בעיניין מנוע חשמלי, ישנם ניסיונות לפיתוח, אבל משקל הסוללות דופק את העניין. מנוע חשמלי ששוקל 40 קג מסוגל לשהות באויר כ 30 דקות וזמן הטעינה שלו הוא מספר שעות.
ו ע כ ש י ו נ ח ז ו ר ל א י ת י . א נ י כ ו ת ב ב ר ו ו ח י ם כ ד י ש א י ת י י ב י ן !
המגמה ששולטת היום בשוק הממ"רים היא מנועים בנפח קטן ןקלי משקל. מטבע הדברים מנועים קטנים נותנים פחות כח מהגדולים. כדי להוציא מהם מקסימום הספק, הם עובדים בסל"ד גבוה, כ 10000 סל"ד!
היות ומנועים אלה לא חזקים במיוחד, בטיסה ישרה ואופקית משתמשים בכ- 70% מכח המנוע, ומכאן נובעות הויברציות. אורי שמיר עצמו סיפר לי על הויברציות שהרגיש בטיסה.
בסיבובים גבוהים כאלה המנוע נוטה לויברציות מאד עדינות שיכולות לשבור ברגים. אם זיכרונו של איתי לא בוגד בו הוא בטח זוכר שמנועי סולו שהיגיעו ל 7200 סל"ד היו שוברים את ברגי התושבת וברגי האגזוז גם עם מדחף מאוזן ולכן למנוע אסור היה לעבוד ביותר מ 6800 סל"ד.
ותשובה לזיו לפי סדר הערות:
שוק היצרנים מלא שרלטנים (כמו בארץ)(יבוא יום וגם על זה נכתוב!!) ולכן מאד אפשרי שחסכו כאן בעניין הברגים.
תייל אבטחה על ראש הבורג אינו מונע את גזירת/שבירת הבורג.
ברגים יכולים להישבר במהלך טיסה, למרות שבבדיקה לפני הטיסה הכל נראה תקין.
ושוב לאיתי,
ההשוואה בין יצרן בינלאומי עם יכולות פיתוח ונסיון של שנים לבין מי מאיתנו שבונה לבד נראת לי מגוכחת.(אלא אם ההשוואה היתה אליך). ועוד הערה ברוח הימים האלה. נראה לי שאתה לוקה ב"דודומניה".