהרי בזמן טיסה המדחף מסתובב (כאילו אין קלאצ') או כשאתה רוצה לטרמל ללא דחף מאחור.
ולעניין קריסת הברגים שאורי כותב עליו,. כשבורג קורס זה קורה בפתאומיות, ולא באיזה תהליך ארוך. החזקת המנוע בסל"ד גבוה לאורך זמן יכולה לגרום לכך, כך שסימון הברגים הוא דבר רצוי אבל לא ימנע תקלות מסוג זה כאשר הן קורות במהלך טיסה.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני שואל את מה שאני שואל כי אני מכיר את כל בעיות הויברציות של מנועי הבנזין האלה מתחום הטיסנאות. יצא לי לא פעם לראות ברגים נגזרים ומשתחררים וכל מיני ירקות... אבל...
כמו שציינת אורי כל פסי ההחלקה, סימוני מיקום,לוקטייט מתאים ובנוסף תיל הבטחה יכולים לצמצם משמעותית את עניני הכשלים האלה
מי שחוסך כמה עשרות שקלים על ברגים סטנדרטיים ולא כאלה עם תקן תעופתי שעוברים בדיקות תהודה בייצור ועשויים מהחומר הנכון שלא יתפלא למצוא כאלה ניסים
פשוט מריח העניין שפה באמת מתעסקים אנשים שלא ממש מתעניינים בתחזוקה והפעלה נכונה אלה בעיקר לרוץ ולהמריא וחבל.. גם אם צריך לעשות לוג וכל 5 טיסות להחליף ברגים אם זה חלק מהתחזוקה.. השאלה כמה עושים את זה בכלל ??!!
 אני לא מתכוון לייצור מערכות המנועים עכשיו, זה יבוא בהמשך אם יהיה רלוונטי

ועוד משהו מערכת חשמלית עם הסוללות לפי מפרטים של כמה חברות שכבר ייצרו דגמים ראשוניים של מנוע חשמלי עדיין יותר קלים ממנועי הדלק בערך ב 10 קילו מה שכן הזמן שהות באמת קצר 40 דקות מקסימום מצד שני לא חייבים לטוס כל הדרך אפשר גם לדאות ובעצם זה הפטנט לעלות אל הטרמיקה ומשם להמשיך בטיסה חופשית.

מנותק eavishaul

• דוא
זיו, אני חושב שאתה טועה. ראיתי, ולא באינטרנט, לפחות 3 דגמים של מנוע חשמלי. כמו שצינתי המשקל היה למעלה  משלושים ק"ג וזמן שהייה באויר בטיסה ישרה ואופקית היה כחצי שעה. לדעתי עד לא ימציאו סוללות קלות אין לזה סיכוי. מעבר לזה, קיימת סכנת שריפה אולי יותר מאשר במנוע בעירה פנימית. סוללות כאלה נוטות להתחמם וחלילה להתפוצץ!
בעניין המשקל של המנוע, חלק מהיצרנים לא מציינים שהמשקל שהם רושמים כמשקל המנוע הוא ללא הריתמה, ויש כאלה ששוקלות גם 3 ק"ג. (הברגים שנגזרו אצלי היו ברגים של היצרן. יתכן שהוא חסך)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אפי,

ברוב הדברים שכתבת אתה פשוט לא שווה תגובה (אפימניה / נתי_המניה).

לגבי יצרן מקומי או חו"ל:

ביקרתי בעבר במספר מקומות באירופה אצל מספר יצרנים (כן אני יודע שגם אתה), אתה יודע כמוני בדיוק שאצל כולם זה התחיל בדיוק כמו אצל יגאל מבניה בגראז' הבית .

חלקם עובדים כך עד היום ונחשבים ליצרנים מעולים וחלקם הפכו לסוג של סדנא גדולה להרכבת הלגו שנקרא מנוע למצנח רחיפה.

איני פה להמליץ על מנועו של יגאל, אך בהחלט לא הייתי משמיץ או פוסל על הסף כפי שאתה עושה.

אני לא בטוח שדווקא לאחר שיגאל למד מטעויותיהם  של יצרנים אחרים + העתיק  מהם דברים טובים , הוא לא נמצא בנקודת פתיחה טובה משלהם ואולי אפילו עם מוצר טוב לפחות כמו שלהם.